Koji je ovo po redu redizajn petice u pitanju?johntra wrote:http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... vi-golf-7/
Evo vam ga, jebo vas Golf...
Usput, da se malo izreklamiram....
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#151 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
- burgundy
#152 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Svidja mi se.
-
ChipyChips
#153 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Romeo 80 wrote:Koji je ovo po redu redizajn petice u pitanju?johntra wrote:http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... vi-golf-7/
Idi uzmi,ubi, pa se pištolj...
- burgundy
#154 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
.
Last edited by burgundy on 03/09/2012 20:08, edited 3 times in total.
- Control panel
#155 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ovo ti je kec samo malo usminkan.Romeo 80 wrote:Koji je ovo po redu redizajn petice u pitanju?johntra wrote:http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... vi-golf-7/
- vukojebina
#156 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
i fakat mi nikad nec bit jasni likovi koji se primaju na rendere...pogotovu na one sa pocetka teme, gdje zadnji kraj kopiran sa fiata stilo...mislim, ne ocekujem naravno nista revolucionarno niti spektakularno, jer to golfu ni ne pristaje, jer ipak oni gaje godinama neki konzervativni dizajn, sto je po meni svakako recept za uspjeh, jer znamo dobro kako su prolazili oni koji su drasticne promjene radili, tipa megana...
i da, vec mi je muka od pljuvatora, a auto jos nije ni predstavljeno...
i da, vec mi je muka od pljuvatora, a auto jos nije ni predstavljeno...
-
Teufik
#157 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Strpimo se jos malo.Sutra u 22h ce se sve vidjeti.Tako Svabe kazu.
Code: Select all
https://www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/de/pressemitteilungen/2012/08/30/weltpremiere_des_neuen.standard.gid-oeffentlichkeit.html- Romeo 80
#158 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa što?! Zar nisam u pravu?ChipyChips wrote:Romeo 80 wrote:Koji je ovo po redu redizajn petice u pitanju?johntra wrote:http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... vi-golf-7/
Idi uzmi,ubi, pa se pištolj...
- vukojebina
#159 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Sta je onda alfa majke ti, fetis za sadomazohiste??
- Better Man
#160 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Bez obzira što je novi Golf rađen na novoj platformi, kad ga fino pogledaš vidiš da mu je dizajn ostao gotovo identičan šestici, tj. riječ je o klasičnom redizajnu! Niko ne kaže da Golf nije kvalitetan, ali treba da je jasno da je preskup u odnosu na ono što nudi. Ja nisam vidio večih škrtica na opremi od VW-a. Tržište nudi daleko boljih, ljepših, kvalitetnijih i udobnijih auta sa više opreme i pritom cjenovno povoljnijih od Golfa. Koji to proizvođač osim VW-a desni retrovizor smatra dodatnom opremom i morao si ga posebno platitit kao što je bio slučaj sa Golfom 4 i tadašnjim Passatom i drugim njihovim vozilima? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Uzmimo istorijat određenih proizvođača automobila i uzmimo istorijat VW. Dok su drugi pravili limzine i bili pojam, VW je pravio isključivo Bubu
-
vier_ringe
#161 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A Boga ti kad je bio desni retrovizor u doplati ?
- Romeo 80
#162 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Alfa ti je mračni objekat iz pakla kojeg treba uništiti, jer ništa bolje od Golfa ne treba da postoji! Podsvjesni predmet želja svakog golfoljupca koji je baš iz tog razloga i mrzi iz dna duševukojebina wrote:Sta je onda alfa majke ti, fetis za sadomazohiste??
Ukratko, talijansko smeće!
- vukojebina
#163 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Betteru, haj nas posvijetli molim te i pokazi i nama slike sedmice, ili si ga ti vidio uzivo?? hahaha, ili to mozda london ima prednost nad ostatkom svijeta..hahah, ja smijesnog lika...
- vukojebina
#164 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Romeo 80 wrote:Alfa ti je mračni objekat iz pakla kojeg treba uništiti, jer ništa bolje od Golfa ne treba da postoji! Podsvjesni predmet želja svakog golfoljupca koji je baš iz tog razloga i mrzi iz dna duševukojebina wrote:Sta je onda alfa majke ti, fetis za sadomazohiste??![]()
hahaha, pa jel ja pljujem na temi alfa, ili ti na temi o golfu?? pa kralju ti si sam sebi dokaz ko koga mrzi, tj da si ti onaj pravi tipicni hejter.. a ja ne mrzim nikoga i nista, pogotovu ne jedno auto koje je bitno koliko lanjski snijeg i koje nema potrebe unistavati, jer dovoljno je ta marka auta sama sebe unstavala, a i na dobrom je putu ka potpunom samounistenju...
i da, hajmo jos malo pljuc pljuc...
- Better Man
#165 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
U novom broju Hrvatskog Auto kluba imaju slike Golfa 7!vukojebina wrote:Betteru, haj nas posvijetli molim te i pokazi i nama slike sedmice, ili si ga ti vidio uzivo?? hahaha, ili to mozda london ima prednost nad ostatkom svijeta..hahah, ja smijesnog lika...
- Better Man
#166 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Oduvijek! Ako si htio identičan retrovizor lijevom, morao si da doplatiš, u suprotnom si dobijao retrovizor koji je manji u odnosu na lijevi. Tako je bilo kod Golfa 4!vier_ringe wrote:A Boga ti kad je bio desni retrovizor u doplati ?
-
Teufik
#167 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa dobro,niko normalan ne ocekuje neke dizajnerske egzibicije u vezi novog Golfa.vukojebina wrote:Betteru, haj nas posvijetli molim te i pokazi i nama slike sedmice, ili si ga ti vidio uzivo?? hahaha, ili to mozda london ima prednost nad ostatkom svijeta..hahah, ja smijesnog lika...
Al hebe se VW,znaju oni da im niko u klasi sto se tice prodaje nikad nece prismrditi.
Kakav god da bude ici ce ko' halva.
-
Teufik
#168 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Sumnjam da je to to.Njemacki auto-bild zna biti blizu sa svojim renderima.Better Man wrote:
U novom broju Hrvatskog Auto kluba imaju slike Golfa 7!
Ali vidit cemo sutra.
- Romeo 80
#169 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne, ti pljuješ na svakoj temi, a ja samo na temi o Golfaću. Demokratija!vukojebina wrote:Romeo 80 wrote:Alfa ti je mračni objekat iz pakla kojeg treba uništiti, jer ništa bolje od Golfa ne treba da postoji! Podsvjesni predmet želja svakog golfoljupca koji je baš iz tog razloga i mrzi iz dna duševukojebina wrote:Sta je onda alfa majke ti, fetis za sadomazohiste??![]()
hahaha, pa jel ja pljujem na temi alfa, ili ti na temi o golfu?? pa kralju ti si sam sebi dokaz ko koga mrzi, tj da si ti onaj pravi tipicni hejter.. a ja ne mrzim nikoga i nista, pogotovu ne jedno auto koje je bitno koliko lanjski snijeg i koje nema potrebe unistavati, jer dovoljno je ta marka auta sama sebe unstavala, a i na dobrom je putu ka potpunom samounistenju...
i da, hajmo jos malo pljuc pljuc...
- vukojebina
#170 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa upravo to sam gore navo, da sigurno nece bit nikakvih egzibicija, ali komentarisati i pogotovu kritikovati nesto sto jos nije predstavljeno je vrhunac smijurije koja naravno dolazi od standardnih hejtera...i sad ce likovi rec kako ja branim golfa i kujem ga u zvijezde, ne, nije tacno, samo reagujem na gluposti tipa bettera..
evo izvalio je jos jednu vrhunsku glupost...nego jel od vas ko kad vidio manji desni retrovizor kod cetvorke?? ja nisam...
evo izvalio je jos jednu vrhunsku glupost...nego jel od vas ko kad vidio manji desni retrovizor kod cetvorke?? ja nisam...
-
richa
#171 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
E sad ga pretjera, il se pravis lud. Masa ih je takvih i cetvorki i pasata. I stvarno dodje smijesno kad to vidis.
-
ChipyChips
#172 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Volio bih da mi nabrojis ako ti nije problem,koja su to auta na trzistu koja su bolja? A u to bolja podrazumjeva da je:Better Man wrote:Bez obzira što je novi Golf rađen na novoj platformi, kad ga fino pogledaš vidiš da mu je dizajn ostao gotovo identičan šestici, tj. riječ je o klasičnom redizajnu! Niko ne kaže da Golf nije kvalitetan, ali treba da je jasno da je preskup u odnosu na ono što nudi. Ja nisam vidio večih škrtica na opremi od VW-a. Tržište nudi daleko boljih, ljepših, kvalitetnijih i udobnijih auta sa više opreme i pritom cjenovno povoljnijih od Golfa. Koji to proizvođač osim VW-a desni retrovizor smatra dodatnom opremom i morao si ga posebno platitit kao što je bio slučaj sa Golfom 4 i tadašnjim Passatom i drugim njihovim vozilima? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Uzmimo istorijat određenih proizvođača automobila i uzmimo istorijat VW. Dok su drugi pravili limzine i bili pojam, VW je pravio isključivo Bubu
-ljepsi
-kvalitetniji
-udobniji
-jeftiniji
a ja bih jos dodao da bolje drzi cijenu...Druga stvar svi se nesto uhvatili Golfa.
Pa jel Audi jos 86-te zadao zadaću mnogima,sto se tice limarije? Jel Audi 80 iz 86-te,87-me itd ima bolju limariju od SVIH danasnjih Peugeota,Renaulta,Alfi,Citroena itd...??? Naravno da ima...
-
richa
#173 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
I dodaj golfova, pasata, mercedesa...Ne branim ostale, ali treba zavrsiti misao do kraja. 
O ljepoti auta ne treba raspravljati, to je subjektivna stavka.
O ostalim se necu raspravljati, ali udobnijih i jeftinijih ima dosta. O kvalitetu bi se dalo raspravljati, ali moje misljenje da je to danas u vecini slucaja sve u 5 deka.
O zadrzavanju cijene nema potrebe raspravljati tu je sve jasno ko dan.
O ostalim se necu raspravljati, ali udobnijih i jeftinijih ima dosta. O kvalitetu bi se dalo raspravljati, ali moje misljenje da je to danas u vecini slucaja sve u 5 deka.
-
goran16v
#174 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja stvarno podrzavam objektivnu kritiku, a o VW i Golfu se moze stosta napisati, od skrtarenja na opremi preko konzervativnog dizajna do cijena itd, ali treba u svemu biti objektivan. Meni se stomak okrece od dezurnih pljuvaca sto se pale sa citanje pojmova VW i Golf, pa napamet i bez trunke objektivnosti po defaultu pocnu sa: tvrd, preskup, zastario,to je samo redizajn proslog modela, to moze kupiti samo glupi bosanac, ovaj je bolji ili losiji, ljubomornu i zavisnu "ja ne bih nikad za 5 god starog golfa dao 20k KM, radije cu za te pare kupiti 2 god Fiata/Alfu/Citroen/Peugeot/nije bitno", a na kraju na kraju ne da ne kupi nista za 20k nego kupi 5 god staro nesto drugo za 13k, a da ima 20k sutra bi kupio golfa itd isl (vise puta vidje scenario).
Bez ikakve zelje da branim golfa ili bilo koji drugi auto ja samo trazim argumente za te tvrdnje i zabavljam se kad pocnu da ih obrazlazu, pa kad se dodje do cijene tuc-muc, gledaj akcijske cijene, pa odjednom ne kupuju samo glupe bosnje, pa se ispostavi da nije samo redizan nego je novi auto na novoj platformi, pa da su proizvolje tvrdnje tipa sta je "bolji", "kvalitetniji" nista vise nego rezultat pristrasnih internet "strucnjaka" koji diskutuju o autima kojima nikad prisli nisu, a ne objektivna kritika itd, itd...
Bez ikakve zelje da branim golfa ili bilo koji drugi auto ja samo trazim argumente za te tvrdnje i zabavljam se kad pocnu da ih obrazlazu, pa kad se dodje do cijene tuc-muc, gledaj akcijske cijene, pa odjednom ne kupuju samo glupe bosnje, pa se ispostavi da nije samo redizan nego je novi auto na novoj platformi, pa da su proizvolje tvrdnje tipa sta je "bolji", "kvalitetniji" nista vise nego rezultat pristrasnih internet "strucnjaka" koji diskutuju o autima kojima nikad prisli nisu, a ne objektivna kritika itd, itd...
-
ChipyChips
#175 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
slazem se 100% s tobomricha wrote:I dodaj golfova, pasata, mercedesa...Ne branim ostale, ali treba zavrsiti misao do kraja.