Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Pertini

#151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

Canton wrote:
hecimnadri wrote:Čovjeka,kojem je država iznad partije treba svakako podržati.
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWN
A kome je to partija iznad države?
"Između partije i države ja biram pariju" kaže Damir Hadžić podpredsjednik SDP BiH. Nadalje ovaj pozlatak izjavljuje i "Neka SDA nije u vlasti pa neka nema ni države". Svi oni koji misle kao on neka im je sa srećom.
dječak sa šibicama

#152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dječak sa šibicama »

Control panel wrote:
saletm87 wrote:Dakle, ovo je tema za novu političku partiju koja će biti osnovana 7.aprila u Sarajevu, simbolično dan nakon oslobođenja Sarajeva od okupatorskih snaga u Drugom svjetskom ratu 1945. godine, odnosno dan nakon što su 1992. godine snage predvođene JNA i SDS-om postavile prve barikade u Sarajevu.
kada su bile prve barikade u Sarajevu? kada navodis ove simbolicne dogadjaje trebao bi znati i cinjenice.
Nakon referenduma.

A ko je prezivio one dane, zna dobro da je 7. april bio u utorak, a sranje je pocelo 5. aprila u nedelju.
Banksy

#153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Canton wrote:
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWN
Damir Hadžić koji je kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između partije i države, uvijek izabrao partiju
Opetja033

#154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:
Canton wrote:
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWN
Damir Hadžić koji je kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između partije i države, uvijek izabrao partiju
Tom ljigavcu ne smeta da kao "Bosanac" uzima bosnjacku kvotu u VM.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Referendum je održan 29.02 i 01.03 1992. Dan nakon su bile prve barikade :wink:
zateznistub

#156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

dječak sa šibicama wrote:
Control panel wrote:
saletm87 wrote:Dakle, ovo je tema za novu političku partiju koja će biti osnovana 7.aprila u Sarajevu, simbolično dan nakon oslobođenja Sarajeva od okupatorskih snaga u Drugom svjetskom ratu 1945. godine, odnosno dan nakon što su 1992. godine snage predvođene JNA i SDS-om postavile prve barikade u Sarajevu.
kada su bile prve barikade u Sarajevu? kada navodis ove simbolicne dogadjaje trebao bi znati i cinjenice.
Nakon referenduma.

A ko je prezivio one dane, zna dobro da je 7. april bio u utorak, a sranje je pocelo 5. aprila u nedelju.
Sta je sa probnim barikadama odmah nakon referenduma?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
:-) spremte se, spremte brdonjeeeee teška će borba da bidneeee :-)
Opetja033

#158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

*ebo majku, mozda sam i ja poceo da matuhim - ali zar nisu bile neke barikade i prije referenduma?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Sarajmen wrote:Čuo sam negdje odjekuje ''pozdrav domovini'' , pa da se tuspasim... :wink:
:thumbup: :bih: skoro pa suza
DiplomataSaSela

#160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DiplomataSaSela »

KatarinaKosaca wrote:Referendum je održan 29.02 i 01.03 1992. Dan nakon su bile prve barikade :wink:
Kolko se sjecam bile su prvog navece kad je ubijen svat...odmah nakon zatvaranja glasackih mjesta...a referendum je bio 1.marta samo...
zateznistub

#161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Opetja033 wrote:*ebo majku, mozda sam i ja poceo da matuhim - ali zar nisu bile neke barikade i prije referenduma?
Dan nakon referenduma, nedelja bila cini mi se.
bole1st

#162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bole1st »

Prema Komšićevim riječima, koncept stranke zasniva se na novoj generaciji političara koja treba da zamijeni kako njegovu, tako i starije generacije političara u BiH koji nisu iskoristili priliku u posljednjih 20 godina da povedu BiH ka putu stabilnosti i euroatlantskih integracija.

On smatra da šansu treba dati novoj generaciji ljudi, s novim idejama.
Koje su to nove ideje?
Sta novo nudi ta fronta u odnosu na druge?

Nadam se da ima nesto vise od "Radicemo sve isto kao ostali, samo cemo biti posteniji", jer ako je samo to, onda je to slabo.
Mister Yes

#163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

bole1st wrote:
Prema Komšićevim riječima, koncept stranke zasniva se na novoj generaciji političara koja treba da zamijeni kako njegovu, tako i starije generacije političara u BiH koji nisu iskoristili priliku u posljednjih 20 godina da povedu BiH ka putu stabilnosti i euroatlantskih integracija.

On smatra da šansu treba dati novoj generaciji ljudi, s novim idejama.
Koje su to nove ideje?
Sta novo nudi ta fronta u odnosu na druge?

Nadam se da ima nesto vise od "Radicemo sve isto kao ostali, samo cemo biti posteniji", jer ako je samo to, onda je to slabo.
Ako će biti pošteniji i ako će se aktivno (a ne kao SDP) zalagati za građansko društvo a protiv etničkih podjela meni dosta.
slucajni prolaznik

#164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

JoseMujica wrote:
Opetja033 wrote:
:-) spremte se, spremte brdonjeeeee teška će borba da bidneeee :-)

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
bole1st

#165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bole1st »

Mister Yes wrote: Ako će biti pošteniji i ako će se aktivno (a ne kao SDP) zalagati za građansko društvo a protiv etničkih podjela meni dosta.
Mozda, mada ne mogu ni da naslutim sta znaci to "aktivno zalaganje". Jel to znaci vise galame i da se nista ne uradi? Sigurno ne znaci vise spremnosti na kompromis, da ne kazem izdaju?

Ako nemaju nove ideje, nego samo zele bit aktivniji u starim idejama, ja ne ocekujem puno od tog zalaganja.

Posteniji ce biti, dok ne dodju na vlast, nakon toga cemo vidjeti.
zavrzlama

#166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....

DF jedino moze postati ozbiljna stranka ako se masovno naprave prelasci SDP clanova u DF,u suprotnom profitiraju SDA,SBIH i ostala mafijaska falanga...
Paranoid

#167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

zavrzlama wrote:Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....

DF jedino moze postati ozbiljna stranka ako se masovno naprave prelasci SDP clanova u DF,u suprotnom profitiraju SDA,SBIH i ostala mafijaska falanga...
Masovni prelazak je jeftinija varijanta, i poželjna...inače... ako bude pojedinačnih prelazaka, to vas može skupo koštat...
Mister Yes

#168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

bole1st wrote: Mozda, mada ne mogu ni da naslutim sta znaci to "aktivno zalaganje". Jel to znaci vise galame i da se nista ne uradi? Sigurno ne znaci vise spremnosti na kompromis, da ne kazem izdaju?
Aktivno zalaganje znači da u praksi rade ono što govore. Možda nije dobar izraz ali na to sam mislio. Kompromis je nešto najgore što mogu raditi probosanske stranke. Kompromis sa kim? Dodikom i Čovićem? Provjerenim separatistima?

Šta će se desiti ako probosanske stranke kažu jasno i glasno NE bilo kakvim razgovorima sa negatorima genocida i zagovornicima aparthejda? Čime ih strašna MZ može kazniti?
-Ukidanjem kredita MMF-a? Da izrabljivač kazni žrtvu tako što je pusti na slobodu? Da hoće bogdom.
-Ne ulaskom u EU? Da EU imperator propusti gutanje još jedne zemlje?
-Podjelom zemlje na tri dijela? Pa da se stvori država u sred evrope sa 99% muslimana? Malo morgen. U njihovim mozgovima nema opasnijih muslimana od BH (bijelih) muslimana. Mi najviše lićimo na prosječnog amerikanca ili engleza od svih muslimana svijeta. Nikada neće ovdje dopustiti stvaranje države sa 99% muslimana.

Povući ručnu u svim pregovorima sa separatistima. Kakav kompromis kakve trice. Insistirati na multietničkoj funkcionalnoj državi bez entitetskih veta i bez 14 vlada. Dati svijetu sljedeći izbor:

a) multietnička funkcionalna država bez entitetskih veta, bez 14 vlada i bez vitalnih nacionalnih interesa.
b) Podjela na 3 dijela pri čemu se stvara država sa 99% bijelih muslimana.

Pa bujrum nek izaberu.
vatrogasac

#169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

zavrzlama wrote:Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....

Sa predsjednikom koji je bivši SDP-ovac i takvim masaovnim prelascima dobijamo samo promjenu imena SDP-a, čiji članovi unose poznatu matricu, a gdje je onda demokratski FRONT?
racionalista

#170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by racionalista »

Stranku ne čini jedan čovjek. Ja ću lično sačekati da vidim kakvi će se ljudi sve umiješati u to. Ako bude klasično mijenjanje dresova kao i do sada onda nema od toga ništa pa da je Željko Komšić^2
Corto Maltese

#171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Glede naslova teme, zar nije ispravno: "Demokratska Fronta Željka Komšića"
ptičica

#172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ptičica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno kako uopste imaju obraza ovi SDA bojovnici nekoga, bilo koga, pozivati na moralnost i postenje.
Što da ne, imaju potpuno pravo na tako nešto. Nakon mnogo godina crvenog jednoumlja zajahali su na vlast, rezultati su slijedeći:

-uništena industrija
-lopovska privatizacija
-nepotizam, korupcija u svim segmentima društva
-minder sistem donošenja svih bitnijih odluka
-infrastruktura u rasulu
- redukcije vode
-grijanje koje se gasi oko 21.00
-katastrofalan javni prijevoz
-trećina stnovništva na državnoj sisi
-druga trećina preživljava, ovo ostalo haman gladuje
-toliko učinkovito pravosuđe da ljudi za pokušaj ubistva dobijaju nekoliko godina
-nikad više kriminala i kriminalaca
-zdravstvo u rasulu, medicinski kadar koji je još gori

Sve navedeno im daje za pravo da prozivaju oko poštenja i morala.

Masa tih poltrona-minderaša se dočepala pozicija, posla, para pa im ništa ne smeta, jer žive bolje nego što su živjeli. To što je država propala i masa stanovništva gladuje sa tendencijom da bude još mnogo gore njih ne zanima. Nemaju želje, znanja i sposobnosti da nešto promijene na bolje pa je lakše uvesti sistem ja tebi-ti meni, zajebi, prevari, otmi i opljačkaj kad možeš i koliko možeš.

Empatija je nepoznanica, merhameta nikad nije ni bilo, vole se pare, zavidi se sa strahopoštovanjem onima koji imaju više od njih, a preziru se oni koji nemaju. Kapitalizam na balkanski, zeleni, način.

Rezultat je očit.

Debakl svih elementarnih sistema vrijednosti, demokratije, države.

Da jebe rak-raka, Komšić mora biti (mnogo) bolji. Zadnja nada. Predzadnja je krepala sa poltronima iz SDP-a koji su me ubijedili da nakon što pomislim da me ništa ne može iznenaditi, neprijatno se iznenadim.
:thumbup:
Mister Yes

#173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

racionalista wrote:Stranku ne čini jedan čovjek. Ja ću lično sačekati da vidim kakvi će se ljudi sve umiješati u to.
S druge strane sve se rješava na sastancima "šestorke" ili "četvorke" a parlamentarci samo dižu ruke kako taj jedan čovjek kaže. Sve dok je tako (a tako mora biti kod ovih bitnih stvari ustavnih promjena jer prije će se dogovoriti šestorica nego 3 miliona) ima smisla glasati na osnovu toga kakav je taj koji će sjediti među šestoricom prilikom pregovora.
saletm87

#174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saletm87 »

U Demokratsku frontu prelazi veliki broj članova SDP-a, u nekim općinama i kompletni Općinski odbori, preći će sigurno i jedan broj vijećnika iz SDP-a, sasvim sigurno svi oni koji su do sada napustili SDP a nisu pronašli ni jednu drugu političku partiju za svoje djelovanje.
Najavljuje se i veliki broj onih nezadovoljnih vođenje Saveza za bolju budućnost BiH, što članova, što vijećnika, što poslanika odnosno zastupnika. Preći će i određeni broj članova iz Naše stranke koja će još više da propadne, a sigurno i određeni broj iz SDU-a, BPS-a a sigurno i mali broj iz SDA.

Ja lično prelazim iz SBB-a s rukovodeće funkcije u DF.
Haustorče

#175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haustorče »

Biće u toj stranci svega, kako idealista tako i oportunista, nema sumnje da će stranka 2014.godine, ostvarit zavidan uspjeh, ali u federaciji. Nakon toga treba ulazit u koalicije, i sa kime god Željko uđe u koaliciji isto će mu se desiti kao i SDP-u kada je ušao u koaliciju sa SDA i ostalim, tako da nam je opet mrka kapa.
Post Reply