Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zambaklija

#151 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by zambaklija »

mrAdil wrote:
Ako Boris nema muda cestitati Bajram Bosnjacima - muslimanima ne treba ih ni ismijavati kroz vjeru. Glave su ovdje padale rade ocuvanja islama.
:shock: :shock: :shock: ovo da kažeš pred mojim bratom ili pred nekom njegovih 500 suboraca ,kladim se u sve što imam da ti glava nebi ostala gdje je sada,ako je uopšte imaš :x :x :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#152 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by plain vanilla »

buzzer wrote:
plain vanilla wrote: naravno, bolje nalupetati svasta da se ispostuje rok i zaradi honorar

mene njegov tekst ne vrijedja, samo nije njegov nivo
mozda je i to slucaj... ko zna? nesto mi ne pada na pamet pisac/autor, koji je samo i iskljucivo remek djela pravio... bice da sam i ja neupucen, ali mislim da i boris ima racune za platiti...
mi smo skloni idealiziranju...
ima Boris racuna da plati, i naravno da ne moze o svemu sve znati, zato se treba drzati tema o kojima zna dovoljno

i u cemu je problem ako neko kaze da mu je ova kolumna losa? to ne znaci da je on los nego da moze mnogo bolje, bar nas je tako naucio

a da smo licemjerni to je stara istina
kad je u Hrvatskoj bila afera o fra Simi, svi su se zezali na taj racun
ko zna sta bi kod nas bilo da je kakav hodza u pitanju
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#153 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Jedina dobra u ovom tekstu mu je: "kud svi Saudijci, tu i mali Mujo" :lol: :lol: :lol:
mozda je bio pripremio tekst ako budemo slavili Bajram s Turcima, pa mijenjao u zadnji tren :wink:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#154 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by PipiDugaDevetka »

Slo Burner wrote:Image

:skoljka:
Znam ja da bi ti volio da mene više nema. Svo ovo vrijeme mi je nož pod grlom.
Zapamti da je reis i za mene, munafika, svetinja u koju se ne smije dirati.
Producent

#155 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Producent »

Ne kupovati Oslobođenje, ljudima koji drže do vjere reći da se ne oglašavaju i ne podržavaju taj nakaradni projekat i kraj priče... A oni nek prde koliko hoće...
Sabirni centar

#156 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Sabirni centar »

occupylove wrote:ja sam Agnostik iz mjesanoga braka
ali cu uvijek i zauvijek braniti Islam u ovome momentu
zasto ?
zato sto je poginulo oko milion Iracana i dalje gine ;
oko 80 000 Afaganistanaca
50 000 Libijaca
Sirija
Jemen
Pakistan
Somalija
Nigerija
Palestina
lijepo je kada se "igramo slobodna uma i demokratije "
i malo 'zezamo "
dok istovremeno i svjesno i podsvjesno prihvacamo da su Muslimani "niza bica i primitivci "
i to masovno i genocidno placaju glavom

i dalje
svaki text, svaki clanak kvazi-intelktualaca sa zapada , kada nije potkovan ovim faktima ?
ne priznajem
i zato porucujem i Dezulovicu i svim kvazi -demokratama , kojega jako cijenim , ali vise mi je muka , dok ubijaju narod 'demokratski "?

necu nista poruciti da me ne banuju :x
sta ste se vise Islama uhvatili u koji Ku..ac, svaki intelketualac masturbira oko prava zena i homosexualca i slicno, i fazon je paliti Ku'ran i postao kao fol i zezancija
"hajmo nekoga zajebavati ? pa to su Muslimani ! super ! hajmo !" a vamo ubise narod kao muhe, i kako nasjedate na imperijalisticku propagandu a vamo u svome dvoristu gaze narod i jacaju policijsku drzavu ( Grcka i fasisti iz " Golden Dawn" , ili revolucija u Spaniji ili sta god navedite u ovim burnim vremenima , primjera ima milion )
Muslimana se uhvatili kao pjan'plota da ih svako ubija i gazi
koja super -perfidna propaganda za opravdanje genocida !
pustite ljude na miru :x
:thumbup:
kamen

#157 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by kamen »

šteta za oslobođenje što baca pare na kojekakve gluposti dežulovića-đilkoša - ispade eto da dotični gospon "poznaje" bih bolje od samih bosanaca i hercegovaca (bogme, nakon propasti feral-a bih i oslobođenje su njegov glavni izvor prihoda) - njegove, kao recimo i "kolumne" pavla pavlovića su obične baljezgarije, koje, opet, prolaze samo kod rijetkih - znamo zašto je dnevni avaz (pro)pao i biće šteta da se to desi i (kakvom-takvom) oslobođenju (kako je krenulo bojim se da će sadašnjim pravcem otići skroz u svoje samouništenje)
Nokija

#158 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Nokija »

Procitah samo pola teksta, bezzzzee. Na zalost su njegova zlatna vremena davno prosla. Onog trenutka kad nestane inspiracije pocinju "provokacije".
Ova diskusija kao i obicno malo govori o BD, a najvise o ovim "isprovociranim". Ja sam u ono u sta vjerujem i sta me vodi u zivotu toliko sigurna, da me u tom pogledu niko i nista ne moze isprovocirati. Ali ja mozda nisam pravi vjernik, mozda se velicina vjernika ogleda u jacini ratnog poklica na sve koji se usude da ih "uvrijede".
Malo vise samopouzdanja!
black

#159 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by black »

mrsko mi citati clanak, vec odavno mi je dezulovic postao dosadan
de balzac

#160 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by de balzac »

black wrote:mrsko mi citati clanak, vec odavno mi je dezulovic postao dosadan
isti je on, samo smo mi porasli i postali pametniji :D
vatrogasac

#161 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

Smail Aga wrote: Obicni a i neobicni zastavnik ne moze komandovati cetom,za komandu nad cetom treba akademija.
U JNA je moglo tako što bi zadatke podijelio kapetan, a dalje na izvršenju radili podoficiri. Čak su i desetari mogli voditi četu u izvršenju i postrojavati je po potrebi. Ne znam kako je po PS-u, nego kako se dešavalo.
vatrogasac

#162 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

voulevoupateavecmoi wrote: Ovaj taliban se ne zaustavlja :lol: , pa nije ti ovo šerijat gdje se igra kako nekakva budalasta načela sviraju, pakuj kofere pa furaj tamo gdje taj sistem vlada, ne ovdje glumit talibana u civilizovanom sekularnom svijetu. :lol:
Sa 'svetom knjigom' na čijim koricama piše...Od giljotine do atomske. Civilizovano. :wink:
guidoski

#163 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by guidoski »

A nije mu bloga mi prvi put da dira u reisa :D

Smail Aga

#164 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Smail Aga »

vatrogasac wrote:
Smail Aga wrote: Obicni a i neobicni zastavnik ne moze komandovati cetom,za komandu nad cetom treba akademija.
U JNA je moglo tako što bi zadatke podijelio kapetan, a dalje na izvršenju radili podoficiri. Čak su i desetari mogli voditi četu u izvršenju i postrojavati je po potrebi. Ne znam kako je po PS-u, nego kako se dešavalo.
Cetu vodi oficiri sa akademijom,od podporucnika do kapetana,iznimno majora. Zastavnik nema nista sa cetom,obicno ni sa vojskom. JNA oficiri su imali eticki kod,nisu psovali boga ( mada ne vidim nista lose u tome ). Za vrijedjanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi su se gubili cinovi i islo na vojni sud.Pricas o onome sto ne znas. Lupas kao Maksim po diviziji. Siris lazi i neprovjerene informacije o JNA iz zelje za sirenjem nacionalne i vjerske mrznje. Tipicno za vjernike,posebno za modele M 92.
vatrogasac

#165 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

Smail Aga wrote: Cetu vodi oficiri sa akademijom,od podporucnika do kapetana,iznimno majora. Zastavnik nema nista sa cetom,obicno ni sa vojskom. Pricas o onome sto ne znas. Lupas kao Maksim po diviziji. Siris lazi i neprovjerene informacije o JNA iz zelje za sirenjem nacionalne i vjerske mrznje. Tipicno za vjernike,posebno za modele M 92.
:lol: Aha, JNA nas čuvala od četnika i ustaša 4 godine.

Jel' ti to pričaš kako je trebalo ili kako je bilo?
Smail Aga

#166 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Smail Aga »

vatrogasac wrote:
Smail Aga wrote: Cetu vodi oficiri sa akademijom,od podporucnika do kapetana,iznimno majora. Zastavnik nema nista sa cetom,obicno ni sa vojskom. Pricas o onome sto ne znas. Lupas kao Maksim po diviziji. Siris lazi i neprovjerene informacije o JNA iz zelje za sirenjem nacionalne i vjerske mrznje. Tipicno za vjernike,posebno za modele M 92.

Nije posao JNA da te cuva od chetnika i ustasa,posto je to unutrasnji bosanski problem za to je bila zaduzena TO BiH ali su je mladomuslimani unistili i onesposobili.
JNA je prestala postojati u ljeto 90-e. Nije uzela nikakvoga ucesca u nasem krvoprolicu. Nazalost.
bingov buraz

#167 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by bingov buraz »

Bingov gotivi Borisa,end of story!
vatrogasac

#168 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by vatrogasac »

Smail Aga wrote: Nije posao JNA da te cuva od chetnika i ustasa,posto je to unutrasnji bosanski problem za to je bila zaduzena TO BiH ali su je mladomuslimani unistili i onesposobili.
JNA je prestala postojati u ljeto 90-e. Nije uzela nikakvoga ucesca u nasem krvoprolicu. Nazalost.
Što je onda JNA izvela tenkove na ulice Prištine '81. Zar to nije bio posao narodne milicije da mlati narod?

Šta bi sa onom zapovjednom vertikalom? Pitaj ovdje ko je obučavao guštere u Somboru kako se sklapa i rasklapa puška. Kapetani ili desetari? Ko je postrojavao vodove i čete?

http://www.klix.ba/forum/sluzili-ste-jn ... 2.html-f=1
basicm

#169 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by basicm »

Odavno na ovim temama nema nista pametno, pokusao sam da budem samo promatrac ali evo samo par rijeci.
Mene je tekst uvrijedio, ne zbog reisa kako neki misle, iako je i sa njim presao granicu, jer u ovom slucaju je dirao instituciju ne covjeka, nego zbog izvrtanja Kur'ana i zezanja na taj racun. Da bi nasmijao par ljudi ovaj je zapotegao do dna, ne postujuci nicije svetinje (pa ni svoje), i presao sve granice ne samo dobrog ukusa nego i jednog civilizovanog ponasanja. Svaki vjernik bi trebao takve osobe osuditi i barem javno iskazati svoje nezadovljstvo.
To sto drugima koji se pozivaju na nekakve zvjezdane staze i nauku kako bi pomogli ovom piskaralu odgovara njegov tekst, u kontekstu svih prava izrazavanja i ljuskih prava pitam ih: Sta bi bilo kad bi neko pisao o necemu sto je vama sveto i drago na isti ovaj nacin? Svi imaju neku svetinju, neko boga u kojeg vjeruje, neko familiju, djecu, pare, klub...zapitajte se i sami sebi odgovorite. Niste bas neki predstavnici onoga cime se kitite.
A pravi vjernik se nikad ne veseli vrijedjanju ni tudjih svetinja, tako da ni po ovom niste u pravu.

Aj' zivjeli!
doktor78

#170 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by doktor78 »

Odavno na ovom forumu ima tema o Borisu Dezulovicu:
http://www.klix.ba/forum/sv-dezulovic-b ... 59056.html
samo tad je bilo cool podrzavati Borisa, jer je pisao za "Nezavisne" i podj...vao Dodika i njegovu bratiju. Tad je bio super, sve naj,naj. E, kad je poceo pisati za Oslobodjenje i kritikovati "nase", odjednom ne valja. Principijelnosti, gospodo, principijelnosti...
damke_85

#171 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by damke_85 »

Stvarno strasno! Sad budite pravi miroljubivci i tolerantni ljudi i zapalite ga.

De ba ljudi sta vam je, nisu svi muslimani, postujte slobode na koje se volite pozivati, ne unistavajte jos vise ionako poljuljan imidz o sebi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by PipiDugaDevetka »

damke_85 wrote:Stvarno strasno! Sad budite pravi miroljubivci i tolerantni ljudi i zapalite ga.

De ba ljudi sta vam je, nisu svi muslimani, postujte slobode na koje se volite pozivati, ne unistavajte jos vise ionako poljuljan imidz o sebi.
Tolerisaću ga ja kako ja hoću.
luckylaka

#173 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by luckylaka »

Smail Aga wrote:
vatrogasac wrote:

Nije posao JNA da te cuva od chetnika i ustasa,posto je to unutrasnji bosanski problem za to je bila zaduzena TO BiH ali su je mladomuslimani unistili i onesposobili.
JNA je prestala postojati u ljeto 90-e. Nije uzela nikakvoga ucesca u nasem krvoprolicu. Nazalost
.
Jeli ovo normalan covjek moze napisati ili je tvoja zelja bila da sto vise krvoprolica :x
VjecitiStudent

#174 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by VjecitiStudent »

Bezbeli ima onih kojima je i sarajevski vodovod svet i drag. Zabranjeno za kritiku onda?
Hudersfield

#175 Re: Blasfemija - Boris DEŽULOVIĆ

Post by Hudersfield »

Svima koji žele Džamahiriju od srca želim da se sutra u njoj probude.
Locked