Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gradski

#151 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

Gdje će onaj dobiti nagradu ti su gori koji su njemu nagradu i uručili, onakav naĆelnik koji ismijava svoje građane i zeza ih jadna majko pa to je nemoguće. :x
MOSALJOZE

#152 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by MOSALJOZE »

Gradski wrote:Gdje će onaj dobiti nagradu ti su gori koji su njemu nagradu i uručili, onakav naĆelnik koji ismijava svoje građane i zeza ih jadna majko pa to je nemoguće. :x
pa vidiš da je moguće
Gradski

#153 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

Kada se priča o Butmiru, ne može se a da se ne spomene Rustem-paša Okupović, veliki vezir i vakif. Rođen je i odrastao u Butmiru kao sarajevski pravoslavac. Sudbina ga je odvela na dvor u Istanbulu, gdje je služio sultanu Sulejmanu. Rustem-paša je svojim vještinama ubrzo od konjušara postao jedan od četiri vezira na dvoru, a nedugo zatim i Veliki vezir Osmanskog carstva 1544. godine. Oženio je kćerku Hurem-sultanije i na dvoru su ga nekada zvali Zet. Rustem-paša je vodio Carstvo u odsustvu sultana Sulejmana ili je vodio ratne pohode kada bi sultan Sulejman ostao u Istanbulu - ističe Garibija.
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/aus ... a-butmiru1

Nisam ni znao da je ovaj Rustem paša bio pravoslavac fino je znati istoriju svoje Opštine i tih mjesta okolo. Da jadan vidi sad ovaj voćnjak prema Butmiru odmah bi se šlagirao šta mu je "uzoriti bošnjak" Memić uradio.
_Reds_

#154 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by _Reds_ »

Gradski wrote:
Kada se priča o Butmiru, ne može se a da se ne spomene Rustem-paša Okupović, veliki vezir i vakif. Rođen je i odrastao u Butmiru kao sarajevski pravoslavac. Sudbina ga je odvela na dvor u Istanbulu, gdje je služio sultanu Sulejmanu. Rustem-paša je svojim vještinama ubrzo od konjušara postao jedan od četiri vezira na dvoru, a nedugo zatim i Veliki vezir Osmanskog carstva 1544. godine. Oženio je kćerku Hurem-sultanije i na dvoru su ga nekada zvali Zet. Rustem-paša je vodio Carstvo u odsustvu sultana Sulejmana ili je vodio ratne pohode kada bi sultan Sulejman ostao u Istanbulu - ističe Garibija.

Nisam ni znao da je ovaj Rustem paša bio pravoslavac fino je znati istoriju svoje Opštine i tih mjesta okolo. Da jadan vidi sad ovaj voćnjak prema Butmiru odmah bi se šlagirao šta mu je "uzoriti bošnjak" Memić uradio.
Bio, pa presao na islam. Ovo nam govori jos jednom da je Ilidza zasebni dio, a ne nekakva sarajevksa prcija. Na Ilidzi, i okolnim mjestima se zivjelo od pamtivijeka, kad je Sarajevo selo bilo, i onda mi dodju ove novopecene Sarajlije da mi pametuju kako je Ilidza nastala samo sirenjem Sarajeva.
FOČANSKI PROPISI

#155 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by FOČANSKI PROPISI »

_Reds_ wrote:
Gradski wrote:

Bio, pa presao na islam. Ovo nam govori jos jednom da je Ilidza zasebni dio, a ne nekakva sarajevksa prcija. Na Ilidzi, i okolnim mjestima se zivjelo od pamtivijeka, kad je Sarajevo selo bilo, i onda mi dodju ove novopecene Sarajlije da mi pametuju kako je Ilidza nastala samo sirenjem Sarajeva.
I (H)Rustem paša ko Elvis Vreto, bio,pa preš'o.
FOČANSKI PROPISI

#156 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Nego,da se vratimo krkanluku.
Ilidžanski krkanluk je proizvod koji se može izvoziti. Ne mislim tu na ovo što vi zovete krkanluk nego na "runde" sa debelim lancima što u papučama svakodnevno šetkaju od terminala do Kamina;na gazde ugostiteljskih objekata;na vlasnike hotela,parkinga,poslovnih prostora;...jednom riječju na "bagru" kojoj je SDA prodala dušu i nas.
Gradski

#157 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

Jedini fabriku čokolade koja je bila brend ZORA u bivšoj Jugoslaviji na prostoru BIH imamo i to na Opštini Ilidža i uništili su je jurišnici iz SDA prodali fabriku gazda prodao mašine i radnicima nije dao plate pokupio lovu i uništio firmu.
Iako nije to u nadležnosti Opštine ipak se Opština može angažovati oko toga da se ta privatizacija poništi, a onaj koji je uništio Sarabon Zoru zatvori u zatvor, i pokuša ponovo pokrenuti firmu znamo i mi praviti kvalitetne čokolade, bananice rum pločice lokume i ostalo.
FOČANSKI PROPISI

#158 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Gradski wrote:Jedini fabriku čokolade koja je bila brend ZORA u bivšoj Jugoslaviji na prostoru BIH imamo i to na Opštini Ilidža i uništili su je jurišnici iz SDA prodali fabriku gazda prodao mašine i radnicima nije dao plate pokupio lovu i uništio firmu.
Iako nije to u nadležnosti Opštine ipak se Opština može angažovati oko toga da se ta privatizacija poništi, a onaj koji je uništio Sarabon Zoru zatvori u zatvor, i pokuša ponovo pokrenuti firmu znamo i mi praviti kvalitetne čokolade, bananice rum pločice lokume i ostalo.
Sad je kasno!
Nema više ni radnika ni mašina,samo k'o i u svim firmama STEČAJNI UPRAVNIK.
FOČANSKI PROPISI

#159 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

U pravu ste i što se tiče terminala.Ovo je uzelo maha.Jučer vidim stiglo brašno,pekmez,rakija...
Gradski

#160 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

Gledam danas suho meso i sir stiglo, kad li će najnaćelnik izaći da kupi sebi na terminalu i da proba bar.
_Reds_

#161 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by _Reds_ »

Gradski wrote:Gledam danas suho meso i sir stiglo, kad li će najnaćelnik izaći da kupi sebi na terminalu i da proba bar.
najnaćelnik od narednog ljeta poradje voce na terminalu ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#162 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Truba »

ima li stripova :mrgreen:
Gradski

#163 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

Black swan wrote:ima li stripova :mrgreen:
Toga ima na izvoz očekujemo uskoro krave i ovce na terminalu Ilidža pa kad izlaze putnici da nagaze na nešto neprikladno neće oni puno osjetiti bar većina to im je nekoć bila svakodnevnica.
Ambrozija

#164 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Ambrozija »

.
FOČANSKI PROPISI

#165 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Ambrozija wrote:.
Slažem se u potpunosti.Riječi su suvišne.
Gradski

#166 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Gradski »

_Reds_ wrote:
Gradski wrote:Gledam danas suho meso i sir stiglo, kad li će najnaćelnik izaći da kupi sebi na terminalu i da proba bar.
Dobro je da bude voće, on se ne bavi sa tim on prodaje puno opasnije stvari to je za njega sitno.
FOČANSKI PROPISI

#167 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Gradski wrote:
_Reds_ wrote:
Dobro je da bude voće, on se ne bavi sa tim on prodaje puno opasnije stvari to je za njega sitno.
Misliš da na terminalu, ispod onih čarapa ima i "VRUĆE ROBE"?
b_hodzic

#168 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by b_hodzic »

Aqua_S wrote:
_Reds_ wrote:Genralno postoji velika razlika izmedju nas koji smo tu rodjeni, i odrasli, i onih koji su se doselili.

Neka se neki ne naljute, ali ja sam Ilidzanac, i nikad ne strepim tome da budem neki Sarajlija, meni je ovo prvo sasvim dovoljno, dok ovi neki drugi se ubise da budu eto Sarajlije, jer time su valjda "veći", "značajniji" ili sta vec.
vjerovatno, mada dosta ljudi ima taj kompleks koji ja iskreno ne razumijem, čak i mnogi stari ilidžanci nekako stidljivo to izražavaju...meni to jednostavno nije jasno..ali hiljadu ljudi hiljadu čudi...ja sam u svakom slučaju ponosan što sam ilidžanac...i volim ilidžu sa svim njenim ljepotama a i manama.... :bih: :bih: :bih: :bih:
Ja sam rodjeni dobrinjac, kao i vecina, ponosan i volim svoje. Igrom slucaja, poceo sam hodati vise po ilidzi zadnjih 6-7 godina, i zaljubio se u tu opstinu. Na stranu sve lose stvari koje ima svaki dio grada, Ilidza je prelijepa, mozes setati, mozes trcati (VELIKA ALEJA), mozes ujutro sjest' na kafu, uvece prosetati pored zeljeznice, otici na pice (LEVANTE).
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.
dzejkej

#169 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by dzejkej »

b_hodzic wrote: Ja sam rodjeni dobrinjac, kao i vecina, ponosan i volim svoje. Igrom slucaja, poceo sam hodati vise po ilidzi zadnjih 6-7 godina, i zaljubio se u tu opstinu. Na stranu sve lose stvari koje ima svaki dio grada, Ilidza je prelijepa, mozes setati, mozes trcati (VELIKA ALEJA), mozes ujutro sjest' na kafu, uvece prosetati pored zeljeznice, otici na pice (LEVANTE).
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.
opet protiv fočaka.
jos cekamo da se izjasnis glede ovnova na raznju. grozis li se na tu sliku ili ti je oku draga??
Aqua_S

#170 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

dzejkej wrote:
b_hodzic wrote: Ja sam rodjeni dobrinjac, kao i vecina, ponosan i volim svoje. Igrom slucaja, poceo sam hodati vise po ilidzi zadnjih 6-7 godina, i zaljubio se u tu opstinu. Na stranu sve lose stvari koje ima svaki dio grada, Ilidza je prelijepa, mozes setati, mozes trcati (VELIKA ALEJA), mozes ujutro sjest' na kafu, uvece prosetati pored zeljeznice, otici na pice (LEVANTE).
opet protiv fočaka.
jos cekamo da se izjasnis glede ovnova na raznju. grozis li se na tu sliku ili ti je oku draga??

:P :P :P :P pitaj mene, pitaj mene....grozim li se..:P janjaca..
dzejkej

#171 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by dzejkej »

tvoj stav je opste poznat..
glede focaka/focanki, seljaka/seljanki a i glede janjaca, kako muskog tako i zenskog roda.
:-D :-D :-D
Aqua_S

#172 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

dzejkej wrote:tvoj stav je opste poznat..
glede focaka/focanki, seljaka/seljanki a i glede janjaca, kako muskog tako i zenskog roda.
:D...jel ti kao strucno lice imas neki primjedbi..na taj stav:)?? moram li se u kojem dijelu mozda korigovati..:)?
dzejkej

#173 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by dzejkej »

Aqua_S wrote:
dzejkej wrote:tvoj stav je opste poznat..
:D...jel ti kao strucno lice imas neki primjedbi..na taj stav:)?? moram li se u kojem dijelu mozda korigovati..:)?
jok
b_hodzic

#174 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by b_hodzic »

dzejkej
opet protiv fočaka.

Jesam li ja mozda spomenuo Focake u svom tekstu ili si se ti onako pronasao? Nemam nista protiv ljudi koji dodju sa strane i prihvate kulturu gradskog zivljenja, a znam ih dosta. A mnogo toga imam protiv ljudi koji dolaze ovamo a ne zele da se urbanizuju. Protiv dobre janjetine nemam nista :D Niti protiv bilo kakvih derneka ali na pravom mjestu u pravo vrijeme ;) Druga stvar, imam dosta prijatelja i Sandzaklija i Hercegovaca i Istocne Bosne koji su normalni ljudi, a isto tako znam dosta ljudi rodjenih u Sa koji su papci zesci, tako da ja ne generalizujem stvari po pitanju ko je odakle, nego samo kakav mu je kucni odgoj ;)
BHF_Manijak

#175 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by BHF_Manijak »

Sto li Boze? :lol: :lol: :mrgreen: :skoljka:

Hajd drago mi je da si bar konacno navratio i registrovo se. 8-)
Post Reply