Moze li rock preziviti kod nas ?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#151 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:
Heller wrote:
CVIKERASH wrote:I od njih mi je jedino gori Dave Mustain.Vidio si ga kako cmizdri pred psihologom.Zato sto su ga ovi najurili jos prije Kill Em All.Hajd' da je on nakon toga postao beskucnik,fukara,propalica.Nego osnovao je Megadeth.Lezi na milionima i jos cmizdri ko kakva pi**a-Idi ubij se ....
Mustaine mi je najmrži muzičar a ni MEgadeth mi nije nesto drag ko bend :mrgreen: :mrgreen:
Bar nije od sebe pravio klauna...šišao se, farbao i zalizivao kosu, probija piercinge kroz nozdrve i sise po stare dane kao oni halkari iz Metallice na onim spotovima sa Load albuma.
A da je Mustain svojevrsna dileja, to odavno poznato
Slazem se da nije pravio budalu od sebe ko Metallica.Ali glumiti fukaru a to nisi je stvarno bezobrazno i licemjerno.
Niti sam gotivio npr Type O Negative(premda priznajem ima par stvari koje volim cuti).Pjevaju(odnosno pjevali su ,Pete je umro)kako ih zivot ubija,Life Is Killing Me,a milioni dolara lagano u paDze+hanumica Playboy zecica....
LSD

#152 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by LSD »

Meni su još gori oni njujorški coreri (počevši od rodocelnika Agnostic fronta, preko njihovog surogata Madballa, zatim Biohazarda, Sick of it all, Cro Mags, Murphys law i ostali halkari), njihove ultra macho furke, stavovi, svjetonazori, tetovaže, zayebani pogledi (a zaprovo neviđeni pozeraj), neko bratstvo se naglašava, oni su NADcoreri ostali su druga liga valjda, do pasa gola oznojena muška tijela, testesteron u zraku kad sviraju...ili što reko Rollins svojevremeno: Pa dobro momci idite iza backstagea, izjebite se ko ljudi, samo vam još to fali....nabijemo na neku stvar citav NYHC, izuzev Sheer terrora koji su normalni ljudi.
dezurni_ucenik

#153 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:Meni su još gori oni njujorški coreri (počevši od rodocelnika Agnostic fronta, preko njihovog surogata Madballa, zatim Biohazarda, Sick of it all, Cro Mags, Murphys law i ostali halkari), njihove ultra macho furke, stavovi, svjetonazori, tetovaže, zayebani pogledi (a zaprovo neviđeni pozeraj), neko bratstvo se naglašava, oni su NADcoreri ostali su druga liga valjda, do pasa gola oznojena muška tijela, testesteron u zraku kad sviraju...ili što reko Rollins svojevremeno: Pa dobro momci idite iza backstagea, izjebite se ko ljudi, samo vam još to fali....nabijemo na neku stvar citav NYHC, izuzev Sheer terrora koji su normalni ljudi.

:lol: :lol: :lol:

Ja sam se njemu ismijao kad je provaljivao rave .Jes da i ja to pratim ali me fakat nasmijao od srca.
dale cooper

#154 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dale cooper »

CVIKERASH wrote:
Better Man wrote:
madFlava wrote:"Prodigy je obicno techno sranje" "Prodigy je smece" :lol: :lol:

Daj Betterman, ne valjaj ovakve gluposti , imas ti godina ;)
Više nego večina vas ovdje koja se nije ni rodila kad sam istraživao i slušao muziku!

Svi smo mi na ovoj temi manje vise muzicki snobovi.Svi imamo neke svoje muzicke adute i branimo ih na svoj nacin.Elitisti na muzicki nacin.I ja sam znao milion puta dolaziti ovdje u sukob sa ljudima oko muzike,npr.prosle godine sa jednim likom na temi el.muzika koji me ubjedjivao da ja nemam pojma o muzici jer sam napisao da je Guetta karina obicna.I sa Dale Cooperom prije par mjeseci,ako se on sjeca,prepucavanja oko nekih "hipsterskih" :D grupa.Ja sam rekao da gotivim Kasabian,on rece da je to kopija Primal Scream i slicno,ja njega napao da slusa hipsterske gluposti.

Ali ova tvoja recenica "vecina vas nije se ni rodila,kad sam ja slusao muziku" samo si pokazao sa njom da si slab, da si ovdje realno isfuran,da se fakat malo vise kurcis nego sto trebas.Ponasas se kao da si ti neki svjetski vodeci recenzent i ne znam sta.Mislis ako si imao priliku da gledas Springsteena ili Sade uzivo u Londonu da ti si sad ispred nas svih.Ja eto nisam imao priliku ,i sad sam ja manje pametan od tebe?Zato sto sam mladji? Je li ti ne mozes podnijeti da neke druge generacija znaju mozda bolje i od tebe neke stvari?

Po tebi,James Hetfield je debil jer on nije poceo ni da onanise kad su Black Sabbath radili muziku....
Da, Kasabian mi je i dalje kita :evil: Ali da budem potpuno pošten i objektivan ni Primal Scream
nisu od 2000 i XTRMNTR-a izdali zaista odličan album. Ustvari zadnja dva su im totalno retro sranje. :D

Slažem se za ovo što si rekao za elitizam. Svi mi koji volimo i osjećamo muziku u krvi pomalo
naginjemo elitizmu. To nas ne čini lošim ljudima, već izrazito strastvenim obožavaocima ove
umjetnosti. Tu smo slični sportskim fanovima. :D

Što se tiče Prodigya, oni su zaista imali par jako dobrih albuma, međutim i njihov momenat je prošao
negdje početkom 2000-tih. Iako ne sumnjam da su još uvijek dobar živi bend.
Better Man

#155 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Better Man »

CVIKERASH wrote:I od njih mi je jedino gori Dave Mustain.Vidio si ga kako cmizdri pred psihologom.Zato sto su ga ovi najurili jos prije Kill Em All.Hajd' da je on nakon toga postao beskucnik,fukara,propalica.Nego osnovao je Megadeth.Lezi na milionima i jos cmizdri ko kakva pi**a-Idi ubij se ....
David Mustaine je najuren iz Metallice, jer je htio da bude glavni u grupi, da on bude glavni vokal i da njegove pjesme budu glavne, što se ostatku ekipe nije svidjelo. Ali su ipak ga uredno potpisali na prva 2 albuma ispod pjesama u čijem je stvaranju učestvovao. St anger je jedini loš album metallice po meni.
Better Man

#156 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Better Man »

CVIKERASH wrote:
Better Man wrote:
CVIKERASH wrote:Zakazali na koncetu u Ljubljani prije 15 godina i ne valjaju vise -----..dobra ti logika pravo ... :lol:
Neko ko nije u stanju da odradi koncert od minimalno 2 sata čiste svirke, da ne govorim o dužoj svirci, nije vrijedan pažnje, jer je to čista ublha i prevara fanova koji masno plate kartu da bi vidjeli svoje heroje.

Nastavi dalje :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nakon svih ovih tvojih komentara ,znas na koga me ti podsjecas?Na Tim Robbinsa u High Fidelity.Ako nisi pogledao ,pogledaj ga.Ako jesi,znas na sta mislim.
Gledao film,a i prvo sam pročitao knjigu!
Kemal Malovčić

#157 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Kemal Malovčić »

better man je čovjek od kulture :mrgreen:
dale cooper

#158 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dale cooper »

Tim Robbins u High Fidelity! :lol: New age hippy! :D
dezurni_ucenik

#159 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:Tim Robbins u High Fidelity! :lol: New age hippy! :D

Sad tek procitah onaj tvoj komentar za techno muziku.Ja gotivim Josh Winka npr.Gledao sam ga uzivo i stvarno je fenomenalno bilo.Mogu cak i hard techno kao Pet Duo ,muz i zena su taj duo.(Brazilci).Pa i Carl Cox iz perioda 90tih godina ne ovo zadnjih 10 godina sto radi.BT je genijalac.Onda Mobyjeve prve stvari(1000,Next is the E)-Marko Nastic je takodjer imao dobrih stvari (Devil in my pants npr),ali je on otisao u minimal.Pedro Delgardo itditd.Gotivim i techno industrial kao VNV Nation,KMFDM,Zombie Girl.
Goa trance slusam ali tu sam stao sto se tice vremena.I dalje Astral Projection,Miranda,SUN Project,GMS,Medicine Drum,..Drum N Bass takodjer ....A dubstep mi poceo qrz ici,previse ga ima.Zato je dnb kvalitetan ostao zato sto sto nije postao toliki mainstream(doduse Pendulum ga je malo vise medijski promovisao).

Ed Banger ekipa...Justice,SebastiAn,Busy P ....francuski elektro house-ri ...

John Cage-kralj avangarde.Ne treba zaboraviti ni Gershon Kingsleya -Njegova stvar je ona cuvena PopCorn.I Beatlesi su svojevremeno imali elektro izleta.Suma sumarum: elektronika je presirooook pojam da bi se pod njim podrazumijevali samo dj-evi i slicno.
dezurni_ucenik

#160 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
David Mustaine je najuren iz Metallice, jer je htio da bude glavni u grupi, da on bude glavni vokal i da njegove pjesme budu glavne, što se ostatku ekipe nije svidjelo. Ali su ipak ga uredno potpisali na prva 2 albuma ispod pjesama u čijem je stvaranju učestvovao. St anger je jedini loš album metallice po meni.

Pa sto onda cmizdri i dalje.... :-)
So What!

#161 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

Momci nemojte da ee ljutite, ali vi ste ovdje počeli da serete pravo ozbiljno. Ljudi ja živim za muziku (mislim to mi je glavni hobi, ako muzika to može biti) i pokušavam biti realan, ali kada mi neko dira Metallicu tu ujedam.

Pa ljudi, evo ja sam npr. sad da se pohvalim u maju bio na njihovom koncertu u Beogradu i da kažem da su razvalili, zaista vokal, svirka meni je bila perfekcija. Odlična muzika, meni su svi njihovi albumi super osim St. Anger, težak period pokušali se stopiti u tadašnji nu metal, nije išlo. Je li k'o slušao ovo ubistvo:

E hajd nek neko kaže da ne valja, raskinili ljudi. Load i ReLoad su dva odlična albuma, dobro nisu su thrash metal, ali jesu neki hard 'n' heavy, od njih dva super albuma, meni pravo legli i ne samo meni, legao je ba većini fanova samo svi seru po Metallici, a svi znaju sve o tom bendu i znaju šta sviraju i iz tog razloga su oni najbolji metal bend na svijetu.

Ne serite po NYHC, njihove svirke su odlični derneci, a članovi tih grupa zaista potiču sa ulica. Roger Miret frontmen Agnostic Frona je njihov treći album pisao u zatvoru gdje je ležao zbog prerodaje droge. Inače on živi od popravljanja motora tj. ima svoju automehaničarsku radnju. I većina njih živi onako kako i pjeva.

Evo npr. ja stvarno volim Tool, a šta sad neko k'o ne voli će reći da je to hipsterska muzika, a da je Maynard debil što se pokušava sakriti od medija i sa onim perikama i te stvari. Meni je to cool, neće čovjek.

I još nešto Dave Mustaine je žitoooooooooooooo!
orwell

#162 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by orwell »

LSD wrote:Meni su još gori oni njujorški coreri (počevši od rodocelnika Agnostic fronta, preko njihovog surogata Madballa, zatim Biohazarda, Sick of it all, Cro Mags, Murphys law i ostali halkari), njihove ultra macho furke, stavovi, svjetonazori, tetovaže, zayebani pogledi (a zaprovo neviđeni pozeraj), neko bratstvo se naglašava, oni su NADcoreri ostali su druga liga valjda, do pasa gola oznojena muška tijela, testesteron u zraku kad sviraju...ili što reko Rollins svojevremeno: Pa dobro momci idite iza backstagea, izjebite se ko ljudi, samo vam još to fali....nabijemo na neku stvar citav NYHC, izuzev Sheer terrora koji su normalni ljudi.
al pretjera ga sad i ti ;)
dezurni_ucenik

#163 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

So What
Gotivim i ja Metallicu.Iskreno,nisam slusao zadnji album.Razlog:Nesto mi fakat mrsko :D .IpAk su me malo razocarali sa Some Kind Of Monster.Bas su tu pokazali da nema razlike izmedju njih ,Paris Hilton,Kardashian i sl.Nekako je to meni preseravanje snobovsko hodanje kod psihologa,nemogucnost vlastitih rjesavanja problema.Onda ona saradnja sa Ja Ruleom .Ako imas taj dvd odnosno dvostruki je,na drugom dvd imas dodatke i to izbrisane scene.I tu se nalazi scena sa snimanja tog uzasa.Vidi se da je to sve nekako na silu uradjeno,da se prilagodi sirim narodnim masama.Vidi se i da je Larsu,Kirku i Bob Rocku nije bas bilo sve jasno tu.Dodjose Swiss Beats,Rule i gomila nekih crncuga ,igraju kocke,dolari lete na sve strane. :run:

Za mene je Metallica duge kose,benganje glavama,anarhija totalna :-).Pogledati onaj nastup Seattle 89. kad sviraju Master Of Puppetes

Ovo je meni nekako ona prava istinska Metallica.Samo cheknuti ludjacki Jamesov pogled.Izgledao kao kakav psihopata spreman da ubija sve oko sebe :-D

Tool su mi ok stvarno.Ne sad da ih bas toliko slusam ali imaju odlicnih stvari a i spotovi su im uvijek vrh.Aenema,Hush,Prison Sex....
dale cooper

#164 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dale cooper »

CVIKERASH wrote:
dale cooper wrote:Tim Robbins u High Fidelity! :lol: New age hippy! :D

Sad tek procitah onaj tvoj komentar za techno muziku.Ja gotivim Josh Winka npr.Gledao sam ga uzivo i stvarno je fenomenalno bilo.Mogu cak i hard techno kao Pet Duo ,muz i zena su taj duo.(Brazilci).Pa i Carl Cox iz perioda 90tih godina ne ovo zadnjih 10 godina sto radi.BT je genijalac.Onda Mobyjeve prve stvari(1000,Next is the E)-Marko Nastic je takodjer imao dobrih stvari (Devil in my pants npr),ali je on otisao u minimal.Pedro Delgardo itditd.Gotivim i techno industrial kao VNV Nation,KMFDM,Zombie Girl.
Goa trance slusam ali tu sam stao sto se tice vremena.I dalje Astral Projection,Miranda,SUN Project,GMS,Medicine Drum,..Drum N Bass takodjer ....A dubstep mi poceo qrz ici,previse ga ima.Zato je dnb kvalitetan ostao zato sto sto nije postao toliki mainstream(doduse Pendulum ga je malo vise medijski promovisao).

Ed Banger ekipa...Justice,SebastiAn,Busy P ....francuski elektro house-ri ...

John Cage-kralj avangarde.Ne treba zaboraviti ni Gershon Kingsleya -Njegova stvar je ona cuvena PopCorn.I Beatlesi su svojevremeno imali elektro izleta.Suma sumarum: elektronika je presirooook pojam da bi se pod njim podrazumijevali samo dj-evi i slicno.
Nisam nešto ljubitelj tih nekih pa hajmo reći uslovno rečeno dancefloor orijentisanih stvari.
Ne sumnjam da dobro zvuče na partijima, ali ja sam uglavnom orijentisan na muziku koju
slušam u kućnoj atmosferi, zato mi više i leže one nabrojane stvari. Iako kad bih imao priliku
ne bih odbio recimo da posjetim famozni Berghain klub u Berlinu, za kojeg kažu da je Meka
ove vrste muzike.

Dubstep kakvog ja volim i poznajem nije ovo isforsirano sranje koje spominješ.
Pod tim mislim na izvođače kao što su Burial, Shackleton, Zomby, Rustie, Digital Mystikz ili Scuba
(da ne nabrajam i ne zamaram više), ljude koji su bili tu i na početku i koji još aktivno učestvuju
u progresu te scene koja bi se danas mnogo više mogla nazvati post dubstep zbog koketiranja
sa mnogim drugim elektronskim žanrovima.

Oko ovog zadnjeg smo se definitivno složili! :thumbup:

@ So What Dobro je ba više, metalac! :skoljka:

;-)
So What!

#165 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

CVIKERASH wrote:So What
Gotivim i ja Metallicu.Iskreno,nisam slusao zadnji album.Razlog:Nesto mi fakat mrsko :D .IpAk su me malo razocarali sa Some Kind Of Monster.Bas su tu pokazali da nema razlike izmedju njih ,Paris Hilton,Kardashian i sl.Nekako je to meni preseravanje snobovsko hodanje kod psihologa,nemogucnost vlastitih rjesavanja problema.Onda ona saradnja sa Ja Ruleom .Ako imas taj dvd odnosno dvostruki je,na drugom dvd imas dodatke i to izbrisane scene.I tu se nalazi scena sa snimanja tog uzasa.Vidi se da je to sve nekako na silu uradjeno,da se prilagodi sirim narodnim masama.Vidi se i da je Larsu,Kirku i Bob Rocku nije bas bilo sve jasno tu.Dodjose Swiss Beats,Rule i gomila nekih crncuga ,igraju kocke,dolari lete na sve strane. :run:

Za mene je Metallica duge kose,benganje glavama,anarhija totalna :-).Pogledati onaj nastup Seattle 89. kad sviraju Master Of Puppetes

Ovo je meni nekako ona prava istinska Metallica.Samo cheknuti ludjacki Jamesov pogled.Izgledao kao kakav psihopata spreman da ubija sve oko sebe :-D

Tool su mi ok stvarno.Ne sad da ih bas toliko slusam ali imaju odlicnih stvari a i spotovi su im uvijek vrh.Aenema,Hush,Prison Sex....
Zadnji album je pravo dobar, pokupio je odlične ocjene, super se prodao, a ja sam otkidao na hitove sa ovog albuma.
Nastup u Seattlu je označio kraj zlatne ere thrasha jer te godine baš u tom gradu započinje pokret znan kao grunge koji zvanično traj do 1994. ali njegov uticaj će ostati barem 100 godina. Kada su svi bendovi pali i kada su ih Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden i masa njih skinuli s trona, Metallica je jedina bila odlučna dići se iz pepela i donijeti jedno metal izdanje koje mijenja ne smao tokove u metal muzici nego i u rock muzici, The Black Album dovodi metal u potpuni mainstream, a pjesma Enter Sandman je pjesma koju zna svaki obični rocker. Svijetu su približili metal, od obične američke furke to postaje furka u cijelom svijetu, a o tome dovoljno govori činjenica o koncertu u Moskvi gdje je bilo između 700 000 i milion ljudi:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1QP-SIW6iKY [/youtube]

E ovo je nešto epsko, svi koji seru po Metallici mogu samo otvoriti ovaj video iznad i dobiti lekciju od najboljeg metal benda na svijetu. Neka oprosti Maiden, neka oprosti i Priest, ali ovo je jednostavno klasa više od njih.

A realno novac pokvari svakoga pa i njih, a alkohol je kumovao svemu, grupa se umalo nije raspala,a oni snimaju dokumentarac. Album jeste loš tu nema govora, ali eto opet su uspjeli nešto napraviti nakon toga i opet se vratiti i opet praviti turneje i jednostavno ne gledaju k'o im šta govori jer sve što oni rade ljudi prihvataju. Bruce Dickinson je rekao u intervju za BBC da su metal bendovi k'o fudbalski klubovi, igrali fudbal loše ili izbacili loš album za njih se i dlaje navija i oni se i dalje slušaju.

A sad pitanje, da li bi Tool gledalo 100 ljudi u Sarajevu. Ja bih otišao pješice i zbog Perfect Circlea, a kamoli Toola.
dezurni_ucenik

#166 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Metallica jeste priblizila Black albumom metal sirim narodnim masama.Taman na pocetku 90tih.Ali ne treba zaboraviti ni Panteru,Fear Factory,Korn,Sepulturu.Svi su oni predstavnici modernog metala 90tih.Bas i ja takav gotivim.Ne volim ja npr Manowar furke,koznjaci ,meci na tijelu,bombe ovo ono... :-)

I meni su Korn pa i Limp Bizkit bili uvod u metal.Kasnije se navuce insan na Slayer npr.... :D

Pare pokvare ljude.Tako jest.Ne moze se raditi isti album kojeg si snimao kao posljednja fukara u bakinom podrumu i album kojeg ces kasnije snimati u milionskoj vili.Nema tu istih emocija kao sa pocetka.I Arctic Monkeys su na prvom albumu pjevali kako nisu mogli uci u klubove jer su bili fukare.Kasnije ,doslo se do para,nema vise pjevanja o tim stvarima.Mozda je to i pametno jer bi bilo debilno da pjevas da si fukara a imas kucu na Beverli Hillsu.
So What!

#167 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

Postali smo TOP Tema, yeah rock preživljava ovdje i na nači da se mi ovdje svađamo oko nekih bendova.

Meni je cool onaj metal imidž kada ga fura Judas Priest jer njima to jednostavno odgovara. A da svi nabrojani bendovi su dali mnogo toga ovom žanru, kada se prisjetimo imao je metal finih trenutaka tokomm devedestih samo to ovdje nije moglo zaživiti jer je bio rat.
Last edited by So What! on 23/08/2012 01:04, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#168 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Entropio »

.
drugodtvogdruga

#169 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by drugodtvogdruga »

Bolje pitanje bi bilo moze li ista preziviti kod nas....
dezurni_ucenik

#170 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:Postali smo TOP Tema, yeah rock preživljava ovdje i na nači da se mi ovdje svađamo oko nekih bendova.

Meni je cool onaj metal imidž kada ga fura Judas Priest jer njima to jednostavno odgovara. A da svi nabrojani bendovi su dali mnogo toga ovom žanru, kada se prisjetimo imao je metal finih trenutaka tokomm devedestih samo to ovdje nije moglo zaživiti jer je bio rat.

Kad ves JP spominjes,ja slusam 2wo.Solo album Rob Halforda kojeg je radio sa Trent Reznorom.
Verocious

#171 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Verocious »

So What! wrote:
Zadnji album je pravo dobar, pokupio je odlične ocjene, super se prodao, a ja sam otkidao na hitove sa ovog albuma.
Nastup u Seattlu je označio kraj zlatne ere thrasha jer te godine baš u tom gradu započinje pokret znan kao grunge koji zvanično traj do 1994. ali njegov uticaj će ostati barem 100 godina. Kada su svi bendovi pali i kada su ih Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden i masa njih skinuli s trona, Metallica je jedina bila odlučna dići se iz pepela i donijeti jedno metal izdanje koje mijenja ne smao tokove u metal muzici nego i u rock muzici, The Black Album dovodi metal u potpuni mainstream, a pjesma Enter Sandman je pjesma koju zna svaki obični rocker. Svijetu su približili metal, od obične američke furke to postaje furka u cijelom svijetu, a o tome dovoljno govori činjenica o koncertu u Moskvi gdje je bilo između 700 000 i milion ljudi:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1QP-SIW6iKY [/youtube]

E ovo je nešto epsko, svi koji seru po Metallici mogu samo otvoriti ovaj video iznad i dobiti lekciju od najboljeg metal benda na svijetu. Neka oprosti Maiden, neka oprosti i Priest, ali ovo je jednostavno klasa više od njih.

A realno novac pokvari svakoga pa i njih, a alkohol je kumovao svemu, grupa se umalo nije raspala,a oni snimaju dokumentarac. Album jeste loš tu nema govora, ali eto opet su uspjeli nešto napraviti nakon toga i opet se vratiti i opet praviti turneje i jednostavno ne gledaju k'o im šta govori jer sve što oni rade ljudi prihvataju. Bruce Dickinson je rekao u intervju za BBC da su metal bendovi k'o fudbalski klubovi, igrali fudbal loše ili izbacili loš album za njih se i dlaje navija i oni se i dalje slušaju.

A sad pitanje, da li bi Tool gledalo 100 ljudi u Sarajevu. Ja bih otišao pješice i zbog Perfect Circlea, a kamoli Toola.
Nema teorije. Po cemu, molim te? :shock:
forest gump

#172 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by forest gump »

Metaliku u USA slušaju samo zadnji krkani i hillbillies.
Heller

#173 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Heller »

Mislim da je iz Tz više mojih poznanika i društva islo na Exodus nego na Metallicu, nuff´ said. :mrgreen:
Incub

#174 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Incub »

Pitanje je vise mozemo li mi opsatti ovdje?
agnostic_front

#175 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by agnostic_front »

e sad, i ti ga pretjera. Ja koliko znam, ti bendovi i likovi koji stvorili te bendove su i odrasli u sranjima o kojima su pjevali (da dodamo i lorda ezeca). freddy madball je koliko znam bio u zatvoru.

a i nisam stek'o utisak da su sick of it all uopste u tom macho fazonu.
tad kad su oni pocinjali nije sigurno bilo pozeraj otic na hc svirku i bit u pitu. al hajd nejse.

Mozda se mogu kritikovat sad, da su se komercijalizovali, al imal ko da nije. da nisu, kad bismo ih mi gledali u BiH?

I ako imaj taj neki LES kru, sta i tome fali, ako se ljudi podrzavaju.

Ili sta reci za Warzone, zar i taj bend treba popljuvat?

I na kraju, meni uopste ne predstavlja nikakav problem slusat i slapshot i minor threat i madball, ne vidim potrebu za tim iskljucivanjem.
Post Reply