Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)

Locked

Gradonačelnik Sarajeva bi trebao biti:

Poll ended at 13/11/2012 11:50

Jovan Divjak
77
37%
Stjepan Kljujić
80
38%
Tatjana Ljujić Mijatović
8
4%
Ivica Šarić
3
1%
Bakir Hadžiomerović
14
7%
Semiha Borovac
22
10%
Alija Behmen
6
3%

Total votes: 210

dječak sa šibicama

#151 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by dječak sa šibicama »

Katarina, sta je tebi Saric u rodu? :P
emanacija

#152 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

KatarinaKosaca wrote:
Ne, opet greška... Odron su glasovi Batmanu koji nam je svojim spavanjem uveo standard da je čakijanje i ubojstvo svaki božiji dan tako normalna i prirodna stvar. Odron su glasovi njemu, jer su to glasovi sa jedinim motivom "On je naš", i odron su glasovi Bakiru H. jer je to direktno odbijanje demokracije u utabavanje puta prema Sjevernoj Koreji u bukvalnom ssmislu.
Semiha je jedan partijski poslušnik, ni manje ni više... jedne ili drug4e partije,ambiciozna i nenačitana što se ogleda u oskudnom rječniku i skromnom nastupu.. ali se bar trudila da napravi fasade, da da stan onima koji dođu na dijalizu. A Batman? Koji je njegov doprinos. On ima jedno ima ODRON, a dijeli ga ravnopravno sa Bakirom H.
Ako sa istomišljenicima kažem da su svi poslijeratni gradonačelnici odron, onda se to odnosi i na Behmena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#153 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

haj Kato šta se pališ ko hepo kocka...ko da ovdje iko ističe Betmena ko pozitivca....možda jedino ako bi tražili naj-naj spavača među gradonačelnicima...iako mu je tu Muhidin velik konkurent :lol:
emanacija

#154 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

JoseMujica wrote:haj Kato šta se pališ ko hepo kocka...ko da ovdje iko ističe Betmena ko pozitivca....možda jedino ako bi tražili naj-naj spavača među gradonačelnicima...iako mu je tu Muhidin velik konkurent :lol:
Vala baš, ne znam šta joj je... Tipujem da gaji "sustavni animozitet" na one gigante (1945-1990).
JoseMujica

#155 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

sad me podsjeti da pitam studenta da nije i Salko do 1943-e bio "spavač" :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#156 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:haj Kato šta se pališ ko hepo kocka...ko da ovdje iko ističe Betmena ko pozitivca....možda jedino ako bi tražili naj-naj spavača među gradonačelnicima...iako mu je tu Muhidin velik konkurent :lol:
Zato što je Semiha za njega giga mega gradonačelnik (ponavljam za njega , ne općenito), a ono se čudi glasovima za Semihu i oni su mu simpa. Zato se palim kao hepo kockica i uvijek kad se primjenjuju dupli kriterijumi, a to jeste osnovna nit diskutanata sklonih fahrinim koalicijskim partnerima.
Banksy

#157 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote: A Batman? Koji je njegov doprinos. On ima jedno ima ODRON, a dijeli ga ravnopravno sa Bakirom H.
Behmen nam je sasvim srozao kriterije i otupio nam kritičku svijest ... i Avdo Avdić mi sad izgleda prihvatljivo :D
Better Man

#158 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Better Man »

Od ponuđenih na listi, jedan i jedini Jovan Divjak!
JoseMujica

#159 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

to je generalna odlika svih Bosančerosa da krivu Drinu ispravljaju samo kod "komšije"
KatarinaKosaca

#160 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote: A Batman? Koji je njegov doprinos. On ima jedno ima ODRON, a dijeli ga ravnopravno sa Bakirom H.
Behmen nam je sasvim srozao kriterije i otupio nam kritičku svijest ... i Avdo Avdić mi sad izgleda prihvatljivo :D
Nemoj tako i na tebe će tipovati da gajiš antipatiju prema 1945-1990 :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#161 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by -LIBERO- »

Drugarica Katarina uvijek ovako subjektivno uleti u raspravu i redovno (ali bas redovno) zakaci nekoga iz SDP-a..pa taman da i spinom ubaci nekoga u raspravu, cisto da bi ga mogla zakaciti i iscipelariti. :D :lol:

Nito ne brani i ne podrzava Behmena, niti priziva nekoga slicnoga njemu. Ne znam otkud ti on uopste, jos vise ne znam sto ga spominjes kada je i na ovoj anketi dobio 3 glasa, sto jasno sve govori o njemu.

A Semiha, dapace :D , nasa najbolja poslijeratna gradonacelnica, definitivno ;-) :lol: (jer druge nismo ni imali :D )
dječak sa šibicama

#162 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Banksy wrote:
a sta... ti... imas protiv... Avde? :D
KatarinaKosaca

#163 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Drugarica Katarina uvijek ovako subjektivno uleti u raspravu i redovno (ali bas redovno) zakaci nekoga iz SDP-a..pa taman da i spinom ubaci nekoga u raspravu, cisto da bi ga mogla zakaciti i iscipelariti. :D :lol:
Napisa onaj čija je misija analiziranje forumaša i zabrana kritike onoga koga nisu glasali.... sem za istomišljenike, naravno :D
KatarinaKosaca

#164 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Katarina, sta je tebi Saric u rodu? :P
;-)
Banksy

#165 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
Nemoj tako i na tebe će tipovati da gajiš antipatiju prema 1945-1990 :-)
Ne hajem, to su prvoborci iz '43 ...

Memu Haljevca za gradonačelnika ...
KatarinaKosaca

#166 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by KatarinaKosaca »

Možda i pk vidi anketu. Pa nam objasni zašto su protiv Kljujića oni Naša stranka... mislim sem fotelje od Fahre pa radi toga ne dobih drugi odgovor
valterbranisarajevo

#167 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by valterbranisarajevo »

Borba za direktan izbor gradonačelnika jeste teška (zbog ustavnih zavrzlama) ali ne i nemoguća misija. Šta nam drugo preostaje – ne možemo ništa izgubiti osim svojih okova, odnosno ovih nesposobnih partijskih apartčika. :dance:
JoseMujica

#168 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

evo jedna psihološkopropagandna :D

Ko god pobjedi Grad Sarajevo je na dobitku :skoljka:

odo se sad ispovraćati :(
valterbranisarajevo

#169 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Mi smo za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva na izborima

http://www.klix.ba/forum/mi-smo-za-dire ... 97899.html
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#170 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by -LIBERO- »

valterbranisarajevo wrote:Mi smo za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva na izborima

:D :thumbup:

Mi za direktan izbor (i) gradonacelnika, a oni nam zagovaraju zatvorene liste na svim nivoima... :run:
dječak sa šibicama

#171 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

KatarinaKosaca wrote:Možda i pk vidi anketu. Pa nam objasni zašto su protiv Kljujića oni Naša stranka... mislim sem fotelje od Fahre pa radi toga ne dobih drugi odgovor
Mozda zato sto ga nominira SDU, koalicijski partner SDA.
Erased

#172 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Erased »

Sarajevo zasluzuje najmanje toliko da se gradonacelnik bira direktno na izborima pa makar on imao i cisto protokolarnu ulogu. Ali se vajni strucnjaci od Lidije Korac i inih to nikad nisu ni sjetili. Ili se takvi pak boje neceg drugog. :? :? :?
valterbranisarajevo

#173 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

-LIBERO- wrote:
valterbranisarajevo wrote:Mi smo za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva na izborima

:D :thumbup:

Mi za direktan izbor (i) gradonacelnika, a oni nam zagovaraju zatvorene liste na svim nivoima... :run:
Da to je interesantno. Pitam se da li je Dodo u okviru zatvorenih listi predvidio i ukidanje direktnog izbora Gradonačelnika Banja Luke.. :?
valterbranisarajevo

#174 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

U svakom slučaju ja ću "zloupotrijebiti" temu da usput malo propagiram ovu ideju. :dance:
emanacija

#175 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by emanacija »

dječak sa šibicama wrote: Mozda zato sto ga nominira SDU, koalicijski partner SDA.
Nema taj (sk) ni obrazovne ni kulturne ni jezičke kvalifikacije (nekulturni nadobudni srednjoškolac koji ne zna ni pravilno da govori) za tu poziciju. Njegova jedina "referenca" je koalicioni kapacitet SDA. Ovo su mahom SDA i SDU glasači, a ne poštovaoci tog priprostog marginalca.
Locked