Srbi - oprezno na popisu
- starii
#151 Re: Srbi - oprezno na popisu
mogu se vala izjasnjavati vako il onako, al cinjenica je da im je odavno natalitet u padu...
- Damir_5
#152 Re: Srbi - oprezno na popisu
Tako nekako. Tebe placaju stranci da zbunjujes i varas zbunjeni narod na potezu od Bascarsije do Ilidze, mene niko ne placa i Bosnjak sam u svakom slucaju.Dozer wrote:Damir_5 wrote:Plati, pa neces ti ovdje mlatiti lovu na laznom "bosanstvu", a da ti mi djaba odgovoramo? Plati, pa klati.Dozer wrote:Dobro. Da li mogu dobiti normalan odgovor na postavljena pitanja?Moje Bosanstvo je lazno, a tvoje Bosnjastvo je pravo?
Osim toga, ti i takvi kao ti Jugosi, kompromitirate casno bosanstvo. : smajlisaljiljanom
-
Lug
#153 Re: Srbi - oprezno na popisu
Dozer wrote:Ko zeli, moze probati dokazati da ovo sto sam napisao o stadima i sl. nije tacno tako sto ce i meni, ali i svima nama "ostalima", precizno objasniti znacenje ovoga Bitno je biti BOŠNJAK! (ili Srbin ili Hrvat).
- Za sta je bitno?
- Za koga?
- Zasto?
- Zasto je manje ili vise bitno to, nego biti nacionalni Bosanac (i Hercegovac). i pri tome i dalje biti etnicki Bosnjak, Srbin ili Hrvat kao i sada?
kad ono rekoste da cete u B.Luku? niko ne odgovori?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#154 Re: Srbi - oprezno na popisu
Hbga, morao sam odgovoriti ZAŠTO JE BITNO ovim citatom.Podsjetimo, da su demografske statistike UN dostupne svim istrazivacima, novinarima, ekonomistima, sociolozima, svakom stanovniku svijeta i da sluze kao osnovna baza podataka za sva moguca istrazivanja u kojima demografija igra ulogu. Dakle, kada se u buducnosti neki Bosnjak usudi i kaze da je raspored stanovnistva u Bosni posljedica genocida, ljudi u svijetu ce ga gledati kao budalasa koji izmislja teorije zavjera buduci da bosanske vlasti nemaju nikavih problema sa popisma koji legaliziraju takav raspored stanovnsitva. Slobodnom covjeku demokratskog svijeta je nepojmljivo da ce predstvnici nekog naroda ili drzave pristati na popis stanovnistva kojim ce veliki dio toga naroda biti odbacen i nepopisan i svako ko to ustvrdi izgledace kao budalasti proizvodjac teorija zavjera.
- Dozer
#155 Re: Srbi - oprezno na popisu
I opet smo na etiketiranju,a?
Za vasu informaciju, ja nisam dio te iniciative niti uzimam bilo kakve pare od toga. Ali, to mi ne brani da se s njom slazem, isto kao sto se vi ne slazete. Sta je sad? Vi imate pravo za sve, ja nemam ni za sta? Sto mi je to nesto poznato...
@Pipi
Meni taj gornji citat govori drugu stvar - da se Bosnjacke vodje slazu s popisom koji ce BiH definitivno razbucati na 3 etnicki ciste teritorije. Upravo je to svrha pitanja br.24, u kojem se poistovjecuju nacija i etnija. Po mom skromnom misljenju, upravo izjasnjavanje ljudi kao nacionalnih Bosanaca i Hercegovaca moze onemoguciti ovo sto su enticke vodje zamislile.
Za vasu informaciju, ja nisam dio te iniciative niti uzimam bilo kakve pare od toga. Ali, to mi ne brani da se s njom slazem, isto kao sto se vi ne slazete. Sta je sad? Vi imate pravo za sve, ja nemam ni za sta? Sto mi je to nesto poznato...
@Pipi
Meni taj gornji citat govori drugu stvar - da se Bosnjacke vodje slazu s popisom koji ce BiH definitivno razbucati na 3 etnicki ciste teritorije. Upravo je to svrha pitanja br.24, u kojem se poistovjecuju nacija i etnija. Po mom skromnom misljenju, upravo izjasnjavanje ljudi kao nacionalnih Bosanaca i Hercegovaca moze onemoguciti ovo sto su enticke vodje zamislile.
Last edited by Dozer on 14/02/2013 12:47, edited 1 time in total.
- Damir_5
#156 Re: Srbi - oprezno na popisu
Dokazi? Inace vidim imas problema sa ijekavicom? Mislis "incijative"? Ekavac?Dozer wrote: Za vasu informaciju, ja nisam dio te iniciative niti uzimam bilo kakve pare od toga.
Inace nema potrebe za persiranjem, na forumu smo.
Last edited by Damir_5 on 14/02/2013 12:48, edited 1 time in total.
- iz dna duše
#157 Re: Srbi - oprezno na popisu
ja ih znam dosta, koji će se tako izjasniti (i ne samo sa You tubeSezam wrote:Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac
Pa i na referendum za osamostaljenje BiH su izašli, ja ih također znam...
Što se tiče teme i poziva Dodikovog Srbima da paze, kako će se izjasniti, pa to su radili i rade na svim stranama (i Bošnjaci i Hrvati), ili?! Ništa čudno, još Dodik pozvao Srbe...pa on je vedeta na našoj političkoj sceni, čudi me da kasni za ostalim
- Dozer
#158 Re: Srbi - oprezno na popisu
Damire... hajd' ne lupetaj, matere ti. Ti si sad, kao, pismen, pa gramaticku, tj. tipkarsku gresku podvodis pod ekavicu? Za tvoju informaciju, inicijativa je i na ekavskom - inicijativa.
I ne mislim
I nije persiranje, nego se obracam mnozini. Sta si se ti nafur'o haveru?
I ne mislim
, nego bas InicijativeMislis "incijative"? Ekavac?
I nije persiranje, nego se obracam mnozini. Sta si se ti nafur'o haveru?
Last edited by Dozer on 14/02/2013 12:54, edited 2 times in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#159 Re: Srbi - oprezno na popisu
Nikom ništa, onda preostaje bojkotovanje popisa=>Drakonske kazne su predviđene ako nekoga uhvate da bojkotira.Dozer wrote:I opet smo na etiketiranju,a?
@Pipi
- Dozer
#160 Re: Srbi - oprezno na popisu
OK, ako smatras da je raspad BiH neko rjesenje, super. Go for it...
Samo, to ti se onda ne slaze s tekstom ispod nicka, s kojim se i ja u potpunosti slazem.
Samo, to ti se onda ne slaze s tekstom ispod nicka, s kojim se i ja u potpunosti slazem.
Last edited by Dozer on 14/02/2013 13:00, edited 2 times in total.
- Damir_5
#161 Re: Srbi - oprezno na popisu
Moze i inicijative ili incijative u oba slucaja je ispravno. Jedino sto je neispravno je ono kako si ti napisao. Ekavce cesto zbuni to, mi ijekavci to pisemo i znamo automatski i to bez greske.Dozer wrote:Damire... hajd' ne lupataj, matere ti. Ti si sad, kao, pismen, pa gramaticku, tj. tipkarsku gresku podvodis pod ekavicu? Za tvoju informaciju, inicijativa je i na ekavskom - inicijativa.
I ne mislim, nego bas InicijativeMislis "incijative"? Ekavac?
- Dozer
#162 Re: Srbi - oprezno na popisu
Incijative ispravno? Bez "i" iza "n"? Po kojem rijecniku, Tita ti?
Btw, obracas se rodjenom Sarajliji, i to ne proslijeratnom. A, eto, koliko znam ovdje se nikada nije ni pisalo ni pricalo ekavicom
. A i tesko su prolazili novoizmisljeni izrazi i modifikacije rijeci 
Btw, obracas se rodjenom Sarajliji, i to ne proslijeratnom. A, eto, koliko znam ovdje se nikada nije ni pisalo ni pricalo ekavicom
-
OpusDei
#163 Re: Srbi - oprezno na popisu
Ovo je ono sto vecina "Bosanaca" izgleda ne razumije. Onog momenta kad Bosanci i "bosanstvo" postane faktor kod ljudi koji nisu iz bosnjackog kulturnog kruga, tek onda mozemo pricati o tome kako ce nas "Bosanci" spajati.Opetja033 wrote: U Kantonalnoj Skupstini svi izabrani predstavnici SDP-a koji pripadaju srpskom i hrvatskom korpusu se iskljucivo i bez izuzetka izjasnjavaju kao Srbi/Hrvati. Sto je naravno njihovo demokratsko pravo i nikakav problem. Ono sake "Ostalih" sto ces naci jeste medju ljudima iz bosnjackog kulturnog miljea. Samo i iskljucivo iz bosnjackog kulturnog miljea - bez izuzetka.
Ovako su samo jedna podgrupa Bosnjaka.
- Damir_5
#164 Re: Srbi - oprezno na popisu
Nije po rijecniku nego je gramaticki ispravno.Dozer wrote:Incijative ispravno? Po kojem rijecniku, Tita ti?![]()
![]()
![]()
Btw, obracas se rodjenom Sarajliji, i to ne proslijeratnom.
A to sto si ti navodno rodjeni Sarajlija i to ne poslijeratni, trebam biti impresioniran? Inace na koji rat mislis, zadnji ili onaj sto je zavrsio 45te?
- Dozer
#165 Re: Srbi - oprezno na popisu
I jedan i drugi, genije. A i onaj prvi.
Po kojoj gramatici je ispravno, a da nije po rijecniku?
(uvali se do kraja, slobodno) 
Po kojoj gramatici je ispravno, a da nije po rijecniku?
Last edited by Dozer on 14/02/2013 13:09, edited 1 time in total.
-
OpusDei
#166 Re: Srbi - oprezno na popisu
Kakve veze to sad ima sa temom?Dozer wrote:I jedan i drugi, genije. A i onaj prvi.
Po kojoj gramatici je ispravno?![]()
- Dozer
#167 Re: Srbi - oprezno na popisu
Nikakve, ali on je poceo
A ja obozavam nafurane balavce 
- Damir_5
#168 Re: Srbi - oprezno na popisu
Ma jah, znam, pogotovo onog drugog? Svi smo "rodjeni" ovi ili oni, a ono kad je zavrsio onaj drugi, u gradove ulazili prvo partizani sa petokrakom na glavi, a kokardom u djepu, pa onda brdjani koji se danas kurce svojim "prijeratnim pedigreom".Dozer wrote:I jedan i drugi, genije. A i onaj prvi.
Po kojoj gramatici je ispravno?![]()
Po kojoj ce biti nego bosanskoj, nece valjda po vasoj "jugoslovenskoj", pardon regionalnoj.
To ti se sinko zna automatski kod pravih Bosanaca. Regionalni laznjaci imaju problema, pa pisu "iniciative", ma koliko vas placali oni izvan BiH.
A sad adio, ako zelis daljnju raspravu, plati.
- Dozer
#169 Re: Srbi - oprezno na popisu
Vozdrica, genije
-
The 51st State
#170 Re: Srbi - oprezno na popisu
kome posle ovog pilot istrazivanja nisu jasne neke stvari, nece mu nikad biti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraziv ... /130214091
- Damir_5
#171 Re: Srbi - oprezno na popisu
Ne treba se opustiti, treba mobilizirati sav bosnjacki potencijal da napokon nakon 100 godina manipulacija na popisima kojima smo bili suoceni, popisemo sve Bosnjake kao Bosnjake.The 51st State wrote:kome posle ovog pilot istrazivanja nisu jasne neke stvari, nece mu nikad biti.
Vazno je biti Bosnjak, vazno se upisati na popisu kao Bosnjak!
-
theTruePath
#172 Re: Srbi - oprezno na popisu
simonese wrote:cuj,da mene,Bosanca,stavljate u isti kos sa Srbima,cccccc
Ti si s ostalima
- Opetja033
#173 Re: Srbi - oprezno na popisu
Kukavicje jaje, trojanski konj, bivse jugoslovenstvo. Stvoreno kako bi razbili bosnjacki etnicki korpus. UG i "intelektualci" koji su na spiskovima stranih obavjestajnih sluzbi.OpusDei wrote:Ovo je ono sto vecina "Bosanaca" izgleda ne razumije. Onog momenta kad Bosanci i "bosanstvo" postane faktor kod ljudi koji nisu iz bosnjackog kulturnog kruga, tek onda mozemo pricati o tome kako ce nas "Bosanci" spajati.Opetja033 wrote: U Kantonalnoj Skupstini svi izabrani predstavnici SDP-a koji pripadaju srpskom i hrvatskom korpusu se iskljucivo i bez izuzetka izjasnjavaju kao Srbi/Hrvati. Sto je naravno njihovo demokratsko pravo i nikakav problem. Ono sake "Ostalih" sto ces naci jeste medju ljudima iz bosnjackog kulturnog miljea. Samo i iskljucivo iz bosnjackog kulturnog miljea - bez izuzetka.
Ovako su samo jedna podgrupa Bosnjaka.
- Dozer
#174 Re: Srbi - oprezno na popisu
To istrazivanje je pokazalo upravo ovo, a sto se moze vidjeti i na ovom forumu
Ovi rezultati, pojašnjava se, pokazuju da građani iz sva tri konstitutivna naroda pokazuju slične znakove zbunjenosti oko izjašnjavanja vezano za svoju etničku, odnosno nacionalnu pripadnost.
"Mišljenja smo da toj zbunjenosti značajno doprinosi i javna diskusija koja je koncetrisana na političke, a ne na stručne, odnosno metodološke aspekte problema", navedeno je.
-
zavrzlama
#175 Re: Srbi - oprezno na popisu
CSKA wrote:Zavrzlama zasto beogradska dzamija nije bila zapaljenja u vrijeme Slobe,Mladica,Seselja....nego u vrijeme Kostunice.I zasto je isto u vrijeme Kostunice bila zapaljena americka ambasada ? I koji dogadjaj je bio zajednicki u oba slucaja ?
I zbog tih dogadjaja nikad vise nece DSS biti u vlasti.Ako pratis politicku scenu Srbije(a cijenim da pratis),poruka amerike je bila moze biti bilo ko u vlasti osim DSS-a.Eh kako su nas oni zeznuli poslije petog oktobra uh...druga tema to vec.
Veoma jednostavan odgovor.....
Zato sto se za vrijeme milosevica,mladica i seselja jos uvijek stvarala velika srbija,pa se kontalo nije na odmet pokazati svijetu srpsku toleranciju tako sto zivi dzamija usred srbije,a zauzvrat se ima cijela BIH ,trecina Hrvatske...e kad je sve propalo,bijes se iskaljuje na svemu nesrpskom u srbiji(paljenje dzamija,pokusaj genocida i kompletnog etnickog ciscenja albanaca na Kosovu,paljenje zapadnih ambasada itd) jer tad srbiju nije interesovalo sta svijet misli jer su svakako sve izgubili.....zapitaj se ,odkud citave dzamije u zemlji pokretacu ratova,etnickih ciscenja i genocida dok su trajali ratovi po BIH i Hrvatskoj,a porusene sve i jedna dzamija u BIH gdje su sluge te politike krocile nogom....kad ovo rastaberis sebi,znat ces sve odgovore...
eto sad znas,ono sto ne zelis da znas