Aca Lukas
Moderator: _BataZiv_0809
- snaga_znanja
#151 Re: Aca Lukas
Bez obzira na sve meni je zanimljivije to kako sve kulturne institucije u ovoj drzavi nemaju posjetu kao na dva koncerta narodnih pjevaca. Pogotovo ako se uzme u obzir da je recimo izlozba uglavnom besplatna, dok se Aca Lukas masno naplacuje.
To sto Aca dize tri prsta u Srbiji je za mene relevantno koliko se i trpa bijelim u nos prije koncerta... Mene vise kao pojava fascinira njegova publika.
To puno govori o nama kao drzavi, regionu i o tome koliko smo zatucani. A baciti suzavac na koncert Ace Lukasa je u domenu morbidluka za sto bi ja poslao nekog u zatvor na 10 godina. Jer taj suzavac je vrlo lako mogao kostati glave jedno 50 ljudi.
Ocigledno mozak i razmisljanje na ovim prostorima nisu jaca strana....
To sto Aca dize tri prsta u Srbiji je za mene relevantno koliko se i trpa bijelim u nos prije koncerta... Mene vise kao pojava fascinira njegova publika.
To puno govori o nama kao drzavi, regionu i o tome koliko smo zatucani. A baciti suzavac na koncert Ace Lukasa je u domenu morbidluka za sto bi ja poslao nekog u zatvor na 10 godina. Jer taj suzavac je vrlo lako mogao kostati glave jedno 50 ljudi.
- MedenoSrce
#152 Re: Aca Lukas
ja ove omladine, nije isto gledati i držati u ruci 
- Veliko Stopalo
#153 Re: Aca Lukas
nije to pljuvachina, to je realno stanje stvari. nisu obichni ljudi krivi shto je tako, nego se takva situacija generishe s vrha, od vlasti.potres_mozga wrote:
Ako vec kao zelis biti realan, onda izoluj stvari koje ti se ne svidjaju i njih navedi, a ne generazlizuj i ne pljuj po citavom gradu i njegovim stanovnicima.
Zanimljivo kako nista nista normalno o Sarajevu nisi napisao kako si se registrovao, sve se svodi na pljuvacinu svega i svacega.
Zar je moguce da u Sarajevu nista ne valja?
uzzhivaj...
Last edited by Veliko Stopalo on 16/12/2012 14:09, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#154 Re: Aca Lukas
Kulturne manifestacine nigdje svijetu nisu masovno posjecenesnaga_znanja wrote:Bez obzira na sve meni je zanimljivije to kako sve kulturne institucije u ovoj drzavi nemaju posjetu kao na dva koncerta narodnih pjevaca. Pogotovo ako se uzme u obzir da je recimo izlozba uglavnom besplatna, dok se Aca Lukas masno naplacuje.
-
Mustang1
#155 Re: Aca Lukas
Jebote .. Na pojedinacnim slikama sve zene .. A u masi nigdje zene sve mudonje .. Ovo je gore nego kad Zrce na Indexu reklamirajuLud i ponosan wrote:http://www.ekskluziva.ba/Aca-Lukas-prir ... 11029.html
16 tauzenki... Rame uz rame sa Colom i Balasevicem...![]()
- uglavnomja
#156 Re: Aca Lukas
karte za ono zgepce bibera se prodaju za 1 dan, mjesecima prije koncerta 
-
detroit-mercy
#157 Re: Aca Lukas
Inace Jezero je ManhatanJedinstvo_Manchester wrote:Ne dolaze oni iz okoline vjeruj mi, oni su dosli 96 i pustili korjenje ko da su tu oduvjek. Tako meni jedan lik rođen u Goraždu doselio 96 u Sarajevo prosipa priču on fina gradska raja kulturica i tako to meni koji sam rođen na Jezeru.EmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
Ne treba nama popis stanovnistva, samo napravi par ovakvih koncerata i eto ti popisa. Ovi ostali sto ne dodju zacas ce se prebrojati...
-
julisiz es grant
#158 Re: Aca Lukas
Svaka čast!detroit-mercy wrote:Kulturne manifestacine nigdje svijetu nisu masovno posjecenesnaga_znanja wrote:Bez obzira na sve meni je zanimljivije to kako sve kulturne institucije u ovoj drzavi nemaju posjetu kao na dva koncerta narodnih pjevaca. Pogotovo ako se uzme u obzir da je recimo izlozba uglavnom besplatna, dok se Aca Lukas masno naplacuje.
Ocigledno mozak i razmisljanje na ovim prostorima nisu jaca strana...., kultura je ipak stvar elite
dok su koncerti Seka, Aca, Rozgi, Lady Gaga, Britney, Rihana i drugih popunjeni do posljednjeg mjesta stadiona. Ili mozda msilis da je Rihana kultura
.
- uglavnomja
#159 Re: Aca Lukas
detroit-mercy wrote: . Nesto se ne sjecam da je i jedan veliki band svirao na Kosevuosim onog sadaka koncerta U2a
![]()
.
bijelo dugme
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#160 Re: Aca Lukas
jel ono ona poznata manekenka na slikama
sad je sve mnogo jasnije
sad je sve mnogo jasnije
-
radostan dan
#161 Re: Aca Lukas
e on ko i jaran mu po veni onaj iz ekatarine, sve neka skrivena značenja u pjesmama, ko da su svi vesla sisali jbt, vidi ovo e
miris tamjana, ukro sa jasnom namjerom
kafana na balkanu, e hoće novu yu
šta učini crni gavrane, snimljena isti mjesec kad je potpisan dejton
ne rađaj grešnike, protiv mješanih brakova
vrati nam se druže moj, koštunici posvećena
nije ti ovo amerika, zukorliću i nataši kandić e
Last edited by radostan dan on 16/12/2012 14:20, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#162 Re: Aca Lukas
kako li propade onaj muzej? 
- snaga_znanja
#163 Re: Aca Lukas
Kultura na zapadu jest stvar elite, ali kultura u Bosni i Hercegovini je besplatna uglavnom... A o tome da su ove pjevaljke u nas i u svijetu iste tu nema dileme.detroit-mercy wrote:Kulturne manifestacine nigdje svijetu nisu masovno posjecenesnaga_znanja wrote:Bez obzira na sve meni je zanimljivije to kako sve kulturne institucije u ovoj drzavi nemaju posjetu kao na dva koncerta narodnih pjevaca. Pogotovo ako se uzme u obzir da je recimo izlozba uglavnom besplatna, dok se Aca Lukas masno naplacuje.
Ocigledno mozak i razmisljanje na ovim prostorima nisu jaca strana...., kultura je ipak stvar elite
dok su koncerti Seka, Aca, Rozgi, Lady Gaga, Britney, Rihana i drugih popunjeni do posljednjeg mjesta stadiona. Ili mozda msilis da je Rihana kultura
.
- MedenoSrce
#164 Re: Aca Lukas
trebao je u botanickoj basti koncert organizovati da bar struju platimo
-
Mustang1
#165 Re: Aca Lukas
Koja ? Meni su sve iste.. rawaqBlack swan wrote:jel ono ona poznata manekenka na slikama
sad je sve mnogo jasnije
- burekdzijabezmesa
#166 Re: Aca Lukas
radostan dan wrote:e on ko i jaran mu po veni onaj iz ekatarine, sve neka skrivena značenja u pjesmama, ko da su svi vesla sisali jbt, vidi ovo e
paša, haj u kafanu, da vidiš kako idu te pjesme ko mlijeko
-
detroit-mercy
#167 Re: Aca Lukas
Sorryuglavnomja wrote:detroit-mercy wrote: . Nesto se ne sjecam da je i jedan veliki band svirao na Kosevuosim onog sadaka koncerta U2a
![]()
.
bijelo dugme
- Mali_Vuk
#168 Re: Aca Lukas
Eee, that is the question!plain vanilla wrote:kako li propade onaj muzej?
- MedenoSrce
#169 Re: Aca Lukas
sve su to masoni zakuhaliradostan dan wrote:e on ko i jaran mu po veni onaj iz ekatarine, sve neka skrivena značenja u pjesmama, ko da su svi vesla sisali jbt, vidi ovo e
- Mali_Vuk
#170 Re: Aca Lukas
radostan dan wrote:e on ko i jaran mu po veni onaj iz ekatarine, sve neka skrivena značenja u pjesmama, ko da su svi vesla sisali jbt, vidi ovo e
- Veliko Stopalo
#171 Re: Aca Lukas
pogledaj samo kako su obucheni likovi sa slika, sve po posljednjoj modi. to su mace, bundice, chizmice, ajfonchichi, ajpedchichi... elita grada.Black swan wrote:jel ono ona poznata manekenka na slikama
sad je sve mnogo jasnije
-
mg
#172 Re: Aca Lukas
Sto su ljudi vise neuki, to vise glasova na izborima.
Citav zivot slusam rock i metal al se zbog toga ne osjecam boljim ili urbanijim od nekog papcica dizelasa. Al zbog opceg nivoa kulture da...
I povezanost muzike, opce kulture i ponasanja ima jako veze. Jer neko ko dolazi iz subkulture papanluka i dziberstva ne moze se prodat pod fgr. Isto ako sto je techno iznjedrio horde na bobama, tako su narodnjaci iznjedrili papke, bodenje i pucnjave...
Citav zivot slusam rock i metal al se zbog toga ne osjecam boljim ili urbanijim od nekog papcica dizelasa. Al zbog opceg nivoa kulture da...
I povezanost muzike, opce kulture i ponasanja ima jako veze. Jer neko ko dolazi iz subkulture papanluka i dziberstva ne moze se prodat pod fgr. Isto ako sto je techno iznjedrio horde na bobama, tako su narodnjaci iznjedrili papke, bodenje i pucnjave...
- KPNCTNJAH
#173 Re: Aca Lukas
Kaze onaj da je Aca seljacina, a Halid nije...
Halid i roker Tifa uz ovog Ninu
"Djevojka mog jarana, ne zna sta je banana" genijalno
Halid i roker Tifa uz ovog Ninu
"Djevojka mog jarana, ne zna sta je banana" genijalno
-
detroit-mercy
#174 Re: Aca Lukas
Varas sesnaga_znanja wrote:detroit-mercy wrote:Kulturne manifestacine nigdje svijetu nisu masovno posjecenesnaga_znanja wrote:Bez obzira na sve meni je zanimljivije to kako sve kulturne institucije u ovoj drzavi nemaju posjetu kao na dva koncerta narodnih pjevaca. Pogotovo ako se uzme u obzir da je recimo izlozba uglavnom besplatna, dok se Aca Lukas masno naplacuje.
.
Kultura na zapadu jest stvar elite, ali kultura u Bosni i Hercegovini je besplatna uglavnom... A o tome da su ove pjevaljke u nas i u svijetu iste tu nema dileme.
-
FMDzem
#175 Re: Aca Lukas
Kako to oni vide:
" Razlog nesto kraceg koncerta srbijanskog estradnog umjetnika je odraz sigurnosnih mjera. U dogovoru sa organizatorom ovo velikog spektakla odlucili smo da skratimo vrijeme odrzavanja ovog, za nas grad veoma znacajnog koncerta. S obzirom da cinimo sve sto je u nasoj mogucnosti da osiguramo ovaj grad od nezeljenih scena, sve raspolozive jedinice smo postavili u samu jezgru grada, te patrole duz tramvajskog kolosijeka na relaciji kojom se krece popularna sestica." Glas.govor. MUP-a KS
Kako to mi vidimo:
" Jarane ajmo lagano, sace nam zadnji bus za Ilidzu."
" Razlog nesto kraceg koncerta srbijanskog estradnog umjetnika je odraz sigurnosnih mjera. U dogovoru sa organizatorom ovo velikog spektakla odlucili smo da skratimo vrijeme odrzavanja ovog, za nas grad veoma znacajnog koncerta. S obzirom da cinimo sve sto je u nasoj mogucnosti da osiguramo ovaj grad od nezeljenih scena, sve raspolozive jedinice smo postavili u samu jezgru grada, te patrole duz tramvajskog kolosijeka na relaciji kojom se krece popularna sestica." Glas.govor. MUP-a KS
Kako to mi vidimo:
" Jarane ajmo lagano, sace nam zadnji bus za Ilidzu."