E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#151 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

Man` se kila... :D
vazi

#152 Re: E-cigarete

Post by vazi »

i_ja_na_forumu wrote:ja jedva cekam da uzmem neku drugu tecnost.. od ove mi je malo muka.. osjecam cas jagodu, cas ljesnjak, a na njoj pise tobacco 11mg... i btw. ovo mi je rekord. nisam 24 sata zapalila normalnu cigaru :D :D
svaka cast, bravo :thumbup:

ja nisam pocela s namjerom da prestanem vec kao postepeno cu smanjivati ali stvarno , bar za sad, super ide, nastojat cu da polako smanjujem tako da kad potrosim ovu rezervu klasicnih cigara (dvije steke :D ) ostanem samo na e cig.

Ma cini mi se vracaju se cula za ova nekolika dana, lakse se dise

od danas i muz poceo , soba nije zadimljena , ne smrdi :D
Pitar sa Kariba

#153 Re: E-cigarete

Ma puno ti je dvije steke cigara uz e cig, ali ozbiljno mislim. Pa ja sam dvadesetak godina pusio gotovo dvije kutije dnevno pa sam uz e cig "prestao" za tri dana. Moj savjet prestani na silu sa regularnim cigaretama samo e cig, i za par dana kad malo naviknes organizam na ovaj vid unosenja nikotina bit ce ti sve OK. Kod mene se store vise ne peru. :D
vazi

#154 Re: E-cigarete

Post by vazi »

aha, to to, store se vise ne peru :thumbup:

i meni se cini da je dvije steke puno, neobicno mi, kad sam ih kupila a nikako se ne trose :D Danas npr sest cigara mogla sam komotno i samo cetiri, dvije su mi bile nako , za raju:)))

koliko vama traje jedno punjenje cigare?

ja bih rekla meni dva dana, ne napunim doduse punu vec ostavim 1/3 praznu
Pitar sa Kariba

#155 Re: E-cigarete

Ja otprilike sparim jedno 3ml dnevno. Znaci dva punjenja tanka. I nista mi nije. :D
ciacco

#156 Re: E-cigarete

Post by ciacco »

Ja po nekim proracunima 0.8 dan, sto dovodi do toga da je 1.6 dva dana mada ja nikad ne praznim do kraja vec dopunim svaki dan :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
vazi

#157 Re: E-cigarete

Post by vazi »

ja sam mislila da se ova baterija ne mora cesto puniti pa se nadjoh s praznom baterijom daleko od kuce :lol:

je li vi punite bateriju svaki dan ili?
seoBIH

#158 Re: E-cigarete

Post by seoBIH »

Zavisi koliko punis :) Svaki dan moj stari, a ima dvije cigare tj baterije :) Krenes na put od 5h i malo po malo u autu i nestat ce ti baterije.
i_ja_na_forumu

#159 Re: E-cigarete

Post by i_ja_na_forumu »

meni curi ona tecnost iz onog gornjeg dijela iz kojeg se vuce.. sta da radim ??
doduse svakako mi je momak u radnji rekao da taj gornji dio nakon 10 ak punjenja zamjenim s nekim koji se valja ne mjenja .i da onda samo kupuem grijace..

malo mi je sve ovo konfuzno :D ali eto :D nisam zapalila obicnu otkako sam kupila ovu :D
Pitar sa Kariba

#160 Re: E-cigarete

Ma ne bi smjelo curiti, imas li na vrhu "brkova" silikonsku kapicu? Ili ti ona nedostaje ili nisi dobro zavrnula. Ne znam šta bi drugo moglo biti osim da nije ispravan grijač.
vazi

#161 Re: E-cigarete

Post by vazi »

i_ja_na_forumu wrote:meni curi ona tecnost iz onog gornjeg dijela iz kojeg se vuce.. sta da radim ??
doduse svakako mi je momak u radnji rekao da taj gornji dio nakon 10 ak punjenja zamjenim s nekim koji se valja ne mjenja .i da onda samo kupuem grijace..

malo mi je sve ovo konfuzno :D ali eto :D nisam zapalila obicnu otkako sam kupila ovu :D

svaka cast, pozitivno utices i na mene :D

a jeste , sto @123456789 rece u autu i ne primjetim da fuckam non -stop, nema dima nista ne moram otvarati prozor, ma super za auta :thumbup:
terra_incognita

#162 Re: E-cigarete

Post by terra_incognita »

konzumiram dvije sedmice...kad baterija zakaze- vratim se klasicnim na kratko, inace ne posezem jer me od njih glava boli u medjuvremenu

ako izduram jos dvije sedmice, nagradicu se skupom e-cigarom i raznim aromama :D
Pitar sa Kariba

#163 Re: E-cigarete

terra_incognita wrote:konzumiram dvije sedmice...kad baterija zakaze- vratim se klasicnim na kratko, inace ne posezem jer me od njih glava boli u medjuvremenu

ako izduram jos dvije sedmice, nagradicu se skupom e-cigarom i raznim aromama :D
:thumbup: Ma izdrzi, onda ces imati dvije baterije i nemas problema (uglavnom).
merda

#164 Re: E-cigarete

Post by merda »

Poznaje li iko neke online stranice gdje se mogu naruciti ove arome?
safran

#165 Re: E-cigarete

Post by safran »

Evo da obilježim - hefta okruglo. Prva tri-četiri dana je bilo prilično čudno - treći dan i malo gadno a onda se opet nešto mijenja nabolje. Probala 9 mg kafu, virginia, šumsko voće i ananas :lol: i znate šta, ovaj ananas mi je ubjedljivo najbolji.
Probala sam i 12 mg dekang - nikako mi se ne dopada.
Daklem, još uvijek patim od psihološke ovisnosti, fali mi pepeljara, upaljač, paljenje i gašenje cigarete - ali nisam pala u iskušenje da kupim cigarete. Po potrošnji ulja, količina unesenog nikotina je 30% u odnosu na količinu koju sam unosila cigaretama.
terra_incognita

#166 Re: E-cigarete

Post by terra_incognita »

Meni fali momenat kada ugasiti cigaru. Nemam mjericu nikako.
Za sada kad padnem u prvu fazu sna :D ili se baterija istrosi.
SARAJKA75

#167 Re: E-cigarete

Post by SARAJKA75 »

Pozdra e- ekipi :lol:
od 4.januara korisnik e-cigarete i od tada nisam zapalila pravu.
Malo je bilo frka prvih 2-4 dana a sad mi smrde kad neko u pusi blizu mene.
Razliku primjetim kad jedem( ukus) manje se zapusem kad se penjem stepenicama.
Ukratko prezadovoljna :izet:
vazi

#168 Re: E-cigarete

Post by vazi »

SARAJKA75 wrote:Pozdra e- ekipi :lol:
od 4.januara korisnik e-cigarete i od tada nisam zapalila pravu.
Malo je bilo frka prvih 2-4 dana a sad mi smrde kad neko u pusi blizu mene.
Razliku primjetim kad jedem( ukus) manje se zapusem kad se penjem stepenicama.
Ukratko prezadovoljna :izet:
svaka cast :thumbup:

ovo je izum sa 10 :D
saabsa

#169 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Danas sam dobio umbrelu sa 1100 baterijom , dobio par vrsta aroma i nasuo sam cowboy blend 18mg/ml. Nisam zapalio cetiri sata normalnu cigaru nego sam ovu koristio , je moguce da me gava zabolila od jacine arome .
safran

#170 Re: E-cigarete

Post by safran »

saabsa wrote:Danas sam dobio umbrelu sa 1100 baterijom , dobio par vrsta aroma i nasuo sam cowboy blend 18mg/ml. Nisam zapalio cetiri sata normalnu cigaru nego sam ovu koristio , je moguce da me gava zabolila od jacine arome .
Moguće je, a možda je do vjetra današnjeg, ili jugovine, ili se nisi naspavao :-D
Da ti ja kao početnik veteran velim (danas 9-ti dan) - treba ti 3-4 dana da naučiš pariti, drugačije vučeš nego običnu cigaretu, i ta 3-4 dana su kritična, meni je bilo i muka, ali mi je bilo i muka od pomisli na običnu cigaretu pa se preguralo. Sigurno da ti neće pasati sve arome kao ni sve jačine ali to je nešto što moraš testirati sam. Meni se na moje iznenađenje pravo svidio ananas koji sam uzela kao onaj +1 gratis (čuj sa winston na ananas - niđe veze) a virginia bland sam danas probala i danfa mi na mokre čarape. Možda ti je i 18 mg previše. Ja sam pušila oko kutije lights kalibra dnevno što je 12-14 mg nikotina dnevno. Uzela sam tekućine od 9 mg/ml i u toku dana prosječno konzumiram oko 0,5 ml dakle do 5 mg. Ne mogu ni ja da vjerujem ali mi je više nego dovoljno.
Pitar sa Kariba

#171 Re: E-cigarete

saabsa wrote:Danas sam dobio umbrelu sa 1100 baterijom , dobio par vrsta aroma i nasuo sam cowboy blend 18mg/ml. Nisam zapalio cetiri sata normalnu cigaru nego sam ovu koristio , je moguce da me gava zabolila od jacine arome .
A možda ti organizamu nedostaju : :gunjastajl:
- Ugljen monoksid – sastojak izduvnih gasova automobile
- Arsenic – koristi se kao otrov za insekte
- Hidrogen cijanid – korišćen u gasnim komorama tokom Drugog svetskog rata a trenutno se koristi kao otrov za pacove
- Amonijak – se upotrebljava u domaćinstvu u okviru proizvoda za čišćenje
- Butan I methanol – se nalaze u gorivu
- Fenol – se koristi u đubrivima
- Naftalin – je kancerogen I koristi se kao otrov za moljce
- Kadmijum – se koristi za izradu akumulatora za automobile
- Aceton - se koristi za uklanjanje laka sa noktiju
- I još oko 4000 tačkica...
Pa ti opet zapali.
@safran :thumbup:
EDIT: "umbrela" je ono, uh..... :mrgreen:
saabsa

#172 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Vidim svi vrte ocima na spomen umbrele :-D u cemu je problem sa njom da znam , ovaj model koji sam dobio je "prestige energy"
Pitar sa Kariba

#173 Re: E-cigarete

Ma OK je ta cigareta, ali ako su ti tečnosti kao sa ovog klipa, meni su sranje pravo. Samo da znaš da su po meni te tečnosti dno kavih ima pa i kod nas sad.
saabsa

#174 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Pitar sa Kariba wrote:Ma OK je ta cigareta, ali ako su ti tečnosti kao sa ovog klipa, meni su sranje pravo. Samo da znaš da su po meni te tečnosti dno kavih ima pa i kod nas sad.
cini mi se da su iste ko na klipu ,znam samo da je jedna bocica drugacija ( posto sam dobio 5 razlicitih ukusa)
Od jutros ni jednu pravu nisam zapalio , a prosjek mi je do 9 sati 4-5 cigara 8-)
Pitar sa Kariba

#175 Re: E-cigarete

Ma samo guraj, preguraj ovih par dana poslije ide samo. ;-) . A za tečnosti ako su "Flavour Art" a vjerovatno jesu jer vidim da im je uvoznik Umbrella, da znaš da ima puuuno "ukusnijih". Tako da ne odustaješ odmah ako ti se ukus ne svidi nego promjeni. Što nas je više bit će veća potražnja a samim time i ponuda.
Post Reply