Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Locked
kuda dalje?

#151 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by kuda dalje? »

Akadi wrote:
kuda dalje? wrote:Pa jeste srpski maternji, ali isto tako i bosanski i hrvatski. Nemam namjeru prilagodjavati se primitivnim, zaostalim idotlucima koji su nametnuti u lokalnom drustvu.
Pa zbog čega se izjašnjavaš kao Bosanac ako ti je to svejedno?

Da živiš u Hrvatskoj izjasnio bi se kao Hrvat pretpostavljam?
Pogledaj moj raniji post kako bi se izjasnjavao da sam drzavljanin Francuske i izjasnjavam se na njihovom popisu... isto tako bi se izjasnio u Hrvatskoj.
Atridij

#152 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Atridij »

miki.ba wrote:@Atridij
Što brišeš napisane gluposti?
Stani Bošnjace iza napisanih gluposti.
Ja kao Bošnjak ispravljam svoje greške, da samo vi "Bosanci" uradite isto... 8-)
Last edited by Atridij on 24/10/2012 11:25, edited 1 time in total.
karanana

#153 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

Atridij wrote:
muniza wrote: Veći patriota od mene ne možeš biti niti Bosnu više voliti. Samim tim što se izjasnim kao Bosanac kažem da mi je BiH na prvom mjestu, bit će u popisu i rubrika gdje ćemo moći navesti i vjersku pripadnost, ni tu neću imati dileme šta ću upisati ;)
Mili Bože, kako to vi ljudi nemožete napraviti razliku između geografske REGIJE (Bosne) i NACIJE (Bošnjaka)?
mozda je tebi i dodiku bosna geografska regija a vase drzave su mozda austrija i srbija. ali meni je bosna drzava a ne geografska regija.
muniza

#154 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by muniza »

Atridij wrote:
muniza wrote: Veći patriota od mene ne možeš biti niti Bosnu više voliti. Samim tim što se izjasnim kao Bosanac kažem da mi je BiH na prvom mjestu, bit će u popisu i rubrika gdje ćemo moći navesti i vjersku pripadnost, ni tu neću imati dileme šta ću upisati ;)
Mili Bože, kako to vi ljudi nemožete napraviti razliku između geografske REGIJE (Bosne) i NACIJE (Bošnjaka)?
Bošnjak je prvenstveno politička i izmišljena opcija, pusti se istorije jer su bošnjani odavno već mrtvi, potom oživljeni pa još i islamizirani.
Diox

#155 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Diox »

Ovo meni sve lici na osovinsku SH-HS organizovanu trolovsku kampanju protiv ove teme i Bosnjaka?

Nemojte mi rec da ste napravi deal kao 1954 godine u Novom Sadu kad ste izmisljali "srpsko-hrvatski", obrni, "hrvatsko-srpski" nazovi jezik? :D
muniza

#156 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by muniza »

Atridij wrote:
alibegoa wrote: Nacist/rasist normalnom isto, a rasist jesi.
Vjeruj mi rasizam je zarazan, dobija se od majmuna i njihovog ponašanja.

Živi dvije godine u susjedstvu punih tih... Stvari. Kad ti oni počnu baliti za rodicama kojima kad se sastave godine nisu bile stare dovoljno koliko neki mamjuni u čoporu, i onda nabacivati im se (nabacivati pročitaj kao na dvije minute prije nego što ih siluju) onda mi uzmi ovdje prosipati tu "svi smo jednaki" i "daj im šansu" propagandu.
A tvoja braća arapi siluju novinarke pred Live kamerama :D
Orahovo lišće

#157 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Orahovo lišće »

Nikakvog raskola medju Bosnjacima nema. Bosnjaci znaju kako ce se izjasniti. Raskol samo mogu storiti i pokusavaju stvoriti vlasi i latini i tzv. bosanci, tj ostali.. :mrgreen:
Akadi

#158 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Akadi »

muniza wrote:
Atridij wrote:
Bošnjak je prvenstveno politička i izmišljena opcija, pusti se istorije jer su bošnjani odavno već mrtvi, potom oživljeni pa još i islamizirani.
A šta se desilo sa Bosancima pravoslavcima i katolicima?
Last edited by Akadi on 24/10/2012 11:29, edited 1 time in total.
Atridij

#159 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Atridij »

muniza wrote: Bošnjak je prvenstveno politička i izmišljena opcija, pusti se istorije jer su bošnjani odavno već mrtvi, potom oživljeni pa još i islamizirani.
Sve nacije tom definicijom su "izmišljene" opcije...

I Bosanac je modernizirana verzija arhaičnog "Bošnjaka".
karanana

#160 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

Atridij wrote:

Živi dvije godine u susjedstvu punih tih... Stvari. Kad ti oni počnu baliti za rodicama kojima kad se sastave godine nisu bile stare dovoljno koliko neki mamjuni u čoporu, i onda nabacivati im se (nabacivati pročitaj kao na dvije minute prije nego što ih siluju) onda mi uzmi ovdje prosipati tu "svi smo jednaki" i "daj im šansu" propagandu.
ti ljubomoran. sto krivis te neke tvoje susjede? krivi rodice, mozda se njima svidjaju malo osuncaniji i obdareniji.
a siguran sam i da neki austrijanac prica isto o tebi i tvojim obicajima i ponasanjima. u austrijskim ocima, nisi ti puno drugaciji od nekog iz ekvatorijalne gvineje. divljak-divljak.
alibegoa

#161 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by alibegoa »

Atridij wrote:

Živio sam i ja kao Bošnjak 4 godine u Engleskoj i mogu samo reći da mi se gadiš, takvi kao ti su puno opasniji po rodice nego obični kriminalci, kojih ima u svim grupama.
Orahovo lišće

#162 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Orahovo lišće »

Diox wrote:Ovo meni sve lici na osovinsku SH-HS organizovanu trolovsku kampanju protiv ove teme i Bosnjaka?

Nemojte mi rec da ste napravi deal kao 1954 godine u Novom Sadu kad ste izmisljali "srpsko-hrvatski", obrni, "hrvatsko-srpski" nazovi jezik? :D

ovo je samo propali pokusaj sh- hs bojovnika i 1. forumske bojne...al nista od toga...samo prave kontraefekat...
miki.ba

#163 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by miki.ba »

Diox wrote:Ovo meni sve lici na osovinsku SH-HS organizovanu trolovsku kampanju protiv ove teme i Bosnjaka?

Jesi li vidio da je odluka o vracanju naziva "Bošnjak" napisana na srpsko/hrvatskom jeziku u Begovoj Džamiji?
Atridij

#164 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Atridij »

muniza wrote: A tvoja braća arapi siluju novinarke pred Live kamerama :D
Životinje sa kožom boje fekalija nisu moja "braća". Nema Boga koji me može natjerati da kažem dručaćije.
dječak sa šibicama

#165 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by dječak sa šibicama »

Jos jedna zavjera istoka i zapada, jos jedna agresija, ovaj put i iznutra!

Sejfo Tokicu, vodi nas do pobjede!!
Last edited by dječak sa šibicama on 24/10/2012 11:30, edited 1 time in total.
MedenoSrce

#166 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by MedenoSrce »

Sace vas NiN puc puc :mrgreen:
RED SKY

#167 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by RED SKY »

karanana wrote: ali meni je bosna drzava a ne geografska regija.
BiH ti je država ako ćemo već biti precizni.
Ponavljam,logično je da si Bosanac ako si iz Sarajeva,Travnika,Tuzle...to ne trebaš dokazivati,to je jasno.
Isto kao što se ne trebam ja nekome dokazivati da sam Hercegovac jer ja to jesam,ja se tako osjećam.I moja država je BiH.
I zašto si ti manje Bosanac ako se ne budeš 'Bosanac' na popisu.ako budeš Bošnjak npr.
Manje voliš zemlju,šta li?
nemoguce vruce

#168 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by nemoguce vruce »

Da su cetnici bili malo pametiniji i imali malo vise sabura, BiH bi uzeli bez opaljenog metka.
Pored ovakvih Bosnjaka/Bosanaca nije trebala agresija. Pusti Bosnjake/Bosance da se medjusobno "ubiju" dokazivanjem ko je jaci i veci patriota. U medjuvremenu drzava i njene institucije lagano nestaju...
muniza

#169 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by muniza »

Akadi wrote:
Bošnjak je prvenstveno politička i izmišljena opcija, pusti se istorije jer su bošnjani odavno već mrtvi, potom oživljeni pa još i islamizirani.[/quote]

A šta se desilo sa Bosancima pravoslavcima i katolicima?[/quote]

Bit će ih, koliko vidjećemo. Ko god ne želi nove selidbe i podjelu BiH neće se izjasniti kao pripadnik nekog od 3 trenutno većinska plemena u BiH ;)
Joker88

#170 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Joker88 »

kuda dalje? wrote:

Zato reis uvijek govori u ime Bosnjaka, Bajram je Bosnjacki praznik i SDA i SDP su stranke sa Bosnjackim interesom. Sve troje nema apsolutno nikakve veze sa mnom i sa mojim interesima niti kako se ja osjecam.

U ovoj zemlji se osjecam kao manjina i potpuno gurnut u stranu, tako cu se izjasniti. Da sam drzavljanin Francuske i tamo zivim, isto bi se izjasnio na njihovom popisu.. Bosanac/BiH, maternji jezik Bosanski/Hrvatski/Srpski, nisam religiozan

Koga briga sta reis govori nakon objave da zekat mora ici u IZ...
Dalje, SDA i SDP NEMAJU BOSNJACKI interes, imaju u interesu da sto vise para ukradu od naroda...

Mislim da je poenta izjasnjvanja kao Bosnjak u tome da se broj ne izjednaci sa brojem Srba, u tom slucaju ova drzava koja je ionako na klimavim nogama ode do djavola...
dječak sa šibicama

#171 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by dječak sa šibicama »

Orahovo lišće wrote:Bošnjaka se danas radja preko 60 % u BiH, a ponekad i vise od tog procenta.

Moje misljenje je da ce Bošnjaka biti najmanje 52 %, a najvise 54 %. Mozda 55 %.

Bosanaca i ostalih ce najvise biti u Sarajevu i Tuzli. 8-)
Aha, brojke tako stoje, i zato je ovolika panika u redovima zastitnika bosnjackih interesa pred popis :D
nasa

#172 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by nasa »

Atridij wrote:
muniza wrote: A tvoja braća arapi siluju novinarke pred Live kamerama :D
Životinje sa kožom boje fekalija nisu moja "braća". Nema Boga koji me može natjerati da kažem dručaćije.
A Muhamed Ali.....?
RED SKY

#173 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by RED SKY »

Apsolutno.I glasovi u anketi su djelo istih.Bosanaca pod navodnim znacima :D
Erased

#174 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Erased »

nemoguce vruce wrote:Da su cetnici bili malo pametiniji i imali malo vise sabura, BiH bi uzeli bez opaljenog metka.
Pored ovakvih Bosnjaka/Bosanaca nije trebala agresija. Pusti Bosnjake/Bosance da se medjusobno "ubiju" dokazivanjem ko je jaci i veci patriota. U medjuvremenu drzava i njene institucije lagano nestaju...
Ja bih prije rekao dokazivanjem ko je veći "građanin". To je ta nadnacija, nadrasa, nad, nad...
Atridij

#175 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Atridij »

karanana wrote: ti ljubomoran. sto krivis te neke tvoje susjede? krivi rodice, mozda se njima svidjaju malo osuncaniji i obdareniji.
a siguran sam i da neki austrijanac prica isto o tebi i tvojim obicajima i ponasanjima. u austrijskim ocima, nisi ti puno drugaciji od nekog iz ekvatorijalne gvineje. divljak-divljak.
Ma čuj ti to djevojćice od 12 i 14 prizivale orgiju sa 6 majmuna zato što im se sviđa "tamnije meso". :-)

Ja sam živio 2 godine u Detroidu i 9 u Sijatlu i Portlandu, da odmah rasčistimo sa Njemcima i Englezima.
Locked