Vjernici su milostivi medjusobno a strogi i pravedni prema nevjernicima i neprijateljima koji ih napadju. Sta bi trebala da znaci ta fotka, sta si htio da njom kazes, da oslikas razjarenu islamsku rulju, punu bijesa, mrznje i netolerancije prema tako humanom, tolerantnom i miroljubivom krscanskom Zapadu ?? Sta?!insomnia78 wrote:Ma ja cisto sumnjam u to. Na faci mu se vidi sva mudrost i blagost koju bi jedan vjernik trebao imati
s' moje sokocalo
Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
-
jumpstyle
#151 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#152 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
teoretski strogi i pravedni
u praksi samo strogi... ponekad nekog zakolju ko svinju ostale strijeljaju...
u praksi samo strogi... ponekad nekog zakolju ko svinju ostale strijeljaju...
-
El_comadante
#153 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
a šta vi mislite da li ovi pobunjenici ili "teroristi" kako ih vi nazivate imaju legimitet u narodu ili nemaju? zašto ovo pitam? pa zato što su oni oslobodili teritoriju veču od Francuske od vlade Malija. a jel mislite da je tako lako vojno osvojiti toliki prostor a da nemate podršku lokalno stanovništva?! evo uzmimo primjer Sarajeva u ratu. srbi su imali kakvo sve ne oružije pa opet nisu mogli uči u grad jer smo se branili. dakle da je neko pružio oružani otpor nebi oni tako lako ušli u ovoliki broj gradova i držali ovoliku teritoriju. a da su "teroristi" trebalo bi im milion vojnika da drže ovoliku teritoriju a i da imaju opet nebi ovako lahko osvojili ovoliku teritoriju.
- Tvrtko II Kotromanić
#154 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
fazon je u tome sto su Tuarezi zauzeli vecinu tog teritorija u svojoj pobuni, uz pomoc mudahedina, koji su, nakon pobune, zajebali te TuaregeEl_comadante wrote:a šta vi mislite da li ovi pobunjenici ili "teroristi" kako ih vi nazivate imaju legimitet u narodu ili nemaju? zašto ovo pitam? pa zato što su oni oslobodili teritoriju veču od Francuske od vlade Malija. a jel mislite da je tako lako vojno osvojiti toliki prostor a da nemate podršku lokalno stanovništva?! evo uzmimo primjer Sarajeva u ratu. srbi su imali kakvo sve ne oružije pa opet nisu mogli uči u grad jer smo se branili. dakle da je neko pružio oružani otpor nebi oni tako lako ušli u ovoliki broj gradova i držali ovoliku teritoriju. a da su "teroristi" trebalo bi im milion vojnika da drže ovoliku teritoriju a i da imaju opet nebi ovako lahko osvojili ovoliku teritoriju.
hajd kontam, ove pobornike teorija zavjere koji u svemu vide globalisticku, kapitalisticku ruku zapadnih sila, ali sto se mene tice, apsolutno podrzavam istjerivanje terorista iz jedne normalne muslimanske zemlje, normalnih obicaja i normalnog islama, gdje su ti teroristi, nakon preuzimanja vlasti, poceli da ruse turbeta, groblja, dzamije stare po nekoliko stotina godina, bas kao sto su srusili groblja poznatih ashaba i clanova porodice Poslanika s.a.v.s u Arabiji
inace, planirali su (hvala Bogu planovi su im poremeceni invazijom) da sruse i poznatu dzamiju u Timbuktuu, biser svjetske arheologije koji se nalazi na listi svjetske bastine
http://en.wikipedia.org/wiki/Djinguereber_Mosque
- insomnia78
#155 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Evo @Tvrtko ti je odgovorio.El_comadante wrote:a šta vi mislite da li ovi pobunjenici ili "teroristi" kako ih vi nazivate imaju legimitet u narodu ili nemaju? zašto ovo pitam? pa zato što su oni oslobodili teritoriju veču od Francuske od vlade Malija. a jel mislite da je tako lako vojno osvojiti toliki prostor a da nemate podršku lokalno stanovništva?! evo uzmimo primjer Sarajeva u ratu. srbi su imali kakvo sve ne oružije pa opet nisu mogli uči u grad jer smo se branili. dakle da je neko pružio oružani otpor nebi oni tako lako ušli u ovoliki broj gradova i držali ovoliku teritoriju. a da su "teroristi" trebalo bi im milion vojnika da drže ovoliku teritoriju a i da imaju opet nebi ovako lahko osvojili ovoliku teritoriju.
A i zauzeli su toliko teritorije zato sto se tu radi o pustinji, pogledaj na karti
s' moje sokocalo
- insomnia78
#156 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Cekaj ba kakvi nevjernici, pa ostatak Malija su takodje muslimani.jumpstyle wrote:Vjernici su milostivi medjusobno a strogi i pravedni prema nevjernicima i neprijateljima koji ih napadju. Sta bi trebala da znaci ta fotka, sta si htio da njom kazes, da oslikas razjarenu islamsku rulju, punu bijesa, mrznje i netolerancije prema tako humanom, tolerantnom i miroljubivom krscanskom Zapadu ?? Sta?!insomnia78 wrote:Ma ja cisto sumnjam u to. Na faci mu se vidi sva mudrost i blagost koju bi jedan vjernik trebao imati
s' moje sokocalo
Proguglaj malo koliko izbjeglica je dosad pobjeglo sa teritorije koju drze "braca", bezbeli sve nevjernici i lazni muslimani
s' moje sokocalo
- asurbanipal
#157 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Kakvi islamisti, kakvi bakrači. Obična rulja, grupa p(l)aćenika koja se krije iza islama.
U Maliju živi dosta muslimana, a šta ovi bijednici i plaćenici misle o njima pokazuje dovoljno to što ruše turbeta, džamije, tekije.
Evo nešto malo sa stranice Put papana:
http://www.---NO LINKS---.com/Forum/10-isl ... beta-video
i neki od komentara.

U Maliju živi dosta muslimana, a šta ovi bijednici i plaćenici misle o njima pokazuje dovoljno to što ruše turbeta, džamije, tekije.
i neki od komentara.
Borci pokreta Ensarud-din (pomagači vjere), koji pod svojom kontrolom drže sjever Malija već nekoliko dana zaredom ruše turbeta (mauzoleje) u Timbuktuu, „zbog toga što su predmet obožavanja ljudi".
Rušenje turbeta sufijskih svetaca je dio projekta uspostave Šerijata u Azavadu (sjeverni dio Malija).
Rušenje turbeta u Timbuktuu izazvalo je u svijetu slične rekacije kao i talibansko rušenje budinih kipova u Afganistanu, prije invazije 2001. godine.
Pored sufijskih mušrika Malija, negodovanju se pridružila i marionetska vlada Malija, najavljujući „međunarodnu pravdu".
Da Allah nagradi braću koji su učestvovali u ovoj mubarek akciji i omogući im da očiste cijelu državu od mjesta na kojima se ibadeti upućuju drugima mimo Allahu azze ve džell . . . i nama u Bosni bi trebalo ovako nešto počevši od turbeta Sedam braće pa do posljednje građevine u kojoj se praktikuju ove ogavne novotarije. . . a priča o turbetima kao navodnim spomenicima kulture se može prodavati samo totalnim džahilima čije je moto : mi smo hodžini, hodža je naš : )
Šerijat ? Islam ? How Yes No !Radujem se da braća u Azawadu rade na uspostavi Šerijata.
Molim Allaha da im podari sabura!
-
El_comadante
#158 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
ima i toga ali ipak su uzeli i par gradova a nije tako lako uzeti grad. jedan a ne njih par.insomnia78 wrote:Evo @Tvrtko ti je odgovorio.El_comadante wrote:a šta vi mislite da li ovi pobunjenici ili "teroristi" kako ih vi nazivate imaju legimitet u narodu ili nemaju? zašto ovo pitam? pa zato što su oni oslobodili teritoriju veču od Francuske od vlade Malija. a jel mislite da je tako lako vojno osvojiti toliki prostor a da nemate podršku lokalno stanovništva?! evo uzmimo primjer Sarajeva u ratu. srbi su imali kakvo sve ne oružije pa opet nisu mogli uči u grad jer smo se branili. dakle da je neko pružio oružani otpor nebi oni tako lako ušli u ovoliki broj gradova i držali ovoliku teritoriju. a da su "teroristi" trebalo bi im milion vojnika da drže ovoliku teritoriju a i da imaju opet nebi ovako lahko osvojili ovoliku teritoriju.
A i zauzeli su toliko teritorije zato sto se tu radi o pustinji, pogledaj na karti
s' moje sokocalo
-
jumpstyle
#159 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
prvenstveno sam mislion na Francuze koji sada vrše agresiju na tu jadnu i siromašnu zemlju Azavad..ja to ovako shvatam, ljudi su se digli na revoluciju protiv nepravde, korpucije, siromaštva, nepismenosti, izrabljivanja, protiv vladajuće elite koja se uvlačeći u pakaš Francuskoj prije svega a onda i drugim europskim državama dovela svoj narod do ovako jadnog i bijednog stanja..Francuska kao kolonizator je i dalje prisutna na velikom dijelu Afrike, pa i danas samo drugim sredstvima, izrabljivanjem naroda, pljačkanjem prirodnog bogatstva i resursa tih naroda, davajući mrvice samo malobrojnoj uhljebljenoj pokvarenoj i korumpiranoj eliti koja onda gvozdenom rukom vlada ostalom siromašnom ruljom ! i kada se onda rulja digne na ustanak, kada udari šakom od sto i kaže ne ide ovako dalje, onda elita traži pomoć od svojih pravih gospodara iz Europe..e sad što je siromašna i robovska rulja našla inspiraciju svoje revolucije u islamu, to je još veći problem i samo još jedno opravdanje da ih napredna civilizovana Francuska skrši jer kako kaže jedan kurvin francuski sin :insomnia78 wrote:Cekaj ba kakvi nevjernici, pa ostatak Malija su takodje muslimani.jumpstyle wrote:Vjernici su milostivi medjusobno a strogi i pravedni prema nevjernicima i neprijateljima koji ih napadju. Sta bi trebala da znaci ta fotka, sta si htio da njom kazes, da oslikas razjarenu islamsku rulju, punu bijesa, mrznje i netolerancije prema tako humanom, tolerantnom i miroljubivom krscanskom Zapadu ?? Sta?!insomnia78 wrote:Ma ja cisto sumnjam u to. Na faci mu se vidi sva mudrost i blagost koju bi jedan vjernik trebao imati
s' moje sokocalo
Proguglaj malo koliko izbjeglica je dosad pobjeglo sa teritorije koju drze "braca", bezbeli sve nevjernici i lazni muslimani
s' moje sokocalo
Francuski ministar odbrane Jean-Yves Le Drien kaže da je vojna intervencija bila neophodna, jer Evropa riskira potencijalno osnivanje terorističke države na svom pragu.
Odlučnost predsjednika Republike je apsolutna: treba iskorijeniti taj terorizam i uspostaviti sigurnost u Maliju, ali i u našoj zemlji i u Evropi. Dakle, operacije se nastavljaju", kazao je on.
uz to nisu bile dovoljne francuske, njemačke i trupe još 5-6 afričkih zemalja, nego su se u pomoć uključili i Ameri, ( a i kako bi to prošlo bez njih-glavnih iskorjenjivača terorizma )
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/fr ... -operacije
dakle na siromašne revolucionare sjevernog Malija, naoružane kalašima, rpg-ovima i mitraljezima na tojotama sručile se francuske, njemačke, američke, iz još nekoliko afričkih zemalja, trupe.....oj jebem te živote !
- asurbanipal
#160 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Možda i ovo ima neke veze što se posljednjih dana Francuska "digla".
Ugledni poslovni britanski sedmičnik The Economist: "Francuska je tempirana bomba u srcu Evrope ! Hollande nema hrabrosti potrebne za reforme"
PARIZ - Ugledni poslovni britanski sedmičnik The Economist na naslovnici izdanja od iduće subote ocjenjuje da je Francuska "tempirana bomba u srcu Europe".
Prema tom listu"Francuska bi mogla postati najveća opasnost za zajedničku evropsku valutu", a "kriza bi mogla udariti već iduće 2013. godine".
The Economist je posebno kritičan prema francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i premijeru Jean-Marcu Ayraultu, koji su obojica socijalisti.
"Ni Hollande ni Ayrault ne doimaju se čelnicima koji su dovoljno hrabri, kadri nametnuti reforme u okolnostima općeg otpora", napominje The Economist.
Priznajući da je francuska "vlada izgleda realnije pojmila težinu stanja i shvatila nužnost reformi", The Economist naglašava da ipak ima "mjesta strahu da su nedavne promjene smjera zakašnjele i nedovoljne".
The Economist Francuskoj zamjera brojne stvari - stagnirajuće gospodarstvo, povećanu nezaposlenost, golemi trgovinski manjak, "nesrazmjerni" teret državnih troškova i "jako pogoršano gospodarsko ozračje", osobito zbog Hollandeovih povećanja poreza. Tim više što, po tom listu, "izborna elita nije spremna na dodatno prebacivanje državnog suvereniteta" na Evropu.
Duga lista francuskih problema uključuje ekonomiju u stagnaciji, visoku nezaposlenost, ogroman trgovinski deficit i javni sektor koji obuhvata gotovo 57 posto bruto društvenog proizvoda (BDP), što je "najveći nivo u eurozoni", upozorava list.
Poslovna atmosfera se, kako navodi Economist, pogoršala nakon "niza ljevičarskih mjera, uključujući porez na najviše dohotke od 75 posto, uvećane poreze za kompanije, kao i djelomično sniženje prethodno podignute starosne granice za odlazak u penziju".
Stav Francuske Vlade
Iako Hollande pokreće mjere koje bi njegovu zemlju trebale učiniti konkurentnijom, sve zemlje eurozone provode strukturne reforme i to uglavnom brže i obimnije od Francuske", navodi list.
"Međunarodni monetarni fond je nedavno upozorio da Francuska rizikuje da ostane iza Italije i Španije. Hollande nema mnogo vremena da deaktivira tempiranu bombu u srcu Evrope", zaključuje Economist.
Očekivano, reakcije u Francuskoj su bile burne. Među prvima se javio francuski ministar za industriju Arnaud Montebourg.
U intervjuu za radio Europe One, ministar je uporedio list Economist sa satiričnim magazinom Charlie Hebdo koji je pokrenuo internacionalne kontroverze nakon odluke da objavi karikaturu poslanika Muhammeda.
- "Iskreno, Economist se nikada nije izdvajao po svojoj zdravo-razumskoj reputaciji", kazao je francuski ministar za industriju.
Među Parižanima, ova naslovnica nije izazvala iste efekte iznenađenja kao u državnoj upravi.
- "Iskreno, malo sam šokirana, jer to nije slika moje zemlje koju želim poslati u svijet, ali istovremeno, nisam ni sama daleko od ovog mišljenja, jer sam veoma zabrinuta zbog trenutnog ekonomskog stanja u zemlji. I ne vidim kako će nam trenutno preduzete mjere pomoći da izađemo iz ovoga. A ni sama nemam rješenje" rekla je Eve Cerisier.
- "Kada pogledate naslovnicu Economista, pa pogledate brojke, shvatate da je potencijalno sljedeća na redu Francuska. Grčka je pala, Italija, Španija, Grčka također. A sljedeća na redu je Francuska. I to je tako. Ne treba da vičemo - jer to je istina", smatra Stephane Vettori.
- Point.
#161 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Trebali su i ranije ocerati ovu nepismenu rulju koja se krije iza islama. 
-
aldinjo
#162 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
E neka si ti pismeni džahil!Point. wrote:Trebali su i ranije ocerati ovu nepismenu rulju koja se krije iza islama.
Last edited by aldinjo on 14/01/2013 15:16, edited 1 time in total.
-
aldinjo
#163 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Tekije i turbeta su od novotara a što je zabranjeno u šerijatu ali ti vjerovatno nisi nikada o tome učio.asurbanipal wrote:Kakvi islamisti, kakvi bakrači. Obična rulja, grupa p(l)aćenika koja se krije iza islama.![]()
i neki od komentara.
Borci pokreta Ensarud-din (pomagači vjere), koji pod svojom kontrolom drže sjever Malija već nekoliko dana zaredom ruše turbeta (mauzoleje) u Timbuktuu, „zbog toga što su predmet obožavanja ljudi".
Rušenje turbeta sufijskih svetaca je dio projekta uspostave Šerijata u Azavadu (sjeverni dio Malija).
Rušenje turbeta u Timbuktuu izazvalo je u svijetu slične rekacije kao i talibansko rušenje budinih kipova u Afganistanu, prije invazije 2001. godine.
Pored sufijskih mušrika Malija, negodovanju se pridružila i marionetska vlada Malija, najavljujući „međunarodnu pravdu".Da Allah nagradi braću koji su učestvovali u ovoj mubarek akciji i omogući im da očiste cijelu državu od mjesta na kojima se ibadeti upućuju drugima mimo Allahu azze ve džell . . . i nama u Bosni bi trebalo ovako nešto počevši od turbeta Sedam braće pa do posljednje građevine u kojoj se praktikuju ove ogavne novotarije. . . a priča o turbetima kao navodnim spomenicima kulture se može prodavati samo totalnim džahilima čije je moto : mi smo hodžini, hodža je naš : )Šerijat ? Islam ? How Yes No !Radujem se da braća u Azawadu rade na uspostavi Šerijata.
Molim Allaha da im podari sabura!![]()
-
matematicar_teski
#164 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
i ja sam cuo da su zabranjenaaldinjo wrote:Tekije i turbeta su od novotara a što je zabranjeno u šerijatu ali ti vjerovatno nisi nikada o tome učio.asurbanipal wrote:Kakvi islamisti, kakvi bakrači. Obična rulja, grupa p(l)aćenika koja se krije iza islama.![]()
i neki od komentara.
Pored sufijskih mušrika Malija, negodovanju se pridružila i marionetska vlada Malija, najavljujući „međunarodnu pravdu".Da Allah nagradi braću koji su učestvovali u ovoj mubarek akciji i omogući im da očiste cijelu državu od mjesta na kojima se ibadeti upućuju drugima mimo Allahu azze ve džell . . . i nama u Bosni bi trebalo ovako nešto počevši od turbeta Sedam braće pa do posljednje građevine u kojoj se praktikuju ove ogavne novotarije. . . a priča o turbetima kao navodnim spomenicima kulture se može prodavati samo totalnim džahilima čije je moto : mi smo hodžini, hodža je naš : )Šerijat ? Islam ? How Yes No !Radujem se da braća u Azawadu rade na uspostavi Šerijata.
Molim Allaha da im podari sabura!![]()
-
Suljaga
#165 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ako su zabranjeni, sto nisu ruseni 10,11,12 stoljeca nakon ashaba? To je nova praksa, i to sto je praktikuju hoce da ruse i Poslanikov, s.a.v.s., grob i piramide i dazmije i sve sto vrijedi lokalnom stanovnistvu.aldinjo wrote:i ja sam cuo da su zabranjenaasurbanipal wrote:Tekije i turbeta su od novotara a što je zabranjeno u šerijatu ali ti vjerovatno nisi nikada o tome učio.
- jeza u ledja
#166 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Znaci ti mislis da ih treba rusiti?aldinjo wrote:Tekije i turbeta su od novotara a što je zabranjeno u šerijatu ali ti vjerovatno nisi nikada o tome učio.
-
Suljaga
#167 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Nijedna zapadna zemlja nije pricala o intervenciji u Maliju kada su Tuarezi bili glavni revolucionari. Prica se okrenula nakon sto su "islamisti" preuzeli kormilo revolucije i uspostavili neki svoj serijat. Formula je jednostavna, gdje se pojavi al kaida dolaze i ameri.
- jeza u ledja
#168 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Mensecini da je htio prikazati izgubljenu kariku u evolucionarnom procesu.jumpstyle wrote:Sta bi trebala da znaci ta fotka, sta si htio da njom kazes, da oslikas razjarenu islamsku rulju, punu bijesa, mrznje i netolerancije prema tako humanom, tolerantnom i miroljubivom krscanskom Zapadu ?? Sta?!insomnia78 wrote:Ma ja cisto sumnjam u to. Na faci mu se vidi sva mudrost i blagost koju bi jedan vjernik trebao imati
s' moje sokocalo
- seln
#169 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Hajd, za ove islamiste mi je jasno, bradati majmuni koji ruse sve sto ne razumiju (a ne razumiju nista) i ubijaju svakog ko nije ruzan i glup kao oni...
ali ne mogu se nacuditi odakle tendencija da se Tuarezi romantiziraju i kroz filmove, knjige itd. stiliziraju u heroje, pobunjenike protiv diktature i sl.
Taj "narod" do 21 vijeka nije uspio napraviti nista nalik civilizaciji, zive od uzgoja stoke, pljacke i ratovanja za druge, pri cemu im je svejedno za koju ideologiju ili vjeru ubijaju.
ali ne mogu se nacuditi odakle tendencija da se Tuarezi romantiziraju i kroz filmove, knjige itd. stiliziraju u heroje, pobunjenike protiv diktature i sl.
Taj "narod" do 21 vijeka nije uspio napraviti nista nalik civilizaciji, zive od uzgoja stoke, pljacke i ratovanja za druge, pri cemu im je svejedno za koju ideologiju ili vjeru ubijaju.
Last edited by seln on 14/01/2013 16:47, edited 1 time in total.
- seln
#170 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ako je TO ta karika, bolje je da ostane izgubljena.jeza u ledja wrote:Mensecini da je htio prikazati izgubljenu kariku u evolucionarnom procesu.jumpstyle wrote:Sta bi trebala da znaci ta fotka, sta si htio da njom kazes, da oslikas razjarenu islamsku rulju, punu bijesa, mrznje i netolerancije prema tako humanom, tolerantnom i miroljubivom krscanskom Zapadu ?? Sta?!insomnia78 wrote:Ma ja cisto sumnjam u to. Na faci mu se vidi sva mudrost i blagost koju bi jedan vjernik trebao imati
s' moje sokocalo
- insomnia78
#171 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ja ba "sinovi pustinje" bla, bla.seln wrote:Hajd, za ove islamiste mi je jasno, bradati majmuni koji ruse sve sto ne razumiju (a ne razumiju nista) i ubijaju svakog ko nije ruzan i glup kao oni...
ali ne migu se nacuditi odakle endencija da se Tuarezi romantiziraju i kroz filmove, knjige itd. stiliziraju u heroje, pobunjenike protiv diktature i sl.
Lijepo je to romantiziranje i sve iz daljine, volio bi vidjeti pricu istih da padnu u zarobljenistvo samo zato sto su bjeli
s' moje sokocalo
-
aldinjo
#172 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
....
Last edited by Anonymous on 15/01/2013 00:34, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- Yamcha
#173 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ayan Hirsi Ali? Ma daj, pa ta zena je slagala pola od svoje zivotne price, kao i dosta drugih tzv muslimana i muslimanki. Osim toga, problem u ovom svemu su vehabije (stvoreni od Engleza) i lokalni (ruzni) obicaji koji se pripisuju islamu. Pogledaj npr Pasute, dakle Talibane, koji provode svoje obicaje (koji su totalno nehumani) nad ostalim narodima pod krinkom islama. Imas ih koliko hoces.It_is_a_Leclerc wrote:Čitajte, drugovi ! Čitajte knjige žena i muškaraca koji su se čudom izvukli iz Malija ili Somalije, poput Ayan Hirshi Ali. Ženi je vjeroučitelj razbio lobanju jer nije mogla pravilno izgovoriti arapski harf, a o tome da sunete djevojčice sa 12 godina, na živo, pa ih onda tjeraju da ne uriniraju, i rade svakakve druge gadosti pod krinikom nekog "čistog islama", da i ne govorim.
Svi koji podržavaju talibane i protiv su njihovog čišćenja iz svakog kutka kugle Zemaljske, dabogda mu u kućnom savjetu imali većinu, pa da vidite kakva je to bagra i budala.
- %tacno*
#174 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ko to ima pravo usetati avionima u tudje dvoriste i odredjivati koga treba bombardovati a koga podrzavati?cyprus wrote:Jebte, nekad je na ovom forumu bio eksces kad bi se pojavio neko ko drži stranu ovih pećinskih spodoba i zlotvora... A danas su ovdje oformili pofin blok
Taj isti zapad godinama i vjekovima pravio je od tih ljudi ''spodobe i zlotvore'' pa im nije dosta nego ih sada treba i bioloski unistiti.
Ko je Francuska? Policajac? Sudija? To su obicne picke koje su onako vratile Gadafiju za svu finansijsku pomoc odijenu od istog ali to je druga tema.
Mame im se nahebem kurvinjske, eto to bi im imao poruciti. ( apsolutno me ne interesuje niti znam sta se desava u tamo nekoj africkoj zemlji).
-
zlajaBHF
#175 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Haj vratite se temi, koji vam je???
Sad slusam da na sjeveru Malija ima urana, od kojeg se griju ljudi u Parizu
Eto razloga za njihovu intervenciju
Sad slusam da na sjeveru Malija ima urana, od kojeg se griju ljudi u Parizu
Eto razloga za njihovu intervenciju