Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Locked
radostan dan

#151 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by radostan dan »

LBVIEW wrote:
radostan dan wrote:prije će biti svoju marksističko-lenjinističku literaturu na svom prištinskom univerzitetu na svom jeziku u okviru svoje sfrj.

teško možemo dalje diskutovati, obzirom da se sprdaš sa vjerskim objektima i vjerskim osjećanjima jednog naroda, obzirom da se ja na taj nivo ne mogu da spustim, niti mi pada na pamet.
Sto si ti osjetljiv, to je cudo jedno. :lol:
No, sva sreca sto forum sve pamti i nikom ne prasta, pa tako ostade dokumentirano i tvoje
spamanje slicica i raznoraznih doskocica, kad god neko podsjeti na lice i nalicje aktuelne srpske politike poput
one nedavne odluke o "stipendiranju" ratnih zlocinaca par dana prije obiljezavanja ratnog zlocina u Strpcima :x .
mani me se momak, nikad ti ne repliciram jer si nezanimljiv.
nastavi da mlatiš i konstruišeš, meni sve jedno.
laku noć, klik.
LBVIEW

#152 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
LBVIEW wrote:
radostan dan wrote:prije će biti svoju marksističko-lenjinističku literaturu na svom prištinskom univerzitetu na svom jeziku u okviru svoje sfrj.

teško možemo dalje diskutovati, obzirom da se sprdaš sa vjerskim objektima i vjerskim osjećanjima jednog naroda, obzirom da se ja na taj nivo ne mogu da spustim, niti mi pada na pamet.
Sto si ti osjetljiv, to je cudo jedno. :lol:
No, sva sreca sto forum sve pamti i nikom ne prasta, pa tako ostade dokumentirano i tvoje
spamanje slicica i raznoraznih doskocica, kad god neko podsjeti na lice i nalicje aktuelne srpske politike poput
one nedavne odluke o "stipendiranju" ratnih zlocinaca par dana prije obiljezavanja ratnog zlocina u Strpcima :x .
mani me se momak, nikad ti ne repliciram jer si nezanimljiv.
nastavi da mlatiš i konstruišeš, meni sve jedno.
laku noć, klik.
Pa upravo si replicirao. :D
I nista ti ja ne konstruiram, sa masinstvom veze nemam. E, sad
sto ti mislis kako ce ono sto radis, a radis otkako si registrirao ovdje,ostati
neprimjeceno, je, hebi ga, tvoj problem.Kazem ti, forum sve pamti, a ti si ostao
zapamcen po spamanju slicicama i nekim izjavama nevezanim za temu, kad god se
podastrla istina o aktuelnoj srpskoj politici.
LBVIEW

#153 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by LBVIEW »

čovjek tikva wrote:
LBVIEW wrote:

Znaci, Srbi su zbog zlocina NDH-a, cija je ideologija, btw., pobijedena u NOB-u, i ciji nasljednici ni formalno-pravno ni sustinski ne mogu biti niti Republika Hrvatska niti Bosna i Hercegovina 92-e,imali "pravo" napraviti "preventivni"genocid? :-)Slijedeci analogiju, da sutra Bosnaci nakon 50-tak godina,npr., upadnu u Banja Luku i "naplate" racun za 90-te to bilo udure? :-)
De ti dobro pregledaj svoje postove prije nego sto izvalis ovako nesto-ovo sto propagiras ovdje nije nista drugo do relativizacija i opravdavanje zlocina. :oops:
po čemu je pobjeđena?

cijela moderna hrvatska temelji se na ndh - od simbola, preko imena ulica po sve zasluznim ndh-ovacima, preko na hiljade srušenih spomenika nob-u, preko izbacivanja srba iz ustava, minimaliziranja broja zrtava u jasenovcu, imena valute (kuna), tuđmanovim izjavama što javnim, što simljenim, oluji, masovnoj histeriji prilikom oslobađanja gotovine, itd. uostalom cijeli maspok je bio baziran na obnovi ndh jos 1971.

samo baš onaj ko relativizira zločin i genocid iz ndh može da izjavi sa dva prsta obraza kako je ta ideologija "poražena" i kako nezavisnost hrvatske nema veze s tim.

moglo bi se još na ovu temu, al nije tema na ovoj temi.
Ma uzalud je tebi pricati, ti ili si glup ili bezobrazan, a vrlo vjerovatno i jedno i drugo.
Za ono relativiziranje genocida nad Bosnjacima u zadnjem ratu zasluzio si trajni ban. :x
OpusDei

#154 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

cyprus wrote:
1. Zašto misliš da protivljenje raspadu neke države nema nikakvog smisla?
2. Zašto misliš da jačanje uloge glavnog grada u nekoj državi nema nikakvog smisla?
3. Zašto misliš da protivljenje separatizmu u nekoj državi nema nikakvog smisla?
4. Zašto misliš da briga o sunarodnicima koji žive izvan 'matične' države nema nikakvog smisla?
5. Zašto misliš da strah za sudbinu svog naroda nema nikakvog smisla?
6. Zašto misliš da pominjanje ranijih žrtava koje je neki narod pretrpio nema nikakvog smisla?
7. Zašto misliš da negodovanje zbog slabljenja političkog značaja nekog naroda nema nikakvog smisla?

Dakle, zanemari Srbiju i Srbe... Zamisli da pričamo o državi XYZ i narodu ŽLJ, pa odgovori na ova pitanja...
Tema izmedju nas je specificno Srbija, nemoj sad da promijenis pricu da pricamo o nekoj XYZ drzavi.

1+2. Zato to zemlja nije bila njihova babovina kako oni to misle vec decentralizirana zemlja svih naroda u njoj, zemlja 6 republika od kojih su sve imale svoj glavni grad.
3. Nema smisla kad stoji u ustavu da republike imaju pravona odcijepljenje.
4+5. Ne vidim da se Bakir Izetbegovic mijesa u unutrasnju politiku Srbije u vezi Sandzaka recimo, isto tako ocekujem od Srbijanaca (ili Albanaca ili Makedonaca) da se ne mijesaju u unutrasnja pitanja BiH. Logicno je, krajnje i isto vazi za svaku drugu drzavu na svijetu.
6. Pa zar nisi ti vise puta govorio na ovom forumu da nema smisla spominjati zrtve iz proslosti?
7. Negodovanje i ratovanje zbog necega su dvije sasvim razlicite stvari.
OpusDei

#155 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

LBVIEW wrote: Pa upravo si replicirao. :D
I nista ti ja ne konstruiram, sa masinstvom veze nemam. E, sad
sto ti mislis kako ce ono sto radis, a radis otkako si registrirao ovdje,ostati
neprimjeceno, je, hebi ga, tvoj problem.Kazem ti, forum sve pamti, a ti si ostao
zapamcen po spamanju slicicama i nekim izjavama nevezanim za temu, kad god se
podastrla istina o aktuelnoj srpskoj politici.
Radosni nam se nikad ne upusta u diskusije sa ozbiljnim protivnicima.

Cekaj koji minut pa ce biti slika polugolih treba i na ovoj temi :-)
OpusDei

#156 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

čovjek tikva wrote:
nisam to rekao, ni izbliza. a ako ovo važi za ndh, važi i za ovaj rat.

samo sam objektivan, to je sve. samo da li si i ti objektivan?
Ok, dakle imamo mi Bosnjaci sad kredit zbog Srebrenice? Da se osvetimo?
Heller

#157 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by Heller »

Šiptari su jedina nacija koju stvarno ne mogu, fuj non stop glume neku zrtvu bla bla, nadam se da ce im Makedonci dat nesto ruzicasto na K i nogu u guzicu... Na kraju krajeva Šiptari su i Titova najveca mrlja...
OpusDei

#158 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

Heller wrote:Šiptari su jedina nacija koju stvarno ne mogu, fuj non stop glume neku zrtvu bla bla, nadam se da ce im Makedonci dat nesto ruzicasto na K i nogu u guzicu... Na kraju krajeva Šiptari su i Titova najveca mrlja...
:shock:
LBVIEW

#159 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by LBVIEW »

CSKA wrote:
LBVIEW wrote:
Ma ne mislim ni ja tebi crtati kako se ona moja konstatacija kako se ne bih upustao u analizu" hrvatskog nacina" proizvodnje politicke napetosti jos od , kako ti rece 20-tih godina proslog stoljeca,odnosi upravo na izreceno a ne na ovu aktuelnu temu "podjele Makedonije." A sto se tice trolanja,tu ste ti,Radosni i jos par istomisljenika nenadmasni, osobito kad treba prebaciti lopticu u susjedovo/komsijino dvoriste. K'o biva Hrvati majstori izazivanja politicke napetosti, a vi "ni luk jeli niti luk mirisali", a zbog vase politike svakoga u okruzenju "glava boli". :-)
Čeka pregled

LeBron James povrijedio lijevo koljeno

Zvijezda Miami Heata, LeBron James, lakše je povrijedio lijevo koljeno tokom nedjeljnog okršaja u Madison Square Gardenu. Podsjetimo, košarkaši Miamija pobijedili su New York sa rezultatom 99-93.

Tokom treće četvrtine desila se Jamesova povreda, kada je nezgodno doskočio i uhvatio se za bolno lijevo koljeno. Uprkos tome, James je normalno odigrao ostatak utakmice u kojoj je upisao 29 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

"Maksimalno žestoko sam igrao i nakon tog pada. Ali, i sami znate da je sve puno gore sutra ujutro", rekao je James poslije utakmice.

Inače, za Miami nema predaha, pa će tako 24 sata kasnije igrati protiv Minnesote. Sam James je najavio da će otići na pregled čim tim sleti u Mineapolis.

"Zabrinut sam, ali bit ćemo pametniji nakon što napravim pregled. Možda propustim utakmicu protiv Minnesote, možda budem u petorci. Vidjet ćemo", izjavio je najbolji igrač kluba koji je prošle godine otišao do kraja, do NBA naslova.

____________________________________________________________________________________________________

Ako se pitas cemu ova vijest na ovoj temi,e pa ona je vazna isto koliko i tvoje trolanje ovdje,to jeste presipanje iz supljeg u prazno.
U svakom slucaju to moje,kako kazes,presipanje, je relevantnije za temu, nego ono tvoje poredenje aktuelne albanske politike sa hrvatskim "izazivanjem konstantne politicke napetosti" jos od dvadesetog stoljeca,sto je toliko nategnuta i proizvoljna izjava, s obzirom na nepostojajanje politickog kontinuiteta, ideoloske razlike izmedu aktera na hrvatskoj politickoj sceni u razlicitim historijskim razdobljima,dinamiku odnosa izmedu "sukobljenih" politickih opcija sl. sitnice. Da sad ne pominjem kako su primarni generatori te politicke napetosti na onoj drugoj strani, otkako je ta zajebnica "bratskih" naroda nastala. :dance:
cyprus

#160 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by cyprus »

1. Zašto misliš da protivljenje raspadu neke države nema nikakvog smisla?
2. Zašto misliš da jačanje uloge glavnog grada u nekoj državi nema nikakvog smisla?
3. Zašto misliš da protivljenje separatizmu u nekoj državi nema nikakvog smisla?
4. Zašto misliš da briga o sunarodnicima koji žive izvan 'matične' države nema nikakvog smisla?
5. Zašto misliš da strah za sudbinu svog naroda nema nikakvog smisla?
6. Zašto misliš da pominjanje ranijih žrtava koje je neki narod pretrpio nema nikakvog smisla?
7. Zašto misliš da negodovanje zbog slabljenja političkog značaja nekog naroda nema nikakvog smisla?

OpusDei wrote:Tema izmedju nas je specificno Srbija, nemoj sad da promijenis pricu da pricamo o nekoj XYZ drzavi.
Srbija je država ko i svaka druga, a Srbi su narod ko i svaki drugi... Uz načelno uvažavanje specifičnosti, neke univerzalne činjenice moraju postojati... Jer ne može nešto važiti za sve države i narode, a ne važiti samo za Srbiju i Srbe...
OpusDei wrote:1+2. Zato to zemlja nije bila njihova babovina kako oni to misle vec decentralizirana zemlja svih naroda u njoj, zemlja 6 republika od kojih su sve imale svoj glavni grad.
Naravno, i to ima smisla... Fazon je bio ocijeniti koji stav ima više smisla... Tvoj ili ovaj gore koji sam ja naveo... Nažalost metoda kojoj se pribjeglo u ocjeni je bila oružje...

OpusDei wrote:3. Nema smisla kad stoji u ustavu da republike imaju pravona odcijepljenje.
Ja se slažem, ali da li ti misliš da nema nikakvog smisla ići kontra Ustava? A mislim da u Ustavu nije stajalo da se Kosovo može otcjepiti... Kako onda kosovski Albanci ispadoše 100% upravu?
OpusDei wrote:4+5. Ne vidim da se Bakir Izetbegovic mijesa u unutrasnju politiku Srbije u vezi Sandzaka recimo, isto tako ocekujem od Srbijanaca (ili Albanaca ili Makedonaca) da se ne mijesaju u unutrasnja pitanja BiH. Logicno je, krajnje i isto vazi za svaku drugu drzavu na svijetu.
Možda se ne miješa Izetbegović, ali miješaju se mnogi Bosanci i Hercegovci (evo ih ima i na forumu)... Zašto im ne kažeš da to nema apsolutno nikakvog smisla?
OpusDei wrote:6. Pa zar nisi ti vise puta govorio na ovom forumu da nema smisla spominjati zrtve iz proslosti?
Nikad. Samo sam govorio da se one ne trebaju politizirati i instrumentalizovati u političke svrhe... Ali opet ne tvrdim da je to potpuno besmisleno, već samo odvratno...
OpusDei wrote:7. Negodovanje i ratovanje zbog necega su dvije sasvim razlicite stvari.
Slažem se... I još jednom da podcrtam pošto znam kako se ovdje podmeće... ovo gore nisu moji stavovi (daleko od toga) :!:
Last edited by cyprus on 04/03/2013 20:52, edited 1 time in total.
theTruePath

#161 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by theTruePath »

udrch wrote:suverenitet Makedonije kao i bilo koje druge države na Blakanu danas je zaista onako kako to Zapad ponavlja neprestano:
- nema više promjena granica na Balkanu..
što prije shvatimo, to bolje..
međutim ja sam uvjeren da će biti velikih promjena stanovnika određenih zemalja..
vjerujem da Zapad ovim ponavljanjem o nepromjenjivosti granica ustvari gura sve ove balkance u zemlje u kojima su oni većina..
Hrvati su to možda jedini i skontali, pa su oni čak i državnom intervencijom radili na useljavanju ostalih Hrvata u Hrvatsku..u Vojvodini danas skoro da nema Hrvata, sa Kosova su preselili čak i Janjevce iako oni skoro sigurno nisu Hrvati, ali eto Katolici su i pričaju srpskim jezikom..iz Bosne su primili i dalje primaju sve one koji žele da se usele..
Srbija je već prihvatila sve Srbe iz Hrvatske i veliki broj sa Kosova i Bosne..

ovaj trend će se sigurno nastaviti, ali će se narodi morati zadovoljiti onim što sad postoji..
Srbija već radi na raseljavanju Bošnjaka iz Sandžaka..
nekad mi se tako čini kao da je sve spremno da se Bošnjake iz Sandžaka zamjeni za Srbe iz Istočne Bosne i Hercegovine..pogledajte samo Dodika..on marke ne ulaže u taj dio BiH..kao da se čeka neki blic-krik u kome će se nasilno ovi ljudi pomjeriti..moj dojam je da će u neko dogledno vrijeme oko 200 hiljada Bošnjaka iz Sandžaka biti protjerano u BiH, a da će se to kompenzirati sa ovim istočnim dijelom..
isto će se desiti i Albancima sa juga Srbije, ali i Srbima sa sjevera Kosova..
ubjeđen sam da će u tim projekcijama biti pomjereno bar pola miliona ljudi..možda to bude sve išlo mirnim putem, ali ni sila nije isključena..očito je da se želi što stabilniji prostor, a način da se to ostvari jeste da ovi narodi u "tuđim" državama budu samo nacionalna manjina..

Makedonija, BiH i Crna Gora će opstati, ali će se stanovništvo izmjeniti..
Dal to znaci da nam daju RS a oni idu za Sandzak? pa kud ce nam bolje :skoljka: :dance:
OpusDei

#162 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

cyprus wrote: Srbija je država ko i svaka druga, a Srbi su narod ko i svaki drugi... Uz načelno uvažavanje specifičnosti, neke univerzalne činjenice moraju postojati... Jer ne može nešto važiti za sve države i narode, a ne važiti samo za Srbiju i Srbe...
Ja sam tebe specificno pitao za Srbiju, ti si mi odgovorio a onda pocnes da pricas kako ne mozemo sve vezati za Srbiju :-)
cyprus wrote:Naravno, i to ima smisla... Fazon je bio ocijeniti koji stav ima više smisla... Tvoj ili ovaj gore koji sam ja naveo... Nažalost metoda kojoj se pribjeglo u ocjeni je bila oružje...
I opet ti kazem: svi, od Bosnjaka do Slovenaca do Badinterove komisije do Njemacke do Egipta koji su priznali BiH i Hrvatsku su se slozili da Srbi nisu bili u pravu. Samo se vi ne slazete.
cyprus wrote:Ja se slažem, ali da li ti misliš da nema nikakvog smisla ići kontra Ustava? A mislim da u Ustavu nije stajalo da se Kosovo može otcjepiti... Kako onda kosovski Albanci ispadoše 100% upravu?
Pa ko je prvi isao protiv ustava? Albanci ili Milosevic koji im je ukinuo autonomiju? Ajd posteno odgovori?
cyprus wrote:Možda se ne miješa Izetbegović, ali miješaju se mnogi Bosanci i Hercegovci (evo ih ima i na forumu)... Zašto im ne kažeš da to nema apsolutno nikakvog smisla?
Jel ti mene zajebavas? Forumasi klixa pisu svoje stavove o Sandzaku na forumu i to ti je isto ono sto je Srbija uradila 90ih? :-) :-) Neka pisu kilometarske postove i Srbijanci i Crnogorci na svojim forumima, samo nek se Srbija ne mijesa vojno ili politicko. To je valjda fer?
cyprus wrote:Nikad. Samo sam govorio da se one ne trebaju politizirati i instrumentalizovati u političke svrhe... Ali opet ne tvrdim da je to potpuno besmisleno, već samo odvratno...
A sta je bilo huskanje iz Beograda na pocetku rata kako ce Bosnjaci i Hrvati klati Srbe kao u NDH ako se BiH i Hrvatska otcijepe ako ne politiziranje?
cyprus

#163 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by cyprus »

OpusDei wrote:...Samo se vi ne slazete...
Ko mi? Ovako se ne može razgovarati... Kada sam ja rekao da podupirem ove gore stavove i da se sa njima slažem / ne slažem... To da li se ja sa nečim slažem ili ne slažem nema nikakve veze sa tim da li je nečiji stav utemeljen ili nije... Ja samo kažem da u politički zategnutim situacijama uglavnom ne postoje potpuno neutemeljeni stavovi... Skoro svi se baziraju na nečemu realnom (više ili manje)... U politici ništa nije 100-0, tj. crno-bijelo...
radostan dan

#164 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by radostan dan »

OpusDei wrote: Radosni nam se nikad ne upusta u diskusije sa ozbiljnim protivnicima.
:shock: :shock:

:lol: :lol: :lol:

:sax:
OpusDei

#165 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana

Post by OpusDei »

cyprus wrote:
Ko mi? Ovako se ne može razgovarati... Kada sam ja rekao da podupirem ove gore stavove i da se sa njima slažem / ne slažem...
Ljudi kao ti, koji ne stoje iza onoga sto pisu nego samo kontriraju samo da bi kontrirali, nema puno i zato cu logicno pretpostavljati da podrzavas stavove koje koristis kao argumente u diskusiji, tako je u svim raspravama na svim forumima.
Locked