Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
-
bez_suplje
#151 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ja sam suo tj na intervju su mi rekli da pratim web i da ocekujemo rezultate oko 15.12.2013 to ce ujedno biti i rang lista prvih 50 ljudi koji ce biti predlozeni za zaposlavanje i koji ce biti upuceni na ljekarski pregled i onda na akademiju
- HardCore
#152 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Stigli rezultati 
-
suncokret10
#153 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
korupcija se iz nebesa vidi. lik ima skoro maksimum na pismenom i fizičkom, a na intervjuu mu dali 12 bodova
. dok su svima koji su primljeni dali max na intervjuu.
šta reći, koju poruku poslati....
šta reći, koju poruku poslati....
- beLLow11
#154 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
sta ste ocekivali? da ce biti posteno u ovoj nasoj drzavi?Samo me interesuje kako ce ljudima pod siframa 130,462,657 i 1335 objasniti zasto ih nisu primili kad je npr. osoba pd sifrom 462 imala 86,2 boda te je ukupno zavrsio na trecem mjestu i nije primljen,a primljeno njih 15 koji imaju 80,2/3/4.Kako tom covjeku objasniti zasto nije medju 50.Jadno i bijedno...
-
sebivazan
#155 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
beLLow11 wrote:sta ste ocekivali? da ce biti posteno u ovoj nasoj drzavi?Samo me interesuje kako ce ljudima pod siframa 130,462,657 i 1335 objasniti zasto ih nisu primili kad je npr. osoba pd sifrom 462 imala 86,2 boda te je ukupno zavrsio na trecem mjestu i nije primljen,a primljeno njih 15 koji imaju 80,2/3/4.Kako tom covjeku objasniti zasto nije medju 50.Jadno i bijedno...
Pa pogledaj malo bolje listu predlozenih za zaposljavanje , sve sifre koje si nabrojao, su predlozene
-
sebivazan
#156 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
-
suncokret10
#157 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
a ne znam na šta se žaliti kad ne znamo ni ko je primljen. italija bi nam pozavidila kakvu državnu mafiju imamo.sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
-
sebivazan
#158 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
a dali bi nam islo na ruku da se zalimo na osnovu toga jer nam nisu rekli bodove na intervju ???suncokret10 wrote:a ne znam na šta se žaliti kad ne znamo ni ko je primljen. italija bi nam pozavidila kakvu državnu mafiju imamo.sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
-
vazna
#159 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Po meni jedini osnov za zalbu je taj sto su kada je bio intervju pojedincima ( vjerovatno ovim koji nisu imali stele ) postavili vise pitanja nego sto je bilo na pismenom testu. A u odluci koju je donijela Direkcija nigdje se ne navodi da ce se vrsiti naknadna provjera znanja.sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
4. I:ntervju
Komisije za izbor kandidata obavlja razgovor sa svakim kandidatom pojedinaeno u
vremenskom trajanju od 5 do 10 minuta. Komisija radi po principu postavljanja
pitanja, komentarisanja odredenih pojava i dogadaja. Primjenjuje se nestandardizovani
intervju pripremljen na osnovu podataka dobijenih iz prijave i rezultata prethodnih
testiranja. Ocjena intervjua obuhvata sljedece parametre:
1) Fizicki izgled i urednost
- uredan/neuredan, skladan/nemaran, fizicki nedostaci ...
2) Stavovi, ambicije
- dobra predstava (saznanja) o radu policije/lofa (nikakva), :Zelja za usavrsavanjem i
licnim razvojem/bez :Zelje, ambicioznost/nedostatak ambicije ...
3) Interesovanja za razlicite oblasti
- snazna interesovanja u raznim oblastima (muzika, sport, knji:Zevnost, film,. .. )/bez
interesovanja, otvorenost duha/zatvorenost. ..
4) Komunikacij a
- odgovornost/neodgovornost, kreativnost/nedostatak, sposoban da ijefava probleme
(razmislja o njima)/nesposoban, donosi zakljucke i brzo shvata/ne donosi i ne shvata,
dobro jezicko izrafavanje (verbalna fluentnost, komunikativnost, prikladno
izrafavanje)/lose (suprotno od prethodno navedenog kao i zamuckivanje, mucanje,
tepanje i sl. sto ometa rad i komunikaciju) ...
5) Osnovna obiljezja licnosti;
-stabilan i opusten/nestabilan, uctiv/drzak, prijatan (ponafanje, drfanje,
maniri)/neprijatan, siguran u sebe ( dosledan)/nesiguran, ima samopouzdanje/nema,
ima samokontrolu/nema ...
Svaki clan Komisije za izbor kandidata ucestvuje u intervjuu i ocjenjuje kandidata
ocjenom od 1 do 20, uz objasjenje. Rezultat intervjua ce biti zbir bodova koji su dali
svi clanovi Komisije podjeljen sa brojem clanova Komisije za izbor. Intervju je
eliminatoran.
-
eeedin
#160 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
"Primjenjuje se nestandardizovanivazna wrote:sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
intervju pripremljen na osnovu podataka dobijenih iz prijave i rezultata prethodnih
testiranja."
Poslije ove recenice jednostavno nisu ostavili prostora za zalbu kad je intervju u pitanju. Jednostavno mogu sta hoce.
Cijeli konkurs je uradjen tako da nema mogucnosti za osnovanu zalbu. Imaju pokrice za sve.
-
bez_suplje
#161 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
apsolutno nemamo argumenata za zalbu jer za intervju pise da nije odredjeno sta ce biti pitano i hoce li ista. A sto se tice ljudi koji imaju npr vise bodova od nekog ko je primljen moramo uzet u obzir da je nacionalni kljuc bio presudan jer ovdje je najmanje primano bosnjaka mislim samo 14 tako da bosnjak hrvatu i obrnuto nije bio konkurencija ovo su u sustini 3 spiska sasvtavljeni u jedan .
ovo je informacija provjerena jer poznajem ovu oblast dobro oko nacionalne pripadnosti
tako nama koji nismo sta je tu je bilo je i stela to je 100% a znam jednu curu i momka koji su upali bez ikoga na ucenje i fizicku spremu jer se oboje bave sportom 12 godina .Ja se necu zalit i ako mi je falilo 0,6 nemam zivaca jer nema od toga nista
ovo je informacija provjerena jer poznajem ovu oblast dobro oko nacionalne pripadnosti
tako nama koji nismo sta je tu je bilo je i stela to je 100% a znam jednu curu i momka koji su upali bez ikoga na ucenje i fizicku spremu jer se oboje bave sportom 12 godina .Ja se necu zalit i ako mi je falilo 0,6 nemam zivaca jer nema od toga nista
- HardCore
#162 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ma jarane da se zalis nema fajde,, sigurno te nece primat ako se budes zalio,,,suti i trpi tako ti je svugdje 
-
bez_suplje
#163 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ma nama se cini imamo argumente vako nako,nemamo i da imamo nista od toga biti ce sve zalbe odbijene kao i svugdjeHardCore wrote:ma jarane da se zalis nema fajde,, sigurno te nece primat ako se budes zalio,,,suti i trpi tako ti je svugdje
ali fakat znam ljude koji su upali bez ikoga i to provjereno tako da i mi svi malo pretjerujemo
-
sebivazan
#164 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
bez_suplje wrote:ma nama se cini imamo argumente vako nako,nemamo i da imamo nista od toga biti ce sve zalbe odbijene kao i svugdjeHardCore wrote:ma jarane da se zalis nema fajde,, sigurno te nece primat ako se budes zalio,,,suti i trpi tako ti je svugdje
ali fakat znam ljude koji su upali bez ikoga i to provjereno tako da i mi svi malo pretjerujemo
Ja takodjer znam dvoje ljudi , koji su Bosnjaci , i upali su 100 posto bez stele .
Malo mi je sve ovo SLJ , ali eto ..
Kazu da ce sada konkurs U kantonu i Granickoj ,ne preostaje nam nista nego ici dalje .
-
sebivazan
#165 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ma sve mi ovo mozemo okaciti macku o rep , kolegice vaznavazna wrote:Po meni jedini osnov za zalbu je taj sto su kada je bio intervju pojedincima ( vjerovatno ovim koji nisu imali stele ) postavili vise pitanja nego sto je bilo na pismenom testu. A u odluci koju je donijela Direkcija nigdje se ne navodi da ce se vrsiti naknadna provjera znanja.sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
4. I:ntervju
Komisije za izbor kandidata obavlja razgovor sa svakim kandidatom pojedinaeno u
vremenskom trajanju od 5 do 10 minuta. Komisija radi po principu postavljanja
pitanja, komentarisanja odredenih pojava i dogadaja. Primjenjuje se nestandardizovani
testiranja. Ocjena intervjua obuhvata sljedece parametre:
1) Fizicki izgled i urednost
- uredan/neuredan, skladan/nemaran, fizicki nedostaci ...
2) Stavovi, ambicije
- dobra predstava (saznanja) o radu policije/lofa (nikakva), :Zelja za usavrsavanjem i
licnim razvojem/bez :Zelje, ambicioznost/nedostatak ambicije ...
3) Interesovanja za razlicite oblasti
- snazna interesovanja u raznim oblastima (muzika, sport, knji:Zevnost, film,. .. )/bez
interesovanja, otvorenost duha/zatvorenost. ..
4) Komunikacij a
- odgovornost/neodgovornost, kreativnost/nedostatak, sposoban da ijefava probleme
(razmislja o njima)/nesposoban, donosi zakljucke i brzo shvata/ne donosi i ne shvata,
dobro jezicko izrafavanje (verbalna fluentnost, komunikativnost, prikladno
izrafavanje)/lose (suprotno od prethodno navedenog kao i zamuckivanje, mucanje,
tepanje i sl. sto ometa rad i komunikaciju) ...
5) Osnovna obiljezja licnosti;
-stabilan i opusten/nestabilan, uctiv/drzak, prijatan (ponafanje, drfanje,
maniri)/neprijatan, siguran u sebe ( dosledan)/nesiguran, ima samopouzdanje/nema,
ima samokontrolu/nema ...
Svaki clan Komisije za izbor kandidata ucestvuje u intervjuu i ocjenjuje kandidata
ocjenom od 1 do 20, uz objasjenje. Rezultat intervjua ce biti zbir bodova koji su dali
svi clanovi Komisije podjeljen sa brojem clanova Komisije za izbor. Intervju je
eliminatoran.
-
sebivazan
#166 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Upravi si edin , nemamo mi izgleda nikakvih ...eeedin wrote:"Primjenjuje se nestandardizovanivazna wrote:sebivazan wrote:Ljudi sta mislite dali je moguce da se zalimo ? Kakve su nam sanse i dali ce se neko od vas zaliti ?
testiranja."
Poslije ove recenice jednostavno nisu ostavili prostora za zalbu kad je intervju u pitanju. Jednostavno mogu sta hoce.
Cijeli konkurs je uradjen tako da nema mogucnosti za osnovanu zalbu. Imaju pokrice za sve.
-
suncokret10
#167 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
kako da nesebivazan wrote:bez_suplje wrote:ma nama se cini imamo argumente vako nako,nemamo i da imamo nista od toga biti ce sve zalbe odbijene kao i svugdjeHardCore wrote:ma jarane da se zalis nema fajde,, sigurno te nece primat ako se budes zalio,,,suti i trpi tako ti je svugdje
Ja takodjer znam dvoje ljudi , koji su Bosnjaci , i upali su 100 posto bez stele .
Malo mi je sve ovo SLJ , ali eto ..
Kazu da ce sada konkurs U kantonu i Granickoj ,ne preostaje nam nista nego ici dalje .
-
suncokret10
#168 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
uh, nije ti lako.bez_suplje wrote:apsolutno nemamo argumenata za zalbu jer za intervju pise da nije odredjeno sta ce biti pitano i hoce li ista. A sto se tice ljudi koji imaju npr vise bodova od nekog ko je primljen moramo uzet u obzir da je nacionalni kljuc bio presudan jer ovdje je najmanje primano bosnjaka mislim samo 14 tako da bosnjak hrvatu i obrnuto nije bio konkurencija ovo su u sustini 3 spiska sasvtavljeni u jedan .
ma to bez štele nije išlo, samo neće da kažu.
-
sebivazan
#169 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
I meni je brate falio bod , zato sam i mislio da se zalim.
-
suncokret10
#170 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
gle, kriminalci su sebi napravili pravilnik tako da mogu raditi šta hoće a da sve bude "po zakonu".
u svakom slučaju žalba ne košta ništa, i treba se žaliti, pa nek se kriminalci barem namuče da napišu odgovor.
u svakom slučaju žalba ne košta ništa, i treba se žaliti, pa nek se kriminalci barem namuče da napišu odgovor.
-
Rubbie
#171 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
(3) Svaki clan Komisije za izbor kandidata ucestvuje u intervjuu i ocjenjuje kandidata
ocjenom od 1 do 20, uz objasjenje. Rezultat intervjua 6e biti zbir bodova koji su dali sv1
clanovi Komisije podjeljen sa brojem clanova Komisije za izbor.
jeste li dobili objasnjenje i ocjenu na intervju? eto razlog za zalbu (krsenje pravilnika o nacinu testiranja)... druga stvar fizicko testiranje, po kojem pravilniku je donesena odluka da se "progleda kroz prste" +2kg?? a onda su bili strogi da obaraju na centimetrima i prestupima, sto je sasvim uredu, ali odkud odluka da se u hodu mijenja pravilnik.
da li je ovo konacna lista, ili je konacna lista kad kandidati prodju sigurnosne provjere i ljekarski pregled, pa sta ako sutra neko padne na ljekarskom ili na provjerama, a to nije nimalo nemoguce??
al na kraju kadija te tuzi kadija ti sudi, nema tu pomoci...
ocjenom od 1 do 20, uz objasjenje. Rezultat intervjua 6e biti zbir bodova koji su dali sv1
jeste li dobili objasnjenje i ocjenu na intervju? eto razlog za zalbu (krsenje pravilnika o nacinu testiranja)... druga stvar fizicko testiranje, po kojem pravilniku je donesena odluka da se "progleda kroz prste" +2kg?? a onda su bili strogi da obaraju na centimetrima i prestupima, sto je sasvim uredu, ali odkud odluka da se u hodu mijenja pravilnik.
da li je ovo konacna lista, ili je konacna lista kad kandidati prodju sigurnosne provjere i ljekarski pregled, pa sta ako sutra neko padne na ljekarskom ili na provjerama, a to nije nimalo nemoguce??
-
sebivazan
#172 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Rubbie wrote:(3) Svaki clan Komisije za izbor kandidata ucestvuje u intervjuu i ocjenjuje kandidata
Ja sam cuo da iako se zalim , od toga nema nista, jer oni nisu duzni da daju ocjenu i objasnjenje usmeno, na samom intervju , vec kao napisu svoje obrazlozenje pored imena svakog kandidata.
I kada se zalis , samo ti posalju kopiju tog obrazlozenja , a u tom ti prodje tih 8 dana za zalbu . E haj sad budi pametan sta uraditi
-
suncokret10
#173 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
po meni, najjači osnov bi bio one dvije kile što su tolerisali mimo pravilnika.
-
sebivazan
#174 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ne znam ni kome ni kako .. Kod mene u grupi nije bilo potrebe za tolerisanjem jer su svi bili u granicama pa iskreno ne znam ni koga bi naveo ?? Jer odmah traze dokaze ???suncokret10 wrote:po meni, najjači osnov bi bio one dvije kile što su tolerisali mimo pravilnika.
Al ne mogu jarane vise, pun mi je klinac , diplomirao 2007g. i gledam kud sunce hoda.
-
sebivazan
#175 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
suncokret10 wrote:gle, kriminalci su sebi napravili pravilnik tako da mogu raditi šta hoće a da sve bude "po zakonu".
Hoces li se ti zaliti ?