ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#151 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by goran16v »

ForrestGump wrote:
goran16v wrote:
ForrestGump wrote:
To su ti, kako ih prije nekoliko godina nazvase, "Asini lavovi".
Wannabe manageri.
Sjecam se placene dvolisnice sa tim naslovom u Danima, cini mi se...
Tako je.
Mene je osobno zaprepastavao nacin razmisljanja tih ljudi. Tu nije bilo niti 1% nekog pozitivnog poslovnog razmisljanja. Kod njih se sve svodi na to kako ce nekoga prevariti ili silom natjerati, pa bilo da se radi poslovnim partnerima, kupcima ili radnicima, pa cak i drzavi. A o njihovom (ne)znanju bi se dala napisati knjiga. Najprikladniji naslov bi bio "Vjerovali ili ne".
I najgore je, sto rece solufash, sto ce na kraju najvise zaplatiti ovi jadni ljudi sto rade za njih i sto krvavo
zarade svaku tu marku.
Mene je zaprepastilo sto su ti lavovi bili iskljucivo ljudi koji su obrazovanje i diplome sticali u inostranstvu, sto je izgleda bio kriterij, i sto je to bila cista diskriminacija prema ljudima koji su se skolovali u zemlju u kojoj ta ista firma misli da ce napraviti posao.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#152 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by mali_milojica »

@goran16v
Pa nece se djeca burzuja,politicara i novokomponovane elite skolovati ovdje,ne brini.
Da li neko pouzdano zna koja je ASA-ina djelatnost i kojoj formi od 1.7.2013. god?
goran16v

#153 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:@goran16v
Pa nece se djeca burzuja,politicara i novokomponovane elite skolovati ovdje,ne brini.
Da li neko pouzdano zna koja je ASA-ina djelatnost i kojoj formi od 1.7.2013. god?
I to sto kazes... Samo slabo su uhljebili te svoje lavove kad bi se brod ljulja...
ForrestGump

#154 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by ForrestGump »

goran16v wrote: Mene je zaprepastilo sto su ti lavovi bili iskljucivo ljudi koji su obrazovanje i diplome sticali u inostranstvu, sto je izgleda bio kriterij, i sto je to bila cista diskriminacija prema ljudima koji su se skolovali u zemlju u kojoj ta ista firma misli da ce napraviti posao.
A, to je posebna tema.
Cak izgleda da uopce nije bilo vazno koje su studije zavrsili.
A tek koliko je stranih konsultanata prodefilovalo kroz firmu...
Ne znam cemu bi se to drugo moglo pripisati osim bosanskom kompleksu nize vrijednosti.

I nije nazalost ovo jedini primjer. Ja sam se kod nas susretao sa bezbroj ovakvih slucajeva gdje se prednost daje nekom kandidatu samo zato sto je zavrsio skolu u inostranstvu.
"Znas, on je u Americi zavrsio..."
Najzalosnije je sto to govore i ljudi koji su se ovdje skolovali i koji sada i svoju djecu ovdje skoluju.
Sta reci? Poptuni gubitak samopostovanja. Zalosno.

Ne znam cime ce se sada baviti.
Ali meni izgledaju kao da su potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru. Sa ovakvim vodjstvom, dabogda ista...
Po pogledajte samo ovo sto su tako pretenciozno nazvali finansijskom divizijom.
I osiguranje i banka vise o koncu. Za lizing ne znam (znam samo da su zatvorili 3-4 poslovnice u prosloj godini), ali sigurno nije u vrhu trzista. Banku su kupili, a uopce ne znaju sta bi poceli sa njom. I upravljaju sada sa njom kao sa piljarom. A tek one uslužne firmice... Pa ona njihova informaticka firma je predmet ismijavanja u ovoj bransi vec godinama.
Tako da nakon ovog desavanja sa Porscheom, kad nestane jedinog zdravog dijela, tesko, tesko...
Arslan_11

#155 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by Arslan_11 »

A zna li se mozda kada bi porsche trebao poceti sa radom?

Sent from my LG-E610 using Tapatalk 2
tintilinic

#156 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

Arslan_11 wrote:A zna li se mozda kada bi porsche trebao poceti sa radom?

Sent from my LG-E610 using Tapatalk 2

01.04.2013. kao Predstavništvo Porsche Salzburg
01.07.2013. Preuzima poslove ASA Auto
.......otvara svoje maloprodaje u Sarajevu i Banja Luci......
panzer

#157 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by panzer »

Izgleda ja da ovdje nešto nisam dobro povezao pa tražim odgovor.
Čas ima ogromne zarade čas se drži za slamke.

solufash wrote: Ako uzmemo da minimalno sasije 100 presvlaka u jednom radnom danu, a sasije ih dosta vise sigurno, kolika je zarada na presvlakama a kolika na radnicima. 300 presvlaka dnevno po celiji svanja, kojih ima u prosjeku 8, to je nekih 15000 eura na dan vrijednosti presvlaka, a u cijenu presvlake su vec ukljuceni svi troskovi koje ima Prevent, i naravno zarada sa njih, a 8 ljudi radi na mizernoj dnevnici, i kosta nekih 200 do 300 KM na dan. Ponavljam, racunam sa grubim i prosjecnim ciframa, a tacniji izracuni bi dali jos frapantnije rezultate.
Prevent ima ogromnu zaradu na tim temeljima, i to je ono sto ga cini tako velikim.?
solufash wrote: Prevent je i ranije imao gubitke u pravu exkluzivnog poslovanja, kada je izgubio rad za presvlake Renault Lagune i Megana, iz razloga sto su vrsili veliki pritisak na dobavljaca koze, i pokusaju ubacivanja svoje koze iz svoje kozare, ali je to sve propalo, i Renault ih je izbacio iz igre.
Prevent Leather je uslijed izmjena u menadjmentu i drasticnim izmjenama u pristupu poslovanja u toj bransi, umalo propao i jos uvijek se drzi za slamku, tako da su svugdje prisutne neke krize.
Ali mislim da ce i slucaju ASAe i bilo kog Preventa, radnici popusiti najvise.
đana

#158 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by đana »

panzer wrote:Izgleda ja da ovdje nešto nisam dobro povezao pa tražim odgovor.
Čas ima ogromne zarade čas se drži za slamke.

solufash wrote: Ako uzmemo da minimalno sasije 100 presvlaka u jednom radnom danu, a sasije ih dosta vise sigurno, kolika je zarada na presvlakama a kolika na radnicima. 300 presvlaka dnevno po celiji svanja, kojih ima u prosjeku 8, to je nekih 15000 eura na dan vrijednosti presvlaka, a u cijenu presvlake su vec ukljuceni svi troskovi koje ima Prevent, i naravno zarada sa njih, a 8 ljudi radi na mizernoj dnevnici, i kosta nekih 200 do 300 KM na dan. Ponavljam, racunam sa grubim i prosjecnim ciframa, a tacniji izracuni bi dali jos frapantnije rezultate.
Prevent ima ogromnu zaradu na tim temeljima, i to je ono sto ga cini tako velikim.?
solufash wrote: Prevent je i ranije imao gubitke u pravu exkluzivnog poslovanja, kada je izgubio rad za presvlake Renault Lagune i Megana, iz razloga sto su vrsili veliki pritisak na dobavljaca koze, i pokusaju ubacivanja svoje koze iz svoje kozare, ali je to sve propalo, i Renault ih je izbacio iz igre.
Prevent Leather je uslijed izmjena u menadjmentu i drasticnim izmjenama u pristupu poslovanja u toj bransi, umalo propao i jos uvijek se drzi za slamku, tako da su svugdje prisutne neke krize.
Ali mislim da ce i slucaju ASAe i bilo kog Preventa, radnici popusiti najvise.
:lol: :kiss:
GaRGa

#159 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by GaRGa »

jedno pitanje za ove insidere, da li se promjenila struktura zaposlenih u servisu ASA auta ?
trebam na servis a nebi grlom u jagode...
tintilinic

#160 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

Eno bijaše vijest, ASA otvara pekaru. Odoše u pekarski biznis.
Svaka čast koji napredaka od Porchea do kifle!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#161 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by Entropio »

tintilinic wrote:Eno bijaše vijest, ASA otvara pekaru. Odoše u pekarski biznis.
Svaka čast koji napredaka od Porchea do kifle!
:lol:
mayab

#162 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by mayab »

Govorim ja stalno da su pekare najbolja lova, sve kao skupo brasno, ne isplati se, prejeftin hljeb, a pekare nicu na svakom ćošku, i jos niko ne daje racune po pekarama..... zna Asa sta radi :D
johntra

#163 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by johntra »

nije pekara, nego ASA moja hrana... :D
Inače, uskoro dolazi prvi Švabo iz Porschea, već se kreće sa reorganizacijom...vjerovatno će sjedište Porschea biti u Vogošći, u krugu VW-a....
sema911s

#164 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by sema911s »

johntra wrote:nije pekara, nego ASA moja hrana... :D
Inače, uskoro dolazi prvi Švabo iz Porschea, već se kreće sa reorganizacijom...vjerovatno će sjedište Porschea biti u Vogošći, u krugu VW-a....
cuo sam kada dodje svabo da ce se i neka proizvodnja pokrenut jer ona auta na struju slabo sta donose para,. a ta naknadna obrada i servis sto je slala asa nedaje mnogo para
johntra

#165 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by johntra »

nisam čuo ništa za proizvodnju, možda se pokrene proizvdnja nekih dijelova ili onih kolica za fabrike, što su gore patentirali....
tintilinic

#166 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

Danas objavljeno, ASA osvojila izrazito zahtjevnu proizvodnju croasana!
Veliki uspjeh razvoja ASA!
Doduse jos uvijek samo slani .....
Čestitam!!!
_Astra_

#167 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by _Astra_ »

Niste dobri...
em11r

#168 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by em11r »

Hoce li ostati Bakir sa Citroenom, evo vidim Berlijeta/PSC Mobi otvorili jos jedno "zastupnistvo"
tintilinic

#169 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

em11r wrote:Hoce li ostati Bakir sa Citroenom, evo vidim Berlijeta/PSC Mobi otvorili jos jedno "zastupnistvo"
Ostaje.Sada su dvojica.Konkurencija zakon!

Autoline ipak ostao s Mercedesom. Ali biće kadrovskih promjena;

Renault - Samo Guma M ostala koncesionar A svi ostali B;

ASA ostala jos godinu i šest mjeseci ali ne smiju objaviti;

Toyota traga za nekim u Sarajevu;

Fiat - tradicionalno traga za nekim;

Hyundai - ide na novu lokaciju;

.......
drndalo

#170 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by drndalo »

tintilinic wrote: Fiat - tradicionalno traga za nekim;
Dobar :thumbup: :lol:
tintilinic

#171 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

drndalo wrote:
tintilinic wrote: Fiat - tradicionalno traga za nekim;
Dobar :thumbup: :lol:

A godinama mjenjaju dilere ko čarape i interesantno uvijek se neko "upeca". Vozila koja su sada u salonu (ona bijela Lancia ) je brat bratu promjenila 5 dilera i već jedno 3 godine je u Sarajevu.
johntra

#172 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by johntra »

ne može nikako biti, jer ta Lancia, a mislimo valjda na istu novu Y, je tek dvije godine na tržištu...
Hyundai je već na novoj lokaciji, ova je ostala samo kao putokaz onima koji ne znaju da nađu novi salon... :D
Toyota traži novog dilera, jer se vlasnik AFA-e previše digao i počeo je fušeriti po njihovim standardima rada, a plus je htio preuzeti Autoline, u koji je htio smjestiti FIAT...
tintilinic

#173 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by tintilinic »

johntra wrote:ne može nikako biti, jer ta Lancia, a mislimo valjda na istu novu Y, je tek dvije godine na tržištu...
Hyundai je već na novoj lokaciji, ova je ostala samo kao putokaz onima koji ne znaju da nađu novi salon... :D
Toyota traži novog dilera, jer se vlasnik AFA-e previše digao i počeo je fušeriti po njihovim standardima rada, a plus je htio preuzeti Autoline, u koji je htio smjestiti FIAT...

Ovo bi sve trebalo spojiti s onom drugom temom....

Hyundayi - preselio - nisam skontao - sorry;
Nazalost nisam poznavalac Lancia vozila ali sam je vidio i u onom salonu na Alipašinom P.Ne znam kako se zvala firma.
Preuzimanje Mercedesa neuspjelo - rezultat :
http://www.foto-nekretnine.ba/viewlisting.php?id=51
Hoš se zajebavati s svjetskim firmama.

Škoda - Autoagent praktički mrtav - Bunjo preuzeo Škodu;
Neuron izgubio Renaulta;
Peugeot leti iz onih prostora - ide renoviranje - preuzela Guma M sve.............to be continued
johntra

#174 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by johntra »

Koliko znam, Toyota je već dobila dvije ili tri konkretne ponude, uskoro bi se trebalo sve znati...
Enigma mi je Peugeot, mislim da su i oni planirali pravljenje svog prostora, ali se ne mogu sjetiti gdje je to trebalo biti...mislim da ih je kriza spriječila u tome, ali sad će vjerovatno nešto morati skontati...
ins

#175 Re: ASA izgubila licencu, dolazi Porsche Austria?

Post by ins »

Bunjo preuzeo Skodu, i obnovio ugovor sa Renault-Daciom, i dalje status A distributera

Neuron zeli da nastavi samo sa Renault Trucks jer im dobro ide.
Post Reply