Kazna - radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#151 Re: Kazna - radar

Post by channel10 »

belfy wrote:
condy wrote:
belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... :lol:
banda jedna, ne mozes vise voziti ni mimo propisa i znakova!... :lol:
Fakat prava ciganija. Hebe se njima dal voziš po zakonu, sto vise kazni to bolje...pa oni imaju normu koliko kazni moraju naljepit...Rs propada, zafalilo para pa udri po džepu....i to voziš po zakonu je otrcano i neiskusno, da si češće na cesti shvatio bi da ima muljaža oko znakova....imaš oganičenje 80 i voziš ti tako, i pored ceste se pojave dvije kuće za naše naseljeno mjesto i pojavi se tu negdje znak od 60 km/h i to samo u tom dijelu od nekih stotinjak metara, i sad ko ne vozi stalno tom cestom, on će naletit na taj znak, odma smanjit al oni murija metne radar po zakonu odma iza znaka, i tako love kad ti ukapiraš znak u tom momentu te radar lovi nemaš vremena bukvalno smanjit jedino da znaš cestu napamet...nije problem za divljake njima treba auto oduzet, problem je ovo, kad ljude režu za malo prekoračenje a takvih je najviše, i takvi su im stalne mušterije...vozi po propisu a znak stave na sunčanu stranu, direkt u njega cjeli dan sunce peče, kome ti ono bando :D
cek malo.. kako se hebe njih o zakonu kada te po istom kaznjavaju? sve i da imaju normu ne mogu te naljepiti ako vozis u granicama odredjenim znakovima i zakonom... valjda se tada lakse pozvati na RS... mogu i ja tako- evo: ko te jebe? vozis preko ogranicenja - kazna! meni, tebi i bilo kome. sto bi se ja drzao ogranicenja, da bi se ti pravio "normalan" da mozes tu ici brze? pa onda ti popijes kaznu, a ja ne, pa policija i zakoni ne valjaju? jebote mozak...

zakon je otrcan i ne valja, jos ga prave neiskusni... zato jer tebi to smeta, logicno, jel tako?
onako, kad smo vec u prijateljskom tonu- seres. ja u 12 godina voznje sam samo jednom dobio kaznu za prekoracenje brzine, ali tada sam to platio, i nisam plakao, jer mi je vrijeme bio jako bitno. znas ono: "vrijeme je novac..." eh, jedan jedini put kad sam platio cak ni novac nije bio u pitanju, nego nesto skuplje...

koji se klinac iko pokusava izvlaciti da policija radi nezakonito? ono - "sakrili radar", "tronozac"... pa sa tim nemas problema ako postuje saobracajne propise i zakon.
Pa kad vec prijateljski seremo, to ne znaci da si u tih 12 godina jedini put prekoracio ogranicenje, nego da su te samo jednom uhvatili :mrgreen:
taureg71

#152 Re: RE: Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Throttle wrote:
taureg71 wrote:
Throttle wrote:Hajmo tipkat na telefon i gledat gdje je policija dok vozimo preko ogranicenja
moze se blicat..

ne kontam a sto tipkat tad na tel ????de pojasni, bojim se da si u zabludi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Pa kako cu ja dojavit na tu aplikaciju ili redovno pratit gdje ima radar nego gledajuci u telefon?
Blicam i po gradu, osim papcima sa dugim svjetlima i rastimanim farovima a pogotovo na brzim cestama
ama eto nije.. tel tebi pisti kad nailazis na patrolu... nemas potrebe tipkati nista

insomnia78

#153 Re: Kazna - radar

Post by insomnia78 »

vozi lola, prati ga patrola
taureg71

#154 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

hahahahha

amar1994

#155 Re: Kazna - radar

Post by amar1994 »

Semizovac :D :izet: i jos par mjesta blizu njega :run:
taureg71

#156 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

ljudi majke mi bar 20x me nasa patrola spasila u Srbiji i C. Gori, odlicna aplikacija, probajte... sto nas vise koristi dobija na vrijednosti

kakavdanakneiskustvu

#157 Re: Kazna - radar

Post by kakavdanakneiskustvu »

supercali wrote:Pa citas li ti zadnjih dana
Oduzeli su jedno 20-30 auta sigurno

u zenici ih sedmicno bar 2-3 oduzmu
taureg71

#158 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

to me raduje

belfy

#159 Re: Kazna - radar

Post by belfy »

channel10 wrote:
belfy wrote: cek malo.. kako se hebe njih o zakonu kada te po istom kaznjavaju? sve i da imaju normu ne mogu te naljepiti ako vozis u granicama odredjenim znakovima i zakonom... valjda se tada lakse pozvati na RS... mogu i ja tako- evo: ko te jebe? vozis preko ogranicenja - kazna! meni, tebi i bilo kome. sto bi se ja drzao ogranicenja, da bi se ti pravio "normalan" da mozes tu ici brze? pa onda ti popijes kaznu, a ja ne, pa policija i zakoni ne valjaju? jebote mozak...

zakon je otrcan i ne valja, jos ga prave neiskusni... zato jer tebi to smeta, logicno, jel tako?
onako, kad smo vec u prijateljskom tonu- seres. ja u 12 godina voznje sam samo jednom dobio kaznu za prekoracenje brzine, ali tada sam to platio, i nisam plakao, jer mi je vrijeme bio jako bitno. znas ono: "vrijeme je novac..." eh, jedan jedini put kad sam platio cak ni novac nije bio u pitanju, nego nesto skuplje...

koji se klinac iko pokusava izvlaciti da policija radi nezakonito? ono - "sakrili radar", "tronozac"... pa sa tim nemas problema ako postuje saobracajne propise i zakon.
Pa kad vec prijateljski seremo, to ne znaci da si u tih 12 godina jedini put prekoracio ogranicenje, nego da su te samo jednom uhvatili :mrgreen:
pa nek bude i tako, ali cak ni tada nisam srao kako me uhvatise i sto me uslikase... niti sam se kome zalio da policija radi mimo zakona, da sakrivaju radare... ako si zasrao - zasrao si... valjda je ljudski priznati, jel?
channel10

#160 Re: Kazna - radar

Post by channel10 »

Jest tako, ali vjerovao ili ne, svi cemo mi ovdje oplakati kad se krene primjenjivati novi zakon od Februara 2017. jer su ipak pretjerali sa visinom vecine kazni.
Better Man

#161 Re: Kazna - radar

Post by Better Man »

channel10 wrote:Jest tako, ali vjerovao ili ne, svi cemo mi ovdje oplakati kad se krene primjenjivati novi zakon od Februara 2017. jer su ipak pretjerali sa visinama kazni.
Samo nek povečavaju kazne. Da se ja pitam još bi ih više povečao. Dosta je bilo više idiota koji pričaju na mobitel dok voze, držemalu djecu na prednjem sjedištu ili u krilu, voze bez svjetala i da ne nabrajam dalje. Onaj ko poštuje propise njemu ne smeta povečanje kazni.
taureg71

#162 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

channel10 wrote:Jest tako, ali vjerovao ili ne, svi cemo mi ovdje oplakati kad se krene primjenjivati novi zakon od Februara 2017. jer su ipak pretjerali sa visinom vecine kazni.
potpisujem

channel10

#163 Re: Kazna - radar

Post by channel10 »

Better Man wrote:
channel10 wrote:Jest tako, ali vjerovao ili ne, svi cemo mi ovdje oplakati kad se krene primjenjivati novi zakon od Februara 2017. jer su ipak pretjerali sa visinama kazni.
Samo nek povečavaju kazne. Da se ja pitam još bi ih više povečao. Dosta je bilo više idiota koji pričaju na mobitel dok voze, držemalu djecu na prednjem sjedištu ili u krilu, voze bez svjetala i da ne nabrajam dalje. Onaj ko poštuje propise njemu ne smeta povečanje kazni.
Nema njih toliko,koliko ima onih koji voze 57, a ogranicenje 50. Nema njih toliko, koliko ima onih koji voze 47, a ogranicenje 40.

Tebi normalno da za to prekoracenje brzine platis 100-300KM? Sta ustvari znaci toliki raspon unutar iste kazne?

Nema njih toliko, koliko ima "pogresno" postavljenih znakova gdje stavi ogranicenje 40, a moze biti komotno 50 ili 60. Pa onda ovi gore sve cesce postavljeni znakovi gdje imas naglo smanjenje brzine sa 80 na 60 ili sa 60 na 40 za nekih 50 duznih metara gdje postave radar itd........................

Kad bi sve to doveli u red, onda ne bi bilo problema sa ovolikim visinama kazni.
kakavdanakneiskustvu

#164 Re: Kazna - radar

Post by kakavdanakneiskustvu »

Better Man wrote:
:thumbup:
Dzontra_Volta

#165 Re: Kazna - radar

Post by Dzontra_Volta »

Ne postoje kazne za prekoračenje brzine do 10 km/h.
Za prekoračenje od 10 do 20 km/h van naselja kazna će po novom zakonu biti 50 KM (umjesto 40 KM), tako da nije baš toliko pretjerano.
Last edited by Dzontra_Volta on 23/12/2016 23:36, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#166 Re: Kazna - radar

Post by Truba »

insomnia78 wrote:vozi lola, prati ga patrola
:lol: :lol: :lol:
taureg71

#167 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Dzontra_Volta wrote:Ne postoje kazne za prekoračenje brzine do 10 km/h.
Za prekoračenje od 10 do 20 km/h van naselja kazna će po novom zakonu biti 50 KM (umjesto 40 KM), tako da nije baš toliko pretjerano.
odkud to??? nema kazne ispod 100km

supercali

#168 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by supercali »

taureg71 wrote:

Od uvijek
Kad si ti polozio?
Nepass

#169 Re: Kazna - radar

Post by Nepass »

belfy wrote:
condy wrote:
belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... :lol:
banda jedna, ne mozes vise voziti ni mimo propisa i znakova!... :lol:
Fakat prava ciganija. Hebe se njima dal voziš po zakonu, sto vise kazni to bolje...pa oni imaju normu koliko kazni moraju naljepit...Rs propada, zafalilo para pa udri po džepu....i to voziš po zakonu je otrcano i neiskusno, da si češće na cesti shvatio bi da ima muljaža oko znakova....imaš oganičenje 80 i voziš ti tako, i pored ceste se pojave dvije kuće za naše naseljeno mjesto i pojavi se tu negdje znak od 60 km/h i to samo u tom dijelu od nekih stotinjak metara, i sad ko ne vozi stalno tom cestom, on će naletit na taj znak, odma smanjit al oni murija metne radar po zakonu odma iza znaka, i tako love kad ti ukapiraš znak u tom momentu te radar lovi nemaš vremena bukvalno smanjit jedino da znaš cestu napamet...nije problem za divljake njima treba auto oduzet, problem je ovo, kad ljude režu za malo prekoračenje a takvih je najviše, i takvi su im stalne mušterije...vozi po propisu a znak stave na sunčanu stranu, direkt u njega cjeli dan sunce peče, kome ti ono bando :D
cek malo.. kako se hebe njih o zakonu kada te po istom kaznjavaju? sve i da imaju normu ne mogu te naljepiti ako vozis u granicama odredjenim znakovima i zakonom... valjda se tada lakse pozvati na RS... mogu i ja tako- evo: ko te jebe? vozis preko ogranicenja - kazna! meni, tebi i bilo kome. sto bi se ja drzao ogranicenja, da bi se ti pravio "normalan" da mozes tu ici brze? pa onda ti popijes kaznu, a ja ne, pa policija i zakoni ne valjaju? jebote mozak...

Naravno da je nakaradno. Kad ti treba 100min da predjes 90km normalno da se zivciras i gledas da brze vozis. Pogotovo kad se na cesti pojavi ekipa koja vozi 10 ispod ogranicenja da ga slucajno nebi slikali. U normalnim zemljama se ovih 90km predje za ispod 50min.
Bas me zanima koliko se kazni plati kod nas na ovo malo jada od autoputa sto imamo?
taureg71

#170 Re: RE: Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

supercali wrote:
taureg71 wrote:

Od uvijek
Kad si ti polozio?
polaganje voznje ima veze sa novim zakonom o kaznama??? zanimlljivo.. a polozio 1990.

Throttle

#171 Re: Kazna - radar

Post by Throttle »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Kako ide procedura za vracanje auta, vidim jucer onaj mat crni Mercedes S klase parkiran kod Verdija, a njega su klepili kad je ona akcija bila mozda prije mjesec-mjesec i po, bilo je i na tvu i bas on na snimku, vozi u pratnji do PS Centar od Tena
Mlad i Nevin

#172 Re: Kazna - radar

Post by Mlad i Nevin »

Pa platis kazne i sudske troskove i vrate ti ga.... Mislim da je taj imao 4000 km kazni a Mercedes vrijedi bar duplo. Bolje dignut kredit i vratit auto nego da ga zdrobe i opet kazne ti ne obrisu. A.ovim specijalcima sa kaznama od 10 hiljada se ne isplati ganjati vracanje svojih dvicina i dzeta.
taureg71

#173 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

njih u rudnik ili u Popovo Polje da sade duhan

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#174 Re: Kazna - radar

Post by Leon16v »

Nama kako god nikad iz guzice u glavu nece doci.

Maloprije od Petrol pumpe na Stupu vozim prema gradu, idem preko ogranicenja i ja, 75 na sat, proleti pored mene Skoda Fabia jedno 90, ako nije i 100, za njom isto tako golf 2 i ibiza zuta.
Dok nas ne opale po dzepu nikad se necemo opametit, a ni tad.
taureg71

#175 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Leon16v wrote:Nama kako god nikad iz guzice u glavu nece doci.

Maloprije od Petrol pumpe na Stupu vozim prema gradu, idem preko ogranicenja i ja, 75 na sat, proleti pored mene Skoda Fabia jedno 90, ako nije i 100, za njom isto tako golf 2 i ibiza zuta.
Dok nas ne opale po dzepu nikad se necemo opametit, a ni tad.
ujeee pa nije 150 islo

Post Reply