nisu svjesni odgovornosti iako su isli u skolu da budu prosvetni radnici, iako su sami roditelji i iako provedu cijeli radni vijek medju mladim ljudima?lerdi wrote:Što se prvog dijela tiče slažem se sa tobom s tim da Učitalja/Nastavnika i doktora nikad ne bi stavio u isti koš sa ostalim zbog prirode poslova kojim se bave. Al pošto je ovdje rječ o prosvjeti zadržimo se na prosvjetarima.svjezi_ustipak wrote:ili:lerdi wrote:
To i jeste jedan od največih problema obrazovanja ovdje. To što je prosvjetnom radniku najbitnije da primi platu a djecu ko jebe. Kad su se to prosvjetni radnici bunili osim kada im se plate dovedu u pitanje? Kad su se pobunili što je obrazovanje u kurcu, što im izlaze djeca sa isrivljenim leđima iz škola itd.? Nikad. E poserem se ja na prosvjetnog radnika koji je došao samo tu da zaradi platu. Učitelj/Nastavnik bi trebao da bude jedno od najsvjetlijih zanimanja jer utiče na toliko života ali u našem društvu, koje je samo po sebi krahiralo i gdje je sve naopako, učitalj je postao obični službenik sa fondom sati koji treba da odradi i da fura kući.
"E poserem se ja na prosvjetnog radnika/ministra/policajca/sudiju/doktora koji je došao samo tu da zaradi platu. Učitelj/Nastavnik/ministar/policajac/sudija/doktor bi trebao da bude jedno od najsvjetlijih zanimanja jer utiče na toliko života ali u našem društvu, koje je samo po sebi krahiralo i gdje je sve naopako, učitelj/ministar/policajac/sudija/doktor je postao obični službenik sa fondom sati koji treba da odradi i da fura kući."
nego, drago mi je da ti ne radis za platu vec iz ljubavi prema svojoj profesiji. ipak, kod vecine ostalih dobre namjere i ljubav prema poducavanju mladih nazalost ne piju vode u banci niti placaju racune. niti hrane ukucane.
to sto si rekao ranije je odlicno. i ima svoju cijenu koja se placa svakog prvog u mjesecu a zove se plata.
Pogrešno si me razumio. Svi rade za platu i kako je zarade tako i treba da je dobiju na kraju mjeseca. Ali razlika između učitelja i radnika na šalteru je ogromna. Prvi formiraju nove generacije ove države dok drugi tim istim izdaju rodne listove ili uvjerenja o državljanstvu kada im zatrebaju. Ja sam mišljenja da današnji prosvjetni radnici nisu ni svjesni odgovornosti koju njihov posao nosi.
u cemu ej razlika izmedju sudije/policajca/ministra/doktora/novinara u odnosu na prosvetne radnike?
zasad u tome sto svi imaju bolje ministre u kantonalnoj vladi nego prosvetari. ima li jos razlika?