nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
starii

#151 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

JoseMujica wrote:ma ova Kifla vlada teško da more biti gora od prethodne :-)
a sve je to u dvije deke...samo me interesuje kako ce deljkovic rijesiti problem plina i grijanja toplana :)
mikasa

#152 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

Ja bi se kladio iz keca u dvicu da ce ovi novi pobijediti...
mikasa

#153 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by mikasa »

starii wrote:
a sve je to u dvije deke...samo me interesuje kako ce deljkovic rijesiti problem plina i grijanja toplana :)
Kazu da je nabavio pec na pelet....
http://www.bhdani.com/arhiva/201/fokus.shtml

"Nakon što su u javnost iznijeli podatke o tome da je direktor Energoinvesta Nedžad Branković odobravao otkup stanova od ranijih nosilaca stanarskog prava u iznosima koji su premašivali 100.000 KM, a poslije ih sa svojim najbližim saradnicima dijelio po stranačko-prijateljskom kriteriju, radnici Energoinvesta Mubera Osmanović, Sejda Handžić, Sadžid Hadžimuhović i Antun Andrle prikupili su dodatne dokumente i predali ih sudu.

Prema tim dodatnim nalazima, za stan Suada Zeljkovića, u ulici Derviša Numića br. 18b, od 104 kvadratna metra, Energoinvest je ranijim nosiocima stanarskog prava Ivanu i Mariji Ćurak platio 165.000 maraka, uredno plativši porez za ovu transakciju u iznosu od 16.500 KM. Ovaj stan Zeljković je otkupio u Energoinvestovoj agenciji za otkup stanova, po ugovoru broj 3123, augusta 2000, po nabavnoj vrijednosti od 62.400 KM!? Nije baš najjasnije kako se formira ta "nabavna vrijednost" pošto je manji stan u istoj ulici, dodijeljen Almi Biser, otkupljen po nabavnoj vrijednosti od 108.884 KM."
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#154 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by JoseMujica »

mikasa wrote:
Ja bi se kladio iz keca u dvicu da ce ovi novi pobijediti...
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Area_51

#155 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Area_51 »

iako se definitivno ne slazem sa SDA ulaskom u ponovnu vlast Kantona Sarajevo, posebno da novi ministri nisu niti blizu referenci koje bi prosjecan ministar trebao imati, moram priznati da su jako organizirani tako da kadrovi SDP, posebno ovi iz poslanickih klupa izgledaju kao mala djeca. nastup SDA dobro isplaniran i odmjeren, dok je nastup SDP katatrofalan, SBB sada kuka kao dijete kojem su uzeli igracku.

poslanici SDA govore »iz glave« dok poslanici SDP citaju ranije napisane tekstove, kao fol podsjetnici. definitivno nisu dorasli zadatku.

pecanac sve pametno presutio, iz cega se vidi da je ulazak SDU u vlast poveden klasicnim interesom, odnosno napravili par vijecnika na izborima pa malo poletili. fino sam rekao da ce covjek doci. :-D

nasa stranka standardno diletantska, mnogo znam o njihovim pregovorima sa SDA, jasno je da presutno podrzavaju SDA vlast, kako bi ostavili prostor za dalju saradnju. ono vole ljudi da se ovo-ono, a da im ne udje. mislim da ovo predstavlja pocetak njihovog kraja.

osovina radeljas-backovic-zekovic vidno uzela pare i brani svoj placeni glas. kako drugacije tretirati backovica koji svoj prijedlog ministra BEZ RADNOG ISKUSTVA brani tako lose, da to pas s maslom ne bi mogao progutati.

narode, glasali ste, izvolite. :-D
sinergija

#156 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

bitno je da je premijer rekao da ce sve ''planirano'' ostvariti uz vjeru u Boga :shock:

e moj zeljkovicu ako se ti u boga uzdas da cemo imati zimus plina onda :(
sinergija

#157 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by sinergija »

gradjani KS mirno spavajte.

Pecanac je ministar MUP-a

:-)
FOČANSKI PROPISI

#158 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ja bih ovu Memićku u sljedećem navratu (za koji mjesec) za predsjednika,kapacitet je to,na muža.
Adriatic

#159 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Adriatic »

sinergija wrote:gradjani KS mirno spavajte.

Pecanac je ministar MUP-a

:-)
Konačno se Posranac dohvatio ponovo fotelje.
Morales

#160 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Morales »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Ja bih ovu Memićku u sljedećem navratu (za koji mjesec) za predsjednika,kapacitet je to,na muža.
Idi ba izdrkaj, opsjednut si Memićima.
Adriatic

#161 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Adriatic »

Znači sada će se srediti stanje u GRAS-u, Vodovodu, cuke će skloniti s ulica, neće biti pucnjava svaki dan i ubadanja noževima.....?
FOČANSKI PROPISI

#162 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Adriatic wrote:Znači sada će se srediti stanje u GRAS-u, Vodovodu, cuke će skloniti s ulica, neće biti pucnjava svaki dan i ubadanja noževima.....?
Znači,pravda je u pravim rukama!
MuaDib

#163 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by MuaDib »

Sada je prošla prva bura, zasjeli su na fotelje. A sada će porasti apetiti, a sada će svađe.
I daj Bože, da potraje duže od predhodne.
FOČANSKI PROPISI

#164 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

micki125 wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Adriatic wrote:Znači sada će se srediti stanje u GRAS-u, Vodovodu, cuke će skloniti s ulica, neće biti pucnjava svaki dan i ubadanja noževima.....?
Znači,pravda je u pravim rukama!
ustvari ovdje je u pitanju poetska pravda. dotičnoj je svojevremeno ministarstvo pravde dalo otkaz (nije zadovoljila na testovima znanja), a ona se vratila u velikom stilu kao novi ministar pravde. ja bi samo kratko rekao: memići opet jašu
Usudi se pa reci:
KARCENOGENI VOĆNJAK!
krusko37

#165 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by krusko37 »

Nije da se kurchym, ali imam jace referense od svih ovih arhitekata i gradevinaca skupa, a mislim da mi nije kakav CV.
Tako da je ovo sviranje u frulu, po principu guzavace uposljavanje svih nezaposlenih clanova sire porodice iz (pogledajte samo mjesta rodzenja) i uzimanje lovushke narednih 2 god.

Nikad mi niko nije uspio objasniti, kako ja kao recimo expert i direktor firme mogu otici na 2 ili 4 godine iz te firme u politiku, i sta se desava sa tim mojim poslom kad mi istekne mandat.

Jer zdrav razum mi govori, da bi mi vlasnik j... sve po spisku i nikad me vise pogledao nebi, da mu kazem da idem iz firme u drugu "firmu", na 2 godine.

Odnosno, dali ovi delegati stvarno za mandat od 2 godine mogu da rjese egzistenciju i sebi i familiji dozivotno?
veljaca

#166 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by veljaca »

Koliko imamo eksperata i ovdje na forumu ..... :?

Svi se proglasavaju ekspertima ( pa i onaj Brigic ... :lol: ) a po meni jedini eskpert je Fazlija - ali u gadjanju - mada i tu kada ode izvan BiH - pokaze da je obican pucac .... :lol:
FOČANSKI PROPISI

#167 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

veljaca wrote:Koliko imamo eksperata i ovdje na forumu ..... :?

Svi se proglasavaju ekspertima ( pa i onaj Brigic ... :lol: ) a po meni jedini eskpert je Fazlija - ali u gadjanju - mada i tu kada ode izvan BiH - pokaze da je obican pucac .... :lol:
Jučer je i Fazlija gubio dah.Ko da su mu specijalnost trkačke discipline.
veljaca

#168 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by veljaca »

FOČANSKI PROPISI wrote:
veljaca wrote:Koliko imamo eksperata i ovdje na forumu ..... :?

Jučer je i Fazlija gubio dah.Ko da su mu specijalnost trkačke discipline.
Ne samo da je gubio dah - gubio je razum - pa tako napada Skupstinu KS sto nije cestitala Larisi Ceric a ovi ti uradili .... :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#169 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by -LIBERO- »

Pretuzna je poslanicka grupa i stranka, kojima je Fazlija glavna perjanica i precjednik poslanicke grupe.

A sto se tice ove vlade experata( neprijatno mi je i napisati ovo experata :D ), tu mi djeluje samo i iskljucivo ovaj Marjanovic kao neko ko ima realni potenciajal i CV..ovo sve drugo, da Bog sacuva. :run:
hecimnadri

#170 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by hecimnadri »

-LIBERO- wrote:Pretuzna je poslanicka grupa i stranka, kojima je Fazlija glavna perjanica i precjednik poslanicke grupe.

A sto se tice ove vlade experata( neprijatno mi je i napisati ovo experata :D ), tu mi djeluje samo i iskljucivo ovaj Marjanovic kao neko ko ima realni potenciajal i CV..ovo sve drugo, da Bog sacuva. :run:
znam ja jaraane da si ti bio za ove experte:
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH

2 SRNA-BAJRAMOVIĆ SEGMEDINA - novinarka (diplomirana?)
7 HAJDAREVIĆ HADŽEM - pjesnik
15 CRNOGORAC BRANISLAV - trener
17 PAPO EDINA - balerina
39 FAZLIJA NEDŽAD - streljaštvo

Ovi bi nam sigurno pomogli samo neznam u čemu.
Innovation

#171 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

[quote="hecimnadri"]7 HAJDAREVIĆ HADŽEM - pjesnik[/quote
Biografija

Hadžem Hajdarević je rođen 18. jula 1956. godine u Kruševu kod Foče. Školovao se u Popovu Mostu (osnovna škola) i Sarajevu (Gazi Husrevbegova medresa i studij jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu). U toku studija i poslije radio je kao lektor u izdavačkoj djelatnosti Starješinstva Islamske zajednice. Već duži niz godina je profesor bosanskog jezika u Gazi Husrevbegovoj medresi u Sarajevu. Pored poezije, piše i prozu, književnu kritiku, bavi se publicističkim radom, ali prvenstveno je bio i ostao pjesnik.

Od nekih drugih, bitnijih podataka može se spomenuti da je član Društva pisaca Bosne i Hercegovine, član bosanskog PEN-a te, od obnoviteljskog osnutka, član Matičnog odbora Kulturnog društva Bošnjaka "Preporod" . U toku rata uređivao je Muslimanski glas (list je od Saveza novinara BiH proglašen listom godine u Bosni i Hercegovini za 1992. godine), a nakon združivanja ovog lista s Ljiljanom bio je odgovorni urednik Ljiljanovog izdanja u zemlji.

Za prvu knjigu pjesama, Seobe obala, dobio je Nagradu Trebinjskih večeri poezije (1982.) i nagradu "Svjetlosti", a za Pjesme ponornice Nagradu Skender Kulenović (1996.) Pjesme su mu prevođene na njemački, engleski i turski jezik. Zastupljivan je u svim novijim antologijama bošnjačkog pjesništva i pjesništva Bosne i Hercegovine.

Danas živi i, trenutno radi kao naučni saradnik u Insitutu za jezik
Ne volem

#172 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Ne volem »

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Banksy

#173 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Banksy »

30. Novembar 2012.
Novi ministar: Istjeraćemo politiku iz obrazovanja

Novi ministar obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevu jeste prof. dr Damir Marjanović. Vrsni 38-godišnji naučnik koji nije član niti jedne stranke – u vlast ga je predložila profesorica Hanka Vajzović - odlučan je da iz institucije, koju će voditi u narednom periodu, u potpunosti eliminiše politiku.

Prva odluka, iznimno (politički) teška, već je donesena. Ministar Marjanović i Vlada Kantona Sarajevo dali su saglasnost Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu (UNSA) da se Muharem Avdispahić imenuje na mjesto rektora, te saglasnost UO Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije za imenovanje Nedžada Korajlića na mjesto dekana.

Decertificirani policajci pozdravili imenovanje Pećanca za ministra unutrašnjih poslova

SARAJEVO - Udruženje decertificiranih policajaca pozdravilo je i podržalo imenovanje ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermina Pećanca, kao i njegov stav u vezi rješavanja radno-pravnog statusa decertificiranih policajaca KS-a.

Iz ovog udruženja naglašavaju da je Pećanac svoje stavove o problemima decertificiranih policajaca iskazivao na skupštinama Kantona Sarajevo niz godina i ukazivao na nepravdu koja je učinjena bespravnim otpuštanjem iz službe ovih policajaca.

"Ovakav vid podrške je decertificiranim policajcima Kantona Sarajevo bio neophodan i velika je podrška kao motivacija da istrajemo u borbi za oduzeta prava", ističe se u saopćenju spomenutog udruženja.
Dobar ...
StupskaBitanga

#174 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Zeljković jedino može biti ekspert za čuvanje ovaca
Control panel

#175 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

KO SDP BiH Sarajevo

Nova Vlada Kantona Sarajevo - u startu bezakonje

Na svojoj prvoj radnoj sjednici, Vlada Kantona Sarajevo, izabrana od nove parlamentarne većine Skupštine Kantona, nije propustila priliku da uđe u nezakonite radnje i odluke.

Nova Vlada Kantona Sarajevo - u startu bezakonje

Na svojoj prvoj radnoj sjednici, Vlada Kantona Sarajevo, izabrana od nove parlamentarne većine Skupštine Kantona, nije propustila priliku da uđe u nezakonite radnje i odluke. U parlamentarnoj praksi, ne samo naše Zemlje, rijetko se može sresti slučaj da jedna vlada poništava odluke druge, prethodne, izuzev ako se radi o nezakonitostima u radu. Ovdje je Vlada poništila zakonitu odluku, da bi donijela nezakonitu!

Naime, potvrđujući profesora Muharema Avdispahića za rektora Univerziteta u Sarajevu, nova Vlada je potvrdila i da je za njegovo imenovanje bila neophodna saglasnost, što su u parlamentarnim raspravama do sada osporavali, istovremeno potvrđujući da je njegov dosadašnji rad i nasilno samoimenovanje, također bilo nezakonito! Muharem Avdispahić je 1. 10. 2012. nasilnim putem, mijenjajući brave i uz pomoć zaštitara agencije Nova gama, ”zauzeo” Rektorat Univerziteta i proglasio se rektorom. Istovremeno je, bez konkursa i saglasnosti Upravnog odbora, izabrao prorektore, čija je akademska biografija krajnje upitna i koji su do sada puno poznatiji u području političkog djelovanja, nego naučnog doprinosa.

To je sve urađeno na temelju neposredne primjene Okvirnog zakona o visokom obrazovanju i odredbi kantonalnog Zakona, koje se odnose na integrirani univerzitet i ne mogu se primjenjivati na Univerzitet u Sarajevu, koji nije integriran. Nova skupštinska većina je tada, kao i sada, podržavala nezakoniti rad Muharema Avdispahića i saradnika, tvrdeći da saglasnost Vlade uopšte nije ni potrebna. Na jučerašnjoj sjednici, oni su sami dokazali da je ta saglasnost neophodna i da su spremni, zbog političkih interesa, pogaziti sve principe zakonitosti.

Ovim je, istovremeno, dokazano da je Muharem Avdispahić politički rektor i da je, sa svojim saradnicima, zapravo samo vješto izmanipulisao Senat Univerziteta i javnost, što mu, sasvim sigurno, ne bi pošlo za rukom da nije imao podršku svojih političkih nalogodavaca. On je dvomjesečnim, nezakonitim radom, uveliko uspio da sroza međunarodni kredibilitet Univerziteta i da unutrašnje odnose dovede do nivoa rasula. Na Univerzitetu danas nema akademskih rasprava, koje su zamijenjene politikantstvom, a krajnji cilj ovih nezakonitih djelovanja je, prema našim informacijama disolucija Univerziteta u korist privatnih visokoobrazovnih institucija i prodaja prostora Kampusa, što za rezultat treba imati materijalnu dobit pojedinaca i potpuni krah akademskog života. Rezultati rada Muharema Avdispahića i njegovog tima će veoma brzo biti prezentni, ali će posljedice, po svemu sudeći, biti dugotrajne i pogubne po Univerzitet.

Istu stvar nova Vlada Kantona Sarajevo napravila je i sa potvrđivanjem izbora Nedžada Korajlića za dekana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i kriminološke nauke. Jednom utvrđene nezakonitosti prilikom glasanja Vijeća Fakulteta, Vlada je na jučerašnjoj sjednici legalizirala i pokazala da joj nije stalo do provođenja Zakona i zakonitog postupanja.

Vlada Kantona Sarajevo na ovaj način uvodi stanje pravne nesigurnosti kao legalan način funkcionisanja društva. Pokazuje se da je kao jedina osnova zakonitosti odluka postavljena parlamentarna većina, kojoj su jedini orijentir u radu privatni interesi pojedinaca i pojedinih stranaka. Mislimo da je jučerašnjim odlukama Vlada Kantona Sarajevo uvela našu društvenu zajednicu u područje produbljene krize, koju karakteriše potpuna pravna nesigurnost i nezakonito djelovanje najznačajnijih društvenih institucija.

Na ovaj način nova Vlada Kantona Sarajevo svoj mandat je počela nezakonitim djelovanjem, a SDP će, kao ozbiljna politička stranka, i u ovom slučaju dio opozicionog bloka, poduzeti aktivnosti na sprječavanju nezakonitosti u radu Vlade i istrajavati na borbi za vladavinu prava i sprečavanju samovolje pojedinaca.
(PREMIJER I MINISTRI U VLADI KANTONA SARAJEVO DO 21.11.2012. GODINE)
Post Reply