Odbjegla nevjesta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dječak sa šibicama

#151 Re: Odbjegla nevjesta

Post by dječak sa šibicama »

polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
Istina.

Ali cesto suprug i sin i ne moze postaviti stvari na svoje mjesto, jer je izmedju dvije vatre.
WildRedRose

#152 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

:lol: :lol: respo , nadjeb'o si i bureka :lol: :lol: :D
respo

#153 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

bez obzira sto je izmedju dvije vatre on mora postaviti granicu i medju njima i u svojoj glavi
respo

#154 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

WildRedRose wrote::lol: :lol: respo , nadjeb'o si i bureka :lol: :lol: :D
nisam nego on mene nikad nije ni dostigao :D
polacijela

#155 Re: Odbjegla nevjesta

Post by polacijela »

dječak sa šibicama wrote:
polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
Istina.

Ali cesto suprug i sin i ne moze postaviti stvari na svoje mjesto, jer je izmedju dvije vatre.
e pa nek obrise bale i ide da se igra
Nisrin

#156 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

Ma djevojka je RAZOCARANA, vec sam napisala- umislila je sebi da joj je "kasno za udaju, da ode i taj posljednji voz" itd. Sad tako razmislja i nalazi se u takvom stanju, jer koliko god i ona znala kakav je on NEcovjek, ipak je tesko prihvatiti sudbinu i priznati sebi da je bila greska i krenuti dalje, a sve je vec bilo isplanirano...

Neko rece, zahvali Bogu da si se rijesila na vrijeme! Svaka njemu cast sto zeli pomagati svojima, sto jeste uz svoje roditelje, ali onda znaci da se on opredijelio na zivot sa roditeljima, a ne sa vlastitom suprugom!
WildRedRose

#157 Re: Odbjegla nevjesta

Post by WildRedRose »

ovo su ti dva najbolja posta, dalje ti ne treba ...
polacijela wrote:Nekatamo, na pogresnom si portalu, otiđi na bilo koji porodicni pa da procitas par iskustava o godinama zivota u zajednici. Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na njihovo mjesto.

nisi svjesna u kakav belaj nisi usla i cega si se rijesila!
Nisrin wrote: zahvali Bogu da si se rijesila na vrijeme! Svaka njemu cast sto zeli pomagati svojima, sto jeste uz svoje roditelje, ali onda znaci da se on opredijelio na zivot sa roditeljima, a ne sa vlastitom suprugom!
dječak sa šibicama

#158 Re: Odbjegla nevjesta

polacijela wrote:
Istina.

e pa nek obrise bale i ide da se igra
Nema potrebe za takvim nadmenim stavom, evo primjer iz rukava, recimo... mama je tradicionalna muslimanka, a izabranica srca je Srpkinja... Ti mi reci formulu.
desertrose

#159 Re: Odbjegla nevjesta

Post by desertrose »

Nisrin wrote:
desertrose wrote:

"DOGOVOR" da sve on finansira,a niko ga ni ne pita je li u mogucnosti...A on njoj ne nudi brak,ljubav,dom,zajednicki zivot,djecu i sve sto su obaveze supruga?Da ona doprinosi finansijski u zajednicki budzet,svaka cast,ali ni to nije u stanju,pa jos zanovijeta....Gdje je tu ljudskost,ljubav,postovanje?Tesko danasnjim muskarcima,sve moraju obezbijediti i opet im nabiju rogove na kraju.
Pa zasto je onda zaprosio ako mu to predstavlja bilo kakav problem, finansijske ili neke druge prirode? Ko njemu garantuje da ce zadrzati posao, a da ona nece naci? Odmah je znao da je to djevojka iz grada i da je pristala da iz SA ide u Gorazde koje je carsija, ali je jasno rekla da nece ici na SELO...pristala na Gorazde, ali ne i na selo...
Ne znam ni sto bih, pa SA je puno IB-a, ali niko nije lud da se tamo vraca...toliko o zivotu na selu!

Ko god misli da je na selu tako dobro.BUJRUM!!!
Pitanje je zasto je ona pristala da se uda,pa se pokajala,a pri tome je "lizala rane od bivseg" i znala je kakve su im mogucnosti.Cuj ko mu garantuje da ce zadrzati posao...budi ozbiljna,on vec IMA posao,kakav takav,a ona nema NIKAKAV i nema izgleda da ce ga imati,nego bi potrazila,pa znas li ti koliko ljudi svakodnevno trazi posao?Takodje i ona je znala da je on sa SELA i nije joj smetalo,bitno je udati se,pa onda preuzeti kontrolu.Ja da sam musko nikada takvu osobu ne bih ni pogledala.A Sarajevo i jeste prepuno IB,to potpisujem i ne mozes ti njih ni puskom natjerati nazad,radije ce u gradu prositi,nego obradjivati zemlju koju vecina njih ima i koja polako iz obradivog prelazi u sikaru i neobradivo tlo.
Niti mogu na selu svi zivjeti,a niti u gradu...treba biti realan i u skladu sa mogucnostima zivjeti,teziti ka boljem,zalagati se i vrijedno raditi...a ne sjediti i ocekivati od nekoga da ti servira bajan zivot.Ocigledno je da danas djevojke previse gledaju turske serije :)
smasma

#160 Re: Odbjegla nevjesta

Post by smasma »

bosan wrote:Ti ako si haustorce onda se drzi haustora a on sela .Brak se odrzava kompromisima -ustupcima ,razumijevanjem ,popustanjem i mora biti obostrano. I naravno moras beskrajno voliti.Kod vas dvoje nema toga i zapeli ste vec na pocetku. Najbolje je da zaboravite jedno drugo.Nema od vas hljeba :D
svaka čast. Evo ruke :)
i jbte ovdje se samo ceka tema, da se moze za6bavat na neciji račun :D
Nisrin

#161 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

Nema potrebe za takvim nadmenim stavom, evo primjer iz rukava, recimo... mama je tradicionalna muslimanka, a izabranica srca je Srpkinja... Ti mi reci formulu.

Ako je mama PRAVA muslimanka, onda joj takva odluka ne bi trebala previse smetati (iako u neku ruku shvatam danasnje majke sto su, "zahvaljujuci ratu", protiv takvih brakova), btw u Kur'anu niti jednm ajetom, a ni u jednom hadisu nema zabrana kad je u pitanju takav brak- dozvoljeno je zeniti zene drugih konfesija, s tim da djeca po toj nekoj liniji nasljedjuju vjeroispovijest svog OCA, a ne majke...
Ja mislim da bi trebala da je bitnija SRECA djeteta, nego neciji stav, koji se zasniva na tradicionalnim nacelima, nekim zadrtim obicajima itd...

@desertrose Napisala je da bi joj njeni kupili stan u Gorazdu i da je ovdje DALA OTKAZ zbog udaje i preseljenja i da bi i tamo radila, imala je vec posao...
Ja bih NJEGA poptuno shvatila da sam nije pristao na uvjet "zivimo u gradu, jer ja necu na selo" i da njoj njeni ne mogu priustiti stan u gradu...onda bi ona bila osudjena na zivot na selu, jer nema izbora, ovako ima...ne znam sto je tesko shvatiti situaciju!
trcicu trceci

#162 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

Sta se na ovoj temi skontalo ? Hoce li se vratiti muzu ? Je li se rijesio problem ?

Cuj savjet hoce :zoka:
desertrose

#163 Re: Odbjegla nevjesta

Post by desertrose »

Nisrin,kasno je napisala,u pocetnom postu nije bilo tih informacija :-D
No nebitno,sta ce sad covjek i s roditeljima koji nemaju sredstava za zivot,pa nece ih ubiti pobogu ste ljudi...zamislite da su to vasi roditelji...
polacijela

#164 Re: Odbjegla nevjesta

Post by polacijela »

@ djecak: pa u startu ne bi trebao da ulazi u nesto ako misli da nece moci izaci s tim na kraj.

Svako mora da donese odluke s kojima će moći da živi.
Ja ne znam kako bi tvoj drug, ali znam kako bih ja.

Otkako sam rodila dijete, meni je sve to smijesno, je li osunećeno, kršteno, bla, bla, bla, za zdravo potomstvo bitan je topao dom, pun poštovanja i ljubavi. Sta god da jedu, kom god da se Bogu mole, vejruju ili ne vjeruju, sve je to isto, samo nam je put drugaciji, cilj nam je isti.
respo

#165 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

f(x) = e^(-xt) g(t) dt
f(x) = e^(-xt) g(t) d(t)
f2(x) = L{L{g(t)}} = g(t)/(x+t) dt

jednostavna racunica
ozenim je al da ona postuje obicaje moje majke a i majka moje srpkinje
dada 37

#166 Re: Odbjegla nevjesta

Post by dada 37 »

Sreca pa si to uradila na vrijeme. On sto je uradio nema oprosta. Tako je uradio pred vjencanje a poslije bi gore radio na stranu sto je dobar i krasan. Roditelji su mu na prvom mjestu (cast roditeljima) ti bi bila uvijek druga. Ti da si pristala, smetalo bi ti to, prije svega njegovi jer bih njih gledala kao izvor tvog nezadovoljstva, on bi biro stranu svojih roditelja, tebe bi gledali kao pala sa marsa, trazili bi ti i najmanju gresku. Sad ako poslije njega ne nadjes nekog, zalit ces i kriviti sebe zasto nisi uradila drugacije. Nikad se ne zna. Neke stvari prije braka treba dobro da se razjasne, da izaberete mjesto gdje ce te se oboje 100% dobro osjecati, jer ako neko trpi, ljubav se ugasi vremenom pored svih ostalih nedaca jednog braka.
Nekatamo

#167 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

Nisrin napisala sam da sam radila i dala otkaz i da bih nasla tamo posao jer sam imala ugovoreno da pocnem raditi 1.4.Dakle nisam lezihljebovic.Usput nema potrebe u prvom postu davati sve informacije treba li i broj gaca i grudnjaka?Trazila sm savjet kako da ga vratim a ne da li sam ispravno postupila jer sam raskinula vjencanje.Jadno i bijedno od vas
dječak sa šibicama

#168 Re: Odbjegla nevjesta

Nisrin wrote:

Ako je mama PRAVA muslimanka, onda joj takva odluka ne bi trebala previse smetati (iako u neku ruku shvatam danasnje majke sto su, "zahvaljujuci ratu", protiv takvih brakova), btw u Kur'anu niti jednm ajetom, a ni u jednom hadisu nema zabrana kad je u pitanju takav brak- dozvoljeno je zeniti zene drugih konfesija, s tim da djeca po toj nekoj liniji nasljedjuju vjeroispovijest svog OCA, a ne majke...
Ja mislim da bi trebala da je bitnija SRECA djeteta, nego neciji stav, koji se zasniva na tradicionalnim nacelima, nekim zadrtim obicajima itd...
Zaboravila si na suprugine zelje.

Nemojte banalizirati stvari tako. To je samo primjer, ima ih bezbroj. Nije uvijek sve do Njega koji mora stvari postaviti na svoje mjesto.

Mada se slazem, najcesce je problem u Njemu. Koliko vidim, ovaj Njen je stvari postavio na svoje mjesto, bice tako i tako... ne svidja ti se? dovidjenja.

Sad sto ona zeli da on trci za njom, a po svemu sto je napisala, ta veza nema buducnosti.. to je druga stvar.
respo

#169 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

desertrose wrote:Nisrin,kasno je napisala,u pocetnom postu nije bilo tih informacija :-D
No nebitno,sta ce sad covjek i s roditeljima koji nemaju sredstava za zivot,pa nece ih ubiti pobogu ste ljudi...zamislite da su to vasi roditelji...
bit je u tome sto on to njoj nije rekao nego zivjet cemo u gradu da bi nakon nekog vremena rekao al samo 2 mjeseca onda idemo na selo
da je odmah rekao tako drugacija bi situacija bila
trcicu trceci

#170 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

a koliko rece da ima/s godina ?
sha_ba

#171 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

Nekatamo wrote:Nisrin napisala sam da sam radila i dala otkaz i da bih nasla tamo posao jer sam imala ugovoreno da pocnem raditi 1.4.Dakle nisam lezihljebovic.Usput nema potrebe u prvom postu davati sve informacije treba li i broj gaca i grudnjaka?Trazila sm savjet kako da ga vratim a ne da li sam ispravno postupila jer sam raskinula vjencanje.Jadno i bijedno od vas
ok, znaci sad si skontala da bi pristala na sve samo da ga vratis???
samo da se udas??
respo

#172 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Nekatamo wrote:Nisrin napisala sam da sam radila i dala otkaz i da bih nasla tamo posao jer sam imala ugovoreno da pocnem raditi 1.4.Dakle nisam lezihljebovic.Usput nema potrebe u prvom postu davati sve informacije treba li i broj gaca i grudnjaka?Trazila sm savjet kako da ga vratim a ne da li sam ispravno postupila jer sam raskinula vjencanje.Jadno i bijedno od vas
broj grudnjaka bi bio pozeljan
za gace uvijek znamo da moze spaga ilitiga tange :D
dječak sa šibicama

#173 Re: Odbjegla nevjesta

A i neki komentari su komicni, tragikomicni.

Inace mi je "super" kad ljudi gledaju na taj nacin, kao "ko ga jebe kad nece da otkaci roditelje, ti mu moras biti na prvom mjestu". I to napise necija majka, ej!

I onda ce naravno reci, politickikorektno, pa ja bi to i svom djetetu savjetovala. Aha, na forumu, papir trpi svasta.
respo

#174 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

kako da ga vratis?
idi odmah na selo nemoj ni ta 2 mjeseca zivjeti u gradu eto
sha_ba

#175 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

respo wrote:kako da ga vratis?
idi odmah na selo nemoj ni ta 2 mjeseca zivjeti u gradu eto
bi ona, nece on sad!!!
Locked