Novinarska (ne)pismenost

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
vrbas1979

#151 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by vrbas1979 »

Baš su se ovi kliksovci potrudili, ovo je kao vijest:

Saobraćaj se neko vrijeme u ovom dijelu grada odvijao otežano.

Kako je za Klix.ba rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo u sudaru nije bilo povrijeđenih, a uviđaj je u toku.

Na automobilima je pričinjena materijalna šteta.

I to je sve :-)
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... 121004184#
VenomousV

#152 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by VenomousV »

Glumci su se prisjetili najdražih scena, poput eksplozija u zgradama, borbe između mlade u vjenčanici i mačke, prostitucije i mnogih drugih.
inace, pricaju o cat fights :roll:

podsjeti me na vrijeme u srednjoj kada je profesorica tvrdila da je "feline" odredjena marka/brend (naslov je bio Feline floor cleaners)
Deeney

#153 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Deeney »

"Glas Srpske":

"...Наводи се то у анализи некадашњег координатора УСAИД-а за Судан и аутора више књига које разматрају проблематику савременог тероризма Миларда Бера, коју је објавио “Ецономиц Њарфаре Институте”."... :-)

Konvertuj tekst u cirilicu da te ceo svet razume! :lol:
crnoplavo

#154 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by crnoplavo »

Nije nepismenost per se, al neam pojma đe da turim ovo, upalo mi u oko, majusna diskrepanca u izvjestaju dva nasa najcitanija portala...

KLIX
Rasim Džeko automobilom sletio u miniranu provaliju
Četrdesetogodišnji Rasim Džeko iz Tuzle, uposlenik Centra civilnih inicijativa,
AVAZ
Rasim Džeko: Zbog probušene gume završio sam u miniranoj provaliji
Rasim Džeko (40) iz Živinica preživio je jučer pravu dramu.
Osim toga ovaj izvjestaj otvara niz pitanja, prije svih pitanje odakle Priboj u svoj ovoj ganguli?
Džeko je posljednji put viđen u Priboju kada je jednog ugostitelja pitao za prenoćište. Inače, Džeko je u utorak bio u Bijeljini gdje je polagao ispit na tamošnjem Univerzitetu, a po povratku u Tuzlu doživio je saobraćajnu nesreću..
znaci do (od) Bijeljine preko priboja, jedino da mozda nema neki Priboj u nasoj nam divnoj i jedinoj BiH? U tom slucaju sve je jasno, ja se izvinjavam.
ali da sve ne bi ostalo u revijalnom tonu citirat cu avaz koji clanak zakljucuje sljedecom nazovi recenicom
S ogromnim olakšanjem što je pronađen živ i zdrav, gledali su ga članovi porodice.
:lol:
i pjevali NISAAAM TE SE NAGLEDAAAAO
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#155 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

Iz Tuzle je

a otkud u Priboju, ne bih znala
plain vanilla

#156 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

crnoplavo

#157 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by crnoplavo »

plain vanilla wrote:Iz Tuzle je
dobro je rijesili smo i ovo, znaci pogresna informacija u avazu...
plain vanilla wrote:
a otkud u Priboju, ne bih znala
plain vanilla wrote:evo, ne bi mi mrsko
http://bs.wikipedia.org/wiki/Priboj_%28Lopare%29
ziva bila jos 100 godina :thumbup:
vrbas1979

#158 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by vrbas1979 »

Šta se događa sa rezultatima objavljenim na stranici CIK-a

Piše: J. H.

Danas objavljeni rezultati Lokalnih izbora dosta se razliku od onih koji su na stranici Centralne izborne komisije bili objavljeni jučer. Zatražili smo pojašnjenje iz CIK-a BiH.

Kandidati za načelnike i općinska vijeća u BiH danas imaju mnogo manje glasova u odnosu na jučer. Osim toga, primijetili smo da je mnogo manje obrađenih mjesta na trenutnim rezultatima objavljenim na stranici CIK-a.

"Ovi preliminarni rezultati uključuju samo do sada verifikovane rezultate, odnosno rezultate koji su prošli sve kontrole, i zbog toga pokazuju manje obrađenih glasova. Napominjemo da se ovi rezultati ne mogu koristiti za obradu, jer ne obuhvataju sva biračka mjesta, odnosno obuhvataju samo one glasove koji su prošli posebne kontrole", kazala je Maksida Pirić, glasnogovornica Centralne izborne komisije BiH za Klix.ba.

Iz CIK-a navode kako će u skladu sa članom 5.29 Izbornog zakona i Vremenskim planom aktivnosti za provođenje Lokalnih izbora 2012. godine, do 23. oktobra utvrditi izborne rezultate i objaviti ih na svojoj internet stranici, sa detaljnim tabelarnim prikazom rezultata glasanja, uključujući i rezultate na nivou svakog biračkog mjesta po političkim subjektima i kandidatima.

To će biti objedinjeni rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezltati glasanja putem pošte, mobilnog tima i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

(Klix.ba)

Ja sam pronašao bar četiri ozbiljne greške i propuste. Vi?

- Ko se nalokao nakon lokalnih izbora, ko je jutros vode marendao, ko otraljava svoj posao? Izbacite najslabiju kariku!
Last edited by vrbas1979 on 17/10/2012 23:48, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#159 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Truba »

Cijene nekretnina u glavnom gradu BiH najčešće se kreću od 1.000 do 3.000 KM, zavisno od lokacije i značajno su niže u odnosu na prije tri do četiri godine.
plain vanilla

#160 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

PORODIČNA DRAMA U BARLOVCIMA KOD BANJALUKE: Policajac ranjen u okršaju, jedna osoba zadržana kao taoc
d.e.po
LeonardoAC

#161 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by LeonardoAC »

Ovo je više lapsuz nego nepismenost, al' je žešće simpatično :D
Možda je novinar klixa htio reći da su svi ovi iz Istočne Bosne, pa ih nazvao Šveđanima :D :D

Image
VenomousV

#162 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by VenomousV »

oprosteno im je jer su stavili begovica :roll: :D :skoljka:
crnoplavo

#163 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by crnoplavo »

LeonardoAC wrote:Ovo je više lapsuz nego nepismenost, al' je žešće simpatično :D
Možda je novinar klixa htio reći da su svi ovi iz Istočne Bosne, pa ih nazvao Šveđanima :D :D

Image
u gornjem lijevom cosku slike sta pise? "u drugom poluvremenu ka druga ekipa"... slika je tu da docara tu metamorfozu jedne bljedunjave svedske u snaznu, granitno cvrstu ekipu (koju personificiraju igraci BiH)
Ovaj clanak i slika su djelo umjetnika...(mozda slucajnog, ali ipak umjetnika)
a mozda je u pitaanju i saljivdzija
karanana

#164 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by karanana »

u danasnjem avazu interviju sa pradsjednicom kosova i naslov nesto tipa, nemam avaz sada pred sobom, ali: predsjednik tadic bi trebao da prizna kosovo.
vrbas1979

#165 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by vrbas1979 »

Ko vam je ovaj D.T. iz Banja Luke? Ili ga obrazujte ili izbacite.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladici- ... 121017139#
%tacno*

#167 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by %tacno* »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/potpisan ... /121022095

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac i direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milimir Doder
Ovo nije gaf ovo je gafcina... :x :x

Znam da su u entitetu RS ''zakonom'' zabranili da se koristi skracenica RS nego se uvijek mora izgovarati puni naziv ali sta treba ovom novinaru da ubacuje rijec ''republicka'' kada taj entitet nije republika i kada u daljnjem tekstu ide normalno Civilna zastita RS...

Mozda do nas jos nije doslo da je taj entitet republika, pa objavite i to da se pocnemo privikavati.

Ma gori sam ja sto to ikako otvaram. :run:
plain vanilla

#169 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

zasto da ne? :)
banjalucki ili banjolucki, moze oboje
Ajatolah_

#170 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by Ajatolah_ »

Ozbiljno? :? Ne znam, nekako mi neprirodno zvuči skroz, provjerit ću.
plain vanilla

#171 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

EdoI wrote:Ozbiljno? :? Ne znam, nekako mi neprirodno zvuči skroz, provjerit ću.
provjeri, naravno
ali sigurna sam da moze po starom pravopisu..za Senahida ne znam
anonimnaosoba

#172 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by anonimnaosoba »

Image

:D
rozalija80

#173 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by rozalija80 »

Evo i na Klixu, je ne znam da li ove vijesti neko bar procita prije nego se objave...

Pocelo je sudjenje, izmedju ostalog, Knezu Domagoju....Neka se pripreme Alija Djerzelez, Husein kapetan Gradascevic i Ivo Andric :):)

Radi se naime o bivsim pripadnicima vojne formacije Knez Domagoj, ali to klixu nije bitno...

SUD BIH
Semir Balavac svjedočio u nastavku suđenja za zločine u Stocu i Čapljini

U nastavku suđenja Veselki Ragužu, Knezu Domagoju i Ivi Ragužu za zločine počinjene u Stocu i Čapljini, svjedok Tužilaštva BiH Semir Balavac kazao je da ga je u logoru Dretelj, prilikom ispitivanja u limenom hangaru, pored ostalih, udarao i fizički maltretirao drugooptuženi Ivo Raguž.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/semir-ba ... /121024148
plain vanilla

#174 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by plain vanilla »

rozalija80 wrote:Evo i na Klixu, je ne znam da li ove vijesti neko bar procita prije nego se objave...

Pocelo je sudjenje, izmedju ostalog, Knezu Domagoju....Neka se pripreme Alija Djerzelez, Husein kapetan Gradascevic i Ivo Andric :):)

Radi se naime o bivsim pripadnicima vojne formacije Knez Domagoj, ali to klixu nije bitno...

SUD BIH
Semir Balavac svjedočio u nastavku suđenja za zločine u Stocu i Čapljini

U nastavku suđenja Veselki Ragužu, Knezu Domagoju i Ivi Ragužu za zločine počinjene u Stocu i Čapljini, svjedok Tužilaštva BiH Semir Balavac kazao je da ga je u logoru Dretelj, prilikom ispitivanja u limenom hangaru, pored ostalih, udarao i fizički maltretirao drugooptuženi Ivo Raguž.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/semir-ba ... /121024148
SVJEDOK SEMIR BALAVAC U NASTAVKU SUĐENJA ZA ZLOČINE POČINJENE U STOCU I ČAPLJINI

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - U nastavku suđenja Veselki Ragužu, Knezu Domagoju i Ivi Ragužu za zločine počinjene u Stocu i Čapljini, svjedok Tužilaštva BiH Semir Balavac kazao je da ga je u logoru Dretelj, prilikom ispitivanja u limenom hangaru, pored ostalih, udarao i fizički maltretirao drugooptuženi Ivo Raguž.
ovako izgleda originalna vijest s fene
dakle, fena je napravila gresku, a kix nije primijetio

iskreno, da sam ja vidjela ovo, nista ne bih skontala ni ja..nemam pojma o tome, a nije da ne pratim nikako
rudy81

#175 Re: Novinarska (ne)pismenost

Post by rudy81 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hillary- ... /121029167

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao ju je predsjedavajući Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija. Također, dobrodošlicu je Clinton poželio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

:D :D :D :D :D
Post Reply