Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Harry Tuttle

#151 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Harry Tuttle »

ma kakav zavrsena... :-)
Cosmic

#152 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Cosmic »

draganbl wrote:Očekivano od Komšića, šuplje, neprecizno, politikantski, a bogami i bezobrazno.
Da se osvrnem na ovu rečenicu
Jedan Predsjednik kao simbol i reprezent države BiH, a ne kao predstavnik, simbol ili reprezent bilo kojeg naroda ili entiteta.

Ako Komšić propagira jednog predsjednika, koji bi bio simbol i reprezent čitave BiH, a ne kao (pretpostavljam kao što je sada slučaj), predstavnik ili reprezent jednog naroda, bilo bi fino da odgovori kog naroda je on trenutno reprezent? Hrvatskog, bošnjačkog ili srpskog?
Nećeš ti to nikad skontat', to ti je jedna sasvim druga životna filozofija.
Klavikula

#153 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Klavikula »

draganbl wrote:Očekivano od Komšića, šuplje, neprecizno, politikantski, a bogami i bezobrazno.
Da se osvrnem na ovu rečenicu
Jedan Predsjednik kao simbol i reprezent države BiH, a ne kao predstavnik, simbol ili reprezent bilo kojeg naroda ili entiteta.

Ako Komšić propagira jednog predsjednika, koji bi bio simbol i reprezent čitave BiH, a ne kao (pretpostavljam kao što je sada slučaj), predstavnik ili reprezent jednog naroda, bilo bi fino da odgovori kog naroda je on trenutno reprezent? Hrvatskog, bošnjačkog ili srpskog?
a sta cemo sa ostalim narodima?
MMM1977

#154 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by MMM1977 »

Od Komšića, barem za mene, do danas nije bilo boljeg političara. Ok, prihvatam da nije sve sjajno ni kod njega, ali neko mora biti u politici, zar ne? Dakle, možemo to posmatrati i kao odabir manjeg zla, ako već ne smatrate Željka dobrim političarem.

A da je dobar političar i, povrh svega, dobar organizator, davno je pokazao, još za vrijeme dok je bio Načelnik Opštine, kada je to ustrojio na način kako Bog zapovjeda, gdje nije bilo bureka po stolovima i nadrkanih službenika, nego je sve bilo u službi građana. Neki ga porede i sa Staljinom, ima i ta mjesta, službenici u Opštini su ga smatrali Staljinom ali je sve to bilo u korist građana.

Nije problem Željko, nije ni Radmanović ni Izetbegović, problem je način organizacije ove države. U ovakvoj postavci stvari nas niti jedan političar ne bi mogao izvuči iz ove situacije, mi zapravo na ovaj način trošimo ljude koji bi mogli nešto da urade. Jasna je Željkova ideja oko jednog Predsjednika, ko god hoće da čita može vidjeti da čovjek razrađuje i kontrolne mehanizme za razne pozicije, pa bi onda bilo manje bitno kako se zove taj Predsjednik nego kako on radi. Neka to bude i Dodik, glavom i bradom, ako će kvalitetno raditi svoj posao, meni ime Predsjednika nije bitno dokle god se radi u interesu države.

Mnogi ovdje samo kritikuju ali slabo vidim prijedloge kako izaći iz ove situacije, posebno se ističu ovaj propelerčić na glavi i ova sisata. Najlakše je pljuvati a ništa konkretno ne reči, to je problem ovog društva i zbog toga smo tu gdje jesmo.

Željko, kao ni bilo ko drugi, nije idealan ali je bolji od drugih. Zbog njega mi je čak i SDP postao dosta bliži iako Zlaju ne gotivim, srećom da sada znamo gdje ko pripada. Željko, kao nezavisni kandidat, uvijek će imati moj glas a stranka koju osnuje ili kojoj se pridruži imaće i moje članstvo i siguran glas na svim nivoima.
Klavikula

#155 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Klavikula »

MMM1977 wrote:U ovakvoj postavci stvari nas niti jedan političar ne bi mogao izvuči iz ove situacije, mi zapravo na ovaj način trošimo ljude koji bi mogli nešto da urade.
tacno, niti jedan politicar ne moze naparviti nesto dobro, takav je sistem i on ogranicava, ali itekako moze potkopati i zato svaki politicar koji nista pozitivno nije uradio, ali isto tako i nista negativno nije uradio ce imati moju podrsku..jbg, stanje je takvo, nadam se da ce nekad biti bolje, al sad za sad je ovako kako je.
Cosmic

#156 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Cosmic »

Klavikula wrote:
MMM1977 wrote:U ovakvoj postavci stvari nas niti jedan političar ne bi mogao izvuči iz ove situacije, mi zapravo na ovaj način trošimo ljude koji bi mogli nešto da urade.
tacno, niti jedan politicar ne moze naparviti nesto dobro, takav je sistem i on ogranicava, ali itekako moze potkopati i zato svaki politicar koji nista pozitivno nije uradio, ali isto tako i nista negativno nije uradio ce imati moju podrsku..jbg, stanje je takvo, nadam se da ce nekad biti bolje, al sad za sad je ovako kako je.
Jedina šansa je bila masovno naseljavanje manjeg entiteta u svrhu izbornog inženjeringa. Vidite, ja ovdje ne pričam o masovnom povratku svojih na svoje, ta priča povlači puno drugih stvari i praktički je neizvediva u kratkom roku. Ja pričam o slijedećem. U pet-šest najvećih gradova u većem entitetu živi bruka puno ljudi za naše uslove, a većina njih realno jedva da imaju posao, mnogi ni nemaju to, znamo i sami kakva je situacija. Nakon što se džehva smirila godinu-dvije nakon rata onda se moglo napraviti slijedeće. Silne pare koje su došle od donacija progurat' kroz razvojnu banku koja bi finansirala privatnike koji bi otvarali fabrike svega i svačega u opštinama manjeg entiteta. Pošto bi te firme bile privatnog karaktera, politika firme može da bude takva da zapošljava koga hoće bez da se to ikome objašnjava, znamo da se takve stvari danas ne objašnjavaju niti u državnim firmama. Naravno, ti izabrani privrednici bi zapošljavali isključivo "naše", koji bi trbuhom za kruhom krenuli da rade u susjedne opštine u manjem entitetu. Onda bi usljedila gradnja stambenih blokova za te radnike, oni bi se nastanili u tim opštinama i osnovali porodice, i danas, 17 godina nakon rata bismo pričali o realnoj pobjedi nekakve koalicije za BiH na izborima u manjem entitetu. Ovi ljudi bi uglavnom bili dio nekakvih BH orijentisanih stranaka tamo i samim tim bi postajali jaka izborna mašinerija sa velikim procentom izlaznosti, za razliku od domaćeg stanovništva. Nakon što bi ljudi vidjeli da je sve krenulo u pravom smjeru, pred neke opšte izbore nakon x godina bi se pokrenula masovna kampanja registracije federalnih birača po receptu Srebrenice i uz postojeće održivo stanovništvo na krilima patriotskog naboja bila bi zabilježena historijska pobjeda. Nakon toga sve ostalo bi bila formalnost, ukidanje manjeg entiteta na legalan način i sve što već spada tu. Nakon toga počinje masovno iseljavanje mrzitelja BiH (namjerno cijelo vrijeme ne koristim nacionalne odrednice) u njima omiljene države i BiH postaje država uglavnom Bošnjaka (što je manje bitno), ali i država u kojoj nacionalni prefiks postaje sekundarne važnosti (što je krucijalno), dakle ima sve preduslove da postane moderna i normalna Evropski orijentisana država.

Nema nikakve sumnje da se naši političari nikad ne bi sjetili ničeg sličnog, njihov vrhunac je materijalno obezbijediti svoju porodicu i uski krug prijatelja. Zato i jesmo tu gdje jesmo, jer imamo bezidejne, korumpirane i neinteligentne političare koji služe kriminalnom miljeu kojem je priča o normalnoj državi zadnja stvar na popisu prioriteta.

Kada govorimo o moralnosti ovog postupka, za moje uslove on je jako human i moralan. Da sam ja vlast ne bih čekao ovoliko, uvez'o bih 2 miliona Kineza i napravio ovo gore navedeno za mjesec dana.
MMM1977

#157 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by MMM1977 »

Što bi uvozili Kineze? Pa bolje je odmah da idemo u strogi centar, uvezemo malo više Vehabija i izvršimo muslimanizaciju RS i voila: eto nas na cilju, imamo Palestinu u Evropi. A laHko je brate, samo treba fino rasporediti postojeća sredstva, skresati primanja Vehabija u FBiH, odnosno u muslimanskom dijelu FBiH na stoju, stoju i po a povećati u HZHB i RS na nekih pet glava i vidjet ćeš nove masovne seobe naroda.

:x :x :x

Svako treba da krene od sebe, prvo u svojoj kući vidi šta ne valja. Kod nas ne valja mnogo toga, to i sami priznajemo, ali nedo dragi Bog da nam to neko drugi kaže, to se kod nas odmah svodi pod neki nacionalizam, skrivene ciljeve i slično. Sve dok nema razumijevanja za pozicije svakog naroda, od ove države nema ništa. Ne možemo graditi BiH po mjeri samo muslimana a ignorisati legitimne zahtjeve drugih naroda, ja sam za građenje države u kojoj će svaki građanin biti slobodan na svakom njenom pedlju, kako god se on zvao. Nije to toliki ni problem kolikim se čini gledajući medije, par kvalitetnih ljudi, spremnih za nazivanje stvari pravim imenom (npr. gospodin na čijoj temi obitavamo) i napredak će krenuti, nezaustavljivo.

Svi narodi u BiH imaju fobije iz rata, uvijek se plaše da će ih onaj drugi upucati onog časa kada kroče van svoje kuće i stoga svoja vrata drže čvrsto zatvorenim. Potrebno je otvoriti ta vrata samo jedan centimetar, on je ključni, da se vidi da tamo ne stoji neko sa repetiranom puškom. Nakon tog centimetra ostalih 99 neće biti problem.
Cosmic

#158 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Cosmic »

MMM1977 wrote:Što bi uvozili Kineze? Pa bolje je odmah da idemo u strogi centar, uvezemo malo više Vehabija i izvršimo muslimanizaciju RS i voila: eto nas na cilju, imamo Palestinu u Evropi. A laHko je brate, samo treba fino rasporediti postojeća sredstva, skresati primanja Vehabija u FBiH, odnosno u muslimanskom dijelu FBiH na stoju, stoju i po a povećati u HZHB i RS na nekih pet glava i vidjet ćeš nove masovne seobe naroda.

:x :x :x

Svako treba da krene od sebe, prvo u svojoj kući vidi šta ne valja. Kod nas ne valja mnogo toga, to i sami priznajemo, ali nedo dragi Bog da nam to neko drugi kaže, to se kod nas odmah svodi pod neki nacionalizam, skrivene ciljeve i slično. Sve dok nema razumijevanja za pozicije svakog naroda, od ove države nema ništa. Ne možemo graditi BiH po mjeri samo muslimana a ignorisati legitimne zahtjeve drugih naroda, ja sam za građenje države u kojoj će svaki građanin biti slobodan na svakom njenom pedlju, kako god se on zvao. Nije to toliki ni problem kolikim se čini gledajući medije, par kvalitetnih ljudi, spremnih za nazivanje stvari pravim imenom (npr. gospodin na čijoj temi obitavamo) i napredak će krenuti, nezaustavljivo.

Svi narodi u BiH imaju fobije iz rata, uvijek se plaše da će ih onaj drugi upucati onog časa kada kroče van svoje kuće i stoga svoja vrata drže čvrsto zatvorenim. Potrebno je otvoriti ta vrata samo jedan centimetar, on je ključni, da se vidi da tamo ne stoji neko sa repetiranom puškom. Nakon tog centimetra ostalih 99 neće biti problem.
Ne postoji način da intelektualno zaostali narodi kakvi ovdje žive napreduju u bilo kojem segmentu prije rješenja nacionalnog pitanja (ne povezuj sa '39 - '45, formulacija je sasvim slučajno slična). Ovaj narod (južnoslavenski) je svoju intelektualnu evoluciju prekinuo u 19. vijeku i danas živi u vijeku gdje je nacionalna pripadnost od alfa važnosti. Kada se vratimo u XIX vijek i kada analiziramo rješenje sličnih situacija na drugim mjestima, shvatit ćemo da je jedini način ovo o čemu ja pričam. Pokušalo se sa socijalizmom, nije išlo, jer guranje pod tepih nikad ne pali. Dodik govori non stop jednu jednu istinu koju niko ne želi da čuje, a to je da je ovakva BiH neodrživa. On tu stavlja tačku, ali ja ću staviti zarez i kazati: Ali to ne znači da je BiH neodrživa! Dakle, tačno je da ova država ne može funkcionisati na način kako je funkcionisala u periodu 45-90 jer narodi u njoj nisu u stanju da to naprave. Stoga, potrebno je tražiti drugo rješenje. Hipotetički gledano, da li ti misliš da bi država BiH kao država Bošnjaka i ostalih funkcionisala bolje nego po trenutnoj formuli? Mi nikako da se otarasimo priče o tri ravnopravna naroda i non stop ponavljamo da je samo takva BiH moguća, a ne postoji niti jedan empirijski dokaz za to. To iz perspektive Bošnjaka izgleda kao da ti neko pljuje u facu, a ti mu stalno govoriš "de nemoj". Sva ta priča iz tvog drugog pasusa je jedna izlizana floskula koja nema nikakvo empirijsko uporište. U trenutnoj situaciji ti nikad nećeš biti isti u Sarajevu i Biljeljini, nikad! I kad se jednom ostavimo šuplje priče i počnemo konkretno raditi na tome da dobijemo državu onda ćemo je možda i imati. Ja sam spreman žrtvovati multietnički karakter ove države da dobijem normalnu državu, i to je legitiman politički stav. I konačno, što se tiče kineza i vehabija, ako mene pitaš možemo zvati i vanzemaljce, nije to poenta. Poenta je da se dobije na masovnosti, iskoristi politički momenat i onda bismo te kineze, vehabije ili vanzemaljce zakonskim aktima šutnuli nazad odakle smo ih i doveli obećavši im kule i gradove.
MMM1977

#159 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by MMM1977 »

BiH je održiva u postojećim granicama samo kao multietnička država i ja je takvu želim. Drugo rješenje jeste da se priča nastavi tamo gdje je stala '95. i da odigramo i te produžetke ali treba shvatiti da od toga nema ništa jer to nije u interesu ni jednog naroda u BiH a isto tako da to ne bi bilo dozvoljeno od strane velikih sila.

Dodik, Komšić, ti, ja i svi pojedinci su prolazni, naše vrijeme je samo jedan sićušni dio historije. Mijenjalo se ovdje mnogo toga, od velike Bosne preko Osmanlija i Austrougarske pa sve do Kraljevine SHS i SFRJ te današnje BiH. Kako god bilo, Bosna je postojala, da li kao Kraljevina, Republika, Pašaluk i šta sve nije, ali Bosna de facto postoji već stoljećima i ne postoji niti jedan političar koji to može razvaliti. Kada jedan Slobodan Milošević, sa svom vojnom silom koju je posjedovao i uz sve pripreme koje je obavio, nije uspio u toj nakani, šta onda može jedan, primjera radi, Dodik, čije su najjače oružje verbalne prijetnje?

Put je dug, ali svi građani BiH moraju raditi na tome da njima bude dobro, kroz svoje obrazovanje, kroz ekonomski prosparitet, kroz obezbjeđivanje uslova da njihova djeca ne budu oplakivana nad anonimnim grobnicama za nekih 10-20 godina. Sve su to faze, ovo su prošli i Nijemci i Poljaci i svi ostali narodi u Evropi, to utvrđivanje nacionalnog identiteta i šta imamo danas: Mahom sve države su multietične i u svakoj državi imaš mnogo različitih naroda koji svoj interes vide kroz prosparitet zemlje u kojoj žive.

Doći će (već dolazi) vrijeme kada će ljudi u ovoj državi da shvate da su isprazne nacionalističke priče tek paravan za ostvarivanje privatnih interesa političara. Tada će se okrenuti ka onim ljudima koji su spremni da urade nešto konkretno za državu a da taj radi osjeti i običan građanin ove države. Vrijeme Dodika, Silajdžića, Čovića i sličnih prolazi, vjeruj.
Cosmic

#160 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Cosmic »

MMM1977 wrote:BiH je održiva u postojećim granicama samo kao multietnička država i ja je takvu želim. Drugo rješenje jeste da se priča nastavi tamo gdje je stala '95. i da odigramo i te produžetke ali treba shvatiti da od toga nema ništa jer to nije u interesu ni jednog naroda u BiH a isto tako da to ne bi bilo dozvoljeno od strane velikih sila.

Dodik, Komšić, ti, ja i svi pojedinci su prolazni, naše vrijeme je samo jedan sićušni dio historije. Mijenjalo se ovdje mnogo toga, od velike Bosne preko Osmanlija i Austrougarske pa sve do Kraljevine SHS i SFRJ te današnje BiH. Kako god bilo, Bosna je postojala, da li kao Kraljevina, Republika, Pašaluk i šta sve nije, ali Bosna de facto postoji već stoljećima i ne postoji niti jedan političar koji to može razvaliti. Kada jedan Slobodan Milošević, sa svom vojnom silom koju je posjedovao i uz sve pripreme koje je obavio, nije uspio u toj nakani, šta onda može jedan, primjera radi, Dodik, čije su najjače oružje verbalne prijetnje?

Put je dug, ali svi građani BiH moraju raditi na tome da njima bude dobro, kroz svoje obrazovanje, kroz ekonomski prosparitet, kroz obezbjeđivanje uslova da njihova djeca ne budu oplakivana nad anonimnim grobnicama za nekih 10-20 godina. Sve su to faze, ovo su prošli i Nijemci i Poljaci i svi ostali narodi u Evropi, to utvrđivanje nacionalnog identiteta i šta imamo danas: Mahom sve države su multietične i u svakoj državi imaš mnogo različitih naroda koji svoj interes vide kroz prosparitet zemlje u kojoj žive.

Doći će (već dolazi) vrijeme kada će ljudi u ovoj državi da shvate da su isprazne nacionalističke priče tek paravan za ostvarivanje privatnih interesa političara. Tada će se okrenuti ka onim ljudima koji su spremni da urade nešto konkretno za državu a da taj radi osjeti i običan građanin ove države. Vrijeme Dodika, Silajdžića, Čovića i sličnih prolazi, vjeruj.
Ovo je jedina istina. Dakle, Bosna je postojala i kao nemultietnička cjelina i što ne bi opet. Ovo iz prvih rečenica je propaganda i već sam rekao da nema empirijskih dokaza za to, ako ima ti ih iznesi, ovako je to obična demagogija.
MMM1977

#161 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by MMM1977 »

Historija je najbolji učitelj. Prolazile su kroz ovo i druge države, naveo sam ti to već, i došle su do toga da svi gledaju svoja posla i žive mirno. Druži se ko s kime hoće, svako radi što mu je volja (u zakonskim okvirima), političari rade svoj posao kako treba ili ga gube, uglavnom se stiglo do nekog normalnog života. Doći ćemo i mi do toga, to su utabane staze historije, sve je to dio jednog klasičnog šablona.

Ti prizivaš Miloševićki način rješavanja problema, koji je već doživio fijasko i danas od toga Srbija samo ima problem. Stvari se ne rješavaju na takav način, ima puno boljih načina.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#162 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

Cosmic wrote: Ovo je jedina istina. Dakle, Bosna je postojala i kao nemultietnička cjelina i što ne bi opet. Ovo iz prvih rečenica je propaganda i već sam rekao da nema empirijskih dokaza za to, ako ima ti ih iznesi, ovako je to obična demagogija.
21. vijek je, tema Podrska Zeljku Komsicu
Cosmic

#163 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Cosmic »

MMM1977 wrote:Historija je najbolji učitelj. Prolazile su kroz ovo i druge države, naveo sam ti to već, i došle su do toga da svi gledaju svoja posla i žive mirno. Druži se ko s kime hoće, svako radi što mu je volja (u zakonskim okvirima), političari rade svoj posao kako treba ili ga gube, uglavnom se stiglo do nekog normalnog života. Doći ćemo i mi do toga, to su utabane staze historije, sve je to dio jednog klasičnog šablona.

Ti prizivaš Miloševićki način rješavanja problema, koji je već doživio fijasko i danas od toga Srbija samo ima problem. Stvari se ne rješavaju na takav način, ima puno boljih načina.
Nije Miloševićev način propao zato što je bio agresivan nego zato što nekom nije odgovaralo da to uspije. Puno gori način imaš recimo u Palestini, gdje se pokušava već preko 60 godina brutalnim metodama uništiti palestinski narod, što bi dovelo do formiranja Izraela na cijeloj teritoriji koja je nekad bila i koja je sada palestinska. A to prolazi jer to nekom odgovara. Eh, ako bi nekom odgovarao nasilni metod jer je dio interesa, onda bi mu možda odgovarao i nenasilni ako tu ima interesa. Za interes su političari imali priliku da lobiraju, ali njih to ne zanima, o njima sam pričao ranije. Što se tiče ovog prvog, ako se malo bolje okreneš oko sebe vidjećeš da kod nas vrijeme stoji i čeka da ga neko pokrene. Ako budemo čekali da naši intelektualno zaostali narodi shvate to o čemu ti pričaš ovdje će vrijeme vječno da stoji. A stoji još od 19. vijeka, samo što su neki u periodu 45-90 htjeli da prikažu kako ono zapravo teče.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#164 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

Jecky 43

#165 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Jecky 43 »

To će biti najveća glupost u historiji BiH,ako taj čovjek pokrene stranku, nisam uopšte pristalica SDP-a, ali hoću da kažem da Željko Komšć je jedna degutantna persona,nafurana(licem u lice komunikaciji) , a pritom je neobrazovan. Čovjek se predstavlja kao predsjednik svih Bosanaca,a ajmo ga pitat kad je zadnji put posjetio Banja Luku ili Široki Brijeg i vidio kako narod gore živi(to je BiH,nije valjda Albanija)-ne smije da ode, nadalje to je jedan predsjednik koji u svojim javnim nastupima govori:"Šta ba,djes ba, je ko si ti ba" ako je to govor onda ja ne znam...a o njegovom zlatnom ljiljanu(čitaj.čitavo vrijeme rata logistika)..čuo sam "kako se borio u ratu" o tome bi mogao pisati još pola sata ali drugi put. Najbolje je da takvi poput Komšića nestanu sa političke scene u BiH, jer takvi ništa dobro ne mogu donijeti BiH a kamo li da ova jadna i napaćena zemlja ima još jednu stranku i predsjednika koji više liče na pajaca nego na političara.

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
seln

#166 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by seln »

Jecky 43 wrote:To će biti najveća glupost u historiji BiH,ako taj čovjek pokrene stranku, nisam uopšte pristalica SDP-a, ali hoću da kažem da Željko Komšć je jedna degutantna persona,nafurana(licem u lice komunikaciji) , a pritom je neobrazovan. Čovjek se predstavlja kao predsjednik svih Bosanaca,a ajmo ga pitat kad je zadnji put posjetio Banja Luku ili Široki Brijeg i vidio kako narod gore živi(to je BiH,nije valjda Albanija)-ne smije da ode, nadalje to je jedan predsjednik koji u svojim javnim nastupima govori:"Šta ba,djes ba, je ko si ti ba" ako je to govor onda ja ne znam...a o njegovom zlatnom ljiljanu(čitaj.čitavo vrijeme rata logistika)..čuo sam "kako se borio u ratu" o tome bi mogao pisati još pola sata ali drugi put. Najbolje je da takvi poput Komšića nestanu sa političke scene u BiH, jer takvi ništa dobro ne mogu donijeti BiH a kamo li da ova jadna i napaćena zemlja ima još jednu stranku i predsjednika koji više liče na pajaca nego na političara.

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
Tebi nekog stavio hasis u drogu?
A ovo boldirano je vrh...nesto kao "nisam vrijedan, ali sam lijen".
Pored toliko kurvinih sinova, ti bas njega nadje kao primjer.
Idi ba, ne budi ugrozen.
nosara

#167 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by nosara »

Jecky 43 wrote:To će biti najveća glupost u historiji BiH,ako taj čovjek pokrene stranku, nisam uopšte pristalica SDP-a, ali hoću da kažem da Željko Komšć je jedna degutantna persona,nafurana(licem u lice komunikaciji) , a pritom je neobrazovan. Čovjek se predstavlja kao predsjednik svih Bosanaca,a ajmo ga pitat kad je zadnji put posjetio Banja Luku ili Široki Brijeg i vidio kako narod gore živi(to je BiH,nije valjda Albanija)-ne smije da ode, nadalje to je jedan predsjednik koji u svojim javnim nastupima govori:"Šta ba,djes ba, je ko si ti ba" ako je to govor onda ja ne znam...a o njegovom zlatnom ljiljanu(čitaj.čitavo vrijeme rata logistika)..čuo sam "kako se borio u ratu" o tome bi mogao pisati još pola sata ali drugi put. Najbolje je da takvi poput Komšića nestanu sa političke scene u BiH, jer takvi ništa dobro ne mogu donijeti BiH a kamo li da ova jadna i napaćena zemlja ima još jednu stranku i predsjednika koji više liče na pajaca nego na političara.

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
Nepismen si do bola... Nasa stranka, pretpostavljam...!?
seln

#168 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by seln »

nosara wrote:

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
Ne vjerujem...mislim da je jedan od ugrozbenih.
I vidis li modus operandi...uvijek nanovo dovoditi u pitanje neciju cast i zasluge, cak i ako je i jedno i drugo besprijekorno.
Ugrozbenjak insinuira da je Zeljko podrumas i pita se kako je dobio ljiljana. Isto se prije par mjeseci pitao i @Korito: te zasto je dobio ljliljana, te nije pravo, te zasto ga nisam dobio ja...
onda dodje covjek i kaze mu "ne dipr, znam u kojoj akciji je zasluzio ljiljana"
i eto, malo poslije dolazi sljedeci, gonjen valjda licnim neuspjehom i istresa se na covjeka kojem na moze politi na ruke.
Carsijo, carsijo...na tjunu te nataknem.
jazzer

#169 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by jazzer »

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
'ajd sviju ti nadji vremena pa nam napisi tvoja saznanja o Zeljkovoj ulozi u ratu (logistika). Zivo me interesuje. Dokazi da se nisi prijavio na forum samo dok traje predizborna nego da si ozbiljan forumas.
nosara

#170 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by nosara »

seln wrote:
nosara wrote:

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
Ne vjerujem...mislim da je jedan od ugrozbenih.
Ugrozen je on svakako, ali je i Pedjin, provjereno...
Jecky 43

#171 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Jecky 43 »

E otiđite u Hrasno pred plavi neboder pa zajedno sa predsjednikom "svih bosanaca i hercegovaca" napravite podmladak njegove političke partije i mašite mu zastavama i plješćite mu na javnim tribinama a pogotvo kad bude koristio "djes ba,djes ba " izraze,i sa svojom platformom možete obići Kanton Sarajevo....njegova priča i politička pismenost(čitaj nepismenost)...može da zapali Vas forumaše koji ste vjerovatno Željka Komšića vidjela na stranicama sedmičnih magazina a ja sam razgovarao sa istim Komšićem(radim u NVO sektoru) i riječ je o jednoj nafuranoj,bahatoj osobi(koji je umislio da je novi Tito)...vjerujte nije vrijedan ovog slova koje mu kucam na ovom forumu. A to da sam ja Peđin ili ne....hahaaha...dobro se nasmijah....nit me Peđa hrani,niti plaća moje račune,rate kredita,fakultet, tako da me za Peđu zaboli moj polni organ...ovo je moje mišljenje i ebe me se šta vi mislite :D ....levati.....
Last edited by Anonymous on 29/09/2012 15:28, edited 1 time in total.
Reason: out
Jecky 43

#172 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Jecky 43 »

Sarajmen wrote:

Pozdrav sa Č.VIle. ;-)
Čovjek je to , čuo sam da je to pismeno potvrdilo par stotina hiljada osoba. Pa ti sad' skontaj gdje si ti, a gdje smo mi.

Jak čovjek.... u p.m. ..zašto se kao član predsjedništva nije odrekao svoje plate u korist deset najgore socijalno ugroženih porodica bar u opštini Novo Sarajevo-iz koje on dolazi..ta ljudska gromada...a zbog takvih koji su za njega glasali danas smo tu gdje je jesmo-a to je nigdje...naš narod je neobrazovan,primitivan a kad se u taj bućkuriš uspe kokuzluk imamo takve kao Komšića i mnoge druge Komšiće na političkoj sceni BiH koje nas handre u bulju od 1995 godine.
Last edited by Jecky 43 on 28/09/2012 21:34, edited 1 time in total.
kiky

#173 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by kiky »

željko još nema nikakve stranke, opcije, komentara, nekog konkretnog učinka ...
moram priznat da je bilo močno kad je par puta raspalio po srbijanskim likovima ali to je to ...
kad napravi stranku, jer se nemože priključit postoječim, onda će mo vidjet šta nam konkretno nudi ...
a do tada, rahat mu sjedenje u predsjedništvu ...
blesava

#174 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by blesava »

Imala sam priliku razgovrati sa Komsicem u neformalnom izdanju, kao sa obicnim covjekm koji je u tom momentu bio okruzen svojom suprugom, djecom i rodbinom. I mogu reci da je to jedan tipican Bosanac, covjek iz naroda koji nam jedini moze pomoci i razumjeti nas.

jedva cekam da osnuje stranku.
nosara

#175 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by nosara »

Jecky 43 wrote: Jak čovjek.... u p.m. ..zašto se kao član predsjedništva nije odrekao svoje plate u korist deset najgore socijalno ugroženih porodica bar u opštini Novo Sarajevo-iz koje on dolazi..ta ljudska gromada...a zbog takvih koji su za njega glasali danas smo tu gdje je jesmo-a to je nigdje...naš narod je neobrazovan,primitivan a kad se u taj bućkuriš uspe kokuzluk imamo takve kao Komšića i mnoge druge Komšiće na političkoj sceni BiH koje nas handre u bulju od 1995 godine.
Neko te jebe u bulju...? Od 1995....? :? Pa dobro si ikako pri sebi... :D
Locked