Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post Reply
palermo

#151 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

BHCluster wrote: DJABA PARE KADA JE TO SAMO POLITICKO POZICIONIRANJE...
Nisam baš sigurna da sam te shvatio. A propada se zbog para. A kako ćeš im ti plaćati oni neće propasti.

Naravno da je političko pozicioniranje, i opet finansirano tvojim parama
ero:pero

#152 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by ero:pero »

bacanje prasine
Last edited by ero:pero on 06/05/2013 12:02, edited 1 time in total.
bingov buraz

#153 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by bingov buraz »

Jos jedan kanal koji necu gledati,splendid :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#154 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Opetja033 wrote:
XI JINPING wrote:
palermo wrote:Pade mi na pamet nešto, u isto vrijeme igraju BiH-Grčka i Hrvatska-Belgija (recimo) koju bi utakmicu prenosio taj hrvatski kanal.
Na državnoj tv bi išla utakmica BiH-Grčka,na tom hr kanalu bi išla Hrvatska-Belgija.Jasno ko dan.Daljinski u šake junačke i gledaš šta ti je volja i svi građani ove zemlje zadovoljni ;-)
Odmah je manje nervoze,frustracije,tenzija...
:bih:
Zasto da ja iz svog dzepa placam nekome da voli ovu drzavu i da joj bude lojalan? Ne pada mi na pamet. Postoje jedan drzavni i dva entitetska emitera - sasvim dovoljno. Na FTV se itekako koristi hrvatski jezik. Ne postoji nijedan jedini razlog za formiranje kanala na hrvatskom jeziku. Apsolutna vecina gradjana FBiH ne zeli da iz svog dzepa placa neciju ljubav i necije hirove. Kome se ne svidja - bujrum neka pokusa svim demokratskim sredstvima da se izbori za tu ideju, moze i nedemokratskim, sasvim svejedno. I jedno i drugo je osudjeno na propast.
Odlično zapažanje.

Dali bi mi njima taj kanal. Big deal, ali tako to krene. Daj im kanal, pa im daj doživotnu tapiju na vlast, pa im daj malo nešto autonomije, pa im daj policiju, pa im daj vojsku, pa im daj entitet i dok si reko : "Hrvatska Republika Herceg-Bosna" eto ti nove Republike Srpske.

A sve pod krinkom - "Da nam još to date, pa da i mi volimo BiH".
XI JINPING

#155 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

A ko ste to "vi" koji dajete ili ne dajete nešto što i njima pripada ?
Joker88

#156 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Joker88 »

XI JINPING wrote:A ko ste to "vi" koji dajete ili ne dajete nešto što i njima pripada ?
mi koji smo placali pretplatu ali vise ne zelimo
harell

#157 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

I mi koji smo vecina :lol:
Scopio

#158 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

pa bosnjački multikulturizam se uvijek svodio sto je moje to je moje a sto je tvoje to je i moje i tvoje!
Opetja033

#159 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

XI JINPING wrote:A ko ste to "vi" koji dajete ili ne dajete nešto što i njima pripada ?
A to "nesto" sto i njima pripada je?
XI JINPING

#160 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

Opetja033 wrote:
Da se pitaju koliko i ostali
Last edited by XI JINPING on 11/01/2013 23:26, edited 1 time in total.
palermo

#161 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

Pa nek uzmu ako im pripada. Što nas uopšte pitaju.

@ leclerc, odličan post. Zato je i potrebno na ovo reagovati, iako smo svi svjesni da je ovo samo možebitna igranka naših političkih vođa i da sam kanal i ne mora biti toliko veliki big deal.
Njegovo uvođenje otvara procese koji nužno kao takvi vode prema podjeli BiH ili u durgoj varijanti belaju.I zato mu se treba javno suprostaviti
harell

#162 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

Scopio wrote:pa bosnjački multikulturizam se uvijek svodio sto je moje to je moje a sto je tvoje to je i moje i tvoje!
Ubode u centar ti :mrgreen: Inace vidimo iz prilozenog multikulturalizma susjeda, sto je tvoje bilo je nase i bice nase i vazda cemo kmecat da je nase jer mi znamo da jes a vi ste debili i dosljaci i otimaci teritorije (da ne upotrjebim naziv sa prefiksom "po" koji se ucestalo koristi) jel tako? :lol:
StupskaBitanga

#163 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by StupskaBitanga »

neće biti tog H kanala
Džabe ovdje trošite slova
XI JINPING

#164 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

Scopio wrote:pa bosnjački multikulturizam se uvijek svodio sto je moje to je moje a sto je tvoje to je i moje i tvoje!
Tako nekako
HM 2011

#165 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

StupskaBitanga wrote:neće biti tog H kanala
A što taman je postalo interesantno....
It_is_a_Leclerc

#166 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Oni koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom i koji su je branili, brane je i spremni su je opet braniti, imaju pravo da odlučuju o njenoj sudbini. (Bez obzira kako se zvali i kojem narodu pripadali).
Oni koji mrze ovu zemlju, zalažu se za odvojene torove i aparthejd, ne pitaju se koliko ni pišljiva boba o njenoj budućnosti. I to je najbolje brzo shvatiti..
XI JINPING

#167 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

StupskaBitanga wrote:neće biti tog H kanala
A malo "ćakulamo"...
harell

#168 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

Joj sad ce se ovo svest na scopio i jinping vs the world, ovaj zamisljeni kanal ce bit ko referendum u sumskoj, dakle misaona imenica, bjez dosta me je, imate pozdrav, pusa bok :D
Opetja033

#169 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

XI JINPING wrote:
Opetja033 wrote:
Da se pitaju koliko i ostali
Pa pitaju se koliko i ostali. FTV nije bosnjacki kanal na bosanskom jeziku. Na FTV se govori hrvatski jezik barem u istoj mjeri koliko i bosanski. Koji to zakon ili ustavna odredba nalaze da tri naroda moraju imati tri kanala? Kada su javni emiteri u pitanju Hrvati imaju taman onoliko koliko Bosnjaci i Srbi.

Sada sto u vasim glavama vi zasluzujete nesto mimo zakona i ustava je vas licni problem, apsolutno ne bosnjacki. Dakle kmecanje moze nastaviti, od kanala na hrvatskom jeziku nema nista jer ne postoji ni kanal na bosanskom jeziku. Postoji FTV koja podjednako forsira i jedan i drugi jezik.

Dakle sama pretpostavka ti je pogresna (da ne kazem lazna) jer Hrvatima ne pripada kanal ekskluzivni kanal na hrvatskom jeziku.
Joker88

#170 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Joker88 »

meni je logicno da svi koje vole ovu drzavu trebaju da teze da nema entiteta i slicnih podjela, al eto...

**Bosno moja iz tri dijela, jednog dana bićeš cijela**

:bih: :bih:
vivaldi

#171 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by vivaldi »

Opetja033 wrote: Na FTV se govori hrvatski jezik barem u istoj mjeri koliko i bosanski
ovo nema nikakve veze sa jezikom vec informativnom uredjivackom politikom - ili da budem precizniji, sve sto ih zanima je ono sto se emtiuje od 19.30 do 19.45 i onih par dijaloskih informativnih emisija. Tisuce, veljace i larini izbori su totalno nebitni
Opetja033

#172 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

vivaldi wrote:
Opetja033 wrote: Na FTV se govori hrvatski jezik barem u istoj mjeri koliko i bosanski
ovo nema nikakve veze sa jezikom vec informativnom uredjivackom politikom - ili da budem precizniji, sve sto ih zanima je ono sto se emtiuje od 19.30 do 19.45 i onih par dijaloskih informativnih emisija. Tisuce, veljace i larini izbori su totalno nebitni
Ma naravno. Ali onda neka ne prodaju muda pod bubrege.
vivaldi

#173 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by vivaldi »

Opetja033 wrote:Ma naravno. Ali onda neka ne prodaju muda pod bubrege.
ma prodaju ih svi - eno neki da se sdp zali na uredjivacku politiku ftv-a, a bila im je donedavno ko stranacka televizija :-)
FFC

#174 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by FFC »

jel moze neko u par crta da objasni zasto su bosnjaci protiv hrvatskog kanala?
XI JINPING

#175 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

Opetja033 wrote:
vivaldi wrote:
Ma naravno. Ali onda neka ne prodaju muda pod bubrege.
Ja,a nema veze što je uređivačka politika ko da je Suljo Tihić uređuje :lol:
Post Reply