Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#151 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

iceman ze wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
iceman ze wrote:@ kakavdanakneiskustvu

Raspitace se moj prijatelj u Zenici pa cu ti javiti ako budem nasao. Slucajno sam i ja naletio u Sarajevu prosle godine.

ima li šta?
Za sada nista. Ne mogu da vjerujem da nema.

ok
art vandeley

#152 Re: Unicredit banka, all about

Post by art vandeley »

Koliki je maksimalni iznos koji se moze podici sa automata ove banke?
sema911s

#153 Re: Unicredit banka, all about

Post by sema911s »

art vandeley wrote:Koliki je maksimalni iznos koji se moze podici sa automata ove banke?
1000KM u toku 24h
kakavdanakneiskustvu

#154 Re: Unicredit banka, all about

pitanje,može li se otkazati kupovina nekog proizvoda koji je plaćen visa clasic karticom,zbog nezadovoljstva klijenta tim proizvodom i uslugom prodavca?
bosniamaj

#155 Re: Unicredit banka, all about

Post by bosniamaj »

Ja sam danas išao da otvorim račun, odnosno da uzmem paket sa internet bankarstvom, i da otvorim devizni račun i samo mogu reći da sam bio jako zadovoljan. Do sad sam koristio samo Maestro karticu, bez paketa, iz UC banke.

Sve je bilo jako brzo, čak nisam morao ni formulare popunjavati, sve je uposlenik obavio na računaru, isprintao, ja potpisao i to je to. Fakat je sve bilo jako jednostavno, a uposleni su, od tete na info pultu do momka/gospodina koji mi je otvorio paket bili jako ljubazni.

Ja sam zadovoljan, zadovoljniji nego što sam bio u Raiffeisenu.
:thumbup:
cranberries

#156 Re: Unicredit banka, all about

Post by cranberries »

bosniamaj wrote:Ja sam danas išao da otvorim račun, odnosno da uzmem paket sa internet bankarstvom, i da otvorim devizni račun i samo mogu reći da sam bio jako zadovoljan. Do sad sam koristio samo Maestro karticu, bez paketa, iz UC banke.

Sve je bilo jako brzo, čak nisam morao ni formulare popunjavati, sve je uposlenik obavio na računaru, isprintao, ja potpisao i to je to. Fakat je sve bilo jako jednostavno, a uposleni su, od tete na info pultu do momka/gospodina koji mi je otvorio paket bili jako ljubazni.

Ja sam zadovoljan, zadovoljniji nego što sam bio u Raiffeisenu.
:thumbup:
Ja cu sutra isto uraditi, treba mi neki obrazac....
kakavdanakneiskustvu

#157 Re: Unicredit banka, all about

navodno se negdje može,zna li ko može li se na nekim benzinskim pumpama gorivo plaćati visa classic karticama na više rata?
kakavdanakneiskustvu

#158 Re: Unicredit banka, all about

kakavdanakneiskustvu wrote:navodno se negdje može,zna li ko može li se na nekim benzinskim pumpama gorivo plaćati visa classic karticama na više rata?

iko?
iceman ze

#159 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Najbolja poslovnica Unicredit banke je u Kovacicima. Inace imam otvoren racun 12 godina i sve probleme su mi samo oni rijesili. Danas kad imam problem u nekoj drugoj poslovnici, nazovem u Kovacice i sve rijesim.

Naravno uvijek cu kritikovati rad banke, ali i dobre primjere moram naglasiti.
rudy81

#160 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

iceman ze wrote:Najbolja poslovnica Unicredit banke je u Kovacicima. Inace imam otvoren racun 12 godina i sve probleme su mi samo oni rijesili. Danas kad imam problem u nekoj drugoj poslovnici, nazovem u Kovacice i sve rijesim.

Naravno uvijek cu kritikovati rad banke, ali i dobre primjere moram naglasiti.

tacno.
a one dvije poslovnice u Titovoj ne znam koja je gora
drndalo

#161 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

kakavdanakneiskustvu wrote:navodno se negdje može,zna li ko može li se na nekim benzinskim pumpama gorivo plaćati visa classic karticama na više rata?

iko?
Tesko da moze na rate... Na Promingu kad placas sa Unicredit karticom bilo koje oznake imas 3% popusta...
kakavdanakneiskustvu

#162 Re: Unicredit banka, all about

drndalo wrote:

iko?
Tesko da moze na rate... Na Promingu kad placas sa Unicredit karticom bilo koje oznake imas 3% popusta...

izgleda da može na hifapetrol pumpama
drndalo

#163 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Ne znam bogme, mada cisto sumnjam...
kakavdanakneiskustvu

#164 Re: Unicredit banka, all about

drndalo wrote:Ne znam bogme, mada cisto sumnjam...

pitao na hifi,kažu da može
drndalo

#165 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Pa dobro, to je nekome mozda koristan podatak, jesi li probao nasuti, i na koliko rata daju ?
kakavdanakneiskustvu

#166 Re: Unicredit banka, all about

drndalo wrote:Pa dobro, to je nekome mozda koristan podatak, jesi li probao nasuti, i na koliko rata daju ?

nisam,samo ih pitao,nije bilo šefa ali kažu da se može na koliko želiš rata i pun rezervoar goriva npr.
relevantan

#167 Re: Unicredit banka, all about

Post by relevantan »

Da li je neko skoro uzimao jes paket u ovoj banci, pa da mu je za dobijanje visa clasic kartice (kartica sa odgodom plaćanja) potrebna saglasnost o zapljeni plate ovjerena u opštini? Zar je to zaista potrebno s obzirom da se ne radi o kreditnoj kartici niti o kreditu uopšte?
Lounge Act

#168 Re: Unicredit banka, all about

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:24, edited 1 time in total.
kadinica

#169 Re: Unicredit banka, all about

Post by kadinica »

Lounge Act wrote:visa clasic je kreditna kartica i na osnovu nje mozes dobiti kredit u banci u visini 4 limita maximalno, bez ziranata, a isplata ide odmah
A kamata je 11%.

Pitanje: Na osnovu čega se utvrđuje visina limita? Meni nekad povećaju, nekad smanje, kažu da se radi automatski, zavisno od priliva na računu. Kod mene su nepune dvije plaće u pitanju, ali iznos varira.
Lounge Act

#170 Re: Unicredit banka, all about

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:30, edited 2 times in total.
rudy81

#171 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

kadinica wrote:
Lounge Act wrote:visa clasic je kreditna kartica i na osnovu nje mozes dobiti kredit u banci u visini 4 limita maximalno, bez ziranata, a isplata ide odmah
A kamata je 11%.

Pitanje: Na osnovu čega se utvrđuje visina limita? Meni nekad povećaju, nekad smanje, kažu da se radi automatski, zavisno od priliva na računu. Kod mene su nepune dvije plaće u pitanju, ali iznos varira.

uzima se prosjek zadnja tri mjeseca kad se odredjuje automatski...tako meni rekose
kadinica

#172 Re: Unicredit banka, all about

Post by kadinica »

Lounge Act wrote:trebalo bi da bude u visini 2 plate, a sad kako ga mijenjaju ne znam. ja sad kako sam na porodiljskom limit mi ukinuli
to mi najvise ide na zivce kod njih- prosle godine bila na bolovanju i nisam imala topli obrok i odmah i onaj limit po redovnoj kartici manji za 500KM
ja ga isplatim skroz i htjela se prebacit u rb, jos nisam jer kod nas se porodiljsko u tesnju MORA primati preko po meni najgore volksbanke, dok zavrsim prebacujem se u rb, nakon smanjenja limita i moje potpune isplate ja potpisem zahtjev da ga ukinu skroz jer ne zelim da ga imam. ukinuli ga, nakon par mjeseci opet ga sami dali pa sad kad sam na porodiljskom opet ga ukinuli :-)
Ovako i ja očekujem na porodiljskom, zato i pitam. A prošli mjesec mi ga povećali :-)
vanjki

#173 Re: Unicredit banka, all about

Post by vanjki »

Sta je ovo u pm..vec dva dana im ne radi sistem u Sarajevu....Bljak od banke majku im
mgogic

#174 Re: Unicredit banka, all about

Post by mgogic »

Jucer sam i ja imao problema sa eba. Danas ide sve OK.
Lounge Act

#175 Re: Unicredit banka, all about

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:30, edited 1 time in total.
Post Reply