Protesti u Turskoj

Post Reply
mrAdil

#151 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by mrAdil »

Odsvira i Erdogan svoje. Vallahi se bio napuhao kao balon od sapunice, on zavodi demokratiju u Siriji, Libiji... saradjuje sa vehabijama.
Challenger__

#152 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Challenger__ »

"One koji griješe sigurno će stići od Allaha poniženje i patnja velika zato što spletkare..."

- bankarski spletkari su smislili lažno "arapsko proljeće". Naoružali su ubice i zločince i to nazvali "demokratskom revolucijom". Radovali su se ubistvima pravednika.

- sada se suočavaju sa gnjevom naroda. Ne, to nije ideologija, ova ili ona, to je božiji Cunami.

- mogu ga priviremeno zaustaviti, žrtvujući marionetu A, za marionetu B, mogu upotrebiti represivni aparat, zavesti diktaturu, mogu svijet povesti ka Trećem svjetskom ratu, ali od Božijeg gnjeva ne mogu pobjeći. Preklinjaće svog "boga" satanu da im se smiluje poniženjem kakvo je preživio Pukovnik, ali će proći mnogo, mnogo gore.

Tsunami all around the World!
kojeime

#153 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by kojeime »

Jedna od osnovnih karakteristika moderne demokratije je pravo da kritikujes vlast, pa je cak i smijenis mimo izbora ako su ispunjeni uslovi za to. Vlast kao cjelinu i svakog pojedinca u toj vlasti.

Da bi zemlja bila demokratska nije dovoljno samo doci na vlast demokratskim izborima. Treba mnogo vise. Turska to nije. Zamislite u Turskeoj Watergate, to jeste da novinari u Turskoj mogu pisati ono sto su Woodword i Bernstin pisali u Washington postu o americkoj vlasti i o predsjedniku Nixonu u aferi Watergate. I da novinari u Turskoj dovedu do onoga do cega su ta dva novinara dovela u Americi, to jeste da predsjednik mora dati ostavku jer je otkriveno sta je radio. Ili na televiziji napadati Erdogana kao sto su napadali u Americi Clintona u aferi Lewinski. Koliko ja znam u Turskoj je to nezamislivo. Ispravite me ako grijesim, ali novinar koji bi u Turskoj to pokusao bi ili zavrsio na dugogodisnjoj robiji ili bi bio ubijen.

A to pokazuje da Turska, ipak, nije demokratska zemlja.
Last edited by kojeime on 01/06/2013 16:14, edited 1 time in total.
tolino

#154 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by tolino »

snaga_znanja wrote:Image
sprati govna sa istanbulskih ulica ! :thumbup:
akcid

#155 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by akcid »

Erdoganova prva žrtva protesta :(

Image
snaga_znanja

#156 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

kojeime wrote:Jedna od osnovnih karakteristika moderne demokratije je pravo da kritikujes vlast, pa je cak i smijenis mimo izbora ako su ispunjeni uslovi za to. Vlast kao cjelinu i svakog pojedinca u toj vlasti.

Da bi zemlja bila demokratska nije dovoljno samo doci na vlast demokratskim izborima. Treba mnogo vise. Turska to nije. Zamislite u Turskeoj Watergate, to jeste da novinari u Turskoj mogu pisati ono sto su Woodword i Bernstin pisali u Washington postu o americkoj vlasti i o predsjedniku Nixonu u aferi Watergate. I da novinari u Turskoj dovedu do onoga do cega su ta dva novinara dovela u Americi, to jeste da predsjednik mora dati ostavku jer je otkriveno sta je radio. Ili na televiziji napadati Erdogana kao sto su napadali u Americi Clintona u aferi Lewinski. Koliko ja znam u Turskoj je to nezamislivo. A to pokazuje da Turska, ipak, nije demokratska zemlja.
Taman posla. 49 novinara u Turskoj je u bajbukani. Zna Bakir Istanbulski kako se pos'o radi.. :D
sandokann

#157 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by sandokann »

mrAdil wrote:Odsvira i Erdogan svoje. Vallahi se bio napuhao kao balon od sapunice, on zavodi demokratiju u Siriji, Libiji... saradjuje sa vehabijama.
Oborit ce ga vojska Turske, jer je opasno zaigrao protiv sekularnog drustva posljednjim zabranama koje sprovodi. Vojska Turske je pod zakletvom Kemal pase Ataturka glavni cuvar sekularne Turske.

A i sve ono sto je posijao za arapskog proljeca sada ce mu procvjetati kod kuce.
tolino

#158 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by tolino »

sandokann wrote:
mrAdil wrote:Odsvira i Erdogan svoje. Vallahi se bio napuhao kao balon od sapunice, on zavodi demokratiju u Siriji, Libiji... saradjuje sa vehabijama.
Oborit ce ga vojska Turske, jer je opasno zaigrao protiv sekularnog drustva posljednjim zabranama koje sprovodi. Vojska Turske je pod zakletvom Kemal pase Ataturka glavni cuvar sekularne Turske.

A i sve ono sto je posijao za arapskog proljeca sada ce mu procvjetati kod kuce.
generali koji su pokušali vojnim udarom skinuti legalno i legitimno izabranu vlast u Turskoj su pohapšeni i zatvoreni, ja lično mislim da bih trebalo povješati, no vladajuća AK partija je imala milosti prema njima pa ih ostavila žive...mislim da su pogriješili
sandokann

#159 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by sandokann »

tolino wrote:
generali koji su pokušali vojnim udarom skinuti legalno i legitimno izabranu vlast u Turskoj su pohapšeni i zatvoreni, ja lično mislim da bih trebalo povješati, no vladajuća AK partija je imala milosti prema njima pa ih ostavila žive...mislim da su pogriješili
Nisu u pitanju samo ti generali, vojska turske je garant drzave i njenog uredjenja. Podgrijao je mase zabranama reklamiranja alkohola, podrskom teroristima Sirije...
snaga_znanja

#160 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

sandokann wrote:
tolino wrote:
Nisu u pitanju samo ti generali, vojska turske je garant drzave i njenog uredjenja. Podgrijao je mase zabranama reklamiranja alkohola, podrskom teroristima Sirije...
Koji su mu zahvalili teroristickim napadom...
Krushna mrva

#161 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Krushna mrva »

Ovo sve mi daje nadu da je mars na vlast i u BiH moguc! vrijeme je da Suljo, Zlaja odu u istopriju,,,, :) :bih:
mmaar

#162 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by mmaar »

Žestoki anti-vladini prosvjedi u Istanbulu i ostatku Turske nastavljaju se i drugi dan u nizu. Sukobi su trajali cijelu prethodnu noć. Informacije govore kako su mnogi već jutros stigli autobusima u Istanbul iz raznih dijelova zemlje kako bi bili zajedno s ostalim prosvjednicima u jednom od najvećih anti-vladinih prosvjeda u Turskoj zadnjih godina.

U posljednjem komentaru turski premijer Erdogan rekao je kako neće pokleknuti pred "divljim ekstremistima".

Pratite situaciju u Istanbulu UŽIVO:
http://www.advance.hr/vijesti/uzivo-sukobi-u-istanbulu/
mmaar

#163 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by mmaar »

snaga_znanja wrote:
sandokann wrote:
tolino wrote:
Koji su mu zahvalili teroristickim napadom...
Ili su mu zahvaili jos jednim izvrsavanjem naloga koji im je urucio, kako bi dobio povod za dalju agresiju na Siriju.

Na kraju, kad ne bude imao kud, njegovi cionisticki gospodari ce ga sasvim sigurno pustiti niz vodu, kao i mnoge druge njemu slicne i vjerovatno pokusati instalirati novu marionetu. U Siriji je zakazao, nadali su se Siriju unistiit za par sedmica, sto se nije desiloni nakon vise od 2 godine, a isto je bilo i s Milosevicem, kad nije ni nakon 4 godine obavio zadatak, onda su ga pustili niz vodu.
Last edited by mmaar on 01/06/2013 16:34, edited 1 time in total.
basar

#164 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by basar »

Kada sam upozoravao na drugim temama da će Turska imati građ. rat zbog licemjerne i poltronske (dobro zamaskirane u islam) politike Erdoana, mnogi su mi se smijali.

Pogledajte sada šta će početi pisati pojedini "islamisti"
Počet će kuditi demonstracije prodiv Erdoana, a na Assada će drvlje i kamenje.

Isti način razmišljanja kao kod cionista. "islamisti" rade sve ono što odgovara geostrateškim planovima SAD-a i izrahella.

Tim najnovijim nedždanskim islamistima ne odgovara moderni sekularizam, a odgovara im sekularizacija koja se zbila u periodu nakon smrti poslanika s.a.v.a.
Jako čudno u svakom slučaju.

Znao sam da će problem I.R.Iran uticati jednu od malobrojnih prijateljskih zemalja Islamske Republike a to je Sirija.
Naravno da će zapadnjaci i cionisti iskoristiti svoje podanike (sadam husein, saudi arabija, qatar, turska..) kontra svog neprijatelja. Zašto da oni ginu kad ima podanika koji će to raditi za njih.

Najgore je što će nevini ginuti radi ovakvih kao što je erdoan.

Još da dodam. Neka se ne raduju sekularisti i islamofobi u tome što će kratkoročno zaustaviti islamizaciju Turske od strane ovih novih "antisekularista" jer će se ona islamizirati poslije u svakom slučaju.. A tu islamizaciju će izvršiti oni pravi antisekularisti i vjernici, oni koji neće kao ovi danas sijati teror i nepravdu i zatucanost.
snaga_znanja

#165 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

AJ javlja da je u Ankari zestok sukob izmedju policije i oko 5000 protestanata...
Krushna mrva

#166 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Krushna mrva »

snaga_znanja wrote:AJ javlja da je u Ankari zestok sukob izmedju policije i oko 5000 protestanata...
definitivno sranje, vec svi javljaju
sandokann

#167 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by sandokann »

basar wrote:Kada sam upozoravao na drugim temama da će Turska imati građ. rat zbog licemjerne i poltronske (dobro zamaskirane u islam) politike Erdoana, mnogi su mi se smijali.

Pogledajte sada šta će početi pisati pojedini "islamisti"
Počet će kuditi demonstracije prodiv Erdoana, a na Assada će drvlje i kamenje.

Isti način razmišljanja kao kod cionista. "islamisti" rade sve ono što odgovara geostrateškim planovima SAD-a i izrahella.

Tim najnovijim nedždanskim islamistima ne odgovara moderni sekularizam, a odgovara im sekularizacija koja se zbila u periodu nakon smrti poslanika s.a.v.a.
Jako čudno u svakom slučaju.

Znao sam da će problem I.R.Iran uticati jednu od malobrojnih prijateljskih zemalja Islamske Republike a to je Sirija.
Naravno da će zapadnjaci i cionisti iskoristiti svoje podanike (sadam husein, saudi arabija, qatar, turska..) kontra svog neprijatelja. Zašto da oni ginu kad ima podanika koji će to raditi za njih.

Najgore je što će nevini ginuti radi ovakvih kao što je erdoan.

Još da dodam. Neka se ne raduju sekularisti i islamofobi u tome što će kratkoročno zaustaviti islamizaciju Turske od strane ovih novih "antisekularista" jer će se ona islamizirati poslije u svakom slučaju.. A tu islamizaciju će izvršiti oni pravi antisekularisti i vjernici, oni koji neće kao ovi danas sijati teror i nepravdu i zatucanost.
Islamizacija turske je misaona imenica za svakoga ko poznaje cijenu koju su turci platili od muslimana arapa rusenjem Osmanskog carstva.
snaga_znanja

#168 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

Sa nedavnog Kissing protesta.

Image

Ove slike su mu draze nego ove danasnje...
mrAdil

#169 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by mrAdil »

snaga_znanja wrote:AJ javlja da je u Ankari zestok sukob izmedju policije i oko 5000 protestanata...

Sada ce se sastati islamska konferecija i uputiti zahtjev da se ispostuje volje gradjana. UN takodjer.
snaga_znanja

#170 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

Jel ovo i sulejman velicanstveni dos'o na proteste? :D
kojeime

#171 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by kojeime »

Kao sto napisa neko na komentarima na vijest o demonstracijama na portalu. I slazem se u potpunosti: "steta sto turci bosnjama nisu sem vjere donjeli i ovaj demostrantski duh"
kamen spoticanja

#172 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by kamen spoticanja »

mrAdil wrote:

Sada ce se sastati islamska konferecija i uputiti zahtjev da se ispostuje volje gradjana. UN takodjer.
Koja volja gradjana? Cekaj erdoganov kontramiting pa vec vidjet otprilike kako dole stvari stoje :wink:
mmaar

#173 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by mmaar »

Image

erdogan-turkey-export-of-terrorism
Krushna mrva

#174 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by Krushna mrva »

kamen spoticanja wrote: Koja volja gradjana? Cekaj erdoganov kontramiting pa vec vidjet otprilike kako dole stvari stoje :wink:
vela havle, ista prica kao za Asada i pobunjenike... a razlicito ponasanje
snaga_znanja

#175 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

Post by snaga_znanja »

Krushna mrva wrote:
kamen spoticanja wrote: Koja volja gradjana? Cekaj erdoganov kontramiting pa vec vidjet otprilike kako dole stvari stoje :wink:
vela havle, ista prica kao za Asada i pobunjenike... a razlicito ponasanje
Ovi se ljube u javnosti pa je za njih drugi standard! :D
Post Reply