muzika i predrasude
Moderator: _BataZiv_0809
- cyprus
#151 Re: muzika i predrasude
Priznajem da imam predasude prema ljudima koji procjenjuju druge ljude prema vrsti muzike koju slušaju... Smatram ih ograničenima 
- So What!
#152 Re: muzika i predrasude
Zanimljiv je put Ministrya, u početku su bili EBM bend i malo eksperimentiranja, slično je radio i Nine Inch Nails da bi kasnije Ministry postao jedan od boljih američkih metal bendova moglo bi se reći da najviše obrađuju politiku u svojim teksotvima. Volim takve bendove, Megadeth također obrađuje politiku u svojim tekstovima, ali manje direktno nego Ministry.CVIKERASH wrote:So What! wrote:Hajmo se nać' na sredini (plus odličan tekst):CVIKERASH wrote:Zar nismo juce presli na elektroniku ovdje?
Prvi album Ministryja.Dok Alu nisu ubacili heroin u drogu
sa
Ono što se ovdje rijetko spominje na ovom forumu je meni lično fenomen Depeche Modea. Ja lično volim taj bend, a nevjerovatna je stvar koliko svi gotive taj bend. Evo npr. Kreator kao uvodnu pjesmu na svojim koncertima korisit Personal Jesus u izvedbi Johnny Casha? Šta to ima Depeche Mode, da imaju status rockstara, a objektivno ne sviraju rock.
-
kojeime
#153 Re: muzika i predrasude
A jeste se upalili. Neka metala, neka i turbofolka. Sve je to isto.
- dale cooper
#154 Re: muzika i predrasude
Minstry i NIN su super i sve to, ali oni pripadaju nešto kasnijem hibridu industrial i metal muzike.
Kad se govori o izvornoj industrial muzici, prvo što se mora spomenuti su:
Pionirski bendovi čiji se uticaj i danas osjeti, posebno u elektronici.
Kad se govori o izvornoj industrial muzici, prvo što se mora spomenuti su:
Pionirski bendovi čiji se uticaj i danas osjeti, posebno u elektronici.
-
dezurni_ucenik
#156 Re: muzika i predrasude
Od industrije,,da da,Trobling Gristle,odnosno Genesis P-oridge(onaj ludi tranvestit.Meni licno je puno bolja njegova druga grupa iz 80tih Psychic TV.
-
dezurni_ucenik
#157 Re: muzika i predrasude
][/quote]
sa
[/quote]
Zanimljiv je put Ministrya, u početku su bili EBM bend i malo eksperimentiranja, slično je radio i Nine Inch Nails da bi kasnije Ministry postao jedan od boljih američkih metal bendova moglo bi se reći da najviše obrađuju politiku u svojim teksotvima. Volim takve bendove, Megadeth također obrađuje politiku u svojim tekstovima, ali manje direktno nego Ministry.
Ono što se ovdje rijetko spominje na ovom forumu je meni lično fenomen Depeche Modea. Ja lično volim taj bend, a nevjerovatna je stvar koliko svi gotive taj bend. Evo npr. Kreator kao uvodnu pjesmu na svojim koncertima korisit Personal Jesus u izvedbi Johnny Casha? Šta to ima Depeche Mode, da imaju status rockstara, a objektivno ne sviraju rock.[/quote]
In Flames su obradili Everything Counts
sa
[/quote]
Zanimljiv je put Ministrya, u početku su bili EBM bend i malo eksperimentiranja, slično je radio i Nine Inch Nails da bi kasnije Ministry postao jedan od boljih američkih metal bendova moglo bi se reći da najviše obrađuju politiku u svojim teksotvima. Volim takve bendove, Megadeth također obrađuje politiku u svojim tekstovima, ali manje direktno nego Ministry.
Ono što se ovdje rijetko spominje na ovom forumu je meni lično fenomen Depeche Modea. Ja lično volim taj bend, a nevjerovatna je stvar koliko svi gotive taj bend. Evo npr. Kreator kao uvodnu pjesmu na svojim koncertima korisit Personal Jesus u izvedbi Johnny Casha? Šta to ima Depeche Mode, da imaju status rockstara, a objektivno ne sviraju rock.[/quote]
In Flames su obradili Everything Counts
- dale cooper
#158 Re: muzika i predrasude
Psychic TV su u suštini kontinuacija Throbbing Gristlea jer su većina članova u početku bili istiCVIKERASH wrote:Od industrije,,da da,Trobling Gristle,odnosno Genesis P-oridge(onaj ludi tranvestit.Meni licno je puno bolja njegova druga grupa iz 80tih Psychic TV.
u oba benda, razlika je u nešto drugačijem konceptu. I da i oni su bili sjajni.
Od tih "side" projekata Throbbing Gristlea meni su lično jako dragi Chris and Cosey koji
su bili više electro pop nego industrial. Ali kakav electro pop!
Što se tiče fascinacije metal muzičara Depeche Modeom to vjerovatno najviše leži u
onom periodu koji počinje 1986 sa albumom Black Celebration i težim electro pop
zvukom, mračnijim i atmosferičnijim, sa tekstovima punim emotivne sumnje,
melankolije i čak u nekim momentima mračne seksualne opsesije.
To je ta imperijalna faza na kojem počiva legenda Depeche Mode, a
ide od Black Celebration pa sve do Songs Of Faith & Devotion.
Tu leži ta privlačnost DM-a generacijama metal muzičara.
Nešto slično je i u vezi The Cure pa čak i Smithsa.
-
Ugljesa_
#159 Re: muzika i predrasude
Vi ste svjesni da tom raspravom o bendovima i tekstovima samo potvrdjujete odredjene stereotipe o sebi?
- Industrialyzer
#160 Re: muzika i predrasude
e Dale Cooper, kad si spomenuo Berlin, prosle godine sam bio u Tresoru, e ono ja zovem underground-om!!! Definitivno preporuka ako vec nisi bio, brutalno je 
- dale cooper
#161 Re: muzika i predrasude
Nisam, ali čuo sam za njega. Kao i za famozni Berghain za kojeg kažu da ima strašno selektivnaIndustrialyzer wrote:e Dale Cooper, kad si spomenuo Berlin, prosle godine sam bio u Tresoru, e ono ja zovem underground-om!!! Definitivno preporuka ako vec nisi bio, brutalno je
pravila ulaska.
- Industrialyzer
#162 Re: muzika i predrasude
dale cooper wrote:Nisam, ali čuo sam za njega. Kao i za famozni Berghain za kojeg kažu da ima strašno selektivnaIndustrialyzer wrote:e Dale Cooper, kad si spomenuo Berlin, prosle godine sam bio u Tresoru, e ono ja zovem underground-om!!! Definitivno preporuka ako vec nisi bio, brutalno je
pravila ulaska.
Ja sam bio sa nekim prijateljima koji se bave produkcijom tamo pa nas niko nista nije ni pitao, samo prosli
Doduse, malo previse pederluka tamo ima za moj ukus al haj
- So What!
#163 Re: muzika i predrasude
Zanimljivo objašnjenje, a zaista je kamara metal bendova obradila Depeche Mode. Osim Marilyna Mansona koji je obradio Personal Jesus tu je i obrada meni njihove najdraže pjesme Black Celebration od njemačkog benda Crematory:dale cooper wrote:Psychic TV su u suštini kontinuacija Throbbing Gristlea jer su većina članova u početku bili istiCVIKERASH wrote:Od industrije,,da da,Trobling Gristle,odnosno Genesis P-oridge(onaj ludi tranvestit.Meni licno je puno bolja njegova druga grupa iz 80tih Psychic TV.
u oba benda, razlika je u nešto drugačijem konceptu. I da i oni su bili sjajni.
Od tih "side" projekata Throbbing Gristlea meni su lično jako dragi Chris and Cosey koji
su bili više electro pop nego industrial. Ali kakav electro pop!
Što se tiče fascinacije metal muzičara Depeche Modeom to vjerovatno najviše leži u
onom periodu koji počinje 1986 sa albumom Black Celebration i težim electro pop
zvukom, mračnijim i atmosferičnijim, sa tekstovima punim emotivne sumnje,
melankolije i čak u nekim momentima mračne seksualne opsesije.
To je ta imperijalna faza na kojem počiva legenda Depeche Mode, a
ide od Black Celebration pa sve do Songs Of Faith & Devotion.
Tu leži ta privlačnost DM-a generacijama metal muzičara.
Nešto slično je i u vezi The Cure pa čak i Smithsa.
- dale cooper
#165 Re: muzika i predrasude
Gdje god sam čitao o Berghainu spominje se da je kraljevstvo dekadencije. Čak ima navodnoIndustrialyzer wrote:dale cooper wrote:Nisam, ali čuo sam za njega. Kao i za famozni Berghain za kojeg kažu da ima strašno selektivnaIndustrialyzer wrote:e Dale Cooper, kad si spomenuo Berlin, prosle godine sam bio u Tresoru, e ono ja zovem underground-om!!! Definitivno preporuka ako vec nisi bio, brutalno je
pravila ulaska.
Ja sam bio sa nekim prijateljima koji se bave produkcijom tamo pa nas niko nista nije ni pitao, samo prosliKad dole, iza resetaka djevojka neka, kasnije saznam da je to GO!DIVA, joj male sta radi technu
![]()
![]()
Doduse, malo previse pederluka tamo ima za moj ukus al haj
par prostorija odvojenih specijalno za seksualne aktivnosti.
i sam bavi DJ poslom mi je pričao kako je jednostavno vraćen sa vrata jer im se činio da
nije dovoljno zabavan ili nešto tako. Vratari su im skroz jebeni igrači koji imaju neko
svoje mjerilo ko može, a ko ne može ući. Ne pomaže ti ništa ako si ulickan, čak što više
to te može i sjebati.
- Obskurni
#166 Re: muzika i predrasude
Kad neko kaže da voli ovo naprimjer, ja odma znam da cemo se slagati
-
LSD
#167 Re: muzika i predrasude
Obicno cvrljanje...MBV su neinventivni irski besposlicari, za koje važi ona nepisana "bolje što su se raspali".
A za ove hipstere i muzicke kvazi-puritance koji su uspjeli napraviti i od ove teme slikovnicu sa klipovima grupa koje slušaju - ima jedna adekvatna i jednostavna
A za ove hipstere i muzicke kvazi-puritance koji su uspjeli napraviti i od ove teme slikovnicu sa klipovima grupa koje slušaju - ima jedna adekvatna i jednostavna
-
sumirprimus
#168 Re: muzika i predrasude
žar zasija iz očiju,duši što sad gine,taman htede poseći je,ona reče sine...
nemoj sine ne greši se,ako svoga znadeš,majka sam ti poznajem ti nad usnama mladež...
kob sudbineee i njen danaak,dade mu na daar...celi život da proživi kao janičar... daj vlahov!
nemoj sine ne greši se,ako svoga znadeš,majka sam ti poznajem ti nad usnama mladež...
kob sudbineee i njen danaak,dade mu na daar...celi život da proživi kao janičar... daj vlahov!
- dale cooper
#169 Re: muzika i predrasude
Nisu se raspali, Shields je nedavno objavio da je novi album završen.LSD wrote:Obicno cvrljanje...MBV su neinventivni irski besposlicari, za koje važi ona nepisana "bolje što su se raspali".
A za ove hipstere i muzicke kvazi-puritance koji su uspjeli napraviti i od ove teme slikovnicu sa klipovima grupa koje slušaju - ima jedna adekvatna i jednostavna![]()
Jesi li siguran šta znači puritanizam?
-
LSD
#170 Re: muzika i predrasude
nIje valjda da ponovo snimaju neštodale cooper wrote:Nisu se raspali, Shields je nedavno objavio da je novi album završen.LSD wrote:Obicno cvrljanje...MBV su neinventivni irski besposlicari, za koje važi ona nepisana "bolje što su se raspali".
A za ove hipstere i muzicke kvazi-puritance koji su uspjeli napraviti i od ove teme slikovnicu sa klipovima grupa koje slušaju - ima jedna adekvatna i jednostavna![]()
![]()
Jesi li siguran šta znači puritanizam?
ma raspadnite se više barabe jedne, vakat vam je odavno....dosta ste varali pošten narod
- cyprus
- dale cooper
#172 Re: muzika i predrasude
Jeste vala, tek su 22 godine prošle od Lovelessa a oni opet hoće novi album.LSD wrote: nIje valjda da ponovo snimaju nešto![]()
nek' je sa srecom onima koji budu slušali te tegobe- trebat ce im.
ma raspadnite se više barabe jedne, vakat vam je odavno....dosta ste varali pošten narod
- Obskurni
- Kemal Malovčić
#174 Re: muzika i predrasude
lsd, šta fali mbv-u čoeče