Koliko traje procedura razvoda braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#151 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
A je li ja mogu, kad se budem zenio, u bracni ugovor ubaciti tu alimentaciju. Mislim ako se razvedem da mi placa alimentaciju bar 2-3 godine. Mislim nije to losa stavka 
- alhemicarka
#152 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Od 2001. godine. Nije bas na vrijeme.sha_ba wrote:alhemicarka wrote: Ne. Mrtva ozbiljna!
3 mjeseca braka i trazi da mu placas alimentaciju..... zahvali bogu da si se kutarisala na vrijeme... sretno
-
nightvision
#153 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Cekaj malo... Da nesto razjasnimo... Ako sam dobro razumio, bili ste zajedno desetak godina i skupili tri mjeseca braka? I bili ste skupa svo to vrijeme da bi se rastali nakon tri mjeseca braka? Mislim, stvarno...alhemicarka wrote:Od 2001. godine. Nije bas na vrijeme.sha_ba wrote:alhemicarka wrote: Ne. Mrtva ozbiljna!
3 mjeseca braka i trazi da mu placas alimentaciju..... zahvali bogu da si se kutarisala na vrijeme... sretno
- alhemicarka
#154 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
[/quote]
Cekaj malo... Da nesto razjasnimo... Ako sam dobro razumio, bili ste zajedno desetak godina i skupili tri mjeseca braka? I bili ste skupa svo to vrijeme da bi se rastali nakon tri mjeseca braka? Mislim, stvarno...
[/quote]
Nigdje ja nisam spomenula 3 mjeseca braka. To je neko nešto pobrkao
.
Cekaj malo... Da nesto razjasnimo... Ako sam dobro razumio, bili ste zajedno desetak godina i skupili tri mjeseca braka? I bili ste skupa svo to vrijeme da bi se rastali nakon tri mjeseca braka? Mislim, stvarno...
Nigdje ja nisam spomenula 3 mjeseca braka. To je neko nešto pobrkao
- ema_
#155 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
@neka tamo je rekla da je bila 3 mj u braku
.
- Nekatamo
#156 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Ja sam bila 3 mjeseca
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- McMoy
#157 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Pa ti si k'o nova!Nekatamo wrote:Ja sam bila 3 mjeseca
-
nightvision
#158 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Jel' radi telefon?Nekatamo wrote:Ja sam bila 3 mjeseca
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#159 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
nov neotpakovan
-
kakavdanakneiskustvu
#160 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
zna li ko plaća li se taksa ili kako se to već zove,navodno 200 km,kad je u pitanju sporazumni razvod braka?
- Nekatamo
#161 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Jedno rociste je 200 km tj jedna taksa.Imas i na pocetku i na kraju ako se oko svega dogovorite.Ako bilo sta imate zajednicko kosta te minimalno 700 km .Tako su meni rekli kada sam se raspitivala.U svakom vam je slucaju bolje dogovoriti o svemu kome sta ide,i tako rijesenih problema na sud.Na zalost kod mene nije taka situacija jer smo ja i moj bivsi stranci pa se s njim covjek nemoze dogovoriti oko nicega.Adbokat mi ne gine bar da izvucem sta je moje.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#162 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Dragi danak...kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko plaća li se taksa ili kako se to već zove,navodno 200 km,kad je u pitanju sporazumni razvod braka?
- Truba
#163 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
ja samo čekam tvoje komentare na njegve padobranske upade 
- Truba
#164 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
šta je tvoje u tri mjeseca braka a nisi radilaNekatamo wrote:.Adbokat mi ne gine bar da izvucem sta je moje.
šta ste mogli steći za to kratko vrijeme?
-
arslanbey
#165 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Black swan wrote:šta je tvoje u tri mjeseca braka a nisi radilaNekatamo wrote:.Adbokat mi ne gine bar da izvucem sta je moje.
- Nekatamo
#166 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Auto koje je novo novcato,sporet,frizider....Treba li nabrajati jos.I bogati mani mi se gluposti ja najbolje znam sta sam u taj brak donijela i kupila od mojih para.Usput ko kaze da nisam radila prije braka?Black swan wrote:šta je tvoje u tri mjeseca braka a nisi radilaNekatamo wrote:.Adbokat mi ne gine bar da izvucem sta je moje.
Last edited by Nekatamo on 27/04/2014 14:08, edited 1 time in total.
- Truba
#167 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
što si unijela u brak to je tvoje
to ti i pročita ona teta ako si se udavala...kola, stvari, nekretnine...sve je tvoje prije braka ako je kupljeno
sve što ste stekli u braku koji još traje iako ne živite zajedno se dijeli na pola bez obzira ko je plaćao i s kojim/čijim parama i bez obzira ko radi a ko ne radi
to je tako jednostavno
dakle tvoje je tvoje ako si unijela u brak a sve ostalo se dijeli po pola dok ne stupi razvod na snagu
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/cak-57- ... eli-razvod
to ti i pročita ona teta ako si se udavala...kola, stvari, nekretnine...sve je tvoje prije braka ako je kupljeno
sve što ste stekli u braku koji još traje iako ne živite zajedno se dijeli na pola bez obzira ko je plaćao i s kojim/čijim parama i bez obzira ko radi a ko ne radi
to je tako jednostavno
dakle tvoje je tvoje ako si unijela u brak a sve ostalo se dijeli po pola dok ne stupi razvod na snagu
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/cak-57- ... eli-razvod
- Nekatamo
#168 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Znaci sporet,frizider su moji mada ih je on prisvojio?Auto je kupljeno u braku ali sam ja prije toga skupila pare jer sam ionako mislila da kupim auto.Tad sam se udala i kupila ga u braku ali mojim parama na moje ime.Naravno on mi ga je ukrao pa sam mu ga radi kazni prepisala.Sada je kao njegovo mada se ono djeli u principu.Jos kredit koji otplacuje receno mi je da se i on djeli
- Truba
#169 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
sve se dijeli na pola bez obzira ko je dao pare
veoma jednostavno
imaš račune od šporeta?
veoma jednostavno
imaš račune od šporeta?
- Nekatamo
#170 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Nemam.ja kada sam se udala ni nadala se nisam da ce ici na to da uzme sve.Zamisli da je uzeo iz kuce i lik i krompir koji je njegova majka dala nama.Mislim bjeda nad bjedama.Hladno ukrao auto.....
E sad me zanima njegov kredit.Digao je kredit na 5 dana prije vjencanja(tad smo zivjeli skupa)i svaku platu je vracao ratu.Kredit tj pare je dao roditeljima.Advokat mi je rekao da imam i na to pravo jer je iz nase bracne zajednice odvajao ratu za isplatu kredita u kucu u kojoj mi nismo zivjeli
E sad me zanima njegov kredit.Digao je kredit na 5 dana prije vjencanja(tad smo zivjeli skupa)i svaku platu je vracao ratu.Kredit tj pare je dao roditeljima.Advokat mi je rekao da imam i na to pravo jer je iz nase bracne zajednice odvajao ratu za isplatu kredita u kucu u kojoj mi nismo zivjeli
-
nightvision
#171 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
gdje su oni sto ne bi potpisivali predbracni, da te malo nasavjetuju... Ma ne da ga treba napravit', vec u njega zavest svaki put kad se nesto u braku pribavi i to kod notara ovjeriti.
-
sha_ba
#172 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
pa se vi zenite i udajite

- Truba
#173 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
neće ga moći registrovati ponovo bez tebeNekatamo wrote:Znaci sporet,frizider su moji mada ih je on prisvojio?Auto je kupljeno u braku ali sam ja prije toga skupila pare jer sam ionako mislila da kupim auto.Tad sam se udala i kupila ga u braku ali mojim parama na moje ime.Naravno on mi ga je ukrao pa sam mu ga radi kazni prepisala.Sada je kao njegovo mada se ono djeli u principu.Jos kredit koji otplacuje receno mi je da se i on djeli
zato u općini ili gdje već lupi zabranu na registraciju vozila
-
sha_ba
#174 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
a ako je vozilo vec registrovano na njega?
- Nekatamo
#175 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?
Kako nece ako sam mu ja kao prodala auto?Sada je on vlasnik?Black swan wrote:Nekatamo wrote: neće ga moći registrovati ponovo bez tebe
zato u općini ili gdje već lupi zabranu na registraciju vozila