Dzeparosi u SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HardCore

#151 Re: Dzeparosi u SA

Post by HardCore »

wtf, kako se moja slika nasla ovdje ???? lol
ladydarling

#152 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

halooo niko nije globalizovao nikoga, niti je rekao neko da su u pitanju samo romi, i da su oni jedino dzeparosi... naprotiv, jadno je sto su u to umjesani i mladi i stari, i Romi i obicni ljudi... i to je bit teme, kao i to da se gradjani koliko toliko osvjeste i pripaze na svoje stvari jer okolo svih nas setaju svakakvi ljudii...
damke_85

#153 Re: Dzeparosi u SA

Post by damke_85 »

ladydarling wrote:halooo niko nije globalizovao nikoga, niti je rekao neko da su u pitanju samo romi, i da su oni jedino dzeparosi... naprotiv, jadno je sto su u to umjesani i mladi i stari, i Romi i obicni ljudi... i to je bit teme, kao i to da se gradjani koliko toliko osvjeste i pripaze na svoje stvari jer okolo svih nas setaju svakakvi ljudii...
globalizovo? :lol: romi i obicni ljudi? :lol: globalizovalo te dabogda, da znam kako izgledate gospodjo darling ja bih vas izbunario
Mr. Brightside

#154 Re: Dzeparosi u SA

Post by Mr. Brightside »

Scam City na Nat Geo, gledal' ko :D
Erzsebet

#155 Re: Dzeparosi u SA

Post by Erzsebet »

Smail Aga wrote:
sema911 wrote:zbog jednog dzeparosa mozda i zavrsim u zatvoru al eto posto je postenba drzava i trebam

desilo se prije 9 mjeseci ja i drug sa treninga sjedemo za nas neobicno na trolu mrsko nam pjeske na pocetnoj na dobrinji idemo do grbavice,. ja tek poceo sa njim trenirat neke borilacke sta vec jer mi dosadilo u zivotu dobijat batine pa da probam,. negdje kod fahdove udjose dvojca ja sam pred njima izvadio tel i u trenerku nako nosalantno u dzep da ce ko probat ukrast nesto nisam ni sumnjo tel je kosto nekih 100njak km stajli smo nazad i ti tipovi oko nas smiju se pricaju svasta malo se guraju a i guzva u troli,. ja sam par pouta koristio tel i kako staje trola u hrasnom osjetim neko nesto mi gurnu udzep( prva pomisao nije se valjda kako zensko naslo da ufati) medjutim ovi tipovi samo trk iz trole drug je skonto i kreno za njima i ja isto stignemo ih u onoj ulici prema restoran ruza e jbga sta u tom trenutku radit drug ima te neke crne pojaseve ja nako bjesan a jos me ovaj naucio svemu priznam jesam ga izmlatio onaj drugi je malo bolje prosao,. policja je dosla za nekih par sekundi ko ju je zvao neznam rekli su da su primili anonimnu dojavu da neki momci mlate "djecu", tada drrotovi su rekli da eto moraju izvrsit uvidjaj jer su javili stanici da vide ko mlati djecu i da nas nemogu pustit,. bilo mi je ok hajd valjda cu se izvuc ko i svi kriminalci medjutim ovi su napisali da su dobili i razne bolesti,. po nas i mene najvise je otezavajuca okolnost bio taj trening to je da sam se bavio tim borilackim vjestinama,. al eto cekam tu presudu nasli smo neke stele kazu bice samo uslovna i neka novcana,.
mada ne zalim ni da zavrsim u zatvor jer ipak je ovaj zavrsio ko trajni invalid podlakticu mu ni nakas nije uspjeo popravit 8-)
volio bi da hoce ovdje uvest one lude arapske zakone,., ono kojom si rukom ukro tu stavi na cjepalo da ti je muhamed oduzme,.,
Ocito da se radi o opasnim nasilnicima. Za nanosenje teskih tjelesnih povreda koji si ti nanio tom djetetu ako ima drzave i pravde,treba ti odrezati bar 5 godina. Jer sutra-prekosutra ces nekoga drugoga napasti. :x :x
Smail aga, ti si idealan primjer čovjeka koji je usvojio šuplju priču zvanu demokratija, a kod nas poznata pod imenom divlji kapitalizam. To što pričaš su gluposti, na zapadu (kojeg spominju obično oni koji zapad nisu očima vidjeli), konkretno u Francuskoj, su sve Rome deportovali odakle su došli, što treba uraditi u svakoj zemlji, jer ti isti ljudi dolaze sa lošim namjerama. U Norveškoj se nisu zaključavale kuće, pa su došli Rumuni i sve sjebali, u Finskoj isto tako... Jebo tu priču i kojekakvu toleranciju, tako treba postupati sa svima koji kradu, marš u svoju zemlju, pa kradi, a u našem slučaju ubiti hljeb u njemu, pa neka mu padne na pamet naredni put. I naravno, bez obzira na to da li je lopov Rom ili neko drugi, treba isto postupiti, jer nikakav sud njemu neće dohakati. Moj komšija je nakon preko 200 prijava za obijanje auta (a koliko ih je bilo gdje ga nisu uhvatili i gdje ga niko nije prijavio) dobio četiri mjeseca zatvora. Da su ubili hljeb u njemu prvi put, možda ne bi to više radio, čovjek nije ni narkoman, nego samo probisvijet. Narkomane neka žali neko drugi, i ja sam imao problema u životu, pa sa nisam navukao.
mahir985

#156 Re: Dzeparosi u SA

Post by mahir985 »

Joj sto ovdje ima licemjera i seratora. Ja znam da medju lopovima i djeparosima ima i onih koji sasvim "normalno" izgledaju.
Ali eto sad ne treba imati predrasude jel neko rom ili kako je ko obucen... Matere vam ne serite, svi mi imamo predrasude samo sto neki nece da priznaju.

Evo vam jednostavan primjer: Zamislite negdje ste na odmoru i hocete da se slikate pored nekog spomenika, kome cete dati vasu skupocjenu kameru da vas slika? Nekom romu-ciganu, osobi koja onako "klosarski" izgleda ili nekoj osobi koja "normalno" izgleda?

A ovi sto im je zao lopova neka ih vode kuci. Ovaj karate kid :D sto je ubio Boga u malom lopovu apsolutno podrzavam. Mozda da sam ja licno bio u slicnoj situaciji nebi mu bas tako lomio ruku ali nije mi ga uopste zao. Nije to bilo dijete od 14 godina, nego skoro pa punoljetna osoba.

Treba naravno imati mjere, ja sam jednom prilikom kada sam sa zenom bio na pijaci uhvatio malu ciganku od nekih 10 godina kako joj otvara tasnu, i sta cu ne mogu ja sada pesnicom puci, onako fudbalerski je nogom nabijem u dupe i to je to :-D

Al za ove "odrasle" lopove imam nula tolerancije, tu samo dooobre batine pomazu. Ko sto rece jedan drug sto je lopovu slomio obe noge kada ga je uhvatio da mu je usao u kucu "Slijedeca kuca koji hoce da obije ce morati imati rampu" :mrgreen:

Sreca moja pa nisam bio nikad zrtva djeparosa. Samo jednom kada sam bio jos u srednjoj sam imao bliski susret sa jednim takvim. Krenuo ja da vratim kasetu u videoteku navecer, kad neko mi pridje sa strane i stavi mi ruku oko ramena, ja prvo kontam neki jaran, kad neki kepec u debeloj zimskoj jakni i kapi i govori mi nemoj se trzati nista hodaj sa mnom ili ces dobiti noz u bubreg :shock: I u meni ono adrenalin kontam ili sve ili nista, kako mi je bio negdje do ramena lik ja mu lakat u nos trgnem se i odsprintam 10-ak metara i pogledam jel krenuo za mnom, medjutim bio je zauzet sa "corbom" iz nosa i samo produzi (morao sam platiti slijedeci dan 1 KM kazne zbog kasnjena jer mi nije padalo na pamet da produzim do videoteke :mrgreen: )

Neko je bio spomenuo da je uhvatio narkica kako mu tetki otima ceker pa mu je eto samo jednu vaspitnu opalio, umjesto kao kolega "karate kid" da mu slomi ruku. E sad zamisli da je neki lopov naletio na tetku i posto se zena malo odupirala jadnu zenu jos prebio. E bil ti sad volio da je neko prije toga postupio kao ti i samo mu samar opalio, ili da mu je neko slomio ruku, u kojem slucaju tesko da bi uopste pokusao opljacakati ti tetku?

Nije samo materijalna steta u pitanju, nego ce bagra jos prebiti i izbosti nekoga radi para, telefona, nakita... Zato meni nije uopste zao sto ce neko od lopova invalida napraviti. Meni su moji i ja najbitniji, treba da zalim zbog nekog idiota koji se nezna nositi sa svojim problemima pa radi droge ugrozava druge :x

A bilo bi fakat dobra ideja, da recimo posto ovi nasi drotinjosi eto vec nemogu da ih biju, hapse i zatvaraju, da recimo ovi lopovi koji su poznati policiji tako rec "registrovani", da se njihove slike svuda u gradu zalijepe. Prvo u svakom tramvaju, autobusu i trolejbusu okaciti sve redom slike. Pa kad udju, i raja pocne provaljivati evo onoga sa slike, qrac ce ukrasti. I tako svugdje po gradu. To naravno vazi i za pedofile. Ili ako vec ne mogu u zatvor nakaci im se ona velika reklama oko vrata na kojoj pise "ja sam lopov, ukrao to i to..." i moraju tako stojati par sati na cesti.
starii

#157 Re: Dzeparosi u SA

Post by starii »

kolegi neki dan u tramvaju opuhali novcanik..helem otisle kartice, licna vozacka..
dezurni_ucenik

#158 Re: Dzeparosi u SA

Post by dezurni_ucenik »

Last edited by dezurni_ucenik on 25/11/2012 12:22, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#159 Re: Dzeparosi u SA

Post by KPNCTNJAH »

respo wrote:
sha_ba wrote:
leo_bonucci_19 wrote:Nisam nikad imao problema sa njima. :) (jer sam jedan od njih :D )

Sjećam se jednom mi u tramvaju prišao nekakav đed, i počeo nešta da me ispituje ''imal cura'' itd.(osjetio mu se luk iz usta na kilometar), ne znam jel bio jedan od tih lopovčića, nije mi ništa ukrao. :D
jesi siguran da te nije dirao dedo?? :-)
tebe dede diraju? :D
Cim pocne prica o dedama @respo se pojavi :razz: :mrgreen:
karanana

#160 Re: Dzeparosi u SA

Post by karanana »

Ruku u dzep gdje su mi bitne stvari, novcanik, mobitel, chuna itd.
dusa_raskopuša

#161 Re: Dzeparosi u SA

Post by dusa_raskopuša »

:roll: :lol:
Stellicaaca

#162 Re: Dzeparosi u SA

Post by Stellicaaca »

m
kale_rmcf

#163 Re: Dzeparosi u SA

Post by kale_rmcf »

desilo mi se samo jednom, na drvenija mostu, bila je zima, oko 10 sati navecer, krenuo sam na trolejbus, nigdje zime duse (osim nekoliko na stanici ), i na pola mosta pridjose mi dvojica sprijeda i jedan sazada, imas cigaru ovo ono, probam se izvuc zurim reko al ne ide stjerase me uz ogradu tako da mi je jedina opcija bila skocit s mosta :D
nakon 5-10 minuta peglanja pocnu oni kukat gladni smo daj nam sta haj imo neke sic dam im al oce jos, ja odugovlacio kaze hajd izvadi novcanik, ja nisam htio kaze on vidis trojica smo (bili su oko 30ak godina svi, krezavi) izuderacemo te sve cemo ti uzet vako ti je pametnije izvadi novcanik, ja izvadim bilo 10 KM, 20 KM i kaze lik daj nam cenera et tebi ta cvaja, ja dam i oni se zahvale i odu :D znaci uz onu sicu sto sam im dao na pocetku los sam bio jedno 15ak KM, a sacuvao sam eto nesto para + telefon + sebe sto je najvaznije, sa stanice su normalno svi promatrali ko kipovi al hajd nema veze :D
jos znam tako jedan slucaj gdje je dzeparos zaustavio jarana izvuko mu 50 KM otiso na trafiku rasitnio vratio jaranu 30 a sebi uzeo 20 :D
meni je samo bitno ako ih je vise il ima noz il nesto evo ti sve samo me ne diraj, da ja zbog telefona od 50 KM i cenera u dzepu trebam noz u stomak dobit, nekad cu se probat odbranit al u bezizlaznim situacijama pomozi Boze :D
burekodsira

#164 Re: Dzeparosi u SA

Post by burekodsira »

clana mi porodice tako dvojica klosara sacekali pred prodavnicom predvece i noz pod vrat i uzeli 8stoja (frisko legla plata bila)
dabogda se zivi raspadali
mO k3

#165 Re: Dzeparosi u SA

Post by mO k3 »

burekodsira wrote:clana mi porodice tako dvojica klosara sacekali pred prodavnicom predvece i noz pod vrat i uzeli 8stoja (frisko legla plata bila)
dabogda se zivi raspadali
u jebote... :shock: i sta sada ?!
kale_rmcf

#166 Re: Dzeparosi u SA

Post by kale_rmcf »

evo vam nesto vezano za rome

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzla-la ... /121126054

i ja sam vala protiv njih klasicni lezihljebovici nece nista da rade osim da prose, cak znaju i da nerviraju, nek im naprave kakav kamp i nek ih gone s ceste, znaju nekada biti i opasni, ne govorim za sve ali sam siguran da je vecina takva...
S4mpion

#167 Re: Dzeparosi u SA

Post by S4mpion »

To da su lopovi u Sa neuredni krezavi klosari je cisti mit.Milion puta sam do sada opazio dzeparose u tramvaju i 99% njih su bili stvarno uredni ljudi(obrijan,kosulja,odijelo)ma,rek`o bi covjek gospodin pravi,ali malo morgen 8-) Cesto nose jaknu preko ruke kako bi kradja bila manje upadna.Jednom se nasao jedan takav "gospodin"od nekih 55 ljeta da glumi Koperfilda pa pokusao da mi izvuce mobilni iz dzepa farmerki iako je moja ruka bila u dzepu na mobilnom,ofirno mi nekako bilo da udarim starijeg covjeka(a manji od mene),pomislice raja da sam kabadahija :lol: ,jedan ostar pogled bio je dovoljan da "gospodin" napusti tramvaj :D Od tada svaki uredan "gospodin" koji nosi sako/jaknu preko ruke i pribije se uz putnike mi je sumnjiv.
dusa_raskopuša

#168 Re: Dzeparosi u SA

Post by dusa_raskopuša »

Ma hajde Bgt. :roll: Kome danas ni'e tesko dobiti pos'o? Jarane, tol'ko visoko obrazovanih ljudi cami na birou a ti mi pricas o Romima. Nek' ih voda nosi. To nikad ne bi zavrnulo rukave da zaradi. Normalno, lakse je prositi nego tegliti k'o sav normalan svijet. Jos se 'kote' k'o zecevi. Zalosno.
kale_rmcf

#169 Re: Dzeparosi u SA

Post by kale_rmcf »

dusa_raskopuša wrote:Ma hajde Bgt. :roll: Kome danas ni'e tesko dobiti pos'o? Jarane, tol'ko visoko obrazovanih ljudi cami na birou a ti mi pricas o Romima. Nek' ih voda nosi. To nikad ne bi zavrnulo rukave da zaradi. Normalno, lakse je prositi nego tegliti k'o sav normalan svijet. Jos se 'kote' k'o zecevi. Zalosno.
ma neki oh je spomenuo ovdje kao prosjake pa ga odma razapeli :D al sto jest jest tako je, nakotili se ko pacevi kradu a ne mozes ih prijaviti jer niko nema papire
Nokija

#170 Re: Dzeparosi u SA

Post by Nokija »

dusa_raskopuša wrote:Ma hajde Bgt. :roll: Kome danas ni'e tesko dobiti pos'o? Jarane, tol'ko visoko obrazovanih ljudi cami na birou a ti mi pricas o Romima. Nek' ih voda nosi. To nikad ne bi zavrnulo rukave da zaradi. Normalno, lakse je prositi nego tegliti k'o sav normalan svijet. Jos se 'kote' k'o zecevi. Zalosno.
:shock: :shock: :shock:
Mozda bi ste vi visokoobrazovani trebali raditi na usavrsavanju ventila za gas kako se slijedeci put ne bi desilo da ostane tolika kolateralna steta.
dusa_raskopuša

#171 Re: Dzeparosi u SA

Post by dusa_raskopuša »

mozda bismo a mozda i biste. :wink:
Logovan

#172 Re: Dzeparosi u SA

Post by Logovan »

Kad ih pitaš što se ne zaposliš oni kažu: ma gdje ću ja to, ne mogu, nemam vremena, meni je i ovako dobro, ovo, ono. :-)
dusa_raskopuša

#173 Re: Dzeparosi u SA

Post by dusa_raskopuša »

a najjace je kad dodje i isce od djece, koja btw idu u skolu i koja dobijaju isto tako od svojih roditelja koji se slomise kako bi im omogucili uzinu u skoli...fuj.
MOSALJOZE

#174 Re: Dzeparosi u SA

Post by MOSALJOZE »

Priča mi neki dan jaran njegovom burazeru ukrali telefon(u parkuši) i on zamoli tog što mu je ukrao telefon da izvadi karticu i ovaj mu dao ja oplako
S4mpion

#175 Re: Dzeparosi u SA

Post by S4mpion »

Ma Romi nisu bas toliki problem,oni su tu da isprose poneku marku,da ti zasviraju u tramvaju,da ti operu sajbu na semaforu,da odnesu stare pećove i ostalo zeljezo na otpad,na kraju krajeva niko drugi ih ne finansira osim naroda i nisam do sada opazio da neki Rom dzepari posten svijet.
Post Reply