Teferič u prirodi
Moderator: anex
-
safran
#151 Re: Teferič u prirodi
Jao joga, probala sam i to kad sam jednom drugom prilikom malo prolupala. Sve je bilo OK dok smo radili kao one vježbice a onda lezi na leđa, skoncentriši se na disanje i opuštaj se i tako jedno 1/2 sata. Raja oko mene maksimalno opuštena, neki već pomalo hrču a ja brojim: plafonjere, obloge na plafonu, zidne panele, lampe, prozore ..... Ponestalo mi materijala za brojanje pa skontam da detektor dima nije simetrično postavljen na sredinu prostorije, da su desno od vrata 2 zidna panela a lijevo 4 - ni tu nema simetrije, da je ženska pored mene peškir ukoso postavila - nije paralelan s mojim. Lijevo od mene pogledam - zavrnut rub peškira - polako ispružim ruku i izravnam ga. Elem, izađem napetija nego što sam ušla .... batalim jogu, vratim se biciklu - barem se propisno umorim.
-
Oticon
#152 Re: Teferič u prirodi
Znači sine...u tom grmu leži zec. Kupiće tetka Oti čokoladu ...samo da joj djeca dođu.Mu'min wrote: Mi tetki Oti ne spominjemo godine već od milina joj tepamo, tetka je u Bosni i bosanskom jeziku bila nešto pozitivno. Uvijek su darivale djecu.
-
Oticon
#153 Re: Teferič u prirodi
safran wrote:Jao joga, probala sam i to kad sam jednom drugom prilikom malo prolupala. Sve je bilo OK dok smo radili kao one vježbice a onda lezi na leđa, skoncentriši se na disanje i opuštaj se i tako jedno 1/2 sata. Raja oko mene maksimalno opuštena, neki već pomalo hrču a ja brojim: plafonjere, obloge na plafonu, zidne panele, lampe, prozore ..... Ponestalo mi materijala za brojanje pa skontam da detektor dima nije simetrično postavljen na sredinu prostorije, da su desno od vrata 2 zidna panela a lijevo 4 - ni tu nema simetrije, da je ženska pored mene peškir ukoso postavila - nije paralelan s mojim. Lijevo od mene pogledam - zavrnut rub peškira - polako ispružim ruku i izravnam ga. Elem, izađem napetija nego što sam ušla .... batalim jogu, vratim se biciklu - barem se propisno umorim.
-
bizet
#154 Re: Teferič u prirodi
ma jok meditacija, licno nisam od te fele, nista spiritualno (a ovdje smo prvi dan buljili u neku sliku neke zene dok smo pronalazili čakre) me ne zanima, samo vjezbe koje nisu nimalo zeza...teza mi je bila joga nego bilo sta drugo...disanje je naravno najbitnije jer ti olaksava rad vjezbi ili suprotno...moj muz se oznoji na jogi vise nego dok dize tegove i radi svoje vjezbe...dobra je kao tjelovjezba, ali gledano tako svaka tjelovjezba je zdrava
ja je samo tako vidim, jogu, zbir vjezbi za cijelo tijelo ukomponovan na lijep nacin, to je sve...nema odmaranja pola sata
-
kerima1
#155 Re: Teferič u prirodi
hehe stigle meni i cestitke hvala drage moje.bizet da ja se unutra iz mladosti ne pomicem zato imamm ozbiljnog muza 
-
kerima1
#156 Re: Teferič u prirodi
kakva djeca moja Oti svi smo mi mislim ovdje presli 30-teOticon wrote:Znači sine...u tom grmu leži zec. Kupiće tetka Oti čokoladu ...samo da joj djeca dođu.Mu'min wrote: Mi tetki Oti ne spominjemo godine već od milina joj tepamo, tetka je u Bosni i bosanskom jeziku bila nešto pozitivno. Uvijek su darivale djecu.
-
kerima1
#157 Re: Teferič u prirodi
hej moja ti ima deset godina nisam se sjetila kad je kome rodjendan uvijek me moji roditelji naspomenu valjda to im izgovor da dodju na kafuOticon wrote:Draga Kerima, opet ti je rođendan. Zar ne misliš da ti je prešlo u naviku?![]()
SRETAN ROĐENDAN!
- Mu'min
#158 Re: Teferič u prirodi
Kružil još Linđo po Bosni? 
I đe nesta vrtlar, nije valjda da pakuje pakete?
-
kerima1
#159 Re: Teferič u prirodi
mora da pakuje zato sam ja rekla da mi vrati ime na spisak i namjerno nisam obrisala iz citiranog sva imena sad cemo ga proganjat dok ne posalje 
- vrtlar
#160 Re: Teferič u prirodi
kerima1 wrote:mora da pakuje zato sam ja rekla da mi vrati ime na spisak i namjerno nisam obrisala iz citiranog sva imena sad cemo ga proganjat dok ne posalje
Prvo sretan rodjendan koji je necu ni pitati.
- vrtlar
#161 Re: Teferič u prirodi
safran wrote:Eno, sad, ja taman mislila pilati vrtlara za psihički oboljele a oni okrenuše na ozbiljno. Odmah da se zna da je safran ponosna tetka 4 komada djece pa bujrum zvati tetkom. A pletenje je bir ilać naročito kad radite zadaću sa 7-godišnjakom a on zafrkava momački![]()
![]()
![]()
Ma ko je napisao da ste vi psihicki oboljeli ja sam rekao i napisao koliko je rad u basti dobar da se koristi i u medicinske svrhe.Gdje cu ja vas svoje prijateljice i prijatelje nazivati psihicki oboljelima.A da ste socijalno ugrozeni to sam procitao u havazu
- vrtlar
#162 Re: Teferič u prirodi
Mu'min wrote:Kružil još Linđo po Bosni?
Poceo skupljati pa cu sutra pakovati pakete
- Mu'min
#163 Re: Teferič u prirodi
ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje... 
-
kerima1
#164 Re: Teferič u prirodi
Prvo sretan rodjendan koji je necu ni pitati.
Drugo ne vracam te na spisak socijalno ugrozenih skinuta si i gotovo ne moze se vracati.
I sve sam vas skinuo.[/quote]
juce bio i "proso,a koji je pa rekla sam vec gore preko "tries necu valjda rec tacno koja
upamtila sam ja koje si nas nabrojao de ti pakete spremaj ako ti je mrsko moRe i gotovini znam ja kako i to postom prokrijumcarit.
juce bio i "proso,a koji je pa rekla sam vec gore preko "tries necu valjda rec tacno koja
upamtila sam ja koje si nas nabrojao de ti pakete spremaj ako ti je mrsko moRe i gotovini znam ja kako i to postom prokrijumcarit.
-
bizet
#165 Re: Teferič u prirodi
vrtlar, ma ja, tvrdoglavo celjade, sta sam rekla...hajde dok je srce cisto tvrdoglavost je vrlina
na danasnjem vaktu, u ovom silnom betonu, svima je potrebna terapija prirodom...dovoljno je prosetati se parkom da covjek osjeti nekakvo olaksanje i konekciju sa prirodom koju nas sam organizam trazi...sad strast prema basti je ipak malo drugacijeg karaktera, to je jedan vid sporta (ako se moze sa tim porediti), dobro sam rekla to je strast i ljubav svoje vrste...ali ne moze se poreci da nas basta psihicki odmara
safran, ti sto su skoro zahrkali na toj jogi su najzdraviji, cim horizontala odmah san na oci, to je bona znak da je insan zdrav i neopterecen...znas i sama kad neki problem imas kako nece san na oci, a kad je sve kako treba sanak se u med pretvori...joj sto bi ja uzivala slusajuci njihove hrkove, pustila bi da me omadjijaju ti slatki zvuci
na danasnjem vaktu, u ovom silnom betonu, svima je potrebna terapija prirodom...dovoljno je prosetati se parkom da covjek osjeti nekakvo olaksanje i konekciju sa prirodom koju nas sam organizam trazi...sad strast prema basti je ipak malo drugacijeg karaktera, to je jedan vid sporta (ako se moze sa tim porediti), dobro sam rekla to je strast i ljubav svoje vrste...ali ne moze se poreci da nas basta psihicki odmara
safran, ti sto su skoro zahrkali na toj jogi su najzdraviji, cim horizontala odmah san na oci, to je bona znak da je insan zdrav i neopterecen...znas i sama kad neki problem imas kako nece san na oci, a kad je sve kako treba sanak se u med pretvori...joj sto bi ja uzivala slusajuci njihove hrkove, pustila bi da me omadjijaju ti slatki zvuci
-
bizet
#166 Re: Teferič u prirodi
mu'min bolan ne do bog da si meni direktor, ja bi rintala kao luda a sve bi mislila da uzivam i odmaramMu'min wrote:ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje...
- Mu'min
#167 Agrofitnes
Nisam ja džabe management drpo. Uturi drugim poso i još ih uvjeri da uživaju u tome.bizet wrote:mu'min bolan ne do bog da si meni direktor, ja bi rintala kao luda a sve bi mislila da uzivam i odmaramMu'min wrote:ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje...
Inače sport u bašči se zove agrofitnes.
-
bizet
#168 Re: Teferič u prirodi
agrofitnes je tvoja rijec ili si je prepisao od nekog?...vidim ja da si ti ovladao manipulacijom, ali u dobre svrhe...dobar si mu'min, dobar...vidis i mene si uvijerio 
- Mu'min
#169 Re: Teferič u prirodi
Alaj me nasmija jer samo kad si zamislim ko iz američkih komedija.safran wrote:Jao joga, probala sam i to kad sam jednom drugom prilikom malo prolupala. Sve je bilo OK dok smo radili kao one vježbice a onda lezi na leđa, skoncentriši se na disanje i opuštaj se i tako jedno 1/2 sata. Raja oko mene maksimalno opuštena, neki već pomalo hrču a ja brojim: plafonjere, obloge na plafonu, zidne panele, lampe, prozore ..... Ponestalo mi materijala za brojanje pa skontam da detektor dima nije simetrično postavljen na sredinu prostorije, da su desno od vrata 2 zidna panela a lijevo 4 - ni tu nema simetrije, da je ženska pored mene peškir ukoso postavila - nije paralelan s mojim. Lijevo od mene pogledam - zavrnut rub peškira - polako ispružim ruku i izravnam ga. Elem, izađem napetija nego što sam ušla ....
Inače ne znam što će muslimani na jogi, kad imaju 5x "jogu" na dan na sedžadi.
Mada nema ljepšeg osjećaja od namaza u prirodi.
Nije valjda još jedna bajkerka. Ja kako navrati sestru da kupi biciklo svaki dan mi se zafaljuje i ne silazi sa bicikla.safran wrote:batalim jogu, vratim se biciklu - barem se propisno umorim.
Mi smo familiarjno ljubitelji bAcikla.
Last edited by Mu'min on 03/10/2012 11:46, edited 1 time in total.
- Mu'min
#170 Re: Teferič u prirodi
Agrofitnes je došla u razgovoru sa jednim poznanikom.bizet wrote:agrofitnes je tvoja rijec ili si je prepisao od nekog?...vidim ja da si ti ovladao manipulacijom, ali u dobre svrhe...dobar si mu'min, dobar...vidis i mene si uvijerio
I ja na manipulišem sa ljudima već ih samo usmjerajem te predstavljam prednosti koje mogu imati u nekim aktivnostima i procesima.
To naravno iziskuje i njihovo sudjelovanje u izvođu pomenuti postupaka i procesa kako bi se okoristili pomenutim benificijama.
-
bizet
#171 Re: Teferič u prirodi
Mu'min wrote:Agrofitnes je došla u razgovoru sa jednim poznanikom.bizet wrote:agrofitnes je tvoja rijec ili si je prepisao od nekog?...vidim ja da si ti ovladao manipulacijom, ali u dobre svrhe...dobar si mu'min, dobar...vidis i mene si uvijerio
I ja na manipulišem sa ljudima već ih samo usmjerajem te predstavljam prednosti koje mogu imati u nekim aktivnostima i procesima.
To naravno iziskuje i njihovo sudjelovanje u izvođu pomenuti postupaka i procesa kako bi se okoristili pomenutim benificijama.![]()
-
Oticon
#172 Re: Teferič u prirodi
Ma to nije fer...ja ću onda ostati uskraćena za sjemenke... jer znam da me Vrtlar nimalo ne mrzi.Mu'min wrote:ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje...
- vrtlar
#173 Re: Teferič u prirodi
Oticon wrote:Ma to nije fer...ja ću onda ostati uskraćena za sjemenke... jer znam da me Vrtlar nimalo ne mrzi.Mu'min wrote:ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje...
MA pusti Mumina nezna kako ce poslati sjemena pa izmislja neke poslovice da mi odustanemo ali nema odustajanja.Nemam razloga da mrzim bilo koga a najmanje tebe.
-
bizet
#174 Re: Teferič u prirodi
mu'min, ovaj tvoj management ne pali na Bosancima ocigledno...pa zar si zaboravio koliko smo snalazljivi misa mu, odmah bi se naslo kome jos donirati sjeme paradajza, bilo porodici, bilo komsijama...kad je kod nas bilo viskavrtlar wrote:Oticon wrote:Ma to nije fer...ja ću onda ostati uskraćena za sjemenke... jer znam da me Vrtlar nimalo ne mrzi.Mu'min wrote:ako koga mrziš samo mu pošalji što više sorti paradajza i paprika. Gora mu muka ne treba dok sve posijale, posadi, odražje...
MA pusti Mumina nezna kako ce poslati sjemena pa izmislja neke poslovice da mi odustanemo ali nema odustajanja.Nemam razloga da mrzim bilo koga a najmanje tebe.
pa nije mu'min napisao da koga ne mrzis neces mu poslati paradajza i paprika uopste, al' hajd'
e mu'min, mu'min, hem te ne skontase, hem se ti prevari pa pomisli da ces nekog ozbiljno zadeverati...jedino sto kad budes slao ljudima mozes, sto se kaze, na slamcicu, pod izgovorom da ih ne mrzis
-
Oticon
#175 Re: Teferič u prirodi
vrtlar wrote:o
Ma ovo je Muminu vadiona...kad mi pošalje sjeme samo jedne sorte onda će da se vadi na to da me ne mrzi