IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
mistek

#151 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by mistek »

Ja ne mogu vjerovati šta se čovjeku spočitava i kakve se laži sve pišu. Čak i kontradiktorne stvari. Meni nije jasno zar ova SBB raja ne konta da ovako samo još više navlači raju za Koldžu, odnosno više kontra njih, nego za Koldžu? Samo zbog ovakvih slučajeva, koji su spremni baš klevetati zarad gluposti (bar meni), biće mi drago da Koldžo dobije.
silikon

#152 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by silikon »

Mislim da ponavljaš isti post par puta i ako bog da Koldžo više nikad neće da bude načelnik niti jedne općine a posebno ne Novog Sarajeva jer nam je u ovih 8 god samo lagao, vozao nas u vozićima iz pokopa, dijelio po 50 KM ovo je samo mali dio šta je on sve uradio ili šta je obećao.
evo mene

#153 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

cetmi wrote:Koldžo će sa merakom da pregazi ove tornjakovce..
Koldžo sklopio ugovor sa Avazom

Svim, u političku svakodnevnicu dobro upućenim, građanima poznat je politički sukob između SDA i SBB. Poznato je, također, da je SDA javno pozvala svoje članstvo da ne kupuje Dnevni Avaz, list u vlasništvu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. Sudeći prema tome da je Dnevni Avaz i dalje daleko najčitanija novina, ovaj poziv i nije naišao na plodno tlo unutar članstva SDA.

U jeku predizbornih sukoba između SDA i SBB-a, vođena je kampanja da se privatne i javne kompanije, kao i državne institucije na čijem čelu su ljudi bliski SDA prestanu oglašavati u "stranačkom glasilu SBB-a", kako Avaz nazivaju u SDA. Međutim i ova aktivnost unutar SDA ne donosi željene rezultate, tim prije što se neki istaknuti članovi SDA ne pridržavaju "stranačke sugestije".

Tako je nedavno Općina Novo Sarajevo, na čijem čelu se nalazi istaknuti kadar SDA Nedžad Koldžo, sklopila ugovor o pružanju usluga objavljivanja oglasa, konkursa, čestitki i osmrtnica za period 2012.-2014. godina upravo sa Avazom, čime je nastavljena dugogodišnja praksa.

Prema informacijama do kojih je došao MOJportal.ba, poziv za dostavljanje ponuda je bio koncipiran tako da drugi dnevni listovi nisu ni mogli konkurisati, vjerovatno zbog manjeg tiraža od onog koji je bio tražen od strane općine, tako da je jedina ponuda došla od Avaza koji je na kraju i izabran kao "najpovoljniji ponuđač".

Vrijednost ugovorenog posla se kreće oko 50.000 KM.

Ostaje otvoreno pitanje da li se u ovom slučaju radi o otkazivanju poslušnosti Centrali SDA od strane Nedžada Koldže ili o logičnom slijedu okolnosti gdje najtiražnija dnevna novina dobija posao za koji ispunjava uslove.
poznanik

#154 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

evo mene wrote:[Koldžo sklopio ugovor sa Avazom

...Tako je nedavno Općina Novo Sarajevo, na čijem čelu se nalazi istaknuti kadar SDA Nedžad Koldžo, sklopila ugovor o pružanju usluga objavljivanja oglasa, konkursa, čestitki i osmrtnica za period 2012.-2014. godina upravo sa Avazom, čime je nastavljena dugogodišnja praksa...
Ovakve, pa i ovu odluku, načelnik samo provodi, a o njoj odlučuje Općinsko vijeće.

U Novom Sarajevu vijećničku većinu ima SDP, što znači da je "Avaz-ugovor" zaključen prema volji SDP vijećnika Novog Sarajeva, a ne Koldžinoj, kako se želi prikazati i imputirati mu samovolja i politička nedisciplina :-)

Ovakve i slične konstrukcije postaju samo kontraproduktivne... :-) :(
Petit_Beurre

#155 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

cetmi wrote:Osim toga tender nije mogao biti proglašen uspješnim ukoliko na njemu nisu učestvovala minimalno tri dobavljača koji i formalno - pravno ispunjavaju sve uslove iz tendera.
Tako da je ovo vjerovatno još jedan proizvod iz fabrike laži.
Zezaš da moraju bar tri :mrgreen: Ako znaš kako se izvodi tender, onda znaš koliki je prostor za manipulacije, taman da ih se prijavilo 50.
Naravno, ovo sa Koldžom i Avazom može, a i ne mora biti laž.
poznanik

#156 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

Petit_Beurre wrote:
cetmi wrote:Osim toga tender nije mogao biti proglašen uspješnim ukoliko na njemu nisu učestvovala minimalno tri dobavljača koji i formalno - pravno ispunjavaju sve uslove iz tendera.
Tako da je ovo vjerovatno još jedan proizvod iz fabrike laži.
Zezaš da moraju bar tri :mrgreen: Ako znaš kako se izvodi tender, onda znaš koliki je prostor za manipulacije, taman da ih se prijavilo 50.
Naravno, ovo sa Koldžom i Avazom može, a i ne mora biti laž.
Čini mi se da je negdje otvorena tema o tenderima, ako nije - molim te da je otvoriš i elaboriraš svoja saznanja o "tender-manipulacijama", i preneseš ih i nama, da ne trolamo po ovoj temi.
iceman ze

#157 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by iceman ze »

Ozbiljno razmisljam, za koju stranku da glasam ovaj put. Prosli put sam to povrsno uradio, jer moje povjerenje nisu opravdali.

- Javio se na konkurs Skupstine KS, cekam godinu i po na intervju! Uputio pismo predsjedavajucoj Malic, nisu se udostojili ni odgovoriti na postavljena pitanja. Za njenu stranku sigurno vise necu! Nastojacu da me prijatelji i familija u tome podrze. Vec ako svojim neradom i opstrukcijama podrzavaju haos i kriminal u Kantonu, nemam namjere ih vise u tome pomagati.
levana

#158 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by levana »

Milivoje Klafofić wrote:
cetmi wrote:
evo mene wrote:EVO ILIDŽANSKOG KOLDŽE!!!

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/nac ... d-kamerama
normalno je da su ova dvojica SBB-ovaca koji su dobili dnevnice za ovo provociranje bezobrazni..
Alfa je veći fabrikant govana od Havaza..pogledati šehadizaciju i uvjeriti se..medij koji je spreman nečije logorovanje onako iskoristiti uopšte nema šta kome da kaže..
Ovdje nije stvar ni Alfe TV, ni SBB-a, ni pripadnosti ili simpatisanju neke političke opcije. Ovom snimku ne treba ništa od toga, niti išta više, jer on govori sam od sebe. Pa meni da je Memić otac rođeni, ne bih mogao braniti ovakvu njegovu nepismenost, neznanje, ponižavanje građana i gledalaca... On misli da su ljudi ovce! Ja se kao gledalac osjećam poniženo kada gledam ovakve njegove medijske istupe. Mogu tek misliti kako se oni koji su glasali za njega osjećaju poniženo i prevareno. OVO VRIJEĐA MOJ INTELEKT!

A što se Koldže tiče, njegove najznačajnije karakteristike su slijedeće:

1. Ima nepresušnu želju da se slika, snima, pozira, promoviše, bez mjere i obzira,
2. Zvanično je član SDA, a igra za SDP i SBB, i ko zna još koga,
3. Organizuje odlazak na Ajvatovicu, a suvlasnik je proizvodjaca alkohola - HEPOK,
4. Potkupljuje penzionere sa 50 KM da glasaju za njega, a djecu voza u voziću Pokopa i sahranjuje centre za mlade (bivši dom Vaso Pelagić i Boško Buha),
5. Patološki lažov i davalac lažnih obećanja,
6. Opštinu je uredio po svojoj mjeri, nju praktično vodi njegova ljubavnica Vildana http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
7. Sve radove koje "finansira načelnik", a zapravo se finansiraju iz budžeta, tempira uoči izbora,
8. Neizlječivo je ljubomoran na Željku Komšića,
9. O Želji se počne "brinuti" uoči izbora - da obezbjedi glasačko tijelo među Manijacima,
10. Da se kojim slučajem otvori hala u Novom Sarajevu, on bi došao da je otvori (ako će biti kamere i fotoaparati)...

pa vi izvolite...

Milivoje, je l plavka ili crnka? :D :?
Milivoje Klafofić

#159 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Milivoje Klafofić »

Milivoje, je l plavka ili crnka? :D :?[/quote]

Plavka..................... :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#160 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by O'zone »

10. Septembar 2012. u 13:06
Koldžo obećava: Ambulanta na Hrasnom Brdu

Aktuelni načelnik općine Novo Sarajevo s ponosom govori o 430 realizovanih projekata u prethodne četiri godine a kao goruće probleme na čijem će rješavanju insistirati u narednom periodu ističe gradski prevoz u padinskim područjima općine kao i problem zbrinjavanja pasa lutalica čiji broj raste.

Po čemu se Vaš program razlikuje od programa ostalih kandidata?

Nedžad Koldžo: Moj program je zasnovan na rezultatima mog rada a koji su evidentni u prethodne četiri godine.
Ne pričam o nerealnim stvarima, baziram se na konkretne projekte od kojih je dobar dio već realizovan.

Osnova moje politike je zadovoljavanje interesa građana, tako sam radio u prethodne četiri godine i mislim da su to građani jako dobro prepoznali. Općina treba da se bavi problemima u njenoj nadležnosti a ne nekim stvarima na koje ne možemo uticati.

Šta bi Vaša pobjeda značila za ugrožene kategorije stanovništva i generalno ljudska prava u Vašoj općini?

Nedžad Koldžo: Jedna od osnovnih zadaća općine jeste da se onemogući ugrožavanje bilo čijih prava. Ne odobravamo bilo koji vid diskriminacije. Dobar dio građana uvijek traži krivca kada nešto ne može da ostvari zato što to propisi ne dozvoljavaju.

Zalažem se za vladavinu pravnog sistema i moj rad i u narednom periodu ići će u tom pravcu. Socijalni problemi nisu u direktnoj nadležnosti općine ali i pored toga, moj rad je bio a bit će i u narednom periodu, usmjeren ka pomaganju kategorijama stanovništva kojima je pomoć potrebna.

Koji su Vaši konkretni planovi za poboljšanje života u Vašoj lokalnoj zajednici?

Nedžad Koldžo: Sve što sam dosad radio bilo je usmjereno na poboljšanje kvalitete života a istim principima vodiću se i u narednom period. Postaćemo jedina općina u Bosni i Hercegovini koja ima u potpunosti regulisanu kanalizacionu mrežu.
Želimo izgraditi ambulantu u naselju Hrasno, želimo dovršiti radove na izgradnji dvorane ali i pristupiti gradnji velikog bazena prilagođenog potrebama djece i obrazovnog sistema.

Nekadašnji centar Boško Buha, u potpunost ćemo rekonstruisati i otvoriti ga za mlade, izgradićemo mjesnu zajednicu zajedno s ambulantom na Hrasnom Brdu i uravnotežićemo razvoj općine u svim njenim dijelovima.

Želimo učestvovati u sanaciji stadiona Grbavica kako bi i reprezentacija dobila stadion na kojem će igrati međunarodne utakmice.

Šta biste izdvojili kao najveći problem stanovnika Vaše općine?

Nedžad Koldžo: Imamo problem javnog prevoza na koji ne možemo mnogo uticati. Mi nemamo finansijske kapacitete da kupujemo kombije i autobuse ali ćemo i dalje pokušavati inicirati sastanke koji bi mogli riješiti ovaj veliki problem.

Drugi veliki problem su psi lutalice. Stid me nemoći općine da se riješi ovaj problem. Iniciraćemo izmjenu Zakona koji nije usklađen s infrastrukturnim mogućnostima, i dalje ćemo samostalno organizovati projekte sterilizacije i kastracije kako bismo spriječili dalje povećanje njihovog broja.
E ako ga izaberu evo šta je sad obećao pa ga treba stegnuti za m..da
evo mene

#161 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

PODSJEĆANJA RADI!!! SAMO ZA PRIPADNIKE PROPALE SDA!!!

Nedžad Koldžo radi za SDP (sve u Općini zaposlio crvene) i SBB (pare i pare daje za reklame u Avaz - oglašavanje Općine, AMKO, HEPOK...) i sigurno prelazi nakon izbora kod Zlatka ili Fahre, zavisi ko bude pobjednik. A ptice na grani znaju da je sve vrijeme radio za SDP, jer su ga oni postavili i sve vrijeme drže za načelnika.
dinoEL

#162 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by dinoEL »

evo mene wrote:PODSJEĆANJA RADI!!! SAMO ZA PRIPADNIKE PROPALE SDA!!!

Nedžad Koldžo radi za SDP (sve u Općini zaposlio crvene) i SBB (pare i pare daje za reklame u Avaz - oglašavanje Općine, AMKO, HEPOK...) i sigurno prelazi nakon izbora kod Zlatka ili Fahre, zavisi ko bude pobjednik. A ptice na grani znaju da je sve vrijeme radio za SDP, jer su ga oni postavili i sve vrijeme drže za načelnika.
ja vjerujem samo tebi Havazu :D :-) :-) :-) :-) :run:
Prpa.ba

#163 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Prpa.ba »

I za koga da glasamo onda? :D
O'zone
Globalni moderator

#164 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by O'zone »

mali_marinko wrote:
Prpa.ba wrote:

I za koga da glasamo onda? :D
Sve kandidate na livadu pa da se dogovore za jednog protiv Koldže, o samo ne Koldžo opet...
Opet korida :roll:
SDA SDP SBB

#165 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Koldžo idi negdje gdje nemaš šta da u kradeš molim te.
neki

#166 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

SDA SDP SBB wrote:Koldžo idi negdje gdje nemaš šta da u kradeš molim te.
Prije si bio orginalniji u smisljanju nickova :-)
SDA SDP SBB

#167 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Moguće je.
kukapravi

#168 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by kukapravi »

Nije bitno ko je samo ne Koldžo :) :D :D :D
Trebam te

#169 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Trebam te »

kukapravi wrote:Nije bitno ko je samo ne Koldžo :) :D :D :D

I narode NE Ibro Berilo za Opcinu Trnovo, covjek je prava mafija, kupuje glasove od kuce do kuce ide zove na telefone, kupuje zdrave vodice bolesnima, etc...sljam pravi
kukapravi

#170 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by kukapravi »

Trebam te wrote:
kukapravi wrote:Nije bitno ko je samo ne Koldžo :) :D :D :D

I narode NE Ibro Berilo za Opcinu Trnovo, covjek je prava mafija, kupuje glasove od kuce do kuce ide zove na telefone, kupuje zdrave vodice bolesnima, etc...sljam pravi
Ovo je lafe Novo Sarajevo fulio si temu :) :lol: :lol:
kukapravi

#171 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by kukapravi »

Jedno pitanje koliko vrata moras proci da bi dosao do Džokola??
mistek

#172 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by mistek »

Neki dan vidim u Avazu pljuje se opasno po Koldži, pa se sjetim foruma i kontam zar on ne prelazi kod Fahre nakon izbora? :D

Jadna majko konkurencije za načelnika, pa Koldžo i da hoće, ne može izgubiti.
evo mene

#173 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

HAJMO KOLDŽO HITNO REKLAMU AMKA U AVAZ!!! OVAJ HULUSIĆ TI PRIJETI!!!

Kandidati za Općinsko vijeće Saveza za bolju budućnost BiH predvođeni kandidatom za načelnika Novog Sarajeva, Mirzom Hulusićem, predstavili su se sinoć građanima u prostorijama Mjesne zajednice Pofalići I

- Sramota je za općinsku administraciju da na podrućju ove MZ ima naselja koje nemaju vodu, da je veliki broj kuća na nesaniranim klizištima, da ima kuća koje nemaju kanalizacije, da je ovdje ogroman broj nelegaliziranih objekata! Sramota je da ljudi nemaju elementarne uslove za život a integralno pripadaju evropskom glavnom gradu! Mi želimo zajednički graditi općinu u kojoj će svako imati jednaka prava i jednake uslove za život.

Želimo općinu bez privilegovanih pojedinaca, bez privilegovanih kompanija - vašu općinu! Želimo da skupa s Vama, stvorimo ambijent za investiranje i otvaranje radnih mjesta te na taj način vratim dostojanstvo svima nama, da nam vratim ukradeno pravo na rad - kazao je Hulusić, predstavljajući svoj program rada ako bude izabran za načelnika.

On je naglasio I da “ni u kom slučaju kao Vaš načelnik neću vladati Općinom, niti ću vladati građanima općine, već ću stalno biti na usluzi svim građanima Općine Novo Sarajevo bez duplih zatvorenih vrata iza kojih je samo zid šutnje. To je moje obećanje!"
FOČANSKI PROPISI

#174 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

"KRAJNJE JE VRIJEME"
Bosnjak333

#175 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

evo mene wrote:HAJMO KOLDŽO HITNO REKLAMU AMKA U AVAZ!!! OVAJ HULUSIĆ TI PRIJETI!!!

Kandidati za Općinsko vijeće Saveza za bolju budućnost BiH predvođeni kandidatom za načelnika Novog Sarajeva, Mirzom Hulusićem, predstavili su se sinoć građanima u prostorijama Mjesne zajednice Pofalići I

- Sramota je za općinsku administraciju da na podrućju ove MZ ima naselja koje nemaju vodu, da je veliki broj kuća na nesaniranim klizištima, da ima kuća koje nemaju kanalizacije, da je ovdje ogroman broj nelegaliziranih objekata! Sramota je da ljudi nemaju elementarne uslove za život a integralno pripadaju evropskom glavnom gradu! Mi želimo zajednički graditi općinu u kojoj će svako imati jednaka prava i jednake uslove za život.

Želimo općinu bez privilegovanih pojedinaca, bez privilegovanih kompanija - vašu općinu! Želimo da skupa s Vama, stvorimo ambijent za investiranje i otvaranje radnih mjesta te na taj način vratim dostojanstvo svima nama, da nam vratim ukradeno pravo na rad - kazao je Hulusić, predstavljajući svoj program rada ako bude izabran za načelnika.

On je naglasio I da “ni u kom slučaju kao Vaš načelnik neću vladati Općinom, niti ću vladati građanima općine, već ću stalno biti na usluzi svim građanima Općine Novo Sarajevo bez duplih zatvorenih vrata iza kojih je samo zid šutnje. To je moje obećanje!"
Hulusic je bezoposan,shvati to.Nece Sarajlije glasati za Tuzlaka kojeg jedva 30 ljudi u Novom Sarajevu poznaje,a sve ovo o Koldzi su suplje price i budi siguran da ce Koldzo 100 % pobjediti samo zbog vas lazova iz SBB-a. :bih: :bih: :bih:

Sad tacno zalim sto je SBiH propala i sto SDP lagahno tone jer mi tacno pocinju nedostajati kad vidim ovu pokvarenu bagru iz SBB-a.Zar sa toliko mrznje mogu pisati o drugim ljudima,jos tome dodajmo da mnogo lazu i kao takvi zele da budu primjer omladini i nosioci vlasti. :( :( :(
Post Reply