Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
- Jazzy.ba
#151 Re: Samsung Galaxy S4
Svercere ne pikas. A gdje kupiti iPhone kod nas? Idi u telekom i izvali 300 marona viska u odnosu na svercere, ja cu tu razliku spremit u dzep i kupit kod svercera, kao i svaki telefon do sad.
- LeonardoAC
#152 Re: Samsung Galaxy S4
Evo gledam ovaj S4... i ne vidim nijedan razlog zašto bi ga zamijenio za SII !?
Još mi se nije desilo da nešto nisam mogao otvoriti na SII da je zaštopalo, zaštekalo itd itd. Dakle, ništa novo osim bolje kamere (ako se uopšte može reći da je kamera bolja - jer broj MPX ne znači mnogo za kvalitet fotografije). Mislim da ne vrijedi ovog novca...
EDIT: Nakon S II nije došlo ništa toliko "novo" u telefoniji. To su sve neke sitne nijanse tipa "malo uži za milimetar tanji" i tako slične gluposti. Onaj ko je spreman izvaliti 1500 za "malo uži i malo tanji" telefon je slučaj za vještačenje
Još mi se nije desilo da nešto nisam mogao otvoriti na SII da je zaštopalo, zaštekalo itd itd. Dakle, ništa novo osim bolje kamere (ako se uopšte može reći da je kamera bolja - jer broj MPX ne znači mnogo za kvalitet fotografije). Mislim da ne vrijedi ovog novca...
EDIT: Nakon S II nije došlo ništa toliko "novo" u telefoniji. To su sve neke sitne nijanse tipa "malo uži za milimetar tanji" i tako slične gluposti. Onaj ko je spreman izvaliti 1500 za "malo uži i malo tanji" telefon je slučaj za vještačenje
- Maharadza
#153 Re: Samsung Galaxy S4
Spremi ti, zato ću ja uvijek radije kupiti polovan telefon ALI kupljen u bht-u sa garancijom oficijelnog distributera (kimtec vitez konkretno kada je u pitanju samsung) i biti miran barem 2 god. jer znam da imam pravu stvar kao i garanciju uz istu, za razliku od tih "švercerskih" garancija koje mogu komotno i na wc-papiru napisati jer su bezvrijedne čim ti se pokvari uređaj, lično sam iskusio tako nešto i zakleo se - nikada više!Jazzy.ba wrote:Svercere ne pikas. A gdje kupiti iPhone kod nas? Idi u telekom i izvali 300 marona viska u odnosu na svercere, ja cu tu razliku spremit u dzep i kupit kod svercera, kao i svaki telefon do sad.
Inače, na ovaj gore fazon sam uzeo i s2 i s3, oba žestoko ispod cijene novih uređaja (dosta više sam "spremio" od tih 300KM) a faktički mogu pod nove jer su savršeno očuvani + oficijelna garancija, kutija, i mnogo veća vrijednost u slučaju ako ih nekada u budućnosti budem prodavao!
Last edited by Maharadza on 20/03/2013 15:15, edited 1 time in total.
- Jazzy.ba
#154 Re: Samsung Galaxy S4
Kupi vala, kad telefon kupuješ s ciljem da ga šalješ na servis, onda će ti i trebati servis. Opusti se, ne razmišljaj o kvaru i neće se desiti. Za 300 maraka otiđi u Tursku sa ženom. 
- Maharadza
#155 Re: Samsung Galaxy S4
Upravo suprotno, kupujem ga baš zato da bi se riješio te pomisli "šta ću ako se pokvari!?" i da budem rahat te 2 god., jer sam jednom to sve doživio i proživio, i koštalo me zasigurno par god. života dok nisam izganjao garanciju, dok ovako barem znam; šta god da mu bude, pošaljem ga u oficijelni servis - ljudi ga poprave, ili dobijem novi-zamjenski! Garancija je rock-solid, za razliku od tih švercerskih-prividnih za koje i ne znaš hoće li još važiti sutra kada specijalci ulete i "dignu" tu radnju!?Jazzy.ba wrote:Kupi vala, kad telefon kupuješ s ciljem da ga šalješ na servis, onda će ti i trebati servis. Opusti se.
Last edited by Maharadza on 20/03/2013 15:21, edited 2 times in total.
- Jazzy.ba
#156 Re: Samsung Galaxy S4
Aha, znam ja iskustva poznanika sa tim oficijelnim servisima i garancijama. 
- Maharadza
#157 Re: Samsung Galaxy S4
Vidi, servis je jedno, ali dodatna pogodnost što vrijedi fon od oficijelnog zastupnika naspram tog' švercera jeste činjenica što 100% PROVJERENO I BEZ SUMNJE znam da se radi o originalnom', ne-ukradenom, ne-raspakiranom, ne-servisiranom, uređaju! I ja imam poznanika koji su tako uzeli servisirane telefone pod "nove" i iskeširali misleći da se radi o netaknutom-novom uređaju!Jazzy.ba wrote:Aha, znam ja iskustva poznanika sa tim oficijelnim servisima i garancijama.
-
klixo
#158 Re: Samsung Galaxy S4
Kakvi sverceri , univerzalno.com 1140km ,a kod svercera za okruglo hiljadu....Maharadza wrote:
Švercere ja ne pikam a pogotovu ne onu uber-mafiju u univerzalno. Govorim o cijenama kod oficijelnih distributera. Na taj tvoj fazon, mogu ti naći s3 nov za 700KM.
Tapatalked
- Maharadza
#159 Re: Samsung Galaxy S4
Univerzalno su isti, dovoljan podatak: Prije par god. je bila zapljena 100-njak telefona na granici u bijeljini, u pokušaju šverca i to u gepeku novog audia, a sve naravno raspakovano i odvojeno; telefoni u jednoj kesi, punjači, oprema, sluše u drugoj, kutije poredane u trećoj! Odmah idući dan nakon hapšenja i razotkrivanja tih likova na granici u pokušaju šverca, radnja gore spomenutih (kako ona u tržnom centru na grbavici - a za koji je opšte-poznato da istim mafija hara i gdje više od pola radnji "vrti na crno", tako i u importanne-u) se ZATVORILA NA PUNI MJESEC DANA (valjda čekali da se "slegne prašina" i u slučaju da ih posjete gore spomenuti specijalci i tržišni inspektori), nakon toga ponovo otvorili i haraju ko' da se ništa nije desilo! A levati i dalje kupuju kod istih, tako da - pamet u vugla i informiši se prvo o nekome prije nego pazariš kod njega milju vrijedan uređaj!klixo wrote:Kakvi sverceri , univerzalno.com 1140km ,a kod svercera za okruglo hiljadu....Maharadza wrote:
Švercere ja ne pikam a pogotovu ne onu uber-mafiju u univerzalno. Govorim o cijenama kod oficijelnih distributera. Na taj tvoj fazon, mogu ti naći s3 nov za 700KM.
Tapatalked
- awaken
- Maharadza
#161 Re: Samsung Galaxy S4
To i jeste najbolji opis Note-a, jer je on sve samo nije telefon, barem ne u nekoj "zdravoj" normi!awaken wrote:Razmisli o Note IILeonardoAC wrote:Evo gledam ovaj S4... i ne vidim nijedan razlog zašto bi ga zamijenio za SII !?
to je nakon bilo kojeg telefona, baš....madafaking promjena
Ja se više ne vraćam na telefone....samo Note
- R9..
#162 Re: Samsung Galaxy S4
Maharadza wrote:Univerzalno su isti, dovoljan podatak: Prije par god. je bila zapljena 100-njak telefona na granici u bijeljini, u pokušaju šverca i to u gepeku novog audia, a sve naravno raspakovano i odvojeno; telefoni u jednoj kesi, punjači, oprema, sluše u drugoj, kutije poredane u trećoj! Odmah idući dan nakon hapšenja i razotkrivanja tih likova na granici u pokušaju šverca, radnja gore spomenutih (kako ona u tržnom centru na grbavici - a za koji je opšte-poznato da istim mafija hara i gdje više od pola radnji "vrti na crno", tako i u importanne-u) se ZATVORILA NA PUNI MJESEC DANA (valjda čekali da se "slegne prašina" i u slučaju da ih posjete gore spomenuti specijalci i tržišni inspektori), nakon toga ponovo otvorili i haraju ko' da se ništa nije desilo! A levati i dalje kupuju kod istih, tako da - pamet u vugla i informiši se prvo o nekome prije nego pazariš kod njega milju vrijedan uređaj!klixo wrote:Kakvi sverceri , univerzalno.com 1140km ,a kod svercera za okruglo hiljadu....Maharadza wrote:
Tapatalked
A kakav je onaj Huster Shop cini mi se da su iz Sarajeva i oni......da li je ista prica kao i univerzalno
-
Sid the sloth
#163 Re: Samsung Galaxy S4
Evo uporedba upravo HTC One i Note2 i covjek kaze da je Note2 ipak za mrvicu bolji od HTC One (koji je tek izisao a Note2 je vec dugo na trzistu)Maharadza wrote:To i jeste najbolji opis Note-a, jer je on sve samo nije telefon, barem ne u nekoj "zdravoj" normi!awaken wrote:Razmisli o Note IILeonardoAC wrote:Evo gledam ovaj S4... i ne vidim nijedan razlog zašto bi ga zamijenio za SII !?
to je nakon bilo kojeg telefona, baš....madafaking promjena
Ja se više ne vraćam na telefone....samo Note
I ja sam se dugo mislio da li da uzmem Note2, posto sad imam Note, ali ipak mislim da bih prije uzeo HTC One za neku razumnu cijenu
- Maharadza
#164 Re: Samsung Galaxy S4
Iskreno ne znam za njih ništa, dok sam dosta pozitivnog čuo za onaj fontele shop u bbi-u, tj. Navodno dobiješ i račun (fiskalni), garanciju itd. ali ponavljam, tako sam čuo od havera koji je davno uzeo fon kod njih, a kakvi su trenutno ne znam.R9.. wrote:Maharadza wrote:Univerzalno su isti, dovoljan podatak: Prije par god. je bila zapljena 100-njak telefona na granici u bijeljini, u pokušaju šverca i to u gepeku novog audia, a sve naravno raspakovano i odvojeno; telefoni u jednoj kesi, punjači, oprema, sluše u drugoj, kutije poredane u trećoj! Odmah idući dan nakon hapšenja i razotkrivanja tih likova na granici u pokušaju šverca, radnja gore spomenutih (kako ona u tržnom centru na grbavici - a za koji je opšte-poznato da istim mafija hara i gdje više od pola radnji "vrti na crno", tako i u importanne-u) se ZATVORILA NA PUNI MJESEC DANA (valjda čekali da se "slegne prašina" i u slučaju da ih posjete gore spomenuti specijalci i tržišni inspektori), nakon toga ponovo otvorili i haraju ko' da se ništa nije desilo! A levati i dalje kupuju kod istih, tako da - pamet u vugla i informiši se prvo o nekome prije nego pazariš kod njega milju vrijedan uređaj!klixo wrote: Kakvi sverceri , univerzalno.com 1140km ,a kod svercera za okruglo hiljadu....
A kakav je onaj Huster Shop cini mi se da su iz Sarajeva i oni......da li je ista prica kao i univerzalno
@sid Ja bi iskreno radije note, ako ništa jer ti može bukvalno poslužiti kao desktop replacement:
http://www.youtube.com/watch?v=9nh2NSLgaII
Tapatalked
-
Sid the sloth
#165 Re: Samsung Galaxy S4
Ja bih se vjerovatno (još uvijek nisam siguranMaharadza wrote:
@sid Ja bi iskreno radije note, ako ništa jer ti može bukvalno poslužiti kao desktop replacement:
http://www.youtube.com/watch?v=9nh2NSLgaII
Tapatalked
-
missko
#166 Re: Samsung Galaxy S4
Poslije punih 15 godina Nokia telefona ja se odlucih i naruci Samsung S4, ulogu u odabiru su odigrale aplikacije koje su mi potrebne za posao, jer 2 aplikacije koje su mi potrebne mogu se naci na obje na Androidu, i jedna na iPhoneu a druga na Symbianu i Windowsphoneu. Veze nemam zasto sam izabrao Samsung a ne HTC ali meni starom nokijasu su oba nesto skroz novo. Kad ga dobijem javim utiske.
- Maharadza
#167 Re: Samsung Galaxy S4
Ajd živ bio snimi i jedan klip kako radi overall ali pogotovu me interesuje otvaranje pojedinih app-ova, i ponašanje u widgets sekciji u meniju. Ali dobro, kada dobiješ pa ćemo detaljnije u zahtjeve i molbe.missko wrote:Poslije punih 15 godina Nokia telefona ja se odlucih i naruci Samsung S4, ulogu u odabiru su odigrale aplikacije koje su mi potrebne za posao, jer 2 aplikacije koje su mi potrebne mogu se naci na obje na Androidu, i jedna na iPhoneu a druga na Symbianu i Windowsphoneu. Veze nemam zasto sam izabrao Samsung a ne HTC ali meni starom nokijasu su oba nesto skroz novo. Kad ga dobijem javim utiske.
Tapatalked
-
missko
#168 Re: Samsung Galaxy S4
Meni ce garant bit velika razlika sa symbiana preci na ovo, ali snimim pa vidi.Maharadza wrote:Ajd živ bio snimi i jedan klip kako radi overall ali pogotovu me interesuje otvaranje pojedinih app-ova, i ponašanje u widgets sekciji u meniju. Ali dobro, kada dobiješ pa ćemo detaljnije u zahtjeve i molbe.missko wrote:Poslije punih 15 godina Nokia telefona ja se odlucih i naruci Samsung S4, ulogu u odabiru su odigrale aplikacije koje su mi potrebne za posao, jer 2 aplikacije koje su mi potrebne mogu se naci na obje na Androidu, i jedna na iPhoneu a druga na Symbianu i Windowsphoneu. Veze nemam zasto sam izabrao Samsung a ne HTC ali meni starom nokijasu su oba nesto skroz novo. Kad ga dobijem javim utiske.
Tapatalked
-
Djubre_
#169 Re: Samsung Galaxy S4
http://gdeluxe.com/samsung-galaxy-s4-vs ... -iphone-5/
Narucio sam s3 400$ puno ovaj kosta u americi... 800$ jebte
Sent from my GT-i9001
Narucio sam s3 400$ puno ovaj kosta u americi... 800$ jebte
Sent from my GT-i9001
- Maharadza
#170 Re: Samsung Galaxy S4
NE znam da li je bilo:
1st world problem - Uprgrade from s3 to s4:

ali i ako jeste, vrijedi opet postaviti za raju koja nije vidjela!
1st world problem - Uprgrade from s3 to s4:

ali i ako jeste, vrijedi opet postaviti za raju koja nije vidjela!
-
zecov
#171 Re: Samsung Galaxy S4
U BiH dolazi verzija sa snapdragon 600 procesorom.
http://www.phonearena.com/news/Samsung- ... on_id41085
-
DJ Babo
#172 Re: Samsung Galaxy S4
zanimljivo kako se za bosnu zna verzija, a za srbiju i hrvatsku nezecov wrote:U BiH dolazi verzija sa snapdragon 600 procesorom.
to je jedan od razloga sto mislim da ovo ipak nece na kraju ispasti tacno. a i sto ce u bosni LTE telefon?
jedino ako ne mogu nastancati dovoljno exynosa, pa da tuse snapdragone kome stignu, ali nadam se da to nije razlog
-
febo_acm
#173 Re: Samsung Galaxy S4
Sad su u modi međunarodne garancije... Kupi gdje hoćeš, ali ako imaš račun možeš servisirati u svim ovlaštenim servisima. Meni su priznali garanciju na Samsungov fotoaparat kupljen u Njemačkoj. Ista stvar je i sa iPhone i još dosta brandova.Maharadza wrote: Spremi ti, zato ću ja uvijek radije kupiti polovan telefon ALI kupljen u bht-u sa garancijom oficijelnog distributera (kimtec vitez konkretno kada je u pitanju samsung) i biti miran barem 2 god. jer znam da imam pravu stvar kao i garanciju uz istu, za razliku od tih "švercerskih" garancija koje mogu komotno i na wc-papiru napisati jer su bezvrijedne čim ti se pokvari uređaj, lično sam iskusio tako nešto i zakleo se - nikada više!
Inače, na ovaj gore fazon sam uzeo i s2 i s3, oba žestoko ispod cijene novih uređaja (dosta više sam "spremio" od tih 300KM) a faktički mogu pod nove jer su savršeno očuvani + oficijelna garancija, kutija, i mnogo veća vrijednost u slučaju ako ih nekada u budućnosti budem prodavao!
- Maharadza
#174 Re: Samsung Galaxy S4
Misliš da ćeš kod švercera dobit' račun, još fiskalni?!Zhìxin wrote:Sad su u modi međunarodne garancije... Kupi gdje hoćeš, ali ako imaš račun možeš servisirati u svim ovlaštenim servisima. Meni su priznali garanciju na Samsungov fotoaparat kupljen u Njemačkoj. Ista stvar je i sa iPhone i još dosta brandova.Maharadza wrote: Spremi ti, zato ću ja uvijek radije kupiti polovan telefon ALI kupljen u bht-u sa garancijom oficijelnog distributera (kimtec vitez konkretno kada je u pitanju samsung) i biti miran barem 2 god. jer znam da imam pravu stvar kao i garanciju uz istu, za razliku od tih "švercerskih" garancija koje mogu komotno i na wc-papiru napisati jer su bezvrijedne čim ti se pokvari uređaj, lično sam iskusio tako nešto i zakleo se - nikada više!
Brate ti si našao porediti, po meni najrazvijeniju državu svijeta (pored japana) kada su u pitanju računi, garancije i sve ostalo što ima u najdaljem smislu vezu sa birokratijom i "papirima" sa ovom džamahirijom zvanom BiH?!
Eno lik na bhtelecom temi opisao kako je uzeo neki xperia fon kojem se ekran odlijepio (bukvalno 1mm "špalt" i vidi se navodno matična ploča telefona i sve ostalo ispod ekrana), pa isti dan nije uspio da vrati fon i da mu odmah zamijene za nov, već nude neki "sa servisa" popravljan i sl. (mada zakonski imaš pravo u roku od 7 dana da vratiš fon bez obzira koji je razlog i dobiješ keš nazad)! Nuff' said!
-
febo_acm
#175 Re: Samsung Galaxy S4
Aparat kupljen u Njemačkoj mi ovdje servisirali, još u ovakvoj državi
I meni je to bilo čudno, ali šta da ti kažem
Nema veze što je Njemačka, mene čudi naš servis. Mada ja mislim da ako si ovlašteni servis, moraš poštovati međunarodnu garanciju.
Za BHT me ništa ne čudi...
Za BHT me ništa ne čudi...