Istina.polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
Ali cesto suprug i sin i ne moze postaviti stvari na svoje mjesto, jer je izmedju dvije vatre.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Istina.polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
nisam nego on mene nikad nije ni dostigaoWildRedRose wrote:![]()
respo , nadjeb'o si i bureka
![]()
![]()
e pa nek obrise bale i ide da se igradječak sa šibicama wrote:Istina.polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
Ali cesto suprug i sin i ne moze postaviti stvari na svoje mjesto, jer je izmedju dvije vatre.
polacijela wrote:Nekatamo, na pogresnom si portalu, otiđi na bilo koji porodicni pa da procitas par iskustava o godinama zivota u zajednici. Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na njihovo mjesto.
nisi svjesna u kakav belaj nisi usla i cega si se rijesila!
Nisrin wrote: zahvali Bogu da si se rijesila na vrijeme! Svaka njemu cast sto zeli pomagati svojima, sto jeste uz svoje roditelje, ali onda znaci da se on opredijelio na zivot sa roditeljima, a ne sa vlastitom suprugom!
Nema potrebe za takvim nadmenim stavom, evo primjer iz rukava, recimo... mama je tradicionalna muslimanka, a izabranica srca je Srpkinja... Ti mi reci formulu.polacijela wrote:e pa nek obrise bale i ide da se igradječak sa šibicama wrote:Istina.polacijela wrote:Ne postoji problem svekijevci-snaha. Problem je kada sin i suprug ne zna da sve postavi na svoje mjesto.
Pitanje je zasto je ona pristala da se uda,pa se pokajala,a pri tome je "lizala rane od bivseg" i znala je kakve su im mogucnosti.Cuj ko mu garantuje da ce zadrzati posao...budi ozbiljna,on vec IMA posao,kakav takav,a ona nema NIKAKAV i nema izgleda da ce ga imati,nego bi potrazila,pa znas li ti koliko ljudi svakodnevno trazi posao?Takodje i ona je znala da je on sa SELA i nije joj smetalo,bitno je udati se,pa onda preuzeti kontrolu.Ja da sam musko nikada takvu osobu ne bih ni pogledala.A Sarajevo i jeste prepuno IB,to potpisujem i ne mozes ti njih ni puskom natjerati nazad,radije ce u gradu prositi,nego obradjivati zemlju koju vecina njih ima i koja polako iz obradivog prelazi u sikaru i neobradivo tlo.Nisrin wrote:Pa zasto je onda zaprosio ako mu to predstavlja bilo kakav problem, finansijske ili neke druge prirode? Ko njemu garantuje da ce zadrzati posao, a da ona nece naci? Odmah je znao da je to djevojka iz grada i da je pristala da iz SA ide u Gorazde koje je carsija, ali je jasno rekla da nece ici na SELO...pristala na Gorazde, ali ne i na selo...desertrose wrote:
"DOGOVOR" da sve on finansira,a niko ga ni ne pita je li u mogucnosti...A on njoj ne nudi brak,ljubav,dom,zajednicki zivot,djecu i sve sto su obaveze supruga?Da ona doprinosi finansijski u zajednicki budzet,svaka cast,ali ni to nije u stanju,pa jos zanovijeta....Gdje je tu ljudskost,ljubav,postovanje?Tesko danasnjim muskarcima,sve moraju obezbijediti i opet im nabiju rogove na kraju.
Ne znam ni sto bih, pa SA je puno IB-a, ali niko nije lud da se tamo vraca...toliko o zivotu na selu!
Ko god misli da je na selu tako dobro.BUJRUM!!!
svaka čast. Evo rukebosan wrote:Ti ako si haustorce onda se drzi haustora a on sela .Brak se odrzava kompromisima -ustupcima ,razumijevanjem ,popustanjem i mora biti obostrano. I naravno moras beskrajno voliti.Kod vas dvoje nema toga i zapeli ste vec na pocetku. Najbolje je da zaboravite jedno drugo.Nema od vas hljeba
dječak sa šibicama wrote:
Nema potrebe za takvim nadmenim stavom, evo primjer iz rukava, recimo... mama je tradicionalna muslimanka, a izabranica srca je Srpkinja... Ti mi reci formulu.
f(x) = e^(-xt) g(t) dtdječak sa šibicama wrote:
Nema potrebe za takvim nadmenim stavom, evo primjer iz rukava, recimo... mama je tradicionalna muslimanka, a izabranica srca je Srpkinja... Ti mi reci formulu.
Zaboravila si na suprugine zelje.Nisrin wrote:dječak sa šibicama wrote:
Ako je mama PRAVA muslimanka, onda joj takva odluka ne bi trebala previse smetati (iako u neku ruku shvatam danasnje majke sto su, "zahvaljujuci ratu", protiv takvih brakova), btw u Kur'anu niti jednm ajetom, a ni u jednom hadisu nema zabrana kad je u pitanju takav brak- dozvoljeno je zeniti zene drugih konfesija, s tim da djeca po toj nekoj liniji nasljedjuju vjeroispovijest svog OCA, a ne majke...
Ja mislim da bi trebala da je bitnija SRECA djeteta, nego neciji stav, koji se zasniva na tradicionalnim nacelima, nekim zadrtim obicajima itd...
bit je u tome sto on to njoj nije rekao nego zivjet cemo u gradu da bi nakon nekog vremena rekao al samo 2 mjeseca onda idemo na selodesertrose wrote:Nisrin,kasno je napisala,u pocetnom postu nije bilo tih informacija![]()
No nebitno,sta ce sad covjek i s roditeljima koji nemaju sredstava za zivot,pa nece ih ubiti pobogu ste ljudi...zamislite da su to vasi roditelji...
ok, znaci sad si skontala da bi pristala na sve samo da ga vratis???Nekatamo wrote:Nisrin napisala sam da sam radila i dala otkaz i da bih nasla tamo posao jer sam imala ugovoreno da pocnem raditi 1.4.Dakle nisam lezihljebovic.Usput nema potrebe u prvom postu davati sve informacije treba li i broj gaca i grudnjaka?Trazila sm savjet kako da ga vratim a ne da li sam ispravno postupila jer sam raskinula vjencanje.Jadno i bijedno od vas
broj grudnjaka bi bio pozeljanNekatamo wrote:Nisrin napisala sam da sam radila i dala otkaz i da bih nasla tamo posao jer sam imala ugovoreno da pocnem raditi 1.4.Dakle nisam lezihljebovic.Usput nema potrebe u prvom postu davati sve informacije treba li i broj gaca i grudnjaka?Trazila sm savjet kako da ga vratim a ne da li sam ispravno postupila jer sam raskinula vjencanje.Jadno i bijedno od vas
bi ona, nece on sad!!!respo wrote:kako da ga vratis?
idi odmah na selo nemoj ni ta 2 mjeseca zivjeti u gradu eto