Religija u zatvoru ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
68847

#151 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by 68847 »

odr0n wrote:... U kuranu se za ateiste ništa pozitivno nije pomenulo, gdje god se spomenu uglavnom se pominju u kontekstu nekakvih lopova, lažova itd., znači religijski spisi sve ateiste smatraju dnom dna...
I u drugim svetim knjigama.
I već sam pitao: Među ateistima nema pravednika?
Al' ako je tako rečeno onda ima da nema (ima da ih nema).
dustaban

#152 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by dustaban »

68847 wrote:
odr0n wrote:... U kuranu se za ateiste ništa pozitivno nije pomenulo, gdje god se spomenu uglavnom se pominju u kontekstu nekakvih lopova, lažova itd., znači religijski spisi sve ateiste smatraju dnom dna...
I u drugim svetim knjigama.
I već sam pitao: Među ateistima nema pravednika?
Al' ako je tako rečeno onda ima da nema (ima da ih nema).
Dobrojtro, cestitam na otkricu!

Je li sad vidite gdje nas religije vuku - vuku nas u izolaciju i mrznju, nema se tu sta okolisiti.
Ovaj sporadicni ekumenizam, medjureligijski dijalog, tolerancija su drugim i drugacijim... to je perfidno prikrivanje, nesto kao trpeljivost nasilu, jer je PREZIR PREMA NEVJERNICIMA I INOVJERNICIMA temelj svake religije. I tacka.

I sad vi to uporedite sa onim sto mi koji smo oslobodjeni te tjeskobe i te mrznje zivimo i govorimo i zakljucite ko je tu na visoj intelektualnoj i duhovnoj razini!
Mi ateisti smo oni koji zadrtim narodnjacima, djezzerima i rokerima govorimo - ljudi svaka muzika i svaka umjetnost je lijepa, ako je kvalitetna.
Mi ateisti smo ciste nezatrovane duse.
:)

Glede teme... kad malo bolje razmislim, religiji i jeste mjesto u zatvoru da bi mi bili slobodni!
Last edited by dustaban on 03/02/2013 10:07, edited 1 time in total.
68847

#153 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by 68847 »

dustaban wrote: Dobrojtro, cestitam na otkricu!
Dobrojtro. Čestitka za čestitku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#154 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by JoseMujica »

kako se bogomoljci nafuraju, dok dvije rečenice nauče napamet, da ih je zapalo da određuju ko je prav, a ko kriv ko da su glavom i bradom bogovi :-)

kakva neviđena oholost i narcisoidnost :roll:

jadan je i bog s takvim vjernicima, a kamoli ovaj kamenčić u Solarnom sistemu sa haman 7 milijardi takvih psihopata, malih IMT bogova :lol:
fridmann

#155 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by fridmann »

fatamorgana wrote:
dustaban wrote: Medjutim, nije to tema, vec je tema - sta ce koji ****c hodze i popovi u zatvoru?
:lol:
Mislis: sta ce koji klinac hodze i popovi u zatvoru ?
Pa pazi drug, i u zatvor su oni (hodza i pop, dali uopste ima Bozijih sljedbenika u zatvoru ?) zaglavili sa
Bozijom naredbom/pomoci.
Bez Bozije naredbe nista se na ovom svijetu ne dogadja.
Eh sada, vjernici ce reci, shejtani ih uzjahali . :x
68847

#156 Re: Religija u zatvoru ?!

Post by 68847 »

Jah!
Post Reply