Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Industrialyzer

#151 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

Image

Cak i sa ovim su blizi premium-u od Lexusa ;-)
covjek1

#152 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

citroen xm wrote: Baš samo ta trojka na koju ti aludiraš? Nemoj zezati, nije baš tako, al da ne polemišem previše na tu temu jer ih je bilo dosta. Spomenuću samo Lexus.

Druga stvar, ne drži se samo Euro N cap testova, zaviri malo u USA testove sigurnosti koji su mnogo teži za proći i gdje se prikazuju realnije situacije.
Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.
A sto se tice testova sigurnosti, EURONCAP je najmjerodavniji i najveci autoritet u tome.
covjek1

#153 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

dragonz wrote: Ja nisam rekao da je jedno od ovih auta za papke ili da mi se ne sviđa ali je kada se sagleda dosta činjenica(turbo folk pjevači/ice, dileri, kamatari..itd.) prisutnih u svakodnevnom životu ova gornja tri proizvođača automobila najviše privlače papke.
To ti je pogresno razmisljanje, ova auta su veoma privlacna i vozi ih puno ljudi, i ne mozes ti sad probrat par ljudi i suditi o autu prema njima. A sto se tice konkretnih primjera, takvi ljudi imaju para i kupuju sebi dobra auta, a dobra auta su Audi,Bmw i Merc :)
covjek1

#154 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Qler wrote:
Znamo, Mercedes, BMW i Volvo :)

a skoda sa krugovima na haubi i nije premium :)
Haj mi objasni sto mislis da Audi ima ikakve veze sa Skodom osim sto su iz VW AG.
emko1234

#155 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

indiy @
samo cu ti reci da si dobro lud. nisam fan lexusa, al brate ovaj je za tu 40-ku izmislio sve na svijetu.
http://www.pungas.com/wp-content/galler ... ct200h.jpg
Qler

#156 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Qler »

znaci pagani, rols royce, ferrari, mclaren, koensigghjzjvuoien :) su sve kante za skodu, daciu, daewo, tata i sl? Mislim kvantitetom ovi godisnje ne prodaju svi koliko ovaj jedan za dan....
Better Man

#157 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Better Man »

covjek1 wrote:
citroen xm wrote: Baš samo ta trojka na koju ti aludiraš? Nemoj zezati, nije baš tako, al da ne polemišem previše na tu temu jer ih je bilo dosta. Spomenuću samo Lexus.

Druga stvar, ne drži se samo Euro N cap testova, zaviri malo u USA testove sigurnosti koji su mnogo teži za proći i gdje se prikazuju realnije situacije.
Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.
A sto se tice testova sigurnosti, EURONCAP je najmjerodavniji i najveci autoritet u tome.

Izvini, ali Lexus je u nekim stvarima ispred svetog trojstva, a u večini ostalih je skoro u istoj ravni, tako0 da je smiješno čitati kako pojedini omalovažavaju Lexusa!
lavic

#158 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by lavic »

dragonz wrote:
Audi A3 ; BMW 1 ; Merc A klasa
Audi A4 ; BMW 3 ; Merc C klasa
Audi A5 coupe ; BMW 3 coupe ; Merc C coupe
Audi A6 ; BMW 5 ; Merc E klasa
Audi A8 ; BMW 7 ; Merc S klasa
Audi Q7 ; BMW X5 ; Merc ML
Audi TT ; BMW Z4 ; Merc SLK
Ja nisam rekao da je jedno od ovih auta za papke ili da mi se ne sviđa ali je kada se sagleda dosta činjenica(turbo folk pjevači/ice, dileri, kamatari..itd.) prisutnih u svakodnevnom životu ova gornja tri proizvođača automobila najviše privlače papke.
Ova tvoja izjava je tipican predrasude i stereotipa, moja curica od 3.5 godine se uvijek okrene za BMW-om i Audi-em i kaze kako je lijep i pita tata kad cemo ga kupiti. Isto tako je cinjenica da u Europi samo "sljakeri" voze premium marke, a doktori, advokati, i izvrsni direktori, iskljucivo mala gradska prometala da nebi bili papci.
johntra

#159 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

covjek1 wrote: Hahaha znao sam da ce neko Lexus spomenuti, pa blizi je Volvo premium segmentu nego Lexus, Lexus je samo zelja Toyote da sa Lexusom udje u premium segment. A uostalom i da je sve tako kako vi govorite oni prvo nemaju ponude za premium segmenta, proizvode po 5 modela.
šta je bilo? to još Auto BIld nije stigao na trafike, pa i dalje bulazniš ovuda?
johntra

#160 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

lavic wrote:
Ova tvoja izjava je tipican predrasude i stereotipa, moja curica od 3.5 godine se uvijek okrene za BMW-om i Audi-em i kaze kako je lijep i pita tata kad cemo ga kupiti. Isto tako je cinjenica da u Europi samo "sljakeri" voze premium marke, a doktori, advokati, i izvrsni direktori, iskljucivo mala gradska prometala da nebi bili papci.

imali smo već raspravu oko toga, ali svako ko tvrdi da jedno 70 posto takvih auta u našoj regiji ne voze ovi nabrojani u zagradi, a ima još profila tu za dodati, stvarno je nerealan, da ne kažem nešto drugo...to je činjenica, isto kao što je činjenica da se za takve aute u bogatijim zemljama često lijepe šljakeri, ali ima i dosta slučajeva kad za volanom BMW trice viđam babe i dede od 70 godina po Njemačkoj...
Bakir1

#161 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Bakir1 »

mislim da se posjedovanje jednog bmw-a, mercedesa, audi je vise manje, cesto veze za visoku cijenu nabavke takvog automobila i troskova odrzavanja, vrijeme likova koji nemaju za kifle a voze takav auto i objasnjavanja cinjenice u glavama pojedinaca na nacin da je neko debeli vrat, diler, utjerivac i slicno je proslo.
svi su auti vise manje sada dostupni pa tako i bmw ili mercedes, u prilog tome govori cinjenica da ih sve vise ima na placevima lizing kuca
johntra

#162 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

mislim da baš slučaj auta na placevima lizing kuća dokazuje da i tih 30 posto koji su ih kupili, a ne pripadaju u ovu drugu grupu, više nemaju para za njihove otplate, jer im je vjerovatno neki posao propao ili su im negdje drugo potrebnije pare...da, sad se ko polovni prodaju vrlo povoljno, što je super prilika za likove iz onih 70 posto, koji uvijek imaju živu lovu koju su stekli na nelegalan način...i Bakire, ja pričam o autima pet do šest godina starosti, a ne o starim modelima tipa kockice, raznih BMW petica i slično, koji su uvijek bili sinonimi za dilere i slično...
drndalo

#163 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

A zato su mene u 525i gledali cudno...? :lol: Ja mislio 'oce da me biju, a ljudi htjeli pare da mi ostave... :roll:
Bakir1

#164 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Bakir1 »

vedo to upravo hocu da kazem, kad je riva bila poenta a za floridu se glave gubile moj rahmetli dedo je imao 318 a nije bio debeli vrat ni funkcioner, jednostavno je mogao sebi kupiti taj auto.
to su neki sinonimi iz proslih vremena koju su nasljedjeni u danasnjim, mnogi momci u usponu prvo sto urade kupe e39 :lol:
a sto bi se ti ili bilo ko drugi povezivao sa takvima ako za jednu novu kiu ceed mozes kupiti polovnu c klasu?
ja kada pogledam cijene polovnih mercedesa ili recimo bmw-a, gdje su w211 i e60 dostupni za ispod 30.000 KM bude mi smijesno jer je w124 do 2003 imala cijenu koja je bila barem 35% od nabavne
johntra

#165 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by johntra »

drndalo wrote:A zato su mene u 525i gledali cudno...? :lol: Ja mislio 'oce da me biju, a ljudi htjeli pare da mi ostave... :roll:
kad je moj jaran kupio to auto i zaustavi ga policija u šest ujutro...i pitaju ga, gdje si pošao, on im kaže da je krenuo na posao..drotovi umirali od šege i još mu govore haj ne laži, nego, gdje si fakat krenuo...

nažalost, to je tako kod nas...
drndalo

#166 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

I mene jednom zamalo da "izvrnu", sa sve specijalcima, ali kad otvorih nezatamnjen prozor, kad me vidjose, ovakvog ;-) , uredno vezanog, na felgama nove 4 gume, 225/50R16, godina desavanje je 2005... Odmah odlozize pistolje... 8)
Udri Miću po glaviću

#167 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Udri Miću po glaviću »

Cafe Camargue

#168 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Cafe Camargue »

drndalo wrote:I mene jednom zamalo da "izvrnu", sa sve specijalcima, ali kad otvorih nezatamnjen prozor, kad me vidjose, ovakvog ;-) , uredno vezanog, na felgama nove 4 gume, 225/50R16, godina desavanje je 2005... Odmah odlozize pistolje... 8)
E nek su odmah uočili nove gume :D
Udri Miću po glaviću

#169 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Udri Miću po glaviću »

@ emko 1234 javi se...da vidimo jesi li ziv? :lol: :lol: :lol:
@skenderijada jesi li ti bar ziv? :D :lol: :lol:

Da li je pao emko ili skenderijada...pričat ce se poslije meča :D :lol:

Nisam pratio ove stranice juce,pa se danas bas grohotom ismijah.Boze dragi dokle je doslo da se ljudi pičkaraju preko foruma,a ustvari ni zbog cega.Samo zbog toga sto neko umisli da je pametniji od drugog,ili da je mozda nesto zajebaniji,opasniji ili je fakat kompleks u pitanju? Zavidnost? Nadmetanje ko je jaci?

Nema veze,sve ce to narod pozlatiti...
drndalo

#170 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

Cafe Camargue wrote:
drndalo wrote:I mene jednom zamalo da "izvrnu", sa sve specijalcima, ali kad otvorih nezatamnjen prozor, kad me vidjose, ovakvog ;-) , uredno vezanog, na felgama nove 4 gume, 225/50R16, godina desavanje je 2005... Odmah odlozize pistolje... 8)
E nek su odmah uočili nove gume :D
Nisu odmah, nego baterijom osvijetlili... 8)

Pa znas kako mahala odmah sve vidi... Sve se nema, a grah se povraca...? ;-) I novi Hankook-ci se vozaju... :lol:
covjek1

#171 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Qler wrote:znaci pagani, rols royce, ferrari, mclaren, koensigghjzjvuoien :) su sve kante za skodu, daciu, daewo, tata i sl? Mislim kvantitetom ovi godisnje ne prodaju svi koliko ovaj jedan za dan....
Nemoj ti vise o autima molim te, kakve veze imaju sad pagani, rols royce itd sa premium segmentom i sa Volvom ?
O cemu mi pricamo ???????
Pa znas sta su kompanije ove trojke za te kompanije, oni mozda proizvode ekskluzivnija auta za uzi krug ljudi, al su oni mali za ove gigante.
A da Volvo nema ponude je cinjenica, pa edukuj se malo i vidi sta znaci biti premium proizvodjac.
I kad vec pricas tako o Audi-u ne zaboravi da je jedan Lamborghini u vlasnistvu Audi-a.
Melami

#172 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Melami »

Industrialyzer wrote:Image

Cak i sa ovim su blizi premium-u od Lexusa ;-)
OMG, kakvo je ovo cudo? Pa ovo moze rame uz rame sa fabia-om i clio-m.
Jel moguce da ovo neko poredi sa mercedesom, bmw, audiem i lexusom???
Da ne skrecem mnogo sa teme, al moram kad ste vec krenuli, meni je najjaci infiniti fx.
Koga zanima koje ja auto a ne zna, neka progugla.
Industrialyzer

#173 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:indiy @
samo cu ti reci da si dobro lud. nisam fan lexusa, al brate ovaj je za tu 40-ku izmislio sve na svijetu.
http://www.pungas.com/wp-content/galler ... ct200h.jpg

Lexus je nesto slicno kao ovi sad klubovi koje su pokupovali razni seici, primjer su dva Manchestera, jedan ima tradiciju i uspjeh a drugi bogatog vlasnika. City ce cak nekad i pobjediti United, imace i bolji stadion ali nikad nece biti veci klub ;-)

Ne moze se ime preko noci stvoriti ;-)
covjek1

#174 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Melami wrote: Jel moguce da ovo neko poredi sa mercedesom, bmw, audiem i lexusom???
A moguce je vidis, svakakvih strucnjaka ima. Shvatam da svako ima svoj ukus, al pricati protiv cinjenica to mi nije jasno.
tatoo

#175 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by tatoo »

johntra wrote:mislim da baš slučaj auta na placevima lizing kuća dokazuje da i tih 30 posto koji su ih kupili, a ne pripadaju u ovu drugu grupu, više nemaju para za njihove otplate, jer im je vjerovatno neki posao propao ili su im negdje drugo potrebnije pare...da, sad se ko polovni prodaju vrlo povoljno, što je super prilika za likove iz onih 70 posto, koji uvijek imaju živu lovu koju su stekli na nelegalan način...i Bakire, ja pričam o autima pet do šest godina starosti, a ne o starim modelima tipa kockice, raznih BMW petica i slično, koji su uvijek bili sinonimi za dilere i slično...
Ovo boldano sigurno. Ali ima i druga grupa ljudi, evo tip sjedi do mene u kancelariji, svake 3-4 godine nov auto na liz. Kaze niti zelim da "posjedujem" auto nit' imam vremena i zelje se ganjati mehanicare nakon 4-5 godina. Istekla garancija, istekao lizing evo ti staro daj novo. U biti ima i tu logike, jer frajer (naravno ako nema losu srecu da uzme neki sto ce imati problema i nov, ima limuna svugdje, a trenutno puno kod BMWa) placa lizing ratu i to je to. Ne ulozi dinara u bibi osim klasike kao sto su ulje, inspekcija i slicno, odere ga 60000km i salji dalje.
Post Reply