Rad na brodu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_balon

#151 Re: Rad na brodu

Post by mali_balon »

arnes_king wrote:Ljudi je li iko planirao ici sutra na ovo testiranje, i zna li neko vise informacija o ovome?

Image

Jel ovo traze 20 ojra, ako je onda je to meni nesta suhveli, ali et ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#152 Re: Rad na brodu

Post by Truba »

dobro je ovo
meni su 100 tražili u ZG :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

koja je to piramida... prime oni najbolje to stoji
i još zarade na običnim ljudima
Bryant 24

#153 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

I meni je cudno to 20 ojra, al eto. I ja idem sutra na intervju pa cemo vidjeti sta bude, cuo sam da je prolaznost 99%. A oni bi u Zagrebu voljeli da ima 10000 ljudi. Jer svako od tih ljudi placa 800 eura agenciji.
limunada25

#154 Re: Rad na brodu

Post by limunada25 »

Moj momak danas zvao ovu zenu i rekla mu da je zakasnio za ovu turu, pa da ceka sledecu.. :wink:
Bryant 24

#155 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

Blago onom ko je danas prosao na razgovoru, pojacali su kriterije do boga,sad traze fakultete za odredjene pozicije. Znaci fakultet za poziciju youth cansellour, a na istoj poziciji prijatelj radi vec drugi ugovor, prijatelj koji u zivotu ni 5 minuta nije radio. Ovo mu je prvi posao. Srednju skolu ima i to je to. A sad traze pedagoski fakultet i 2 godine rada u obdanistu.
agbonlahor

#156 Re: Rad na brodu

Post by agbonlahor »

Bryant 24 wrote:Blago onom ko je danas prosao na razgovoru, pojacali su kriterije do boga,sad traze fakultete za odredjene pozicije. Znaci fakultet za poziciju youth cansellour, a na istoj poziciji prijatelj radi vec drugi ugovor, prijatelj koji u zivotu ni 5 minuta nije radio. Ovo mu je prvi posao. Srednju skolu ima i to je to. A sad traze pedagoski fakultet i 2 godine rada u obdanistu.

gdjes ti bio na razgovoru, ja bio sa djevojkom, samo primaju na poziciji u baru i restoranu, a posto mi imamo faxeve DIF i Graficki dizajn, reko da ce nas proporuciti na neki 2 brod za fotograafe, a engleski nije ni razmisljao da radimo TEST jel kao pre savrseno pricamo, sad jeste pohvalno al ja mislim da uvjek moze bolje...
Bryant 24

#157 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

Bio sam u Sa,i ja sam bio s djevojkom. Jest da su se danas nudile 2 pozicije,ali kad sam pricao s njim i pitao da li ima pozicija koja mene zanima rekao je da ima na drugom brodu.Medjutim, sad za tu poziciju treba 2 godine radnog iskustva u obdanistu ili ti ga vrticu,dok moj drug na toj poziciji vec drugi ugovor radi ,a ima samo srednju skolu. Ja sam isao s djevojkom,Jasna mi je rekla da bi nas stavili na isti brod,ista kabina,spoje ID-eve,medjutim Jasna mi je sve pogresno rekla,jer Andrej je rekao da nema sanse da momka i djevojku na istom brodu stavi na istu poziciju,u istu kabinu.

Cak sam zvao i vlasnika agencije u Zagreb,on mi je rekao da jedan par (momak i djevojka) ne mogu biti na istoj poziciji,i u istoj kabini.Kad mi vlasnik agencije to kaze,onda mi je jasno.Sad cekati neki drugi intervju i ganjati neku drugu poziciju.

A eto kad vec spominjes,i nama je Andrej rekao kako se isticemo jer dobro govorimo engleski,ali da nas ne moze zajedno staviti.A ako si ostao do kraja znas li koliko je ljudi proslo?Jel prosao onaj s tetovazom?
agbonlahor

#158 Re: Rad na brodu

Post by agbonlahor »

Bryant 24 wrote:Bio sam u Sa,i ja sam bio s djevojkom. Jest da su se danas nudile 2 pozicije,ali kad sam pricao s njim i pitao da li ima pozicija koja mene zanima rekao je da ima na drugom brodu.Medjutim, sad za tu poziciju treba 2 godine radnog iskustva u obdanistu ili ti ga vrticu,dok moj drug na toj poziciji vec drugi ugovor radi ,a ima samo srednju skolu. Ja sam isao s djevojkom,Jasna mi je rekla da bi nas stavili na isti brod,ista kabina,spoje ID-eve,medjutim Jasna mi je sve pogresno rekla,jer Andrej je rekao da nema sanse da momka i djevojku na istom brodu stavi na istu poziciju,u istu kabinu.

Cak sam zvao i vlasnika agencije u Zagreb,on mi je rekao da jedan par (momak i djevojka) ne mogu biti na istoj poziciji,i u istoj kabini.Kad mi vlasnik agencije to kaze,onda mi je jasno.Sad cekati neki drugi intervju i ganjati neku drugu poziciju.

A eto kad vec spominjes,i nama je Andrej rekao kako se isticemo jer dobro govorimo engleski,ali da nas ne moze zajedno staviti.A ako si ostao do kraja znas li koliko je ljudi proslo?Jel prosao onaj s tetovazom?
samo odma da znash nisam se hvalio sa engleskim ja, nego samo napominjem kako mi je reko, kao zao mu sto nebismo mogli na brod skupa, jezicna barijera bi bila smanjena na minimum munimuma, hu ha, i svi gore su pricali da su parovi mogli se prijaviti da idu skupa jutros u 9 sati... a onda kao vrijeme obuke i svega bi bili skupa i ako im zatreba, a ti si vec potpisao ugovor, mogu vas samo hladno razdvojiti, kaze cak i da ste muz i zena nebi opet mogli SKUPA...

pa kako je djevojka "kanadski drzavljanin" i ima zavrsen fax Grafickog dizajna, on prebaci na fotografi da budemo, hocetel mi hocemo samo ako cemo bit skupa, ako nas razdvoje mi izlazimo pa makar i na sred oceana :P, on se poceo smijat kaze ovo bi bilo KAO SIGURICA da budemo skupa, ako uspije srediti kod tog nekog drugog...

a tetovaza BOY, nije niko ni otisao na test ko je imao tetovazu, samo ih je hladno poslao da izadju :run: ko god je imao tetovazu bilo kakvu, a da je vidljiva, mozda je neka djevojka imala na skrivenom mjestu al nije provjeravao...
Bryant 24

#159 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

agbonlahor wrote:
Bryant 24 wrote:Bio sam u Sa,i ja sam bio s djevojkom. Jest da su se danas nudile 2 pozicije,ali kad sam pricao s njim i pitao da li ima pozicija koja mene zanima rekao je da ima na drugom brodu.Medjutim, sad za tu poziciju treba 2 godine radnog iskustva u obdanistu ili ti ga vrticu,dok moj drug na toj poziciji vec drugi ugovor radi ,a ima samo srednju skolu. Ja sam isao s djevojkom,Jasna mi je rekla da bi nas stavili na isti brod,ista kabina,spoje ID-eve,medjutim Jasna mi je sve pogresno rekla,jer Andrej je rekao da nema sanse da momka i djevojku na istom brodu stavi na istu poziciju,u istu kabinu.

samo odma da znash nisam se hvalio sa engleskim ja, nego samo napominjem kako mi je reko, kao zao mu sto nebismo mogli na brod skupa, jezicna barijera bi bila smanjena na minimum munimuma, hu ha, i svi gore su pricali da su parovi mogli se prijaviti da idu skupa jutros u 9 sati... a onda kao vrijeme obuke i svega bi bili skupa i ako im zatreba, a ti si vec potpisao ugovor, mogu vas samo hladno razdvojiti, kaze cak i da ste muz i zena nebi opet mogli SKUPA...

pa kako je djevojka "kanadski drzavljanin" i ima zavrsen fax Grafickog dizajna, on prebaci na fotografi da budemo, hocetel mi hocemo samo ako cemo bit skupa, ako nas razdvoje mi izlazimo pa makar i na sred oceana :P, on se poceo smijat kaze ovo bi bilo KAO SIGURICA da budemo skupa, ako uspije srediti kod tog nekog drugog...

a tetovaza BOY, nije niko ni otisao na test ko je imao tetovazu, samo ih je hladno poslao da izadju :run: ko god je imao tetovazu bilo kakvu, a da je vidljiva, mozda je neka djevojka imala na skrivenom mjestu al nije provjeravao...
Sretno druze tebi, da uspijete kao par,samo ja nikom vise iz agencije ne vjerujem,a pogotovo Jani. Bezze sam pare trosio sto sam dolazio u Sa.Dobro provjeri po netu to kao parovi da vas ne zajebu poslije.Sad su poostrili strava kriterije.Moj komso koji je debil,ne zna beknut engleski je radio6 godina kao konobar,a sad ti i za to traze skolu.bla-bla.Mada ne bi radio ko konobar nema tih para.Jer slomis ledja,a jebo pare kad zdravlje narusis.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#160 Re: Rad na brodu

Post by UltrasNaBaterije »

Kakve su šanse da se inženjeri elektrotehnike, građevine i mašinstva zaposle na tim kruzerima? Već sam zaposlen i radim programerski posao, al me smara do bola glupo provođenje vremena na računaru. Znači, održavanje opreme na brodu, projektovanje instalacija, tehnički prijemi i sve ostale pičke materine uz to energetičar sam po struci, mlad, prav i plodan, Gete institut njemački rasturam, engleski solidan, španski iz serija no puedo kreer i kohones fazoni :D

Jel bilo kakvih konkursa za takve poslove?
duminjo

#161 Re: Rad na brodu

Post by duminjo »

da upratim :mrgreen:
pohakontas

#163 Re: Rad na brodu

Post by pohakontas »

Ovo je stvarno cudno kao u Bosni oni sto su u njoj zele vani a oni sto su vani nemogu docekati da dodju u Bosnu.Tako i ovi ,a poznajem i puno i sam sam to jedno vrijeme radio, koji su na brodu nakon par sedmica kukaju hoce na kopno.Samo se nezavaravajte da je to lako,radi se tu muski ko voli neka izvoli aferim :-)
alkimia

#164 Re: Rad na brodu

Post by alkimia »

bio sam na brodu koga zanima nek posalje PP sve je dobro osim asst waitera,ko ode asst waiter da radi jebo je nanu naninu,bice mu isto od umora bio na Bahamima ili u Bugojnom,zato i traze toliki broj ljudi a da pri tome ni ne pokazes nimalo znanja sa tacnom...ko ode nek mu je sa srecom,ja jednom pojo govno i vise nikad
began

#166 Re: Rad na brodu

Post by began »

Hocu i ja na crouzera ima jos ko,ludilo odes radis nagledas se svijeta dodjes kuci mos roman napisat,ktomu jos zaradis koju kintu :D
pohakontas

#167 Re: Rad na brodu

Post by pohakontas »

began wrote:Hocu i ja na crouzera ima jos ko,ludilo odes radis nagledas se svijeta dodjes kuci mos roman napisat,ktomu jos zaradis koju kintu :D

haha srecno jarane za roman ti predlazem naziv HOCUUUU KUCIIIII
began

#168 Re: Rad na brodu

Post by began »

Nisam ja tako mekan ipak sam ja bosanac :D ,inace smo mi malo :skoljka: ,inace kad odes nema :run: to je gotova stvar tebi je radit sljedecih par mjeseci i toga me nije uopce strah,znam sta je rad,u biti odes na brod niko te nezna radis i boli te :!: ,steknes nova iskustva zaradis koju paru provedes se za zivota :mrgreen: .
alkimia

#169 Re: Rad na brodu

Post by alkimia »

daj druze,razumijem da zelis to,otidji ali kad nemas pojma kako je nemoj pricati,javi se kad se vratis pa onda pricaj,i da...raja se masovno vraca prije isteka ugovora...skontaj da li si ipak spreman da radis od ponedjeljka do nedjelje 12 sati i tako 8 mjeseci bez dana pauze...sretno
began

#170 Re: Rad na brodu

Post by began »

Drug ja i ovdje radim dvanest trinest sati,evo bas danas otiso u 9h vratio se u 20:00h,i to nizasta,i nemojte bit takve prznice ako se vama nije svidjelo mozda nekom hoce jer neznate vi ko je u kakvom stanju.
ElRe

#171 Re: Rad na brodu

Post by ElRe »

Prijatelj je proveo skoro 12 mjeseci na brodu. Poceo je kao konobar, a zavrsio kao sef smjene. Radio je na brodovima kojo plove obalama istocne Amerike i Meksika.
Prezadovoljan je i primanjima i zivotom na brodu.

PS Kome je vazno, u zivotu nece imati vise sansi za "vodjenje ljubavi" :D
touch brain

#172 Re: Rad na brodu

Post by touch brain »

ja radim dugo na kruzeru pa ako imate pitanja rado cu odg :thumbup:
mumy

#173 Re: Rad na brodu

Post by mumy »

pratim :D
emrah91

#174 Re: Rad na brodu

Post by emrah91 »

begi88 wrote:
SwatkiMawi13 wrote:Jesi imao iskustva sa fotoaparatom kada si predao za posao .. Jesi ti izabrao to ili ? I preko koga si isao

ne nisam sa profi aparatom nikako... ma sve te ljudi nauce tamo... a poslije intervjua koji i nije nesto vala... sutra su mi odmah mailom javili da sam dobio posao...:D

Pozdrav,

23. Novembra 2013. je intervju u Sarajevu, ja sam aplicirao za posao Fitness instructor. Upravo im šaljem svoj CV, imam iskustva s tim poslom jer sam ovdje radio u fitness centu kao trener, studiram sportski menadžment još par ispita do diplome.
Engleski jezik mi je solidan jer sam proslo ljeto radio u Americi (preko BHV agencije work&travel) u motelu kao security guard i jos razno razne poslove.
Zanima me jel neko zna kakav je kriterij za tu poziciju i kolike su šanse da se dobije taj posao? Plata?
U pitanju je agencija koja radi za STEINER.

Lijep pozdrav,
Emrah
frx

#175 Re: Rad na brodu

Post by frx »

koja agencija... de napisi da vidimo ima li sta i za nas....
Post Reply