ISTINA O SVEDSKOJ I BOSANCIMA U SVEDSKOJ-JEDNOM ZAUVIJEK

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
elsa

Post by elsa »

herka wrote:
stelium wrote:Zasto gotovo svaki bosanski Sved,kad je u posjeti u Bosni,svoje price pocinje sa "Kod nas u Svedskoj..."-sa blazenim sjajem u okicama( :shock: )?
:D

Ev ja cu ti rec...mada sam ja iz Norge,pardon Norveske!
Brat'o jer nam je sam tako dorro, imamo sigurnu lovu prvog,dorra kina,pozorista,igralista,trening sale... ono uzmemo kredit,kupimo bjesna kola,kucu il stan,i na kraju jos sad sam kontala uzet kredit u BiH (imam stelu :) )da kupim stan i u Sarajevu, inace sam iz Mostara (tu MI babovina),ako nis dorra investicija.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Herko, legenda si!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fighter2

Post by Fighter2 »

Ostajte ovdje
sunce tudjeg neba
nece vas grijat (a pogotovo ne u Svedskoj)
ko sto ovo grije.
Gorki su tamo
zalogaji hljeba
gdje svoga nema
i gdje brata nije.

Dajte ba ljudi, kakvo inostranstvo. Meni samo nije jasno sto svi misle da je lakse cistiti ulice po Evropi i svijetu nego ovdje. Sta se zalite na vlasti, zaboravljate - mi smo ih birali (ili nismo ni glasali). Toplo vam preporucujem da umjesto da izvozite svoju pamet (a i glupost), pokusajte se potruditi malo da ova zemlja bolje izgleda. Kakva Svedska ljudi? Kakvi Bosanci u Svedskoj? Uvijek ali bas uvijek ce tamo biti stranci i nista vise. Sta ste se svi prepali zivota, pa nemate muda dignuti guzove sa stolice i uraditi nesto. Dok je ovakvog razmisljanja (gdje sto prije razguliti) nema nama srece.
havetinja

Post by havetinja »

ma hajd to sve, nego, recite vi meni..

...jel istina ono...:D...za svedjanke :o
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nije :D
Stari

Post by Stari »

havetinja wrote:ma hajd to sve, nego, recite vi meni..

...jel istina ono...:D...za svedjanke :o
Postovani havetinjo....na sta to mislis...."ono".

Jel ono za ono :?

De objasni
manijak1

Post by manijak1 »

Misli na :D :D njihovo učešće u domaćinskim obavezama :oops: .
Stari :D :D daj budi konstruktivan :D :D
havetinja

Post by havetinja »

vidi starog :?

15 godina oko njega svedjanke i on ne zna sta je ...ono....:D

znaci, manijak je u pravu :(, nije istina :o
manijak1

Post by manijak1 »

:D Ne mora značiti , Havetinjo , kao i kod izbora automobila vazda me spuca neki :D :D izuzetak :D :D
Stari

Post by Stari »

Pa da su sve plave, plavih ociju, i imaju..... :-? struk kao Agneta (ona plava sto je pjevala u vokalno instrumentalnom sastavu ABBA)....to je uz casne izuzetke, istina u jedno 75% slucajeva.

Jel to ...to?
manijak1

Post by manijak1 »

Jel to ...to?
Jest ako ribe dišu na pluća :oops: .
Malo sam izmijenio poruku da bude u skladu sa topicom . :) :D
Last edited by manijak1 on 07/02/2005 12:44, edited 1 time in total.
havetinja

Post by havetinja »

vidi starog i procenata. zakljucujem da je uspio vidjeti 4 , od kojih su 3 bile sirene a jedna morz. :D
po d vidjeti, podrazumijevam...vidjeti...u prirodnom stanju ...naturalno :o
Stari

Post by Stari »

havetinja wrote:vidi starog i procenata. zakljucujem da je uspio vidjeti 4 , od kojih su 3 bile sirene a jedna morz. :D
po d vidjeti, podrazumijevam...vidjeti...u prirodnom stanju ...naturalno :o
Ono sto zaboravih napomenuti...je na zalost i to ....da je od vremena s' kraja 60-tih i pocetka 70-tih medju svedjankama naglo opala popularnost juznoevropskih momaka...i da je popularnost arijevaca naglo skocila. Dakle odavno su na cijeni oni na koje ja ne licim ama bas nimalo...recimo visoki , plavi, plavih ociju.....struka poput ...Milene Dravic. Tako da je tvoj zakljucak o broju onih koje sam uspio vidjeti .....dobronamjerno al ipak pretjeran.
Fighter2

Post by Fighter2 »

E vidis to je predrasuda, bas kao i ona da Svedi misle da su sve Bosanke kao s onog postera Bosnian girl, dakle s brkovima, bez zuba i da ne nabrajam dalje. Nisu sve Svedjanke plave, zgodne i lijepe. Naprotiv ima ih svakakvih.
havetinja

Post by havetinja »

Fighter2 wrote: Nisu sve Svedjanke plave, zgodne i lijepe. Naprotiv ima ih svakakvih.
ma hajde :cry:..., onda da se podijelimo...ja cu ove prve..a ti , na volju ti...ostatak :D
bojan dokic

Post by bojan dokic »

nasi ljudi su se snasli gdje su god otisli!!!skandinavija pruza sve mogucnosti!!
manijak1

Post by manijak1 »

Naprotiv ima ih svakakvih.
Ma stvarno ima. :D Ova npr. :D :D zamalo nije zvala policiju :D :D
Fighter2

Post by Fighter2 »

Ma jasta nego pruza....uvrede tipa svartskalle iako ti je glava bijela itd itd... ma mani se te price...moze se covjek svuda snaci, pa i u Bosni.
havetinja

Post by havetinja »

manijak1 wrote:
joj, kakva hreska..znas kakve su im tek...policajke :D
winetou

Post by winetou »

Evo male princeze. I nije nešto posebno kakvih ima, ali ipak royal tits :D

Image
Stari

Post by Stari »

havetinja wrote:
manijak1 wrote:
joj, kakva hreska..znas kakve su im tek...policajke :D

Evo otprilike ovakve:

Image

Samo....ne bih ti preporucio da imas bilo kakvog posla s njima....nacuo sam da su vecinom profesionalno deformisane. Mada ...nikad se ne zna...jelte.
merich

Post by merich »

hehehehehhehehehhehehehehe jao jao diskusije masala:) 8-) :P otkud izvire sva ova informacija :-D :D
FIKUS2

Post by FIKUS2 »

tolkien wrote:LAŽ je i KLEVETA da je na Zapadu dobro ikome ko je i 1% Bošnjak-musliman.

Gdje crkvena zvona zvone nema opstanka Muji, Sulji, Hasi i Fati ;).
nije istina, znam ja jako uspjesnih i rado vidjenih muslima/muslimanki po zapadu ;)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

FIKUS2 wrote:
tolkien wrote:LAŽ je i KLEVETA da je na Zapadu dobro ikome ko je i 1% Bošnjak-musliman.

Gdje crkvena zvona zvone nema opstanka Muji, Sulji, Hasi i Fati ;).
nije istina, znam ja jako uspjesnih i rado vidjenih muslima/muslimanki po zapadu ;)
Meni bome jeste.... :)
SKENDERIJA

Post by SKENDERIJA »

Igrom prilika bio sam sambo u Svedskoj i ne bi vise zivio tamo za milione kruna!!!!Pa to je zona sumraka jos kazu sreca moja zivio sam u vecem gradu zvanom Geteborg.Poslije 5 sati popodne nema nigdje covjeka na ulic,i zona sumraka,vjetar puse zima da ti se jaja zalede.Cekaju vikend da dodze da se napiju malo izadzu i to je sve.Meni je bilo bolje u ratu u Sarajevu sto se druzenja tice nego gore :D zivi seljakluk samo cekaju feste i koncerte i to je to.A najveca tuga je sto zive od jula do jula ono odmor u BIH i to je sve, a vecina ne zna da postoje i druga mjesta na planeti i to iz Svedske pravo jeftino da ides gdje god hoces,ali raja nemaju para kad 80 posto ljudi koje znam gore kockaju od dosade :D Nikad ne bi zivio gore ponavljam ko je navikao na zivot i da izlazi i da se provodi za njega nije Svedska,a ko je navikao da rinta u fabrici e onda je Volvo za njega jer ima posla koliko hoces....
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Sve je to tako kako kažeš.... :-?

Ali postoji i druga strana medalje, ljudi koji su navikli da izlaze ti i izlaze.
Ja nisam bila u GBG, ali zato živim u Stockholmu, a tu ima mjesta za i izaži i za provod. Stvar je ko je na šta navikao. I koliko love ima u đepu.
A što se putovanja tiče i to ti je kako je ko navikao, ako nije putovao u zemlji iz koje dolazi neće vala ni ovdje...

Svako radi ono što mu drago...znači ne moraš raditi to kao ti što ih naved...Zar ne?....... :)
Post Reply