hinterland00 wrote:Danas sva 3 naroda žive u većim ili manjim enklavama. Multietničkih teritorija i nema osim Brčko distrikta.
ma i Brcko je 80% podjeljeno na ´mahale´. za svaku se zna cija je...
hinterland00 wrote:Danas sva 3 naroda žive u većim ili manjim enklavama. Multietničkih teritorija i nema osim Brčko distrikta.
Eto to potvrđuje ovo što sam rekao. Sva naroda se zagradila u svoja tri tora.anthraxQ wrote:hinterland00 wrote:Danas sva 3 naroda žive u većim ili manjim enklavama. Multietničkih teritorija i nema osim Brčko distrikta.
ma i Brcko je 80% podjeljeno na ´mahale´. za svaku se zna cija je...
Ja nisam dijete da se igram mir mir niko nije kriv...Damir_5 wrote:Da skratim to tvoje, znaci "mir, mir, mir, niko nije kriv"? Nisam isao rusiti Beograd i Zagreb, medjutim jedno znam. Ako pogledas danas u Srbiji sastav parlamenta, sta mozes zakljuciti iz toga? Da otprilike onih 5% Cedinih uslovno podrzava veliku Srbiju, tacnije, oni to ne bi pravili rijekama krvi, nego bi to pokusali mirnim putem uraditi.kockica_kockica wrote:Hrvati ugrozeni ... Bosnjaci ugrozeni... Srbi ugrozeni.. Ostali ugrozeni... Tako su nas uce 20 godina .. Tu mantru nam ponavljaju jer je ponavljanje majka znanja... 20 godina slusam da su srbi genocidasi a medju njima ima dobar broj ljudi koji to nisu niti ce ikada biti, ali nas uce da u to ne vjerujemo i vremenom mi to sami i ne vjerujemo... 20 godina slusam da su svi hrvati ustase ... dobar dio hrvata nema zelju da zivi u Hrvatskoj, Covic ih ne predstavlja niti govori u njihovo ime... ni ovu cinjenicu da nisu svi hrvati ustase ne zelimo prihvatiti jer nas naucise drugacije.. kad nesto naucis drzis se toga... Bosnjaci nacionalisti i prihvataju samo one koji igraju onako kako oni sviraju... 20 godina slusam o tome ... ima Bosnjaka koji nisu nacionalisti i koji prihvataju druge.. ali lakse je naucene lekcije ponavljati nego nesto novo nauciti...
20 godina raspredamo o multi kulti problemu... za 20 godina apsorbirali smo cinjenicu da se sranja dogadjaju na teritoriju cijele drzave... sranja pravimo mi sami ... samo pogledati postove na ovoj recimo temi.. ja ne vidim cak ni volju da se pretvaramo da smo multi kulti... i lazemo prvo sebe, pa druge.. pa uvjeravamo i sebe i druge u tu laz...
Mrznja mrznju hrani... eto takvi smo mi... ja se nadam da pojedini forumasi ne stanuju u mojoj blizini.. ja ih ne bih voljela za svoje komsije...
Ja zelim vjerovati da svi Srbi nisu isti, zapravo nisu, onih oko 5% nisu otvoreni cetnici. Inace pronadji komentare u srpskoj stampi o onoj bulaznosti o Hanki Paldum, pa da vidis te tvoje Srbe i komentare i da li su svi isti ili nisu.
Isto tako, Dragan Covic je legalno izabrani predstavnik Hrvata iz BiH. Mozemo mi njega ne voliti, moze on pokrasti ne znam ti sta, ali cinjenica je da za njega glasa iz izbora u izbore velika vecina Hrvata i to je to. Nakon toga nemas ti nikakvih argumenata doci ovdje i napisati da Covic ne predstavlja vecinu Hrvata i da ne radi ono sto vecina Hrvata zeli. Ne, cak naprotiv, Covic predstavlja Hrvate i radi ono sto vecina Hrvata zeli da radi.
Sto se tice blefiranja ili ne o "ugrozenosti", recimo Srbi su "ugrozeni" ako ne majoriziraju druge i ako nemaju sansu da opljackaju druge. Hrvati su "ugrozeni" i ta kuknjava je dosla i do pancer pape u Vatikanu, u isto vrijeme su se slomili da postanu vecina u prijeratnim vecinskim bosnjackim opcinama Mostaru, Zepcu i Stolcu.
Ali neko se nece sloziti sa tim formulacijama pa onda bi najbolje bilo da provjeri ko je zaista u Bosni ugrozen ako vidi udjel tih naroda u ukupnom broju BiH populacije sa popisa 1991 godine i odnos prema procenatima BiH teritorije koje su dobili u Daytonu. Sta nam to kaze? To nam kaze da su Srbi i Hrvati povlasteni, a da su Bosnjaci potlaceni i to koliko.
Naucimo se razgovarati i diskutirati argumentima.
Ne govorim o vremenima iz devedesetih već o današnjem vremenu.Damir_5 wrote:Pa sad da je istina ne bi bilo cudno, jer su 1991 godine Bosnjaci bili vecina u opcini Mostar. Naravno to sto ti tvrdis je laz. Zapadni Mostar je odradjen po uzoru na Prijedor. Isti recept, ista zlocinacka sema, logori za Bosnjake, samo malo kasnije odradjeno i nije dovrseno. Medjutim ta zlocinacka sema iz zapadnog Mostara je identicna onoj primjenjenoj nesto ranije u Prijedoru.Blagaj wrote:Radi detaljnijeg upoznavanja, moram reći da više Bošnjaka danas živi i radi procentualno u zapadnom Mostaru, nego Srba i Hrvata u Sarajevu. Govorim o procentima.
Ne, nisu se narodi zagradili, nego su ih zagradili Beograd i mali, ali tad utjecajan fasisticki dio Zagreba.hinterland00 wrote:
Eto to potvrđuje ovo što sam rekao. Sva naroda se zagradila u svoja tri tora.
Damir_5 wrote:
recimo kad moze posjetiti recimo Begovu dzamiju slobodno i razgledati kako to sve izgleda? Pa to je za njih vrhunac dozivljaja koji oni dozive na godisnjem odmoru. I jos kao bonus imati tu sakralne objekte drugih konfesija, razne arhitektonske stilove koje nemaju drugi gradovi, ma divota.
To Sarajevo cini Sarajevom, a ne toliko nebosnjaci. Sarajevo ce izgledati i biti multikulturno i da je 100% Bosnjaka u njemu. Osim toga ta dolina je historijski bogata i to je to sto Sarajevo cini Sarajevom.
tačno. ali politički, ako bošnjaci hoće cjelovitu bosnu onda i sarajevo mora biti cjelovito. ako nece, neka ostane bosnjacko ali onda pristajeno i na podjelu bosne.anthraxQ wrote:Zaboravljate jednu stvar: Staro Sarajevo,ono prijeratno, nisu bosnjaci s!ebali, nego upravo oni koji se sada zale na dominaciju bosnjaka. A isti ti su se popeli na brda i onda pravili drzavu po svojoj mjeri.
Bosnjaci imaju dominaciju u Sarajevu posljedicno, iseljavanjem ostalih i penjanjem na brda. POSLJEDICNO.
Pogledajte samo imena ulica prijeratnog Sarajeva. Samo to, i sve ce biti jasno. Bosnjaci su narod koji je bio najtolerantniji u cijelog Jugoslaviji.
Ali, drago mi je sto su "spaljenje iluzije" suzivota i neke multi - kulti price. Drugi su sjebali tu pricu i sad se trazi od onih koje su ubijali sa brda da prvi pruzaju ruke i da budu zreliji.
Sarajevo je prvenstveno bosnjacki grad, pa onda ostalih. Ne odlukom bosnjaka, nego odlukom drugih da tako bude...
Pa BIH je ipak relativno mirna zemlja. Da nije svaki dan bi bila ubojstva, incidenti po nacionalnoj osnovi. Vidite samo što se događa u Sj. Irskoj koja je visko civilizirana. Ovdje sve ostane na verbalnim prepucavanjima.aiwa wrote:Ova drzava nikad,ali nikad nece napredovati dok god su dva najveca naroda u zestokoj svadji.
Pomirenje,ali iskreno je jedina solucija.
nije problem, samo nek se to fino kaze i svima objavi i necemo imati problema sa iluzijamaanthraxQ wrote:Zaboravljate jednu stvar: Staro Sarajevo,ono prijeratno, nisu bosnjaci s!ebali, nego upravo oni koji se sada zale na dominaciju bosnjaka. A isti ti su se popeli na brda i onda pravili drzavu po svojoj mjeri.
Bosnjaci imaju dominaciju u Sarajevu posljedicno, iseljavanjem ostalih i penjanjem na brda. POSLJEDICNO.
Pogledajte samo imena ulica prijeratnog Sarajeva. Samo to, i sve ce biti jasno. Bosnjaci su narod koji je bio najtolerantniji u cijelog Jugoslaviji.
Ali, drago mi je sto su "spaljenje iluzije" suzivota i neke multi - kulti price. Drugi su sjebali tu pricu i sad se trazi od onih koje su ubijali sa brda da prvi pruzaju ruke i da budu zreliji.
Sarajevo je prvenstveno bosnjacki grad, pa onda ostalih. Ne odlukom bosnjaka, nego odlukom drugih da tako bude...
aiwa wrote:Ova drzava nikad,ali nikad nece napredovati dok god su dva najveca naroda u zestokoj svadji.
Pomirenje,ali iskreno je jedina solucija.
Tako je a onda sjesti,razgovarati i vidjeti sta i kako dalje!PipiDugaDevetka wrote:aiwa wrote:Ova drzava nikad,ali nikad nece napredovati dok god su dva najveca naroda u zestokoj svadji.
Pomirenje,ali iskreno je jedina solucija.![]()
Prvo istinu utvrditi!
Ne mislim ja da nece ili ne smije nego da nema razloga, znaci potvrdjuje se teza da se iza anonimnosti lijece kompleksi i nezadovoljstvo samim sobom. Uostalom nek pisu po forumima manje je takvih na uliciaiwa wrote:Ima mrznje itekako. Recimo ono sto neko iz bilo kog razloga nece ili ne smije da kaze u javnosti "onom drugom" napisace to na ovom ili nekom drugom forumu. Cisto da se zna.
ima podrucja ali nema srbahinterland00 wrote:Nekako sam uvjeren da nitko nema snage za nove ratove. Pogotovo Srbija i Hrvatska teško da će ikad više ratovati. 1991. je bilo mnogo razloga za rat jer su u Hrvatskoj postojala većinski srpska područja koja je Srbija htjela anektirati. Danas tih područja više nema.
dakle gradu. sarajevo je oaza (kakva takva u bosni). odmakni malo pa ces vidjeti ali se prvo predstavi imenom vecineharell wrote:Joj sto se*u neki, fakt neko dobro rece da je na forumu dijametralno suprotna situcija od one u gradu, ja danas prodjoh od ilidze do koseva i nikad i ne pomislih na neke gluposti koje neki ovdje prodaju, a cujes svega npr. u tramvajima, kaficima, u cekaonicama kod doktora, znaci raznih imena, naglasaka, izgovora rijeci, pa nikad ne pomislim jao evo ga hrvat evo ga srbin evo ga bosnjo. A isto i ne vidim da se ljudi vrijedjaju na toj osnovi, bar ne slucajni prolaznici.
Kad cita covjek temu reko bi ne smijes ime svoje reci jer ce te neko kamenovat ako nisi pripadnik vecine. Manite se trabunjanja o sarajevu i idite na kafu, kad se vratite ispricajte jel vas ko sikanirao i jel vam nisu htjeli prodat novine na trafici ako niste bosanac. Svakako dodik misli tako, znaci da i jeste tako u Teheranu
Jel se smije ovome proturiječiti ili da samo klimnem glavom?anthraxQ wrote:...Sarajevo je prvenstveno bosnjacki grad, pa onda ostalih...