E onda duboko pardoniramvaučer wrote:harell wrote: Cemu ovi navodnici
Jer citiraju tekst sa spomenika bogte
Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
- harell
#151 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
-
Lug
#152 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ne smijem ni pomisliti da je u tzv.pederaciji odnos u procentima obrnut izmedju bosanskih Hrvata i Bosnjaka, bog te mazo..?
ne volim sto se opet skrece paznja sa genocidne..
ne volim sto se opet skrece paznja sa genocidne..
-
Nass
#153 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Mafija, mafija, mafija. Sad kad se sve vise prica o kriminalu i pljacki svemirskih razmjera od strane SVIH politickih stranaka i njihovih tajkuna i religijskih vodja, i kad se sve vise steze obruc oko mafijaskih glava u cijelom regionu, kad se otvoreno govori o kvadratima, vilama, hacijendama, milijardama na tajnim offshore racunima, kad se pocinju hapsiti vodeci tajkuni u regionu i kada strane istrazne sluzbe kucaju na vrata, ne trebaju cuditi ni bombe ni nista....
- harell
#154 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Pa moraju kerovima bacit kost da se koljemo, onda se oni prosunjaju i nose sta im volja, kad ih kerovi primjete pa ko fol zareze, eto ti opet kosti, al nikad nece baciti komad mesa svakom keru, jok, samo po jednu kost da se tri kera oko nje krve 
-
RIOP
#155 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ovo su manzemaljci srusili da vide koliko je tvrd ovaj Bosnjacki kamen u Mostaru, puko jeste, ali ce doci novi jos jaci. A svak ko je ovo uradio nije bitno koje vjere je i kako ga zovu treba da bude uhapsen i da policija uradi svoj posao, a ne po cijele dane nabili pistaljke u usta nemozes pjeske stati nigdje odmah trci kaze zabranjeno parkiranje. Neka rade i to, ali mi je bas cudno na sred Bulevara, pored ulicne rasvjete, pored stanova preko puta, pored valjda obezbjedjenja vjecnice, kamera itd itd, eto da vidimo za koliko ce ga naci, i kad ga nadju imenom i prezimenom da kazu ko je.......
- JohnnyS
#156 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
It_is_a_Leclerc wrote:Odgovor na ovo je vrlo jasan.
Svi političari pro-bosanske i antifašističke orjentacije trebaju već od jutros da su u Mostaru, na hitnom sastanku na kojem bi se našao odgovor na ovo. Bošnjačke stranke trebaju odbiti daljnju participaciju u gradskim organima, dok počinitelji ovog terorirističkog čina ne budu pronađeni i na primjeren način kažnjeni.
Gospodo draga, dok Čović iz svoje višemilionske viletine poziva na zaštitu i jednakopravnost Hrvata, Bošnjačka djeca u Hercegovini ne mogu ući na glavni ulaz u školi, općini ili domu zdravlja. Dok Čović moljaka neke kanale sa kobiva hrvatskim jezikom, našu djecu mlate povampireni ustašoidi i njihovo potomstvo. Dok Čović cvili kako bi on da svi budu legitimni, ljekari u Mostaru Bošnjacima naplaćuju dodatne usluge, vatrogasci sa druge strane obale Neretve naplaćuju intervencije Bošnjacima, i rade druge gadarije.
Drugovi Hrvati, nema tog čina kojim ćete nam ogaditi Hercegovinu. To je naša zemlja u jednakoj mjeri u kojoj je i vaša, ukoliko ste spremni prihvatiti da je ona bila, jeste i bit će dok je svijeta i vijeka dio ove države. Vi možete minirati, rušiti, paliti, tući šestogodišnjake, paliti zastave, veličati Hitlera, ali jednu stvar ćete, kad-tad, morati shvatiti - mi se ovdd ove zemlje i njene odbrane umoriti nećemo !
Srušili ste Most. Mislili ste - neće se ponovo dići ! Srušili su Ferrhadiju. Mislili su - nikad je više neće biti ! Na kraju BiH i Bošnjaci svoje spomenike dižu i obnavljaju, a vi... Vi i dalje kmečite i ječite !
Prvo da se osvrnem na ovo: za ostalo ne mogu govoriti jer nisam upućen, ali navedeno je najgnusnija laž i pod mogučnošću da me baniraju reći ću da ako ovo stvarno tvrdiš da si najobičniji lažov. Oni koji uzimaju, uzimaju i Bošnjacima i Hrvatima, oni koji ne uzimaju neće uzeti nikome. Garantiram da nikome ništa nije dodatno naplaćeno jer je Bošnjak. Hrvatska politika u BiH i u Mostaru se može kritizirati, napadati i osuđivati zbog tisuću razloga, ovaj nije jedan od tih...
On topic. Ukratko: identificirati, locirati, uhititi, objesiti za jaja na Rondou. Ovakve stvari ne odgovaraju nijednom običnom građaninu Mostara, strah me je samo da koja mrtva glava ne padne uskoro. Ipak smo bili predugo uljuljkani da se stvari koliko toliko normaliziraju. I normalno da je u pitanju teroristički čin, sve i da ga je neki degen sam napravio, svako teroriziranje građana (a o tome se radi ovdje) je terorizam.
I molim vas da ne zazivate rat, za vas ne znam, ali meni se stvarno ne ratuje...
- asurbanipal
#157 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Faza 1: proglašavanje Mostara kao hrvatskog stolnog grada
Faza 2: Mostar - glavni grad trećeg hrvatskog entiteta
Faza 3: proglašavanje Mostara centrom herceg-bosanske županije u sklopu države Hrvatske
Naravno, sve to kada na vrbi rodi grožđe...
Faza 2: Mostar - glavni grad trećeg hrvatskog entiteta
Faza 3: proglašavanje Mostara centrom herceg-bosanske županije u sklopu države Hrvatske
Naravno, sve to kada na vrbi rodi grožđe...
- Pisistratus
#158 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ja mislim da je sve manje budala u ovoj kvazi - državi koje se daju omesti ovakvim jeftinim provokacijama. Dosad ih je bilo, ali sad i najveća budala nakon ovih silnih konstrukcija i re-konstrukcija i pre-konstrukcija i kur*o - strukcija vidi da je onim kriminalcima na vrhu važno samo da sačuvaju svoje hacijende i off - shore račune , a za nas nije ni važno. Zamajavaće nas spomenicima i kur*ima palcima, nacionalizmom. Ne bi me čudilo da još koja eksplodira ovih dana ili kakvo ubojstvo na nacionalnoj osnovi da se desi.Nass wrote:Mafija, mafija, mafija. Sad kad se sve vise prica o kriminalu i pljacki svemirskih razmjera od strane SVIH politickih stranaka i njihovih tajkuna i religijskih vodja, i kad se sve vise steze obruc oko mafijaskih glava u cijelom regionu, kad se otvoreno govori o kvadratima, vilama, hacijendama, milijardama na tajnim offshore racunima, kad se pocinju hapsiti vodeci tajkuni u regionu i kada strane istrazne sluzbe kucaju na vrata, ne trebaju cuditi ni bombe ni nista....
- Banksy
#159 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Primjećujem na temi pojačano prisustvo vrlo ratobornih forumaša ...
svi s teme kladionica - vol.2 ...
to nema nikakvih utakmica danas ...

to nema nikakvih utakmica danas ...
-
udrch
#160 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
ne razumijem što se indirektno nameće kako je ovo uradila visoka politika u kojoj su učestvovali čak i bošnjački političari, jer eto i njima to odgovara..
iako sam veliki protivnik osovine Zlatko-Fahro ne vidim kako bi njima ovo odgovaralo..nijedan bošnjački političar nema pretenzije pripajanja određenih dijelova BiH susjedima..
ovo je djelo hrvatskih terorista i kao takvog ga treba tretirati..da je kojim slučajem dignut spomenik HVO ovo bi već bilo označeno kao teroristički čin bijele al-kaide..
iako sam veliki protivnik osovine Zlatko-Fahro ne vidim kako bi njima ovo odgovaralo..nijedan bošnjački političar nema pretenzije pripajanja određenih dijelova BiH susjedima..
ovo je djelo hrvatskih terorista i kao takvog ga treba tretirati..da je kojim slučajem dignut spomenik HVO ovo bi već bilo označeno kao teroristički čin bijele al-kaide..
-
dinobjelave
#161 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
-
Risto Kuglarić
#162 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Banksy wrote:Primjećujem na temi pojačano prisustvo vrlo ratobornih forumaša ...
to nema nikakvih utakmica danas ...![]()
- BlueBlood
#163 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
...najgore je sto ce se o ovome vec sutra prestati pricati 
-
VjecitiStudent
#164 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Ubistvo osmorice hrvatskih policijaca u Srednjoj Bosni je bezbeli bilo saburli?dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
Ili podmetanje bombe u FIS-u?
-
sumirprimus
#165 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
tužno ako misliš da će taj put koji predlažeš donjeti išta dobra,i jednim i drugima...dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
- It_is_a_Leclerc
#166 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
18 godina već sliježemo ramenima i govorimo - "Bit će bolje", "Pusti budale", "Možeš koliko hoćeš, al ne možeš dokle hoćeš", "Ničija nije do zore gorila" i to tako, ali' od toga nema i neće biti ništa.
Šta čekamo ?! Da nekog mladića ili djevojku u Vitezu, Stocu ili Mostaru ubiju jer je pokušala ući na "ulaz za Hrvate" ? Da neko odleti u zrak sa spomenikom ?! Ko danas čuva Stari most u Mostaru ? Jednom su ga srušili. Ne vidim zašto ne bi probali opet.
Ja sam već gore rekao šta bih ja uradio da sam na čelu, ne daj Bože, SDA koja ima podršku većine Bošnjaka u Mostaru. Do daljnjeg bih napustio sve institucije uprave, sve dok se ne pronađe krivac.
- Halcyon
#167 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Nismo bolan svi isti, i svi podjednako krivi, što se naprežeš džaba?VjecitiStudent wrote:Ubistvo osmorice hrvatskih policijaca u Srednjoj Bosni je bezbeli bilo saburli?dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
- harell
#168 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Joj jes ovaj student naporan lik 
-
Risto Kuglarić
#169 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Tačno ovaj rat dođe ko porod. Kad završiš s njim kontaš nikad više, al dogodine sve zaboraviš i onda - joj, da hoće opet.
-
VjecitiStudent
#170 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
I tebi isto pitanje:It_is_a_Leclerc wrote:dinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg![]()
18 godina već sliježemo ramenima i govorimo - "Bit će bolje", "Pusti budale", "Možeš koliko hoćeš, al ne možeš dokle hoćeš", "Ničija nije do zore gorila" i to tako, ali' od toga nema i neće biti ništa.
Šta čekamo ?! Da nekog mladića ili djevojku u Vitezu, Stocu ili Mostaru ubiju jer je pokušala ući na "ulaz za Hrvate" ? Da neko odleti u zrak sa spomenikom ?! Ko danas čuva Stari most u Mostaru ? Jednom su ga srušili. Ne vidim zašto ne bi probali opet.
Ja sam već gore rekao šta bih ja uradio da sam na čelu, ne daj Bože, SDA koja ima podršku većine Bošnjaka u Mostaru. Do daljnjeg bih napustio sve institucije uprave, sve dok se ne pronađe krivac.
Ubistvo osmorice hrvatskih policijaca u Srednjoj Bosni je također bilo slijeganje ramenima?
- vaučer
#171 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
It_is_a_Leclerc wrote: Ja sam već gore rekao šta bih ja uradio da sam na čelu, ne daj Bože, SDA koja ima podršku većine Bošnjaka u Mostaru. Do daljnjeg bih napustio sve institucije uprave, sve dok se ne pronađe krivac.
A baš bi se vidjela neka razlika, ionako kao da ih nema, rade samo za sebe i jedva čekaju ovakve situacije da dignu nos, blokiraju šta stignu pa primaju plaću za drkanje u vjetar (kao i HDZ uostalom kad imaju priliku). Jedini koji su ugroženi ovdje su građani Mostara i njihov zdrav razum, ako nisi jedan od istih radije sačuvaj za sebe svoje dobronamjerne huškačke savjete, jer od njih nitko nema koristi.
- asurbanipal
#172 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
Poslije Vašingtonskog sporazuma, pripadnici HVO-a ubijali su mostarske Bošnjake, a samo do okončanja Dejtonskog sporazuma, što će reći u "mirnodopskih" dvije godine, ubijeno ih je preko 20, tačnije 29. Ipak, dva najbizarnija ubistva dogodila su se dvije i pol godine kasnije, kada je na zapadnoj strani proslavljena pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije, nad Njemačkom u okviru Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Meci ispaljeni sa zapadne strane pronašli su tada u baštama na istočnoj obali Eminu Ćatić i Huseina Đelilovića.VjecitiStudent wrote:
I tebi isto pitanje:
Ubistvo osmorice hrvatskih policijaca u Srednjoj Bosni je također bilo slijeganje ramenima?
Trebam li spomenuti da za ova ubistva niko nije odgovarao !!!
Last edited by asurbanipal on 14/01/2013 14:58, edited 1 time in total.
-
PatriotaTZ
#173 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
BlueBlood wrote:Nedo Bog da je miniran spomenik HVO-a, vec bi cijeli region i pola evrope brujalo o islamskom terorizmu u Bosni i Hercegovini
ili nezakoniti plus iznad Mostara....pa mislim da bi Papa iz Vatikana reagovao!
a mi cemo Bošnje kao sto neko vec rece ovo sutra zaboraviti i sve ce ostati na forumskim prepucavanjima!
nadam se da u Mostaru jos uvijek ima ljudi koji ce znati kako odgovoriti na ovaj teroristicki napad....podizanjem jos veceg i ljepseg spomenika najvecim sinovima BiH!
- harač
#174 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
očekivano. meanwhile, bošnje već 15 godina gledaju onu krstinu nad gradom i cvile
-
Milefromneigborhood
#175 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!
http://www.youtube.com/watch?v=X_xc2LQFlqMdinobjelave wrote:Tuzno je sto cu napisati,moram se zbog imena u startu pravdati.da nebi bilo zabune zbog imena.pripadnik casne arbih,bosna svetinja,majka.borio/ borili se za jedinstvenu,multinacionalnu bih bez dominacije i ugnjetavanja bilo koga.dakle nisam fanatik,terorist ili podrivac medzunacionalne mrznje.ljudi od sabura nema fajde .uzimaju ga za nasu najvecu slabost.gaze nas ( nas bosance) na svakom koraku,provociraju.na kilometar od vijecnice trobojka susjedne drzave,table dobrodosli u r. Sumsku ,iznad mostara kriz.zvonik od Kathedrale s marsa vidljiv golim okom .napadaju se povratnici,djeca odvajaju u centru selendre gdje svako svakog poznaje ubise momka na utakmici,pocinioca puste iz pritvora.a mi sabur.oni poznaju samo jezik sile i na silu treba odgovoriti silom .svima ce nam biti bolje i njima jer znaju kakva ce reakcija biti ukoliko naprave belaj i nama jer nece imati damu da ga naprave.podvlacim nepozivam na ustanak Ali mislim da ce nam svima biti bolje ukoliko na silu odgovorimo silom.stoka nepoznaje drugi zakon osim zakona jaceg
Hm ,sumnjam u ovo boldirano a i u to da ste jači!