Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#151 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

Ja mislim da ti je ova tema savrsena motivacija da to sto prije zavris pa ti sad kako hoces. :D
loose end

#152 Re: Obrazovanje i veze

Post by loose end »

cekaj malo, prvo kazes ovo:
generacija77 wrote:Ne treba mi ni taj sa nekom "fus" diplomom, nit' "direktor" bez diplome! Mislim da sam vec naglasila da mi nije bitna
materijalna strana, vec duhovna. Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike.
a onda ide post potpuno kontradiktoran gore navedenom:
generacija77 wrote:Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer... :D
Znam ljude koji npr. imaju fakultetsku diplomu, a ne znaju glavne gradove evropskih zemalja. Isto tako znam ljude
i koji nisu imali mogucnost da zavrse fakultet, ali su jako nacitani, proputovali su i imali su mogucnost da se dokazu u drustvu. Ipak, fakultetska diploma svakako pruza vise mogucnosti, a to znam na X primjera u "stvarnom zivotu" i ne moze me niko, apsolutno niko, uvjeriti u nesto drugacije!
pa znaci ipak je materijalna strana u pitanju? ili ako ne to, onda drustveni prestiz koji diploma donosi? posto jos ne cuh da se boldirana fraza moze koristiti u kontekstu duhovnog napredovanja.

u svakom slucaju, snobizam par excellence.
alijagoro

#153 Re: Obrazovanje i veze

Post by alijagoro »

Ma ne zna ni ona sta govori/pise,u nekim postovima mi se cini kao da trazi VSS muskarca,u drugim opet govori da ga je vec nasla,u jednom da je bila miss Bih,u drugom pak nagovjestava da i nije cemu fizicki :-) :D .
p206

#154 Re: Obrazovanje i veze

Post by p206 »

Kod veza imam samo jedan uslov da je djevojka insan, i drugi... da nije nimfo :!: :mrgreen: tj. u nekoj blažoj varijanti te riječi...

Iskreno jebeš djevojku kojoj ako se na prvu fizički ne svidiš, zauvijek te ubaci u kategoriju vječnih i isključivo samo prijatelja. Ta ti nebi dala priliku da joj budeš momak koliko god bio dobar prema njoj.
Isto tako jebeš djevojku kojoj prvo "fatanje" znači početak veze. A prije toga što si se trudio i otegao muda da joj se svidiš, i da je pozoveš na kafu da popričate ko insani i da se malo bolje upoznate, ništa ne važi... tj. ostaješ u kategoriji prijatelja.
Isto tako jebeš djevojku kojoj se romantika svodi na priču poslije sexa...
didžej

#155 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

Što ti je naše društvo. Djevojka koja rezonuje najnormalnije se povuče i odustane s teme a nagrnu "šaljivdžije". Tako je i u životu. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#156 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

A dje su te saljivdzije.
alijagoro

#157 Re: Obrazovanje i veze

Post by alijagoro »

didžej wrote:Što ti je naše društvo. Djevojka koja rezonuje najnormalnije se povuče i odustane s teme a nagrnu "šaljivdžije". Tako je i u životu. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Pa ako normalno rezonuje,ti je pozovi na kahvu i rijesi problem,ha ja.
Nota

#158 Re: Obrazovanje i veze

Post by Nota »

Veliki je uticaj obrazovanja na izbor partnera.Sastanu se dvije osobe jedna je ajmo reci profesor na nekom fakultetu a druga osoba prodaje zelje na Otoci.Sta oni mogu imati zajednickog osim izgleda koji ih je privukao da prozbore koju.Mora se biti na otprilike istoj talasonj duzini da bi se moglo ostati duze u vezi ili braku.
didžej

#159 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

ladyblue18 wrote:A dje su te saljivdzije.
Evo ga ispod tebe. A ima ih još.
loose end

#160 Re: Obrazovanje i veze

Post by loose end »

didžej wrote:Što ti je naše društvo. Djevojka koja rezonuje najnormalnije se povuče i odustane s teme a nagrnu "šaljivdžije". Tako je i u životu. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
kako to normalno rezonuje, a tvrdi da je jedna grupa ljudi superiorna u odnosu na druge i to u kontekstu ostvarivanja ljubavne veze? i da ne bude da mene nesto vrijedjaju njeni stavovi, imam fakultetsku diplomu.

p.s. nije se ona povukla, samo je otisla na spavanje, ja ocekujem sutra nastavak :mrgreen:
p206

#161 Re: Obrazovanje i veze

Post by p206 »

da dodam još... sve to sa obrazovanjem je uredu dok ne postanete kao onaj lik iz filma American psicho...
u svemu treba imati granicu, a granica da partner mora imati diplomu mi pomalo baca na to
didžej

#162 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

loose end wrote:
kako to normalno rezonuje, a tvrdi da je jedna grupa ljudi superiorna u odnosu na druge i to u kontekstu ostvarivanja ljubavne veze? i da ne bude da mene nesto vrijedjaju njeni stavovi, imam fakultetsku diplomu.

p.s. nije se ona povukla, samo je otisla na spavanje, ja ocekujem sutra nastavak :mrgreen:
baš suprotno. ona na prvo mjesto stavlja prave vrijednosti poput obrazovanja nasuprot forumašici kojoj su stan, auto i dobra plata osnova da bi joj se neko svidio.
drugacetvrtina

#163 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

Vjerovatno da bih sada naisla na prijekorne poglede od vecine uz ono, :" vidi ove sto filozofira", ali ljudi moji zar ne vidite da na ovom forumu vise nije bitno reci svoje misljenje, vec na sto bolji nacin ocrniti i pogazati tudje. Svaki sljedeci forumas ima zadatak da ismije i ocrni onog prethodnog, jer je rekao da vise voli jabuke nego kruske. Pa sto, pobogu, jabuke kada su one ono materijalno, a to se ne smije, ni pod razno. Mada, i kruske su materijalno, ali to nije bitno, bitno je da se ti njih nisi sjetio u tom trenutku. A onda zbog te jabuke, skupit ce se jos forumasa, pojacanje, pa ce onda na razne nacine provocirati onog obozavatelja kruske. Glupost stvarno!!!
Muhamed Đakmić

#164 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se slažem da je glupost, ja recimo preferiram višnje.
madFlava

#165 Re: Obrazovanje i veze

Post by madFlava »

Nije mi bitno.
sickle_and_hammer

#166 Re: Obrazovanje i veze

Post by sickle_and_hammer »

@blugirl & generacija77

znaci, vas dvije nebi mogle da budete sa nekim ko nije visoko "obrezan", a?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@geneacija77
posto rece da nebi mogla da nekim ko slusa cajke, molim te, klikni na link i skoci odma na 3:18 i pogledaj sta veli gospodin frank! (nebi bilo lose da pogledas cio klip)

https://www.youtube.com/watch?v=5JtXMRk ... jg8TPjxZRw
Last edited by sickle_and_hammer on 27/01/2013 02:04, edited 1 time in total.
loose end

#167 Re: Obrazovanje i veze

Post by loose end »

didžej wrote:baš suprotno. ona na prvo mjesto stavlja prave vrijednosti poput obrazovanja nasuprot forumašici kojoj su stan, auto i dobra plata osnova da bi joj se neko svidio.
a ko spomenu auto i stan, ja ne upratih? :mrgreen:

pogledaj malo pazljivije njene postove pa ces vidjeti da ni ona sama vise ne zna sta su za nju prave vrijednosti. u jednom postu priznaje da i oni s manje formalne naobrazbe mogu biti vrijedni paznje, ali da sama diploma, citiram, pruza vise mogucnosti. pa na sta aludira nego na vecu mogucnost zarade. nego nije ni to problem, ali samo ako se zakune da bi onda odbila i marka zuckerberga kad bi je pozvao na kafu jer covjek nema diplomu, jbg. :lol:
shiny

#168 Re: Obrazovanje i veze

Post by shiny »

Meni sama diploma nista ne znaci, mora mi uz nju dostaviti i onaj dodatak diplomi. Bez prosjeka bar 8.5 ništa ne započinjem :D
drugacetvrtina

#169 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

shiny wrote:Meni sama diploma nista ne znaci, mora mi uz nju dostaviti i onaj dodatak diplomi. Bez prosjeka bar 8.5 ništa ne započinjem :D

:D ahahah uz taj prosjek i stipendija, 3u1 :D
didžej

#170 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

loose end wrote:
didžej wrote:baš suprotno. ona na prvo mjesto stavlja prave vrijednosti poput obrazovanja nasuprot forumašici kojoj su stan, auto i dobra plata osnova da bi joj se neko svidio.
a ko spomenu auto i stan, ja ne upratih? :mrgreen:

pogledaj malo pazljivije njene postove pa ces vidjeti da ni ona sama vise ne zna sta su za nju prave vrijednosti. u jednom postu priznaje da i oni s manje formalne naobrazbe mogu biti vrijedni paznje, ali da sama diploma, citiram, pruza vise mogucnosti. pa na sta aludira nego na vecu mogucnost zarade. nego nije ni to problem, ali samo ako se zakune da bi onda odbila i marka zuckerberga kad bi je pozvao na kafu jer covjek nema diplomu, jbg. :lol:
nisam njen advokat ali mislim da ne aludira na to. čak i da aludira šta je tu loše? neko se trudio da bi kvalitetnije živio. zar je to za osudu? meni je za osudu da oni koji neće ni da se potrude hoće da žive na visokoj nozi. ambicija s pokrićem i bez pokrića. mislim da je ona na to mislila.
a što se tiče zuckerberga, dao si primjer koji je ekstreman i kao takav ne može da potkrijepi tvoju tezu.
shiny

#171 Re: Obrazovanje i veze

Post by shiny »

drugacetvrtina wrote:
shiny wrote:Meni sama diploma nista ne znaci, mora mi uz nju dostaviti i onaj dodatak diplomi. Bez prosjeka bar 8.5 ništa ne započinjem :D

al samo ako je dodjeljuje neka strana organizacija. Ovom općinskom me ni kiflom ne bi mogao častiti :D
Kemal Malovčić

#172 Re: Obrazovanje i veze

Post by Kemal Malovčić »

srednja max, i to trgovačka

8-)
loose end

#173 Re: Obrazovanje i veze

Post by loose end »

:lol: :thumbup:

bolonjci 8.5, ovi sto su prije zavrsili mogu i sa 8. :mrgreen:
Sunrise00

#174 Re: Obrazovanje i veze

Post by Sunrise00 »

:lol:
drugacetvrtina

#175 Re: Obrazovanje i veze

Post by drugacetvrtina »

shiny wrote:
drugacetvrtina wrote:

al samo ako je dodjeljuje neka strana organizacija. Ovom općinskom me ni kiflom ne bi mogao častiti :D

:D :thumbup:
Post Reply