SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?
-
VjecitiStudent
#151 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Mislim, nakon svega sto si napisao o onoj grdobi od mosta ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#152 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
nemojte zivi bili ovdje se uvjeravati zasto ce neko glasati za neku partiju
svako glasa kako hoce, to je njegovo pravo
hvala sto ste ljubazni
svako glasa kako hoce, to je njegovo pravo
hvala sto ste ljubazni
- kamen spoticanja
#153 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Lud i ponosan wrote:Sta ti znaci to sposoban?kamen spoticanja wrote: vala meni je bitno da je sposoban i da iza njegovog mandata stanje bude bolje nego prije nego je zajahao![]()
i na koncu tema i jeste naslovljena tako ...pita hanuma jasno "za koga ce te glasati"
Oprosti, ali ospem se kad cujem taj epitet, koji sustinski nije los, ali se u BH praksi moze tumaciti samo kao pogrdan. Barem za sve normalne ljude u ovoj zemlji.
Nema sposobnijeg od Fahra, ako idemo tom logikom, ili su tvoji kriteriji drugaciji?
- Chisum
#154 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Napisah ja o mnogim grdobama na sarajevskom dijelu foruma. Napisah i ko ih je gradio, kako i u cija vremena. Pa kada sve to stavim na vagu - moze ova fusnota jos da drzi.VjecitiStudent wrote:Mislim, nakon svega sto si napisao o onoj grdobi od mosta ...
Osjecaj gorcine ostaje, ali kad se sjetim "alternativa"...
Last edited by Chisum on 28/09/2012 00:56, edited 1 time in total.
-
Jay Gatsby
#155 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ima veze s liftovima dok se pare za njihove popravke/kupovine daju iz budžeta. U zgradama u kojima su svi stanovi u privatnom vlasništvu.plain vanilla wrote:
sa liftovima nema, za to imas upravitelja![]()
problem treba da rjesava onaj ko je nadlezan za taj problem, i tu ne mislim na stranku nego na covjeka koji ima ime i prezime, ako ne radi svoj posao kako treba, onda bi mi trebali insistirati na njegovoj smjeni..da je kakve srece, sama stranka koja ga je postavila na to mjesto, maknula bi ga da zadrzi vlast
ali vidjeli i oni da kod nas sve prolazi, sve moze...samo nek ne puca
ja smao kazem da ne vidim kako ce se problemi rjesavati ako ne budemo glasali![]()
ova tema je djelimicno pokrenuta i da pozovemo ljude da izadju na izbore, da pronadju neko ime i glasaju...
ne vidim drugi nacin, osim ako neko ima carobni stapic
Mi probleme ne rješavamo imenom i prezimenom nego strankama i politikom. A to odgovara ogromnoj većini ljudi.
- SemPer_fi
#156 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Bugojno Hasan Ajkunic , nezavisni kandidat
-
VjecitiStudent
#157 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Sve tacno, no glas bi trebao ili da nagradi ili da kazni, za nagrade nisu uopste ...Chisum wrote:Napisah ja o mnogim grdobama na sarajevskom dijelu foruma. Napisah i ko ih je gradio, kako i u cija vremena. Pa kada sve to stavim na vagu - moze ova fusnota jos da drzi.VjecitiStudent wrote:Mislim, nakon svega sto si napisao o onoj grdobi od mosta ...
Osjecaj gorcine ostaje, ali kads se sjetim "alternativa"...
- kamen spoticanja
#158 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
nije...fahro je ratni i poratni profiter i nije komparativan...ja hocu ime nekog od bh nacelnika opstina koji je do sada vodio neku opstinu pa cemo razgovarat...ovako prosipas demagogiju u koju ni sam ne vjerujes...Lud i ponosan wrote:Pa evo pitao sam te, jel Fahra taj sposobni prema kome se trebamo ravnati? Kakva suplja...
mozemo ,recimo,napraviti poredjenje s kandidatom Nase stranke za nacelnika zenice...pa da vidis sposobnosti...i jednog i drugog
-
pOZz
#159 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Divim se ljudima koji će ići do svog biračkog mjesta, vjerovatno čekati u redu i poništiti listić.
Pa bolje otiđite na neku planinu tu nedjelju, prespavajte dan, nebitno.
Naša stranka, logično.
Džo Kol se prep'o Sabine, možda i s razlogom.
Naša stranka, logično.
Džo Kol se prep'o Sabine, možda i s razlogom.
- dale cooper
#160 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ovo je jedan od razloga što sve više naginjem tome da ne glasam uopšte na ovim izborima.Chisum wrote:Napisah ja o mnogim grdobama na sarajevskom dijelu foruma. Napisah i ko ih je gradio, kako i u cija vremena. Pa kada sve to stavim na vagu - moze ova fusnota jos da drzi.VjecitiStudent wrote:Mislim, nakon svega sto si napisao o onoj grdobi od mosta ...
Osjecaj gorcine ostaje, ali kad se sjetim "alternativa"...
Iskreno, dojadilo mi je više birati manje zlo.
- poznanik
#161 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Koliko je H. Smajlović učinio pozitivno da riješi dugogodišnji problem radnika i spasi imovinu javnog komunalnog preduzeća "Komrad" od bankrota? Koliko dugo traje agonija radnika "Komrada", koliko godina Smajlović nije u stanju da ih riješi?kamen spoticanja wrote:.ja hocu ime nekog od bh nacelnika opstina koji je do sada vodio neku opstinu pa cemo razgovarat...
-
Doktor29
#162 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
dragonz wrote:NOVI GRAD
za načelnika možda za Efendića ili da opet napišem na listiću za PAJU PATKA
za opštinsko vijeće BOSS BOSANSKA STRANKA (dvojica momaka sa liste)
Ako si gledao emisiju veceras mislim da ti ovo "mozda" ne treba vise
- Dalija_T
#163 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Novo Sarajevo - Nasa stranka
- Chisum
#164 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
I to stoji... A ja se kaznama nadam i za iste se zalazem, i javno, kroz svoj posao i djelovanje, a i ovako, piskarajuci po forumu, sto si, ako si ikada citao moje tekstove na tom potforumu Sarajevo - mogao vidjeti.VjecitiStudent wrote:Sve tacno, no glas bi trebao ili da nagradi ili da kazni, za nagrade nisu uopste ...Chisum wrote:Napisah ja o mnogim grdobama na sarajevskom dijelu foruma. Napisah i ko ih je gradio, kako i u cija vremena. Pa kada sve to stavim na vagu - moze ova fusnota jos da drzi.VjecitiStudent wrote:Mislim, nakon svega sto si napisao o onoj grdobi od mosta ...
Osjecaj gorcine ostaje, ali kads se sjetim "alternativa"...
I da preskocimo price o politickim, o ideoloskim provenijencijama, jer znamo da je na ovim prostorima, pogotovo u narodu koji se tek juce poceo baviti sobom i politikom (hvala vam pradjedovi - nabijam vas na kurac), vecini opcija moze prisiti tek prefiks pseudo... U ovom slucaju, nazalost, kao i mnogo puta do sada - vagamo zlo. Druge stvarnosti nemamo.
-
klixo
#165 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Inace SDA ... al posto za Memica na Ilidzi nea sanse da glasam... Za vijece ide NS , a nacelnik Godinjak ili Sinanovic. Ovaj drugi je izuzetno dobar covjek ,al ga boja malo
Inace da je clan bilo koje druge stranke glasao bih za njega , al ovako 
-
drug profi
#166 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Evo ja cekam da mi vanila kaze sta sam slagao?
-
zavrzlama
#167 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Glasat cu kao i do sada za SDP...
-
juventus
#168 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Definitivno SDA!
-
Akibh
#169 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Novo Sarajevo - SDA
- PapakizSarajeva
#170 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Ko mi se bude smijao, slomicu mu ruku ...
Zena me natjerala ( ali bukvalno je bilo tako ) da odem na jedan predizborni skup, jedne nase "eminentne" politicke opcije. Moj dozivljaj, katastrofa ... Kandidati, jos veca katastrofa ... Nosilac liste, najveca katastrofa (Covjek je toliko namazan vazelinom, da ne mozes ni rijec da mu uhvatis, koliko se uvlaci aktuelnom/kandidatu nacelniku. Navaljao je za govornicom toliko budalastine, za ne povjerovati. ) ... Kandidat za nacelnika po mojoj procjeni ima ogromne sanse da prodje, steta ispred koje politicke opcije je kandidovan. Fali mu malo lektire, koju je ocitio preskakao u skoli. Kad Nacelnik kaze da " ... se je ... " ili jos gore " ... je se ...", dize mi se kosa na glavi ...
Vjerujte mi, kad izadjem na glasacko mjesto i kad dobijem glasacke listice, odlucivati cu na licu mjesta. Sad jednostavno nemam nikakav izbor.
Zao mi je sto je SDP na mojoj opcini na proslim izborima izgubila nacelnicko mjesto, a na ovim opet predlaze istog covjeka - uzalud. Imam osjecaj da hoce da ga demoralisu i da mu nametnu osjecaj da nije vrijedan nikakve funkcije. Steta, njihov kandidat je jedan od kvalitetnijih...
Znam samo da ovih izbora moje opcije nisu SDA, SDP, SBB, ZaBiH ... Ni za Nacelnika, a ni za OV.
Zena me natjerala ( ali bukvalno je bilo tako ) da odem na jedan predizborni skup, jedne nase "eminentne" politicke opcije. Moj dozivljaj, katastrofa ... Kandidati, jos veca katastrofa ... Nosilac liste, najveca katastrofa (Covjek je toliko namazan vazelinom, da ne mozes ni rijec da mu uhvatis, koliko se uvlaci aktuelnom/kandidatu nacelniku. Navaljao je za govornicom toliko budalastine, za ne povjerovati. ) ... Kandidat za nacelnika po mojoj procjeni ima ogromne sanse da prodje, steta ispred koje politicke opcije je kandidovan. Fali mu malo lektire, koju je ocitio preskakao u skoli. Kad Nacelnik kaze da " ... se je ... " ili jos gore " ... je se ...", dize mi se kosa na glavi ...
Vjerujte mi, kad izadjem na glasacko mjesto i kad dobijem glasacke listice, odlucivati cu na licu mjesta. Sad jednostavno nemam nikakav izbor.
Zao mi je sto je SDP na mojoj opcini na proslim izborima izgubila nacelnicko mjesto, a na ovim opet predlaze istog covjeka - uzalud. Imam osjecaj da hoce da ga demoralisu i da mu nametnu osjecaj da nije vrijedan nikakve funkcije. Steta, njihov kandidat je jedan od kvalitetnijih...
Znam samo da ovih izbora moje opcije nisu SDA, SDP, SBB, ZaBiH ... Ni za Nacelnika, a ni za OV.
- brzica
#171 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
N. Sarajevo
Za načelnika - nitko. Niti se ovaj nešto
naradio, niti drugi izgledaju sposobniji.
Tako sad razmišljam, možda se promijeni.
Za OV - netko s lista ovih manjih stranaka
NS, HSP... Odabrat ću nekog od ovih što
su na njihovim listama, a koga poznajem.
Odlučit ću tamo, kad budem sam sa sobom
iza paravana
Znam da možda zvuči nelogičan izbor
stranaka, ali kao što već netko spomenu,
glas je ili/ili. Ili nagrada ili kazna. Znam
da ovim malim neću puno pomoći, ali ovako
ću kazniti one za koje sam glasovao na
prošlim općim izborima. A to je bio SDP
za KS.
Za načelnika - nitko. Niti se ovaj nešto
naradio, niti drugi izgledaju sposobniji.
Tako sad razmišljam, možda se promijeni.
Za OV - netko s lista ovih manjih stranaka
NS, HSP... Odabrat ću nekog od ovih što
su na njihovim listama, a koga poznajem.
Odlučit ću tamo, kad budem sam sa sobom
iza paravana
Znam da možda zvuči nelogičan izbor
stranaka, ali kao što već netko spomenu,
glas je ili/ili. Ili nagrada ili kazna. Znam
da ovim malim neću puno pomoći, ali ovako
ću kazniti one za koje sam glasovao na
prošlim općim izborima. A to je bio SDP
za KS.
- fatihar
#173 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Za svoje cuj za koga...SDA Novi Grad... 
- mirnisan
#174 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
jos nisam odlucila da li cu izaci
....ako izadjem vjerovatno glas ide za nasu stranku - novo sarajevo.
- Magarece_godine
#175 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori
Kad bi se moglo glasati protiv ......