KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
- madner
#151 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Tako gledano, cijela ideja kuce je onda promasena 
-
krater
#152 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
madner wrote:Tako gledano, cijela ideja kuce je onda promasena
-
sema911
#153 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
reg. sam se na par hr foruma i nasli smo par korisnih info, dosta strucnih ljudi piseSuperhik_ wrote:otiđi na hrvatski forum.hr, malo se raspitaj, može se štošta naučiti. na izolaciji se ne štedi, jer se investicija uvijek vrati.sema911 wrote:ee nece sema dva put pogrijesitdosta mi je bilo za laminat sto me navukose,. tako da sada se odlucilo da ide min. 20cm da zadovoljimo sve standarde,. nije ta vuna ni nesto skupa,. max mogu ustedjet 100km a valja mi svuljeto radit u toj sobici,.
a što laminat, u čemu je problem?
a laminat kada smo postavljali prijatelj kaze da netreba stavit deblju foliju,filc, ja htjeo dupli sloj da bude max debelo oko 3-4 mm i stavimo neku obicnu i sada posto je patos, beton neravan na nekoliko mjesta taj isti laminat zvace na nekoliko mjesta nije puno al nervira,.
ps. cime mogu da zidove zvucno izolujem, u stovaristu mi nude neku masu(pakovanje u kanti kako se zove nisam siguran) kao da to prevucem preko zida i imam ko malo bolju zvucnu izolaciju,.
il mi je bolje da zidove oblozim ukrasnim stiropolom, imam pravo bucne komsije,.
- lovacs
#154 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
zavisi od pojedinca do pojedinca ali kad pogledam vecina ljudi kupuje stan do 60 kv a ko jos pravi kucu do 60 kv? Zasto onda ne napraviti kucu od 60 kvadrata plus imas jos i dvoriste i parking mjesto?madner wrote:Tako gledano, cijela ideja kuce je onda promasena
- lovacs
#155 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ja sam jedno naucio a to je da ne slusas ove iz stovarista jer su to obicni dundjeri. Ovako preko foruma je puno bolje ili pricitaj ostale forume koji se bave ovom tematikom. Tako su meni umjesto paropropusne folije prodavali najlon pa kad sam zovnuo u ovlastenu firmu da pitam jel to za toga ljudi se cudili ko mi je to reko.sema911 wrote:reg. sam se na par hr foruma i nasli smo par korisnih info, dosta strucnih ljudi piseSuperhik_ wrote:otiđi na hrvatski forum.hr, malo se raspitaj, može se štošta naučiti. na izolaciji se ne štedi, jer se investicija uvijek vrati.sema911 wrote:ee nece sema dva put pogrijesitdosta mi je bilo za laminat sto me navukose,. tako da sada se odlucilo da ide min. 20cm da zadovoljimo sve standarde,. nije ta vuna ni nesto skupa,. max mogu ustedjet 100km a valja mi svuljeto radit u toj sobici,.
a što laminat, u čemu je problem?
a laminat kada smo postavljali prijatelj kaze da netreba stavit deblju foliju,filc, ja htjeo dupli sloj da bude max debelo oko 3-4 mm i stavimo neku obicnu i sada posto je patos, beton neravan na nekoliko mjesta taj isti laminat zvace na nekoliko mjesta nije puno al nervira,.
ps. cime mogu da zidove zvucno izolujem, u stovaristu mi nude neku masu(pakovanje u kanti kako se zove nisam siguran) kao da to prevucem preko zida i imam ko malo bolju zvucnu izolaciju,.
il mi je bolje da zidove oblozim ukrasnim stiropolom, imam pravo bucne komsije,.
- madner
#156 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Zato sto te zemljiste i gradjevinska dozvola izadju circa 30 000 ako ti je asfalt dovoljno blizu da auto ne gledas kroz dvogled iz te kuce.
-
funky_baby
#157 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
mozda te u hadzicima dođe 30k, u gradu tesko...
- angevin
#158 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Meni se cini to previse za kucu od 200 kv. Jesi li ti sam nalazio majstore ili si iso na varijantu kljuc u ruke? Dali si se pridrzavao projekta kuce ili si iso ono nasom logikom ma daj pojacaj ti to jednom se kuca pravi pa ti temelji izadju 20k? Dali si gradio vilu ili standardnu kucu na 2 vode bez nekih zavrzlama jer to drasticno dize cijenu?[/quote]
Naravno da je previše, ali nisam znao kako drukčije. Projekat je ispoštovan. Nisam imao volju brinuti o nabavci materijala pa onda svjesno pustim izvođaču radova da manipulira. Mislim da bih i gore prošao da sam vodio brigu o materijalu jer bih onda imao još jedan stres više. Ne bih rekao da je vila, ali nije ni uobičajena kuća koja se može vidjeti svud okolo. Srećom, svemu dođe kraj pa i toj izgradnji. Kada se osvrnem, jeza me uhvati...
Naravno da je previše, ali nisam znao kako drukčije. Projekat je ispoštovan. Nisam imao volju brinuti o nabavci materijala pa onda svjesno pustim izvođaču radova da manipulira. Mislim da bih i gore prošao da sam vodio brigu o materijalu jer bih onda imao još jedan stres više. Ne bih rekao da je vila, ali nije ni uobičajena kuća koja se može vidjeti svud okolo. Srećom, svemu dođe kraj pa i toj izgradnji. Kada se osvrnem, jeza me uhvati...
- zambaklija
#159 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
jean haver kupio zemljište 10000km ,uzeo onu gotovu kuću 30000km i još neke dorade izišlo ga 80000km kare,hoću da budem rahat,da hodam u gaćama i da prdim kad mi se prdi
dojadlo mu kojd drugog konačiti kajd dojde na odmor

-
funky_baby
#160 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
joj bas tako, kad se osvrnes i skontas kakvih je sve zafrkancija bilo, hvala Bogu pa su neke stvari iza nas...angevin wrote: Naravno da je previše, ali nisam znao kako drukčije. Projekat je ispoštovan. Nisam imao volju brinuti o nabavci materijala pa onda svjesno pustim izvođaču radova da manipulira. Mislim da bih i gore prošao da sam vodio brigu o materijalu jer bih onda imao još jedan stres više. Ne bih rekao da je vila, ali nije ni uobičajena kuća koja se može vidjeti svud okolo. Srećom, svemu dođe kraj pa i toj izgradnji. Kada se osvrnem, jeza me uhvati...
- lovacs
#161 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Sta fali Hadzicima? Ko je bio vani zna gdje ljudi prave kuce. Hadzici su vec postali mjesto gdje je prevelika guzva za miran zivot u kuci.
-
funky_baby
#162 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
nista, nego govorim da je u gradu puno skuplje i zemljiste i dozvola, samo to...lovacs wrote:Sta fali Hadzicima? Ko je bio vani zna gdje ljudi prave kuce. Hadzici su vec postali mjesto gdje je prevelika guzva za miran zivot u kuci.
- madner
#163 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Ja sam zrakno na pik i to je bila cifra za Sarajevo. 
- angevin
#164 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
[/quote]
Ipak moram reći da se ne kajem. Sada imamo dva stana od 100 m2 koji bi u novogradnji bili i skuplji, a ni blizu rahatluka kao u kući (jedina iznimka je snježna zima
kada si prepušten sam sebi i svojoj lopati)
joj bas tako, kad se osvrnes i skontas kakvih je sve zafrkancija bilo, hvala Bogu pa su neke stvari iza nas...[/quote]funky_baby wrote:angevin wrote: Naravno da je previše, ali nisam znao kako drukčije. Projekat je ispoštovan. Nisam imao volju brinuti o nabavci materijala pa onda svjesno pustim izvođaču radova da manipulira. Mislim da bih i gore prošao da sam vodio brigu o materijalu jer bih onda imao još jedan stres više. Ne bih rekao da je vila, ali nije ni uobičajena kuća koja se može vidjeti svud okolo. Srećom, svemu dođe kraj pa i toj izgradnji. Kada se osvrnem, jeza me uhvati...
Ipak moram reći da se ne kajem. Sada imamo dva stana od 100 m2 koji bi u novogradnji bili i skuplji, a ni blizu rahatluka kao u kući (jedina iznimka je snježna zima
-
funky_baby
#165 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
ma super ako ima to tako povoljno, sto ne rece prije godinumadner wrote:Ja sam zrakno na pik i to je bila cifra za Sarajevo.
angevin wrote:
joj bas tako, kad se osvrnes i skontas kakvih je sve zafrkancija bilo, hvala Bogu pa su neke stvari iza nas...[/quote]funky_baby wrote:angevin wrote: Naravno da je previše, ali nisam znao kako drukčije. Projekat je ispoštovan. Nisam imao volju brinuti o nabavci materijala pa onda svjesno pustim izvođaču radova da manipulira. Mislim da bih i gore prošao da sam vodio brigu o materijalu jer bih onda imao još jedan stres više. Ne bih rekao da je vila, ali nije ni uobičajena kuća koja se može vidjeti svud okolo. Srećom, svemu dođe kraj pa i toj izgradnji. Kada se osvrnem, jeza me uhvati...
ne znam, nismo jos uselili, javim se aBd uskoro s prvim dojmovima
- madner
#166 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Poenta je bila da se u 60 000 ne moze uklopiti, pa tim gore ako je skuplje.

-
krater
#167 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
angevin wrote:
kupi grtalicu
- lovacs
#168 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
angevin wrote:
To sa lopatom su te slatke radosti koje donosi kuca. Zato onaj kome bude mrsko i auto ocistiti od snijega taj i nije za kuce nego sjedi u stanu i broji dane do ljetnog odmora
-
funky_baby
#169 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
il jos bolje napravi, ko moj zetkrater wrote:
kupi grtalicu
ma nema teorije za 60k, ni pod plocu
- lovacs
#170 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
ja tvrdim da uz dosta zalaganja za 60k moze normalna kuca od 60 kv(uracunato i kubik apaurina) u Hadzicima.madner wrote:Poenta je bila da se u 60 000 ne moze uklopiti, pa tim gore ako je skuplje.
-
krater
#171 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
kako, stavio na prednju masku od autafunky_baby wrote:il jos bolje napravi, ko moj zetkrater wrote:
kupi grtalicu
- angevin
#172 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
[/quote]To sa lopatom su te slatke radosti koje donosi kuca. Zato onaj kome bude mrsko i auto ocistiti od snijega taj i nije za kuce nego sjedi u stanu i broji dane do ljetnog odmora
[/quote]
Dolazi proljeće, travnjak, ružičnjak.......
Dolazi proljeće, travnjak, ružičnjak.......
-
funky_baby
#173 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
izvini, nisam u toku, jesi li pravio skoro kucu?lovacs wrote:ja tvrdim da uz dosta zalaganja za 60k moze normalna kuca od 60 kv(uracunato i kubik apaurina) u Hadzicima.madner wrote:Poenta je bila da se u 60 000 ne moze uklopiti, pa tim gore ako je skuplje.
-
funky_baby
#174 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
na quadkrater wrote:kako, stavio na prednju masku od autafunky_baby wrote:il jos bolje napravi, ko moj zetkrater wrote:
kupi grtalicu
- madner
#175 Re: KOLIKO KOSTA IZGRADNJA KUCE
Sa zemljistem, svim prikljucima i gradjevinskom?lovacs wrote:ja tvrdim da uz dosta zalaganja za 60k moze normalna kuca od 60 kv(uracunato i kubik apaurina) u Hadzicima.madner wrote:Poenta je bila da se u 60 000 ne moze uklopiti, pa tim gore ako je skuplje.
Ne bih da budem grub, no haj nam napravi neki nacrt troskova.