"Između partije i države ja biram pariju" kaže Damir Hadžić podpredsjednik SDP BiH. Nadalje ovaj pozlatak izjavljuje i "Neka SDA nije u vlasti pa neka nema ni države". Svi oni koji misle kao on neka im je sa srećom.Canton wrote:A kome je to partija iznad države?hecimnadri wrote:Čovjeka,kojem je država iznad partije treba svakako podržati.
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWN
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Pertini
#151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- dječak sa šibicama
#152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon referenduma.Control panel wrote:kada su bile prve barikade u Sarajevu? kada navodis ove simbolicne dogadjaje trebao bi znati i cinjenice.saletm87 wrote:Dakle, ovo je tema za novu političku partiju koja će biti osnovana 7.aprila u Sarajevu, simbolično dan nakon oslobođenja Sarajeva od okupatorskih snaga u Drugom svjetskom ratu 1945. godine, odnosno dan nakon što su 1992. godine snage predvođene JNA i SDS-om postavile prve barikade u Sarajevu.
A ko je prezivio one dane, zna dobro da je 7. april bio u utorak, a sranje je pocelo 5. aprila u nedelju.
- Banksy
#153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Canton wrote:A kome je to partija iznad države?hecimnadri wrote:Čovjeka,kojem je država iznad partije treba svakako podržati.
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWN
Damir Hadžić koji je kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između partije i države, uvijek izabrao partiju
- Opetja033
#154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tom ljigavcu ne smeta da kao "Bosanac" uzima bosnjacku kvotu u VM.Banksy wrote:Canton wrote:A kome je to partija iznad države?hecimnadri wrote:Čovjeka,kojem je država iznad partije treba svakako podržati.
Damir Hadžić -DOWN
Zlatko Lagumdžija -DOWNDamir Hadžić koji je kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između partije i države, uvijek izabrao partiju
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Referendum je održan 29.02 i 01.03 1992. Dan nakon su bile prve barikade 
- zateznistub
#156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta je sa probnim barikadama odmah nakon referenduma?dječak sa šibicama wrote:Nakon referenduma.Control panel wrote:kada su bile prve barikade u Sarajevu? kada navodis ove simbolicne dogadjaje trebao bi znati i cinjenice.saletm87 wrote:Dakle, ovo je tema za novu političku partiju koja će biti osnovana 7.aprila u Sarajevu, simbolično dan nakon oslobođenja Sarajeva od okupatorskih snaga u Drugom svjetskom ratu 1945. godine, odnosno dan nakon što su 1992. godine snage predvođene JNA i SDS-om postavile prve barikade u Sarajevu.
A ko je prezivio one dane, zna dobro da je 7. april bio u utorak, a sranje je pocelo 5. aprila u nedelju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opetja033 wrote:
Tom ljigavcu ne smeta da kao "Bosanac" uzima bosnjacku kvotu u VM.
- Opetja033
#158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
*ebo majku, mozda sam i ja poceo da matuhim - ali zar nisu bile neke barikade i prije referenduma?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sarajmen wrote:Čuo sam negdje odjekuje ''pozdrav domovini'' , pa da se tuspasim...
- DiplomataSaSela
#160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolko se sjecam bile su prvog navece kad je ubijen svat...odmah nakon zatvaranja glasackih mjesta...a referendum je bio 1.marta samo...KatarinaKosaca wrote:Referendum je održan 29.02 i 01.03 1992. Dan nakon su bile prve barikade
- zateznistub
#161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dan nakon referenduma, nedelja bila cini mi se.Opetja033 wrote:*ebo majku, mozda sam i ja poceo da matuhim - ali zar nisu bile neke barikade i prije referenduma?
-
bole1st
#162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koje su to nove ideje?Prema Komšićevim riječima, koncept stranke zasniva se na novoj generaciji političara koja treba da zamijeni kako njegovu, tako i starije generacije političara u BiH koji nisu iskoristili priliku u posljednjih 20 godina da povedu BiH ka putu stabilnosti i euroatlantskih integracija.
On smatra da šansu treba dati novoj generaciji ljudi, s novim idejama.
Sta novo nudi ta fronta u odnosu na druge?
Nadam se da ima nesto vise od "Radicemo sve isto kao ostali, samo cemo biti posteniji", jer ako je samo to, onda je to slabo.
- Mister Yes
#163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako će biti pošteniji i ako će se aktivno (a ne kao SDP) zalagati za građansko društvo a protiv etničkih podjela meni dosta.bole1st wrote:Koje su to nove ideje?Prema Komšićevim riječima, koncept stranke zasniva se na novoj generaciji političara koja treba da zamijeni kako njegovu, tako i starije generacije političara u BiH koji nisu iskoristili priliku u posljednjih 20 godina da povedu BiH ka putu stabilnosti i euroatlantskih integracija.
On smatra da šansu treba dati novoj generaciji ljudi, s novim idejama.
Sta novo nudi ta fronta u odnosu na druge?
Nadam se da ima nesto vise od "Radicemo sve isto kao ostali, samo cemo biti posteniji", jer ako je samo to, onda je to slabo.
- slucajni prolaznik
#164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:Opetja033 wrote:
Tom ljigavcu ne smeta da kao "Bosanac" uzima bosnjacku kvotu u VM.spremte se, spremte brdonjeeeee teška će borba da bidneeee
-
bole1st
#165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda, mada ne mogu ni da naslutim sta znaci to "aktivno zalaganje". Jel to znaci vise galame i da se nista ne uradi? Sigurno ne znaci vise spremnosti na kompromis, da ne kazem izdaju?Mister Yes wrote: Ako će biti pošteniji i ako će se aktivno (a ne kao SDP) zalagati za građansko društvo a protiv etničkih podjela meni dosta.
Ako nemaju nove ideje, nego samo zele bit aktivniji u starim idejama, ja ne ocekujem puno od tog zalaganja.
Posteniji ce biti, dok ne dodju na vlast, nakon toga cemo vidjeti.
-
zavrzlama
#166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....
DF jedino moze postati ozbiljna stranka ako se masovno naprave prelasci SDP clanova u DF,u suprotnom profitiraju SDA,SBIH i ostala mafijaska falanga...
DF jedino moze postati ozbiljna stranka ako se masovno naprave prelasci SDP clanova u DF,u suprotnom profitiraju SDA,SBIH i ostala mafijaska falanga...
- Paranoid
#167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Masovni prelazak je jeftinija varijanta, i poželjna...inače... ako bude pojedinačnih prelazaka, to vas može skupo koštat...zavrzlama wrote:Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....
- Mister Yes
#168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aktivno zalaganje znači da u praksi rade ono što govore. Možda nije dobar izraz ali na to sam mislio. Kompromis je nešto najgore što mogu raditi probosanske stranke. Kompromis sa kim? Dodikom i Čovićem? Provjerenim separatistima?bole1st wrote: Mozda, mada ne mogu ni da naslutim sta znaci to "aktivno zalaganje". Jel to znaci vise galame i da se nista ne uradi? Sigurno ne znaci vise spremnosti na kompromis, da ne kazem izdaju?
Šta će se desiti ako probosanske stranke kažu jasno i glasno NE bilo kakvim razgovorima sa negatorima genocida i zagovornicima aparthejda? Čime ih strašna MZ može kazniti?
-Ukidanjem kredita MMF-a? Da izrabljivač kazni žrtvu tako što je pusti na slobodu? Da hoće bogdom.
-Ne ulaskom u EU? Da EU imperator propusti gutanje još jedne zemlje?
-Podjelom zemlje na tri dijela? Pa da se stvori država u sred evrope sa 99% muslimana? Malo morgen. U njihovim mozgovima nema opasnijih muslimana od BH (bijelih) muslimana. Mi najviše lićimo na prosječnog amerikanca ili engleza od svih muslimana svijeta. Nikada neće ovdje dopustiti stvaranje države sa 99% muslimana.
Povući ručnu u svim pregovorima sa separatistima. Kakav kompromis kakve trice. Insistirati na multietničkoj funkcionalnoj državi bez entitetskih veta i bez 14 vlada. Dati svijetu sljedeći izbor:
a) multietnička funkcionalna država bez entitetskih veta, bez 14 vlada i bez vitalnih nacionalnih interesa.
b) Podjela na 3 dijela pri čemu se stvara država sa 99% bijelih muslimana.
Pa bujrum nek izaberu.
- vatrogasac
#169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa predsjednikom koji je bivši SDP-ovac i takvim masaovnim prelascima dobijamo samo promjenu imena SDP-a, čiji članovi unose poznatu matricu, a gdje je onda demokratski FRONT?zavrzlama wrote:Vec radim na prelasku kompletnog clanstva SDP-a u DF u mome opstinskom SDP-u....uglavnom preko 80% clanstva SDP-a sebe vide u novoj stranci....
-
racionalista
#170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranku ne čini jedan čovjek. Ja ću lično sačekati da vidim kakvi će se ljudi sve umiješati u to. Ako bude klasično mijenjanje dresova kao i do sada onda nema od toga ništa pa da je Željko Komšić^2
- Corto Maltese
#171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glede naslova teme, zar nije ispravno: "Demokratska Fronta Željka Komšića"
- ptičica
#172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Što da ne, imaju potpuno pravo na tako nešto. Nakon mnogo godina crvenog jednoumlja zajahali su na vlast, rezultati su slijedeći:-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno kako uopste imaju obraza ovi SDA bojovnici nekoga, bilo koga, pozivati na moralnost i postenje.
-uništena industrija
-lopovska privatizacija
-nepotizam, korupcija u svim segmentima društva
-minder sistem donošenja svih bitnijih odluka
-infrastruktura u rasulu
- redukcije vode
-grijanje koje se gasi oko 21.00
-katastrofalan javni prijevoz
-trećina stnovništva na državnoj sisi
-druga trećina preživljava, ovo ostalo haman gladuje
-toliko učinkovito pravosuđe da ljudi za pokušaj ubistva dobijaju nekoliko godina
-nikad više kriminala i kriminalaca
-zdravstvo u rasulu, medicinski kadar koji je još gori
Sve navedeno im daje za pravo da prozivaju oko poštenja i morala.
Masa tih poltrona-minderaša se dočepala pozicija, posla, para pa im ništa ne smeta, jer žive bolje nego što su živjeli. To što je država propala i masa stanovništva gladuje sa tendencijom da bude još mnogo gore njih ne zanima. Nemaju želje, znanja i sposobnosti da nešto promijene na bolje pa je lakše uvesti sistem ja tebi-ti meni, zajebi, prevari, otmi i opljačkaj kad možeš i koliko možeš.
Empatija je nepoznanica, merhameta nikad nije ni bilo, vole se pare, zavidi se sa strahopoštovanjem onima koji imaju više od njih, a preziru se oni koji nemaju. Kapitalizam na balkanski, zeleni, način.
Rezultat je očit.
Debakl svih elementarnih sistema vrijednosti, demokratije, države.
Da jebe rak-raka, Komšić mora biti (mnogo) bolji. Zadnja nada. Predzadnja je krepala sa poltronima iz SDP-a koji su me ubijedili da nakon što pomislim da me ništa ne može iznenaditi, neprijatno se iznenadim.
- Mister Yes
#173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
S druge strane sve se rješava na sastancima "šestorke" ili "četvorke" a parlamentarci samo dižu ruke kako taj jedan čovjek kaže. Sve dok je tako (a tako mora biti kod ovih bitnih stvari ustavnih promjena jer prije će se dogovoriti šestorica nego 3 miliona) ima smisla glasati na osnovu toga kakav je taj koji će sjediti među šestoricom prilikom pregovora.racionalista wrote:Stranku ne čini jedan čovjek. Ja ću lično sačekati da vidim kakvi će se ljudi sve umiješati u to.
-
saletm87
#174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Demokratsku frontu prelazi veliki broj članova SDP-a, u nekim općinama i kompletni Općinski odbori, preći će sigurno i jedan broj vijećnika iz SDP-a, sasvim sigurno svi oni koji su do sada napustili SDP a nisu pronašli ni jednu drugu političku partiju za svoje djelovanje.
Najavljuje se i veliki broj onih nezadovoljnih vođenje Saveza za bolju budućnost BiH, što članova, što vijećnika, što poslanika odnosno zastupnika. Preći će i određeni broj članova iz Naše stranke koja će još više da propadne, a sigurno i određeni broj iz SDU-a, BPS-a a sigurno i mali broj iz SDA.
Ja lično prelazim iz SBB-a s rukovodeće funkcije u DF.
Najavljuje se i veliki broj onih nezadovoljnih vođenje Saveza za bolju budućnost BiH, što članova, što vijećnika, što poslanika odnosno zastupnika. Preći će i određeni broj članova iz Naše stranke koja će još više da propadne, a sigurno i određeni broj iz SDU-a, BPS-a a sigurno i mali broj iz SDA.
Ja lično prelazim iz SBB-a s rukovodeće funkcije u DF.
-
Haustorče
#175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biće u toj stranci svega, kako idealista tako i oportunista, nema sumnje da će stranka 2014.godine, ostvarit zavidan uspjeh, ali u federaciji. Nakon toga treba ulazit u koalicije, i sa kime god Željko uđe u koaliciji isto će mu se desiti kao i SDP-u kada je ušao u koaliciju sa SDA i ostalim, tako da nam je opet mrka kapa.