Šta mi ustvari hoćemo?

Locked
hercegovac_pravi

#151 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by hercegovac_pravi »

VjecitiStudent wrote:
hercegovac_pravi wrote: Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
:-)
Ti zaboravio dzenazu u Foci, u ljeto 1990., kad su bukvalno iste rijeci bile izgovorene.
Da se parolama i supljom nekako moze napraviti drzava, ni Japan nam ne bi bio nedostizan. :D
De bola ljudi kvotirajte ispravno. Zaista nije toliko teško...samo klikneš na ispravno dugme i ništa ne diraj :?

Ništa je nisam zaboravio. Upravo zato i govorim koliko je bitno da Bošnjaci imaju organizovan način isticanja svojih nacionalnih interesa.

A država će se napraviti čim ekstremni faktori budu eliminisani.
VjecitiStudent

#152 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by VjecitiStudent »

hercegovac_pravi wrote: De bola ljudi kvotirajte ispravno. Zaista nije toliko teško...samo klikneš na ispravno dugme i ništa ne diraj :?

Ništa je nisam zaboravio. Upravo zato i govorim koliko je bitno da Bošnjaci imaju organizovan način isticanja svojih nacionalnih interesa.

Drzava ce se napraviti cim se pokrade sto se ukrasti moze.
Haustorče

#153 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

hercegovac_pravi wrote:
Opet ti o Ceriću. Cerić je NEBITAN. Shvati to. NEMA VIŠE KLANJA. O SUDBINI BiH ODLUČUJU I BOŠNJACI.
Pa dobro odlučuju, ti kao da si rekao nešto što ne znamo, odlučuju u onoj mjeri koliko je predviđeno Dejtonom i Vašingtonskim sporazumom.
agnostic_front

#154 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by agnostic_front »

Haustorče wrote:
agnostic_front wrote:Nevjerovatno!

Ponovo je Amerika kriva za sve.

Ako je Amerika kriva za raspad Jugoslavije, ja onda još više volim Ameriku.
Baš mi je drago zbog tebe da ti je lijepo živjet na ovim malim feudalnim posjedima :run:
Hajde imate još tema da pišete ove gluposti, ne mora baš svaka tema da ide u offtopic zbog ovih izljeva mržnje prema Americi.
cindrlimindrli

#155 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by cindrlimindrli »

VjecitiStudent wrote:Ti zaboravio dzenazu u Foci, u ljeto 1990., kad su bukvalno iste rijeci bile izgovorene.
A ovo bi trebalo dozivjeti kao prijetnju, ili...sta?
VjecitiStudent

#156 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by VjecitiStudent »

cindrlimindrli wrote:
VjecitiStudent wrote:Ti zaboravio dzenazu u Foci, u ljeto 1990., kad su bukvalno iste rijeci bile izgovorene.
Ma jok, vec samo naglasak na to da se sve mijenja samo je suplja vjecna.
hercegovac_pravi

#157 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Opet ti o Ceriću. Cerić je NEBITAN. Shvati to. NEMA VIŠE KLANJA. O SUDBINI BiH ODLUČUJU I BOŠNJACI.
Pa dobro odlučuju, ti kao da si rekao nešto što ne znamo, odlučuju u onoj mjeri koliko je predviđeno Dejtonom i Vašingtonskim sporazumom.
Pa šta je onda problem? Ne kontam poentu šta si ustvari čitavo ovo vrijeme želio reći?
hercegovac_pravi

#158 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

VjecitiStudent wrote:
hercegovac_pravi wrote: De bola ljudi kvotirajte ispravno. Zaista nije toliko teško...samo klikneš na ispravno dugme i ništa ne diraj :?

Drzava ce se napraviti cim se pokrade sto se ukrasti moze.
Aha...
esad_plavi

#159 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

Paranoid wrote:Haloo Esade Blue-i u BiH rat nije završio pravdom i kako onda očekuješ da će iz mase izmiliti pravednici, časni i pošteni ljudi. Nije BiH normalna država kada je pola BiH dato da krčme oni koji su genocidom zaposjeli, i hajde da krčme i prodaju svoje ne bi niko ništa imao za pravo da kaže nego to rade zarad pakosti i kratkoročne ambicije. Naravno da mi smetaju i ove koje si nabrojao, a koji nisu ništa bolji, samo što nisu temeljito unakazali ovu drugu polovicu kao i braća im po lopovluku...

Ali zapamti Esade, da to što napominješ svaki put (jer čitam tvoje postove), nema veze sa idejom o jedinstvu Bošnjačke ideologije i ne vidim ništa loše u tome, pogotovo što ti SBK nije došao na vrata da ti uzme pare za članarinu.

Valjda je došlo vrijeme da se kaže otvoreno komšijama i susjedima da nevjerujemo više u lažni suživot, i da neće moći po već poznatom receptu nakon pokolja pitati: "a ko nas to zavadi "prijatelju"...
Nisu jos, bolje reci. Ako nam je cilj jedinstvena BiH na cijelom svom teritoriju, mogu ti reci da je na tom planu vise uradio Dodik (nesvjesno naravno) od svih IZABRANIH BOSNJACKIH PREDSTAVNIKA, tako sto "svoj" narod unistava ekonomski. E da su nasi vodje zeljnji napretka Bosne, Bosnjaka i Bosanaca uopce, znali bi to iskoristiti, samo oni to ne zele, jer im super odgovara stanje neizvjesnosti i sivila kakvo postoji sad. I to se itekako veze za ideju o jedinstvu bosnjacke ideologije, jer isti ti koji drze Bosnjake u potcinjenosti su oni koji se trebaju boriti za nasa prava i interese. Hoce, ali u nekoj stvari...

I ja nikad nisam rekao da mi trebamo trcati u susret Srbiji i Hrvatskoj, niti da se zarad "dobrosusjedskih" odnosa trebamo prilagodjavati njihovim fasistickim ideologijama, ali zato tvrdim zasigurno da danas nema veceg neprijatelja Bosne i Hercegovine i Bosnjaka od postojece garniture bosnjackih politicara (uz pokoji izuzetak naravno).
nicaze_072

#160 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by nicaze_072 »

Da Bosnjaci nemaju jedini nacionalnu dravu u Evropi je tragicna izjava protkana sa mnogo gluposti.

Formiranje Jedno-nacionalne drzave na prostoru BiH je moguce samo uz genocid i zestoko etnicko ciscenje. To je pokusao Radovan Karadzic i drustvo i nije uspjeo.

Meni je zanimljivo i to da su recimo Bosnjaci velika vecina u nekim kantonima, a kantoni sami po sebi imaju obiljezja drzava od MUP-a do finansija itd. Medjutim ni u tim kantonima ne cvjetaju ruze...

Meni je zanimljivo da nacionalisticka prica uvijek dolazi iz nekih radikalnih krugova koji veze nemaju sa realnoscu.

A realnost je sljedeca. Gospodo prvo napravite stabilne uslove zivota. Zaposlenje, zdravstvo, skolstvo. Pa onda moze se mastati i o putu na Mars, a kamo li o drzavi.

Ovako se lupaju gluposti. I od Cerica, i od Dodika, i od ostalih sovinista...
cindrlimindrli

#161 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by cindrlimindrli »

VjecitiStudent wrote:Ma jok, vec samo naglasak na to da se sve mijenja samo je suplja vjecna.
Znaci, po tvom misljenju Bosnjaci su u istoj poziciji kao i 1990, obezglavljeni, vodjeni supljom i okruzeni
neprijateljom koji nece prezati od toga da ponovi genocid nad njima?
Haustorče

#162 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

hercegovac_pravi wrote:
Niko od ovih Bošnjačkih prvaša nam ne govori koji su to nacionalni interesi, i kako ih sprovesti, sve neka šuplja, eto neće niko više Bošnjake klati, pa neće brate klati onoga ko ne bude dao da bude zaklan, isto kao i 92. godine, nažalost najgore su prošli ovi u "osvješćenim" sredinama.
hercegovac_pravi

#163 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

VjecitiStudent wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ma jok, vec samo naglasak na to da se sve mijenja samo je suplja vjecna.
Naravno "šuplja je večna dok su joj dEca verna".....okrenimo se ekonomiji.. :mrgreen:
esad_plavi

#164 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

hercegovac_pravi wrote:
esad_plavi wrote:
hercegovac_pravi wrote:Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
Mogu i ja vikati da je Bosna jaca od Amerike i Kine zajedno pa sta mi znaci? Sta se konkretno uradilo da se osigura to sto si gore naglasio, osim sto naprdjuju po sjednicama i kongresima? Neki dan sam gledao kako su u Srbiji na sjednici Skupstine o Kosovu gromoglasno vikali da je Kosovo = Srbija, a glavno oruzije kojim ce to da ostvare je pisanje rezolucije o Kosovu :-) E tako i Ceric vice i dere se, a kad zagusti pokupi kofere - pravac Chicago. I nije ovdje samo Ceric u pitanju, vec svi ovi "prvaci" nasi, koji su na stradanju Bosnjaka izgradili dvore i kule, a konkretno prsta nisu makli za dobrobit Bosnjaka, Bosne i Hercegovine, a Boze sacuvaj tek Bosanaca i Hercegovaca.
Pa viči ko ti brani ??? :-)
Ovo ostalo ne znam kakve veze ima sa Bošnjacima i BiH
Ima veze samo sto se ti pravis lud. Ti ako mislis da se narod i drzava brane vikanjem da NECE VISE BITI KLANJA ili DA RATA NECE BITI, onda si ili naivan ili me zajebavas. U prici su svi prvaci i junaci, u konkretnom djelovanju nigdje ih nema.
nicaze_072

#165 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by nicaze_072 »

Isto tako je zanimljivo da Ceric sebi daje za pravo da odredjuje ko je pravi Bosnjak, a ko nije...

Ako vec moram birati izmedju njega i Senada Hadzifejzovica ipak je to onda ovaj drugi.
hercegovac_pravi

#166 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Niko od ovih Bošnjačkih prvaša nam ne govori koji su to nacionalni interesi, i kako ih sprovesti, sve neka šuplja, eto neće niko više Bošnjake klati, pa neće brate klati onoga ko ne bude dao da bude zaklan, isto kao i 92. godine, nažalost najgore su prošli ovi u "osvješćenim" sredinama.
Ko su i šta su Bošnjački pravaši? Prvo to definiši pa ćemo onda o ostalome.

Naravno da više niko neće klati Bošnjake, ne zato što ne želi već zato što se više nema mogućnosti. Jer svaka akcija ima i reakciju :mrgreen:
Haustorče

#167 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

nicaze_072 wrote:Da Bosnjaci nemaju jedini nacionalnu dravu u Evropi je tragicna izjava protkana sa mnogo gluposti.

Formiranje Jedno-nacionalne drzave na prostoru BiH je moguce samo uz genocid i zestoko etnicko ciscenje. To je pokusao Radovan Karadzic i drustvo i nije uspjeo.

Meni je zanimljivo i to da su recimo Bosnjaci velika vecina u nekim kantonima, a kantoni sami po sebi imaju obiljezja drzava od MUP-a do finansija itd. Medjutim ni u tim kantonima ne cvjetaju ruze...

Meni je zanimljivo da nacionalisticka prica uvijek dolazi iz nekih radikalnih krugova koji veze nemaju sa realnoscu.

A realnost je sljedeca. Gospodo prvo napravite stabilne uslove zivota. Zaposlenje, zdravstvo, skolstvo. Pa onda moze se mastati i o putu na Mars, a kamo li o drzavi.

Šuplje priča da se narod zabavlja, evo Srbija i Hrvatska imaju rješeno nacionalno pitanje pa se jedva kotrljaju, suština problema su klasne razlike, al ne kontamo mi to, eto samo nam treba naša nacionalna država pa ćemo mi znat šta ćemo da uradimo, sad nam oni "anamo" ne daju.
hercegovac_pravi

#168 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

esad_plavi wrote:
hercegovac_pravi wrote:
esad_plavi wrote:
Mogu i ja vikati da je Bosna jaca od Amerike i Kine zajedno pa sta mi znaci? Sta se konkretno uradilo da se osigura to sto si gore naglasio, osim sto naprdjuju po sjednicama i kongresima? Neki dan sam gledao kako su u Srbiji na sjednici Skupstine o Kosovu gromoglasno vikali da je Kosovo = Srbija, a glavno oruzije kojim ce to da ostvare je pisanje rezolucije o Kosovu :-) E tako i Ceric vice i dere se, a kad zagusti pokupi kofere - pravac Chicago. I nije ovdje samo Ceric u pitanju, vec svi ovi "prvaci" nasi, koji su na stradanju Bosnjaka izgradili dvore i kule, a konkretno prsta nisu makli za dobrobit Bosnjaka, Bosne i Hercegovine, a Boze sacuvaj tek Bosanaca i Hercegovaca.
Pa viči ko ti brani ??? :-)
Ovo ostalo ne znam kakve veze ima sa Bošnjacima i BiH
Ima veze samo sto se ti pravis lud. Ti ako mislis da se narod i drzava brane vikanjem da NECE VISE BITI KLANJA ili DA RATA NECE BITI, onda si ili naivan ili me zajebavas. U prici su svi prvaci i junaci, u konkretnom djelovanju nigdje ih nema.
Ovdje se jedino ti praviš lud poredeći BiH i Srbiju. Kako nema djelovanja? Pa eto napravio se kongres ali ti smeta. Ili je tebi konkretno djelovanje samo ono što denacifikuje Bošnjake? Providno
Haustorče

#169 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

hercegovac_pravi wrote:
Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Pa šta je onda problem? Ne kontam poentu šta si ustvari čitavo ovo vrijeme želio reći?
Pa ja ne kontam tvoje svršavanje na Cerićev govor.
esad_plavi

#170 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

Haustorče wrote:
nicaze_072 wrote:Da Bosnjaci nemaju jedini nacionalnu dravu u Evropi je tragicna izjava protkana sa mnogo gluposti.

Šuplje priča da se narod zabavlja, evo Srbija i Hrvatska imaju rješeno nacionalno pitanje pa se jedva kotrljaju, suština problema su klasne razlike, al ne kontamo mi to, eto samo nam treba naša nacionalna država pa ćemo mi znat šta ćemo da uradimo, sad nam oni "anamo" ne daju.
:thumbup: :thumbup:
Peace of mind

#171 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Peace of mind »

Bog nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih. Stoga je mudro uvjek krenuti od sebe.

Šta mi to ustvari hoćemo je dobro pitanje, koje se može i proširiti u smislu - šta mi to zapravo hoćemo a u mogućnosti smo ostvariti?

Mi (Bošnjaci) hoćemo, prije svega, EKONOMSKU NEZAVISNOST, koju danas nemamo. U srednjem vijeku postojale su vazalske države koje su dio svog BDP-a (moderno rečeno) morali dati snažnim kraljevstvima (Srednjovjekovna Bosna ima ta iskustva, ali i periode ekonomske nezavisnosti). Taj danak ili porez danas je poprimio druge oblike ... ekonomski smo ovisni sve dok nam je uvoz za preko 50 % veći od izvoza, ovisni smo sve dok vraćamo kamate na novac Montarnng fonda, novac koji je spiskan na krpljenje budžeta i džepove političara; Hoćemo jake domaće kompanije i kvalitetne bosanske proizvode; Hoćemo energetsku neovisnost, hoćemo proizvodnju zdrave hrane dovoljnu za naše potrebe i eventualni izvoz. Uvoziti jedino neophodne artikle koji se ne mogu proizvesti (ili se ne proizvode trenutno) u BiH. Destimulisati uvoz svih ostalih proizvoda visokim carinama i akcizama.

Primarno hoćemo jaču ekonomiju jer je to preduslov za jačanje nivoa našeg zdravstva, obrazovanja, sigurnosti i drugih oblasti koje čine prosperitet i boljitak jedne države. Hoćemo čiste rijeke, deminirane šume, čist zrak u gradovima, uređena izletišta. Hoćemo sport dostupan svima. Hoćemo naše fudbalere, košarkaše i druge sportiste da nas redovno i u pravom svjetlu predstavljaju na evropskim i svjetskim prvenstvama i da budu uzor našoj djeci.

Hoćemo sretnije i zaposlenije ljude, ljudi koji imaju budućnost, koji mogu formirat porodicu, omogućit egzistenciju svojoj djeci (za razliku od 50% nezaposlenih, demoralisanih, nezadovoljnih ljudi koje danas svakodnevno srećemo)

Hoćemo bolje lidere za razliku od ovih koje trenutno imamo uključujući i Cerića (Kada ljudi iz IZ kažu da ih je Cerić organizacijski vratio bar 50 godina unazad, meni je to dovoljan išaret da mu se ne može povjeriti nikakva bitna liderska uloga među Bošnjacima); Hoćemo da se ispita porijeklo imovine Bošnjačkih političara, da odvojimo žito od kukolja; Hoćemo da nas vode najsposobniji i najpošteniji među nama

Treba uvjek poći od sebe i zapitati se da li zaista hoćemo ovo gore nabrojano, da li hoćemo da budemo zdrav i uspješan narod, što smo kroz istoriju i bili. Ako je odgovor pozitivan onda trebamo pozvati stanovnike Bosne i Hercegovine koji sebe doživljavaju kao Srbi i Hrvati da nam se pridruže (pri tome im ničim ne osporavati da budu intimno to što misle da jesu). Ukoliko to učine prihvatićemo ih kao svoje i posao će svima biti lakši. Ukoliko ne prihvate i pokušaju nas na bilo koji način opstruirati, to im se neće isplatiti (ali to je onda njihov problem). Ostaci Karadžićevih Srba i Bobanovih Hrvata su preslabi (puno slabiji u odnosu na 92. ili 95.) da zaustave prosperitet Bošnjaka ukoliko mi konačno odlučimo da hoćemo da budemo USPJEŠNI, JAKI, SRETNI i da konačno prestanemo sa kukanjem, samosažaljevanjem i optuživanjem drugih za vlastito stanje.
hercegovac_pravi

#172 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:

za boldano
:thumbup:
hercegovac_pravi

#173 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Haustorče wrote: Pa dobro odlučuju, ti kao da si rekao nešto što ne znamo, odlučuju u onoj mjeri koliko je predviđeno Dejtonom i Vašingtonskim sporazumom.
Pa ja ne kontam tvoje svršavanje na Cerićev govor.
Koje svršavanje? Ja ti deset puta ponovi da ovo nema veze sa Cerićem
hercegovac_pravi

#174 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Peace of mind wrote:Bog nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih. Stoga je mudro uvjek krenuti od sebe.

Šta mi to ustvari hoćemo je dobro pitanje, koje se može i proširiti u smislu - šta mi to zapravo hoćemo a u mogućnosti smo ostvariti?

Mi (Bošnjaci) hoćemo, prije svega, EKONOMSKU NEZAVISNOST, koju danas nemamo. U srednjem vijeku postojale su vazalske države koje su dio svog BDP-a (moderno rečeno) morali dati snažnim kraljevstvima (Srednjovjekovna Bosna ima ta iskustva, ali i periode ekonomske nezavisnosti). Taj danak ili porez danas je poprimio druge oblike ... ekonomski smo ovisni sve dok nam je uvoz za preko 50 % veći od izvoza, ovisni smo sve dok vraćamo kamate na novac Montarnng fonda, novac koji je spiskan na krpljenje budžeta i džepove političara; Hoćemo jake domaće kompanije i kvalitetne bosanske proizvode; Hoćemo energetsku neovisnost, hoćemo proizvodnju zdrave hrane dovoljnu za naše potrebe i eventualni izvoz. Uvoziti jedino neophodne artikle koji se ne mogu proizvesti (ili se ne proizvode trenutno) u BiH. Destimulisati uvoz svih ostalih proizvoda visokim carinama i akcizama.

Primarno hoćemo jaču ekonomiju jer je to preduslov za jačanje nivoa našeg zdravstva, obrazovanja, sigurnosti i drugih oblasti koje čine prosperitet i boljitak jedne države. Hoćemo čiste rijeke, deminirane šume, čist zrak u gradovima, uređena izletišta. Hoćemo sport dostupan svima. Hoćemo naše fudbalere, košarkaše i druge sportiste da nas redovno i u pravom svjetlu predstavljaju na evropskim i svjetskim prvenstvama i da budu uzor našoj djeci.

Hoćemo sretnije i zaposlenije ljude, ljudi koji imaju budućnost, koji mogu formirat porodicu, omogućit egzistenciju svojoj djeci (za razliku od 50% nezaposlenih, demoralisanih, nezadovoljnih ljudi koje danas svakodnevno srećemo)

Hoćemo bolje lidere za razliku od ovih koje trenutno imamo uključujući i Cerića (Kada ljudi iz IZ kažu da ih je Cerić organizacijski vratio bar 50 godina unazad, meni je to dovoljan išaret da mu se ne može povjeriti nikakva bitna liderska uloga među Bošnjacima); Hoćemo da se ispita porijeklo imovine Bošnjačkih političara, da odvojimo žito od kukolja; Hoćemo da nas vode najsposobniji i najpošteniji među nama

Treba uvjek poći od sebe i zapitati se da li zaista hoćemo ovo gore nabrojano, da li hoćemo da budemo zdrav i uspješan narod, što smo kroz istoriju i bili. Ako je odgovor pozitivan onda trebamo pozvati stanovnike Bosne i Hercegovine koji sebe doživljavaju kao Srbi i Hrvati da nam se pridruže (pri tome im ničim ne osporavati da budu intimno to što misle da jesu). Ukoliko to učine prihvatićemo ih kao svoje i posao će svima biti lakši. Ukoliko ne prihvate i pokušaju nas na bilo koji način opstruirati, to im se neće isplatiti (ali to je onda njihov problem). Ostaci Karadžićevih Srba i Bobanovih Hrvata su preslabi (puno slabiji u odnosu na 92. ili 95.) da zaustave prosperitet Bošnjaka ukoliko mi konačno odlučimo da hoćemo da budemo USPJEŠNI, JAKI, SRETNI i da konačno prestanemo sa kukanjem, samosažaljevanjem i optuživanjem drugih za vlastito stanje.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
agnostic_front

#175 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by agnostic_front »

Haustorče wrote:Šuplje priča da se narod zabavlja, evo Srbija i Hrvatska imaju rješeno nacionalno pitanje pa se jedva kotrljaju, suština problema su klasne razlike, al ne kontamo mi to, eto samo nam treba naša nacionalna država pa ćemo mi znat šta ćemo da uradimo, sad nam oni "anamo" ne daju.
Možeš li molim te pojasniti šta znači klasna razlika i kako je ona problem?
Locked