Cak i sa ovim su blizi premium-u od Lexusa
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.citroen xm wrote: Baš samo ta trojka na koju ti aludiraš? Nemoj zezati, nije baš tako, al da ne polemišem previše na tu temu jer ih je bilo dosta. Spomenuću samo Lexus.
Druga stvar, ne drži se samo Euro N cap testova, zaviri malo u USA testove sigurnosti koji su mnogo teži za proći i gdje se prikazuju realnije situacije.
To ti je pogresno razmisljanje, ova auta su veoma privlacna i vozi ih puno ljudi, i ne mozes ti sad probrat par ljudi i suditi o autu prema njima. A sto se tice konkretnih primjera, takvi ljudi imaju para i kupuju sebi dobra auta, a dobra auta su Audi,Bmw i Mercdragonz wrote: Ja nisam rekao da je jedno od ovih auta za papke ili da mi se ne sviđa ali je kada se sagleda dosta činjenica(turbo folk pjevači/ice, dileri, kamatari..itd.) prisutnih u svakodnevnom životu ova gornja tri proizvođača automobila najviše privlače papke.
Haj mi objasni sto mislis da Audi ima ikakve veze sa Skodom osim sto su iz VW AG.Qler wrote:
Znamo, Mercedes, BMW i Volvo
a skoda sa krugovima na haubi i nije premium
covjek1 wrote:Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.citroen xm wrote: Baš samo ta trojka na koju ti aludiraš? Nemoj zezati, nije baš tako, al da ne polemišem previše na tu temu jer ih je bilo dosta. Spomenuću samo Lexus.
Druga stvar, ne drži se samo Euro N cap testova, zaviri malo u USA testove sigurnosti koji su mnogo teži za proći i gdje se prikazuju realnije situacije.
A sto se tice testova sigurnosti, EURONCAP je najmjerodavniji i najveci autoritet u tome.
Ova tvoja izjava je tipican predrasude i stereotipa, moja curica od 3.5 godine se uvijek okrene za BMW-om i Audi-em i kaze kako je lijep i pita tata kad cemo ga kupiti. Isto tako je cinjenica da u Europi samo "sljakeri" voze premium marke, a doktori, advokati, i izvrsni direktori, iskljucivo mala gradska prometala da nebi bili papci.dragonz wrote:Ja nisam rekao da je jedno od ovih auta za papke ili da mi se ne sviđa ali je kada se sagleda dosta činjenica(turbo folk pjevači/ice, dileri, kamatari..itd.) prisutnih u svakodnevnom životu ova gornja tri proizvođača automobila najviše privlače papke.Audi A3 ; BMW 1 ; Merc A klasa
Audi A4 ; BMW 3 ; Merc C klasa
Audi A5 coupe ; BMW 3 coupe ; Merc C coupe
Audi A6 ; BMW 5 ; Merc E klasa
Audi A8 ; BMW 7 ; Merc S klasa
Audi Q7 ; BMW X5 ; Merc ML
Audi TT ; BMW Z4 ; Merc SLK
šta je bilo? to još Auto BIld nije stigao na trafike, pa i dalje bulazniš ovuda?covjek1 wrote: Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.
A sto se tice testova sigurnosti, EURONCAP je najmjerodavniji i najveci autoritet u tome.
lavic wrote:
Ova tvoja izjava je tipican predrasude i stereotipa, moja curica od 3.5 godine se uvijek okrene za BMW-om i Audi-em i kaze kako je lijep i pita tata kad cemo ga kupiti. Isto tako je cinjenica da u Europi samo "sljakeri" voze premium marke, a doktori, advokati, i izvrsni direktori, iskljucivo mala gradska prometala da nebi bili papci.
kad je moj jaran kupio to auto i zaustavi ga policija u šest ujutro...i pitaju ga, gdje si pošao, on im kaže da je krenuo na posao..drotovi umirali od šege i još mu govore haj ne laži, nego, gdje si fakat krenuo...drndalo wrote:A zato su mene u 525i gledali cudno...?Ja mislio 'oce da me biju, a ljudi htjeli pare da mi ostave...
E nek su odmah uočili nove gumedrndalo wrote:I mene jednom zamalo da "izvrnu", sa sve specijalcima, ali kad otvorih nezatamnjen prozor, kad me vidjose, ovakvog, uredno vezanog, na felgama nove 4 gume, 225/50R16, godina desavanje je 2005... Odmah odlozize pistolje...
Nisu odmah, nego baterijom osvijetlili...Cafe Camargue wrote:E nek su odmah uočili nove gumedrndalo wrote:I mene jednom zamalo da "izvrnu", sa sve specijalcima, ali kad otvorih nezatamnjen prozor, kad me vidjose, ovakvog, uredno vezanog, na felgama nove 4 gume, 225/50R16, godina desavanje je 2005... Odmah odlozize pistolje...
Nemoj ti vise o autima molim te, kakve veze imaju sad pagani, rols royce itd sa premium segmentom i sa Volvom ?Qler wrote:znaci pagani, rols royce, ferrari, mclaren, koensigghjzjvuoiensu sve kante za skodu, daciu, daewo, tata i sl? Mislim kvantitetom ovi godisnje ne prodaju svi koliko ovaj jedan za dan....
OMG, kakvo je ovo cudo? Pa ovo moze rame uz rame sa fabia-om i clio-m.Industrialyzer wrote:
Cak i sa ovim su blizi premium-u od Lexusa
emko1234 wrote:indiy @
samo cu ti reci da si dobro lud. nisam fan lexusa, al brate ovaj je za tu 40-ku izmislio sve na svijetu.
http://www.pungas.com/wp-content/galler ... ct200h.jpg
A moguce je vidis, svakakvih strucnjaka ima. Shvatam da svako ima svoj ukus, al pricati protiv cinjenica to mi nije jasno.Melami wrote: Jel moguce da ovo neko poredi sa mercedesom, bmw, audiem i lexusom???
Ovo boldano sigurno. Ali ima i druga grupa ljudi, evo tip sjedi do mene u kancelariji, svake 3-4 godine nov auto na liz. Kaze niti zelim da "posjedujem" auto nit' imam vremena i zelje se ganjati mehanicare nakon 4-5 godina. Istekla garancija, istekao lizing evo ti staro daj novo. U biti ima i tu logike, jer frajer (naravno ako nema losu srecu da uzme neki sto ce imati problema i nov, ima limuna svugdje, a trenutno puno kod BMWa) placa lizing ratu i to je to. Ne ulozi dinara u bibi osim klasike kao sto su ulje, inspekcija i slicno, odere ga 60000km i salji dalje.johntra wrote:mislim da baš slučaj auta na placevima lizing kuća dokazuje da i tih 30 posto koji su ih kupili, a ne pripadaju u ovu drugu grupu, više nemaju para za njihove otplate, jer im je vjerovatno neki posao propao ili su im negdje drugo potrebnije pare...da, sad se ko polovni prodaju vrlo povoljno, što je super prilika za likove iz onih 70 posto, koji uvijek imaju živu lovu koju su stekli na nelegalan način...i Bakire, ja pričam o autima pet do šest godina starosti, a ne o starim modelima tipa kockice, raznih BMW petica i slično, koji su uvijek bili sinonimi za dilere i slično...