Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Locked
Canton

#151 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Canton »

BASS wrote:mene boli briga za njih, oni bi na popisno pitanje kako se osjecas kao musko ili zensko namjerno suprotno odgovorili. U stvari rekli bi da je to diskriminacija da ima samo m/z, oni nisu ni jedno ni drugo oni su ... nesto
mene zanimaju Bošnjaci koji ce na zalost da nasjedaju na njihove priče, zelim da znaju koje im ovi ublehe prodaju.
eto

Neće vjeruj... Nisu Bošnjaci takve budale kao što neki misle. Živi bili pa vidjeli. Bošnjaci su konačno slobodni da kreiraju svoju nacionalnu politiku a i svoj nacionalni identitet. Činjenica jeste da i kasnimo bar 100 godina...al kasnimo i u drugim stvarima. Ono što je najbitnije jeste da je proces gradnje, širenja i upoznavanje sa bošnjačkim identitetom počeo ...

Stvorene su neke institucije sa dobrim idejama i dobrim namjerama. Međutim, ja lično nisam sklon nacionalnim instuticijama sa previše "vjerskih" ljudi.
BASS

#152 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Upravo zato sto znam Bosnjake, bojim se :lol:

Mi Bosnjaci imamo pravo na "paranoju", jbg svako malo dodje neko ko hoce da smanji nas broj ovako ili onako. Takva nam sudbina jbg.
theTruePath

#153 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

BASS wrote:Upravo zato sto znam Bosnjake, bojim se :lol:

Mi Bosnjaci imamo pravo na "paranoju", jbg svako malo dodje neko ko hoce da smanji nas broj ovako ili onako. Takva nam sudbina jbg.
Nije nam takva sudbina,previse smo naivni ili sto bi voljeli reci "merhametli"
Samir_01

#154 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

don džonson wrote:
BASS wrote:Ma pusti trola, pogledaj sta je pisao za Mars na Drinu.
da da, trol nego šta, aj uredu je :lol: mrsko mi ponovo objašnjavat, moji stavovi su jasni iz mojih ranijih postova o bilo čemu...
Koji tvoji stavovi? Da Bosnjaci ne postoje, da su izmisljeni 93... jel ti stavovi?
smijesni_ste

#155 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by smijesni_ste »

harač wrote: ukazujem ti na apsurdnost tvoje/vaše/njihove paranoje :-D

lijepo su se unovčili i ovi važno-je-biti-bošnjaci, što ne bi i ovi eskimi malo jamili. takvo smo društvo i izgradili
:thumbup: :thumbup:
ime_kojeg_nema

#156 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

Lug wrote:
BASS wrote:Kako bi na predstavljanju Gradjana u Banjoj Luci?
Koliko je gostiju bilo? Jel vam mogla biti dovoljna jedna dvolitarka pive, ili ste morali uzeti jos jednu?
Ono za goste iz BG?
Nadam se da je ostalo nesto čipsa, da se ima za u autu na povratku.

ps. mislim ono,super ako ste malo potrosili na te stvari, ostaje vise vama od guzovace.

i mene interesuje.. nigdje nema za procitati, jesu li bili uopste? sinoc rekose ovdje na forumu da su bili u Mostaru, ni o toj posjeti nigdje nista, nikakav izvjestaj, sta je u pitanju? nije nikakva ironija, ozbiljno, jel zna iko ista o tim posjetama?
bilo nekih pedesetak ljudi, sasvim solidno. o tribini u mostaru mozete vise procitati ovdje http://www.abrasmedia.info/content/koal ... za-bosnu-i
sto se tice cipsa i sokica morali smo biti relativno skromni jer nasi finansijeri ipak nisu tako izdasni kao vasi, ali akobogda uskoro cemo vam se konstitutivno pridruziti u odborima drzavnih firmi, pa da zajedno krcmimo... kad je bal nek' je maskenbal :) . a kako ste se uplasili nije iskljucena ni mogucnost da ce popis pokazati da ste vi ustvari manjina :-D . pa ipak mi vama necemo uskracivati konstitutivnost i prava samo vam necemo dozvoliti torovske podjele i nacionalisticko rasturanje bosne i hercegovine :bih:
Samir_01

#157 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

ime_kojeg_nema wrote:a kako ste se uplasili nije iskljucena ni mogucnost da ce popis pokazati da ste vi ustvari manjina :-D . pa ipak mi vama necemo uskracivati konstitutivnost i prava samo vam necemo dozvoliti torovske podjele i nacionalisticko rasturanje bosne i hercegovine :bih:
Ne znam sto prijetis Srbima i Hrvatima... i oni se raduju sa tobom.

Ako uzmete kome uzecete Bosnjacima.
muniza

#158 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

Samir_01 wrote:
ime_kojeg_nema wrote:a kako ste se uplasili nije iskljucena ni mogucnost da ce popis pokazati da ste vi ustvari manjina :-D . pa ipak mi vama necemo uskracivati konstitutivnost i prava samo vam necemo dozvoliti torovske podjele i nacionalisticko rasturanje bosne i hercegovine :bih:

A zašto je to tako?
Jer su navikli da se mijenjaju ili možda jer je ova nova ideja bošnjaštva nakaradna u odnosu na onu prvobitnu ili je nešto treće?
ime_kojeg_nema

#159 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

Samir_01 wrote:

grijesis. srbi i hrvati se raduju sa tobom. stvari su jasne: srbi+hrvati+bosnjaci = nacionalisticka podjela bosne i hercegovine. bosanci i hercegovci = jedinstvena i nedjeljiva bosna i hercegovina.
Juvelandia

#160 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Juvelandia »

ime_kojeg_nema wrote:
Samir_01 wrote:

grijesis. srbi i hrvati se raduju sa tobom. stvari su jasne: srbi+hrvati+bosnjaci = nacionalisticka podjela bosne i hercegovine. bosanci i hercegovci = jedinstvena i nedjeljiva bosna i hercegovina.
recenica s obzirom na istoriju drzave i sva desavanja, ko da je pisalo desetogodisnje dijete.
Sace oni sa Pala i iz Sirokog da svi budu Bosanci cim se svi Bosnjaci okarakterisu tako i nakon raspada Jugoslavije oni ce da shvate da je najbolja Jugoslavija u malom - Bosna - i teci ce med i mlijeko.
Samir_01

#161 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

ime_kojeg_nema wrote:grijesis. srbi i hrvati se raduju sa tobom. stvari su jasne: srbi+hrvati+bosnjaci = nacionalisticka podjela bosne i hercegovine. bosanci i hercegovci = jedinstvena i nedjeljiva bosna i hercegovina.
Srbi i Hrvati su ti realnost u Bosni pa ih ti ignorisi koliko ti drago.

Oni nemaju krizu identiteta kao mi Bosnjaci.

Vise od 90% Bosanaca, Hercegovaca, Dzedaja i ostalih ce biti u vecinski bosnjackim naseljima.
Halcyon

#162 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Halcyon »

ime_kojeg_nema wrote:grijesis. srbi i hrvati se raduju sa tobom. stvari su jasne: srbi+hrvati+bosnjaci = nacionalisticka podjela bosne i hercegovine. bosanci i hercegovci = jedinstvena i nedjeljiva bosna i hercegovina.
Znači Bošnjak sam, pa to automatski za vas kvazi građane znači da sam nacionalista i da bih dijelio zemlju?
ime_kojeg_nema

#163 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

Juvelandia wrote:Sace oni sa Pala i iz Sirokog da svi budu Bosanci cim se svi Bosnjaci okarakterisu tako i nakon raspada Jugoslavije oni ce da shvate da je najbolja Jugoslavija u malom - Bosna - i teci ce med i mlijeko.
politika je sport na duge staze. naravno da se oni sa pala i iz sirokog nece automatski presaltati niti odustati od svoje pripadnosti. na kraju krajeva to nam nije ni cilj. ono sto nam jeste cilj je da svi na svakom pedlju ove zemlje budu ravnopravni. da ne bude nekonstutivnih. znaci bosna i hercegovina i srpska i hrvatska i muslimanska (bosnjacka) i svih ostalih. to nam ovaj ustav ne moze osigurati. iskreno, zivo me zaboli hoce li se bosnjaci okarakterisati ovako ili onako. bosnjaci i njihov interes me zanima taman koliko njih zanima moj interes. zanima me da bosanci, romi, jugosloveni, jevreji i ostali nekonstitutivni imaju prava koja imaju bosnjaci, srbi i hrvati. to je sve. da je srece to bi vec imali i ovaj popis me uopste ne bi zanimao, ali buduci da to nije tako on me zanima kao sredstvo koje ce pokazati da nas nije zanemariv broj i da se to ne moze ignorisati. zalosno je to sto se za ravnopravnost moramo boriti dokazujuci brojcanost, ali takva su pravila igre na balkanu. pogledaj samo zlurade bosnjacke komentare o nekonstitutivnim na ovoj i slicnim temama i jasno ti je gdje zivimo i kako i zasto se moramo boriti za svoja prava. ne mislim ni ja sve ono sto ovdje napisem na nacin na koji napisem, ali odredjenim vrstama ljudi drugacije i ne mozes odgovoriti.
ime_kojeg_nema

#164 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

Samir_01 wrote:

Vise od 90% Bosanaca, Hercegovaca, Dzedaja i ostalih ce biti u vecinski bosnjackim naseljima.
bosnjaci nemaju krizu identiteta. bosnjaci ce se izjasniti kao bosnjaci. ostali ce se izjasniti kao ono sto jesu. vi trebate prestati sa patronizacijom ostalih i shvatiti da oni koji se ne smatraju bosnjacima jednostavno nisu bosnjaci. ne mozete nikome nametati osjecaj pripadnosti i slobodu da se neko izjasni onako kako zeli da se izjasni.
Juvelandia

#165 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Juvelandia »

Opasno se provlaci i prima tle ta prica da ako si Bosnjak ti si isti kao Srbin ili Hrvat ultra nacionalista, koji zeli dijelit Bosnu.A Bosnu i jesu odbranili vecinom Bosnjaci, ljudi koji se tako izjasnjavaju, mada sad se sve vise potura ta prica da su svi isti, samo mi "Bosanci i Hercegovci" nismo to htjeli, sve mi to lici na lijepo upoakovan mamac starih vjetrova koji su razarali ovu drzavu i pocinili gendocid a dio nasih ljudi se prima na tu pricu.
Tri jednake strane, ultra nacionalne koje razaraju drzavu a mi "gradjani" je branimo i odbranili smo.How yes no, popusili su foru i uspijelo je, dijelom, onima koji upravo hoce da podijele drzavu, da podijele Bosnjake na ovakve i onakve, jer kad nas podijelis na "gradjane", kozmopolite i sto drugih naziva i pripadnosti lakse ces podijelit drzavu jer su Bosnjaci jedini koji su je branili i drze je dalje od raspada, sem naravno nekolicine Bosnjackih izdajica koji bi je podijelili a ti su u manjini, oni bi i mater prodali.
ime_kojeg_nema

#166 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

Halcyon wrote:
Znači Bošnjak sam, pa to automatski za vas kvazi građane znači da sam nacionalista i da bih dijelio zemlju?
ne znaci automatski.
The 51st State

#167 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by The 51st State »

ime_kojeg_nema wrote:
Samir_01 wrote:

bosnjaci nemaju krizu identiteta. bosnjaci ce se izjasniti kao bosnjaci. ostali ce se izjasniti kao ono sto jesu. vi trebate prestati sa patronizacijom ostalih i shvatiti da oni koji se ne smatraju bosnjacima jednostavno nisu bosnjaci. ne mozete nikome nametati osjecaj pripadnosti i slobodu da se neko izjasni onako kako zeli da se izjasni.
da, ali je degutantno da ovdje diplate tu pricu, pored banjaluke, bijeljine, trebinja, ljubuskog.....
ime_kojeg_nema

#168 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

The 51st State wrote:da, ali je degutantno da ovdje diplate tu pricu, pored banjaluke, bijeljine, trebinja, ljubuskog.....
jucer smo bili u banjaluci, prekljuce u mostaru... i planiramo ici i u bijeljinu, trebinje, ljubuski. tako da manite se te price. kad ne idemo onda pitanja zasto ne idete tamo, a kad idemo onda smo placenici. idemo svuda, cijela bih je nasa.
ime_kojeg_nema

#169 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by ime_kojeg_nema »

razlika izmedju nas i recimo vase kampanje 'bitno je biti bosnjak' je i u tome sto mi bez problema idemo i u rs i u dijelove bih sa hrvatskom vecinomi, dok vi vasu kampanju radite iskljucivo u dijelovima bih sa bosnjackom vecinom, i to najbolje pokazuje kakvu bih zelite vi, a kakvu mi.
iamia

#170 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by iamia »

Juvelandia wrote:Opasno se provlaci i prima tle ta prica da ako si Bosnjak ti si isti kao Srbin ili Hrvat ultra nacionalista, koji zeli dijelit Bosnu.A Bosnu i jesu odbranili vecinom Bosnjaci, ljudi koji se tako izjasnjavaju, mada sad se sve vise potura ta prica da su svi isti, samo mi "Bosanci i Hercegovci" nismo to htjeli, sve mi to lici na lijepo upoakovan mamac starih vjetrova koji su razarali ovu drzavu i pocinili gendocid a dio nasih ljudi se prima na tu pricu.
Tri jednake strane, ultra nacionalne koje razaraju drzavu a mi "gradjani" je branimo i odbranili smo.How yes no, popusili su foru i uspijelo je, dijelom, onima koji upravo hoce da podijele drzavu, da podijele Bosnjake na ovakve i onakve, jer kad nas podijelis na "gradjane", kozmopolite i sto drugih naziva i pripadnosti lakse ces podijelit drzavu jer su Bosnjaci jedini koji su je branili i drze je dalje od raspada, sem naravno nekolicine Bosnjackih izdajica koji bi je podijelili a ti su u manjini, oni bi i mater prodali.
to je to :thumbup:
The 51st State

#171 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by The 51st State »

ime_kojeg_nema wrote:
The 51st State wrote:da, ali je degutantno da ovdje diplate tu pricu, pored banjaluke, bijeljine, trebinja, ljubuskog.....
jucer smo bili u banjaluci, prekljuce u mostaru... i planiramo ici i u bijeljinu, trebinje, ljubuski. tako da manite se te price. kad ne idemo onda pitanja zasto ne idete tamo, a kad idemo onda smo placenici. idemo svuda, cijela bih je nasa.
haj podijeli feedback? posjecenost, stavovi, procjene?
smijesni_ste

#172 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by smijesni_ste »

Aha...sad se traži posjećenost...a prvo je bilo što ne idete njima :D
The 51st State

#173 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by The 51st State »

smijesni_ste wrote:Aha...sad se traži posjećenost...a prvo je bilo što ne idete njima :D
pa naravno, mogu i ja sjesti u auto, otici u trebinje, popiti kafu u aleji platana, skoknuti do dubrovnika, te reci bio sam, sirio pricu o "bosancima i hercegovcima"
muniza

#174 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

Juvelandia wrote:Opasno se provlaci i prima tle ta prica da ako si Bosnjak ti si isti kao Srbin ili Hrvat ultra nacionalista, koji zeli dijelit Bosnu.A Bosnu i jesu odbranili vecinom Bosnjaci, ljudi koji se tako izjasnjavaju, mada sad se sve vise potura ta prica da su svi isti, samo mi "Bosanci i Hercegovci" nismo to htjeli, sve mi to lici na lijepo upoakovan mamac starih vjetrova koji su razarali ovu drzavu i pocinili gendocid a dio nasih ljudi se prima na tu pricu.
Bosnu su odbranili Bosanci i Hercegovci i svi oni koju je osjećaju svojim domom, Bošnjaci su došli kasnije a sa njima i raskoli, podjele, smjene generala, islamizacija ARBiH... Eto zašto ne vjerujem niti ću ikad ideji Bošnjaštva!
Nebitan32

#175 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Nebitan32 »

karanana wrote:
Opetja033 wrote:
karanana wrote:pa ako znamo da bosnjaci najvecim dijelom zive na 24% teritorije, to znaci da je ovih 53% bosnjaka skoro sigurno anketirano na ovih 24% zemlje. i eto, odokativno sam nadodao jos mozda 7% stanovnistva koji zive na toj teritoriji a nisu bosnjaci.
mada kazem, ova anketa je karina. ne mogu vjerovati da je dino napravio ovaku punu rupa.
Jesi li to i ti nasjeo na ovu pricu o Bosnjacima i 24%?
mozda ja u pitanju 25 do 26%, ali to je fakt.
Karanana

Nisi upucen, zlonamjeran si ili pises gluposti. Izaberi sto zelis.
Koristis internet, dakle koliko toliko si pismen pa bih ti preporucio da malo pretrazis po istom prije nego sto se javis sa slicnim lazima. Cak ne trebas ni citati ono sto drugi pisu. Otidi na zavode statistike gdje imas sve neophodne podatke i napravi racunicu. Samo nemoj odgovarati da te to ne zanima i da nemas vremena. Da te ne zanima ne bi se javljao na ovoj temi.

Bosnjaci su trenutno vecina na 33%+ teritorije u Bosni a idu ka 37% do 2020.

Uz to, neophodno je pogledati i kvalitet teritorije koji se kontrolira

Kanton Sarajevo ima povrsinu od 1279.9km2.
http://fzs.ba/Podaci/09.pdf

Opcina Glamoc ima povrsinu1033km2
http://fzs.ba/Podaci/10.pdf

Moze li se porediti ta teritorija? Je li isto kontrolirali Kanton Sarajevo ili Glamoc kojem mozes dodati i Bosansko Grahovo sa njegovih 780km2. Bi li neko mjenjao KS za Glamoc i Bosansko Grahovo? U KS je prosle godine bilo preko 4600 rodenih a u Glamocu i Drvar par desetina. Da ne pricamo o politickoj, kulturnoj , ekonomskoj ili bilo kojoj drugoj vaznosti jednog i drugog kraja.

Cetnici trenutno kontroliraju i Kalinovik sa preko 800km2 ali sta s tim? 95% tog prostora su sume i planine.

Manite se nebuloza.
Locked