Auto stakla - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#151 Re: Zamjena šoferšajbe
Mislim da je narucio preko autodijelova, odakle su oni ne bih znao, vjerovatno od nekih staklara po BiH
Nije bilo nista na njoj isprintano, ni proizvodjac ni oni brojevi, samo naljepnica za koje je auto
Mislim da je bila nekih 150KM, polo okac 2002 godina miskim
P. S. U Zenici je to sve bilo, samo ne znam od koga su oni nabavili. Ovdje nema bas neko specijalizovan za stakla pa mu autodijelovi bili bolja solucija zbog prevoza do Zenice
Nije bilo nista na njoj isprintano, ni proizvodjac ni oni brojevi, samo naljepnica za koje je auto
Mislim da je bila nekih 150KM, polo okac 2002 godina miskim
P. S. U Zenici je to sve bilo, samo ne znam od koga su oni nabavili. Ovdje nema bas neko specijalizovan za stakla pa mu autodijelovi bili bolja solucija zbog prevoza do Zenice
Last edited by Throttle on 14/02/2018 15:56, edited 1 time in total.
- amar1994
#152 Re: Zamjena šoferšajbe
https://www.olx.ba/artikal/17705722/aut ... -sarajevo/
http://www.bensson.ba/
https://www.autostakla-novus.com/index.php/proizvodi
pise da ima pilkington i saint .
http://www.bensson.ba/
https://www.autostakla-novus.com/index.php/proizvodi
pise da ima pilkington i saint .
Last edited by amar1994 on 14/02/2018 16:00, edited 2 times in total.
- corsa
#153 Re: Zamjena šoferšajbe
E to, zvat cu ove da vidim. 
- amar1994
#154 Re: Zamjena šoferšajbe
dodao sam jos i ovecorsa wrote:E to, zvat cu ove da vidim.
- sparky
#155 Re: Zamjena šoferšajbe
Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
- corsa
#156 Re: Zamjena šoferšajbe
Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#157 Re: Zamjena šoferšajbe
http://autocentarmx.ba/auto_stakla.htmlcorsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Nije ni navedeno da MX radi sa kinezima
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#158 Re: Zamjena šoferšajbe
I kinezi mogu zadovoljiti navedene standarde, koje mx spominje.liaar wrote:http://autocentarmx.ba/auto_stakla.htmlcorsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Nije ni navedeno da MX radi sa kinezima
- amar1994
#159 Re: Zamjena šoferšajbe
Hebo te kinez i no name proizvodjaci

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#160 Re: Zamjena šoferšajbe
samojeftino.ba
- konektovan
#161 Re: Zamjena šoferšajbe
Kakav no name, imaju te fabrike ime. Sta misliš ko proizvodi stakla za milione vozila u Kini????amar1994 wrote:Hebo te kinez i no name proizvodjaci![]()
- bitanga_sa_otesa
#162 Re: Zamjena šoferšajbe
sigurnost pancevokonektovan wrote:Sta misliš ko proizvodi stakla za milione vozila u Kini????
- konektovan
#163 Re: Zamjena šoferšajbe
Ja sigurnost, pa i mi smo imali proizvodjaca sofersajbi, pa sve bilo ok, sto ne bi i kinezi?!bitanga_sa_otesa wrote:sigurnost pancevokonektovan wrote:Sta misliš ko proizvodi stakla za milione vozila u Kini????
Je li još neko radio stakla u jugoslaviji, mensecini da je bio još neko???
- bitanga_sa_otesa
#164 Re: Zamjena šoferšajbe
lipik i uniglaskonektovan wrote: Je li još neko radio stakla u jugoslaviji, mensecini da je bio još neko???
- konektovan
#165 Re: Zamjena šoferšajbe
Bravo, zaboravio sam na lipik. Oni su jedno vrijeme radili stakla za bentley i zajoš neke proizvodjace ako me secanje dobro sluzi?!bitanga_sa_otesa wrote:lipik i uniglaskonektovan wrote: Je li još neko radio stakla u jugoslaviji, mensecini da je bio još neko???
- bitanga_sa_otesa
#166 Re: Zamjena šoferšajbe
ne znam to,za zastavu su radili najvise..uniglas za golfove i audikonektovan wrote:
Bravo, zaboravio sam na lipik. Oni su jedno vrijeme radili stakla za bentley i zajoš neke proizvodjace ako me secanje dobro sluzi?!
- sparky
#167 Re: Zamjena šoferšajbe
Nije šajba sa senzorima. Fabia je u pitanju. Prvi put prije dvije godine mjenjao kod njih nakon sto sam dobio kamen sa kamiona, a druga zamjena prije jedno dva mjeseca jer sam pogodio jastreba u niskom letu na autoputu kod Županje. Da je bio neki dupljak vjerovatno bi mi jastreb uletio u auto. Pitao imaju li i kad mogu, odmah mi promjenili, popio kafu, mozda sat vremena i to je to. Garanacija 5 godina. Ja prezadovoljan, ostalo je do tebe.corsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Edit: na sajbi je broj, pecat i vizir potpuno isto kao i na orginalnoj sto je bila.
- amar1994
#168 Re: Zamjena šoferšajbe
to nije Kinez sigurno
pogotovo njemu za mercedes sa senzorima
ja govorim za saint i pilkingtona , sto da se zajebaje sa nekim drugim kad se zna da su ta dobra i prva ugradnja u vecinu(skoro sva vozila evropskih , korejskih i japanskih proizvodjaca) , u mercedesu kosta 700-800KM , u slobodnoj prodaj bez znaka oko 400KM
Pa imaju ime , ali su no name medju dobavljacima tj. nisu dobavljaci za fabrickekonektovan wrote:Kakav no name, imaju te fabrike ime. Sta misliš ko proizvodi stakla za milione vozila u Kini????amar1994 wrote:Hebo te kinez i no name proizvodjaci![]()
pogotovo njemu za mercedes sa senzorima
ja govorim za saint i pilkingtona , sto da se zajebaje sa nekim drugim kad se zna da su ta dobra i prva ugradnja u vecinu(skoro sva vozila evropskih , korejskih i japanskih proizvodjaca) , u mercedesu kosta 700-800KM , u slobodnoj prodaj bez znaka oko 400KM
- corsa
#169 Re: Zamjena šoferšajbe
Hvala na iscrpnim informacijama!sparky wrote:Nije šajba sa senzorima. Fabia je u pitanju. Prvi put prije dvije godine mjenjao kod njih nakon sto sam dobio kamen sa kamiona, a druga zamjena prije jedno dva mjeseca jer sam pogodio jastreba u niskom letu na autoputu kod Županje. Da je bio neki dupljak vjerovatno bi mi jastreb uletio u auto. Pitao imaju li i kad mogu, odmah mi promjenili, popio kafu, mozda sat vremena i to je to. Garanacija 5 godina. Ja prezadovoljan, ostalo je do tebe.corsa wrote:Pa eto i ja sam planirao u MX-u, ali evo ljudi kazu nemoj kineske. Znaci ti si zadovoljan? Jeli ti šajba sa senzorima ili bez?sparky wrote:Ja u mxu mjenjao vec dva puta i prezadovoljan. Imaju najbolju cijenu, odrade zamjenu kvalitetno i brzo.
Edit: na sajbi je broj, pecat i vizir potpuno isto kao i na orginalnoj sto je bila.
- amar1994
#170 Re: Zamjena šoferšajbe
corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku
sta kazu oni sa linkova , imaju li ista
- Qler
#171 Re: Zamjena šoferšajbe
Meni je Sarajevo osiguranje bez po riječi zamijenilo sajbu na fordu, originalna u fordu. 1670KM...
- corsa
#172 Re: Zamjena šoferšajbe
Zvao sam ove Nitro, imaju od 400 KM i 260 KM, ali bez senzora. Kaže kvalitetnija kineska.amar1994 wrote:corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
![]()
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku![]()
- amar1994
#173 Re: Zamjena šoferšajbe
eh nisam pametan valacorsa wrote:Zvao sam ove Nitro, imaju od 400 KM i 260 KM, ali bez senzora. Kaže kvalitetnija kineska.amar1994 wrote:corsa wrote: Hvala na iscrpnim informacijama!Slijedeću registraciju osiguravam stakla pa ako se ponovi fino u ovlašteni i mijenjaj.
![]()
joj ja znam momka kojem nisu htjeli isplatit punu cijenu originalne , pristali na zamjensku![]()
nek ti je sa srecom
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#174 Re: Zamjena šoferšajbe
Ja sam u Nevus-u zamijenio...faktura...garancija 10 godina...sve naljepnice prebacene
.
-
NediM17
#175 Re: AUTO STAKLA
Nazalost moram dici temu iz mrtvih. Danas ostavio auto na parkingu citavo, zdravo, pravo, a kad sam se vratio i sjeo doceka me neprijatno iznenadjenje. Otpuha mi ovaj vjetar lovu...

Nasao sam komadic kamena skriljca pod suvozackim brisacem, ocito je kamen bio puno vec i odnekud doletio (sa nekog krova vjerovatno) a kad je slozio u sajbu razbio i sebe i sajbu i taj komadic ostao.
Kontaktirao sam par servisa za auto stakla, od popravke kao sto sam i pretpostavljao nema nista, ostecenje je preveliko, odnosno preduboko.
Imam par nekih ponuda, od nekakvih sajbi za 160KM (Kinezi), pa do ovlastenog za 1200KM. Najblizi sam opciji ugradnje Pilkington sajbe koja spada medju renomirane proizvodjace (nekada sam na Kadettu suzi stavio tu sajbu ugradjenu u Novusu, prije 20ak godina, placena tada cca. 500KM).
Pilkington kosta 370KM sa ugradnjom u "505 auto glass". Ima li ko kakvih iskustava sa navedenom firmom?
U Novusu traze 440KM ali ne znam koja je sajba u pitanju, znam samo da je neki renomirani proizvodjac. Kada bih znao da je Saint Gobain sto je fabricka ugradnja na mom SX4, pristao bih vjerovatno na to. Iako, koliko sam upucen Pilkington je isto vrhunski proizvodjac i prva je ugradnja na dosta automobila.
Zna li neko da li na novoj sajbi dodje i nosac retrovizora?
Nazalost, kasko sam ukinuo prosle godine kada je auto navrsilo tri godine, a nisam osigurao ni stakla. Nakon zamjene sajbe cu definitivno osigurati stakla, svakako ide sad registracija u cetvrtom mjesecu pa cu tom prilikom osigurati i stakla.
Takodjer ako neko zna, kako da dobijem novi stiker od eko norme, stiker za registraciju nije problem jer cu ga dobiti sad u aprilu na novoj registraciji.
I ima li kupiti nosaca za tag? Nekada je bilo na INA pumpama, ali sada ne znam kakva je situacija. Znam da odavno nema ni tagova za kupiti...

Nasao sam komadic kamena skriljca pod suvozackim brisacem, ocito je kamen bio puno vec i odnekud doletio (sa nekog krova vjerovatno) a kad je slozio u sajbu razbio i sebe i sajbu i taj komadic ostao.
Kontaktirao sam par servisa za auto stakla, od popravke kao sto sam i pretpostavljao nema nista, ostecenje je preveliko, odnosno preduboko.
Imam par nekih ponuda, od nekakvih sajbi za 160KM (Kinezi), pa do ovlastenog za 1200KM. Najblizi sam opciji ugradnje Pilkington sajbe koja spada medju renomirane proizvodjace (nekada sam na Kadettu suzi stavio tu sajbu ugradjenu u Novusu, prije 20ak godina, placena tada cca. 500KM).
Pilkington kosta 370KM sa ugradnjom u "505 auto glass". Ima li ko kakvih iskustava sa navedenom firmom?
U Novusu traze 440KM ali ne znam koja je sajba u pitanju, znam samo da je neki renomirani proizvodjac. Kada bih znao da je Saint Gobain sto je fabricka ugradnja na mom SX4, pristao bih vjerovatno na to. Iako, koliko sam upucen Pilkington je isto vrhunski proizvodjac i prva je ugradnja na dosta automobila.
Zna li neko da li na novoj sajbi dodje i nosac retrovizora?
Nazalost, kasko sam ukinuo prosle godine kada je auto navrsilo tri godine, a nisam osigurao ni stakla. Nakon zamjene sajbe cu definitivno osigurati stakla, svakako ide sad registracija u cetvrtom mjesecu pa cu tom prilikom osigurati i stakla.
Takodjer ako neko zna, kako da dobijem novi stiker od eko norme, stiker za registraciju nije problem jer cu ga dobiti sad u aprilu na novoj registraciji.
I ima li kupiti nosaca za tag? Nekada je bilo na INA pumpama, ali sada ne znam kakva je situacija. Znam da odavno nema ni tagova za kupiti...