Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućnost
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Menkic1235
#151 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
@ Keny,
To nije Jukic to je Fra Antun Knezevic. Svi mi imamo predrasude jedni prema drugima. No ti ljudi su bili veliki jer su cak i u ona doba bili svjesni da su Bosnjaci katolici i Bosnjaci muslimani jedan narod. To je ono sto danasnji Bosnjaci katolcike vjere negiraju. I ne samo sto negiraju i pljuju na Bosanske kraljeve vec izmisljaju neke nove historije po kojima su oni Hrvati bili vec prije Kulina Bana umjesto od 19. vijeka.
To nije Jukic to je Fra Antun Knezevic. Svi mi imamo predrasude jedni prema drugima. No ti ljudi su bili veliki jer su cak i u ona doba bili svjesni da su Bosnjaci katolici i Bosnjaci muslimani jedan narod. To je ono sto danasnji Bosnjaci katolcike vjere negiraju. I ne samo sto negiraju i pljuju na Bosanske kraljeve vec izmisljaju neke nove historije po kojima su oni Hrvati bili vec prije Kulina Bana umjesto od 19. vijeka.
-
bosnjo89
#152 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Menkic1235 wrote:Pa zato sam i rekao da ih je -1500 a ne -2000 (dodao sam im 500 godinsje da se radja u Hrvatskoj). Bilo kako bilo u debelom su minusu vec 20 godina. A Srbi su u minusu za 4500 pa nemaju nikakvih benfiicija u Srbiji.bosnjo89 wrote:menkicu mnogo hrvata se radja u hrvatskoj radi beneficija
ali svejedno im broj mnogo opada... sa preko 800 hiljada spali na oko 450
Znaci sele se jer im je bolje tamo! Kako Srbi tako i ovi nasi katolici.
Nama treba prvo Mostar da riejsmo. A do Mostara cemo samo doci preko srednje bosne. Srednja Bosna ako je danas 60% Bosnjacka to je nedovoljno; treba biti 70% ili vise. Tek tada Mostar i tek kada se rijesi Mostar moze ici spajanje sa Krajinom (preko pustih Srpskih teritorija Duvno, Grahovo, Petrovac)
Kada budu Hercegovina, Krajina i Bosna spojena onda tek treba doci Drina na red.
-
kenny_
#153 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Nije baš ni tako da u BiH nikada nije bilo Hrvata, koliko je samo doseljenika. Ali ti govoriš o Bošnjacima katoličke vjere, to je danas nemoguće. Ti ljudi su iz Bosne, i oni su Hrvati. Ako se želi govoriti o bosanskoj naciji, koja je najkasnije od 12. stoljeća postojala, onda će i biti riječi o tome u budućnosti.Menkic1235 wrote:@ Keny,
Međutim, što se tiče bosanske nacije i sami današnji Bošnjaci nasjeli su na ilirizam i srpski anti-imerijalistički nacionalni pokret, šta na to reći? - Ništa. Turci su izgradili takav sistem koji nije bio prilagođen europskoj nacionalnoj ideji, pa zato je ljude BiH bilo lahko preokrenit kako god se htjelo. Kažem ti, franjevci i par muslimana su bili jedini koji su se tome opirali. Šta sada? - Nismo valjda ratovali zbog imena? - Možda i jesmo, ko zna...
Imperijalizam, izrabljivanje i nacionalizam je nešto preko čega BiH nije prešla.
Last edited by kenny_ on 25/07/2012 21:56, edited 1 time in total.
-
Don Igy
#154 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
bosnjo89 wrote:ja sam to pitao onog sto se predstavlja normalnim hrvatom, a ustvari mu klasicna ustaska spikaracionalista wrote:jbt temu srbsko-bosnjacko prijateljstvo ne smijem ni otvoriti
sto ne otvori temu o hrvatsko-srbijanskom prijateljstvu
oni nad nama genocid pravili, a sad hoce da budemo frendovi, a srbi pokusali nad njima i sad nece ni da pokusava s njima hahah
bolan klasicni fasista iz udjbenika
Vjeruj nakon ovoga što sam vidio i čuo promijenio sam mišljenje o svemu i razumijem u potpunost BiH Hrvate..Sa Vama se očigledno ne može živjeti..Čast dobrim ljudima ali želudac mi se okreće od Vaših razmišljanja..kako prijateljstvo kakvi bakrači..Neka se drže krščani u Bosni jer ova bosna koju Vi zagovarate je bolesna i mislim da sam se zbog nedovoljne upućenosti izletio sa naslovom teme..A ti se ostavi ustaštva vjerojatno ti je djeda bio veći ustaša od Pavelića ! ja nigdje nisam zagovarao ustaštvo..Šta ste onda u sav glas vikali da ste hrvati sunce vam jebem..Bili ste veće ustaše od hrvata u 2 svjetskom ratu..okrećete se kako vjetar piri..
Last edited by Don Igy on 25/07/2012 21:58, edited 1 time in total.
-
bosnjo89
#155 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Don Igy wrote:bosnjo89 wrote:ja sam to pitao onog sto se predstavlja normalnim hrvatom, a ustvari mu klasicna ustaska spikaracionalista wrote:jbt temu srbsko-bosnjacko prijateljstvo ne smijem ni otvoriti
oni nad nama genocid pravili, a sad hoce da budemo frendovi, a srbi pokusali nad njima i sad nece ni da pokusava s njima hahah
Vjeruj nakon ovoga što sam vidio i čuo promijenio sam mišljenje o svemu i razumijem u potpunost BiH Hrvate..Sa Vama se očigledno ne može živjeti..Čast dobrim ljudima ali želudac mi se okreće od Vaših razmišljanja..kako prijateljstvo kakvi bakrači..Neka se drže krščani u Bosni jer ova bosna koju Vi zagovarate je bolesna i mislim da sam se zbog nedovoljne upućenosti izletio sa naslovom teme..A ti se ostavi ustaštva vjerojatno ti je djeda bio veći ustaša od Pavelića ! ja nigdje nisam zagovarao ustaštvo..Šta ste onda u sav glas vikali da ste hrvati sunce vam jebem..
eto covjeka koji na osnovu par likova na forumu sudi citavom narodu. pa pajdo sto generalizujes, a na prve dvije stranice si pisao suprotno
joj ovih ustaskih trolova
allah imanet
-
Menkic1235
#156 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Zovicu sto se bolan prestavljas lazno?Don Igy wrote:bosnjo89 wrote:ja sam to pitao onog sto se predstavlja normalnim hrvatom, a ustvari mu klasicna ustaska spikaracionalista wrote:jbt temu srbsko-bosnjacko prijateljstvo ne smijem ni otvoriti
Vjeruj nakon ovoga što sam vidio i čuo promijenio sam mišljenje o svemu i razumijem u potpunost BiH Hrvate..Sa Vama se očigledno ne može živjeti..Čast dobrim ljudima ali želudac mi se okreće od Vaših razmišljanja..kako prijateljstvo kakvi bakrači..Neka se drže krščani u Bosni jer ova bosna koju Vi zagovarate je bolesna i mislim da sam se zbog nedovoljne upućenosti izletio sa naslovom teme..A ti se ostavi ustaštva vjerojatno ti je djeda bio veći ustaša od Pavelića ! ja nigdje nisam zagovarao ustaštvo..Šta ste onda u sav glas vikali da ste hrvati sunce vam jebem..
Cuo nekoliko viceva o Muji i Sulji i opleti po forumu. Kao ti ko neki dobri Hrvacanin a par postova i iskopao si "drevne kraljeve".
Ali smo te provalili. Samo jedan post i poceo si HSP-vsku propagandu o "Hrvatima od stoljeca sedmog" .
..A ti se ostavi ustaštva vjerojatno ti je djeda bio veći ustaša od Pavelića !
Evo za sve one najivne Bosance.... neka vide kako su naivni... A ovog zovica sam skontao nakon prvog posta. NAJOBICNIJI TROLL. Sa njima samo tvrdo. Oni samo silu razumiju i istom mjerom im vracati.
Katolici nase cvijece Bosnjacko.... Jabuke sa stabla Bosnjackog i grane katolicke.
-
Don Igy
#157 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
eto covjeka koji na osnovu par likova na forumu sudi citavom narodu. pa pajdo sto generalizujes, a na prve dvije stranice si pisao suprotno
allah imanet[/quote]
Ja nisam ustaša,ali toliko je licemjerno sa vaše strane hrvate nazivate ustašama a svi znaju da su muslimani bili gorljive ustaše..kada to srbin kaža pa ajd..ali je smiješno kada muslimani hrvate tako olako nazivaju ustašama..
allah imanet[/quote]
Ja nisam ustaša,ali toliko je licemjerno sa vaše strane hrvate nazivate ustašama a svi znaju da su muslimani bili gorljive ustaše..kada to srbin kaža pa ajd..ali je smiješno kada muslimani hrvate tako olako nazivaju ustašama..
-
kenny_
#158 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Ja bih postavio ove iz Vareša, Bobovca i ostale za glavne političare Bosne... Neka oni fino vide šta se desilo sa njihovom zemljom, koju su im preci podigli, i neka nam kažu kako ćemo i gdje ćemo... 
A ako je iko zapušten, oni su.. Još i danas nemožeš prići gradinama...
Čovječe, država još nikada nije sredila ove gradove, za turizam itd.. Jer kome će ih srediti?
A stvarno, ovi ljudi su face...
A ako je iko zapušten, oni su.. Još i danas nemožeš prići gradinama...
Čovječe, država još nikada nije sredila ove gradove, za turizam itd.. Jer kome će ih srediti?
A stvarno, ovi ljudi su face...
Last edited by kenny_ on 25/07/2012 22:10, edited 2 times in total.
-
Don Igy
#159 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Zovicu sto se bolan prestavljas lazno?
Ti stvarno mislis da su svi Bosnjaci od jucer....
Cuo nekoliko viceva o Muji i Sulji i opleti po forumu. Kao ti ko neki dobri Hrvacanin a par postova i iskopao si "drevne kraljeve".
Ali smo te provalili. Samo jedan post i poceo si HSP-vsku propagandu o "Hrvatima od stoljeca sedmog" .
Evo za sve one najivne Bosance.... neka vide kako su naivni... A ovog zovica sam skontao nakon prvog posta. NAJOBICNIJI TROLL. Sa njima samo tvrdo. Oni samo silu razumiju i istom mjerom im vracati.
Katolici nase cvijece Bosnjacko.... Jabuke sa stabla Bosnjackog i grane katolicke.
[/qu
Ja vidim da si ti zaljubljen u nekog zovica ali ja ti tu ne mogu pomoći...Kakvom silom ti meni prijetiš bijedniče ako želiš tvrdo javi se tom svom zovicu pa neka ti on da tvrdo
..A ti se ostavi ustaštva vjerojatno ti je djeda bio veći ustaša od Pavelića !
Ja vidim da si ti zaljubljen u nekog zovica ali ja ti tu ne mogu pomoći...Kakvom silom ti meni prijetiš bijedniče ako želiš tvrdo javi se tom svom zovicu pa neka ti on da tvrdo
Last edited by Don Igy on 25/07/2012 22:15, edited 1 time in total.
-
Smail Aga
#160 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Malo pripazi sa jezikom,da ne bi bilo prijava administraciji !! Ja uopste nisam dovodio u pitanje izvjestaj. No,on nije ni relevantan. Nego sam te pitao kako uprkos navodnom demografskom porastu Bosnjaka ,objasnjavas politicke poraze u Srednjoj Bosni i Mostaru ?? Ako su Hrvati bili vecina u Mostaru 96,po tvom demografskom proracuna za 14 godina 2010 Bosnjaci bi trebali biti vecina,medzutim suprotno,Hrvati su tek sada u prednosti. Ako je bilo bosnjacki prirastaj + 3500 a hrvatski -2000 to je 5500 godisnje,znaci 55 hiljada za 10 godina ili 110 hiljada za dvadeset godina,sto je smijesno malo. Znaci za 20 godina ce biti 40 hiljada manje Hrvata a 70 hiljada vise Bosnjaka. Nedovoljno za bile kakve krupne politicke promjene.Osim toga vecina hercegovacke djece se radza u Hrvatskoj,tako da te cifre nisu relevantne. Po nacinu pisanja vidim da ste neka djeca,da niste znali bi da demografiju radjanje odredzuje novac,finansije. Nasuprot vasoj prici u kantonima sa bosnjackom vecinom ne postoji nikakva stimulacija radjanja i ljudi se tesko odlucuju na djecu zbog neimastine. Dok su Hrvati najbogatiji narod u BiH i osim toga dobijaju stimulaciju od RH za djecu. Popis stanovnistva ce vam razbiti vase ublehaske demografske snove. Toliko o Hrvatima a o milion i po Bosanskih Srba se nema sta pricati,oni su ogroman politicki faktor u BiH,bili,jesu i bice. Bosna se moze graditi samo uzajamnim uvazavanjem i dogovorom. To je jedina opcija.Menkic1235 wrote:Pa to su ti zvanicne cifre iz porodilista. Jesili ti bistar? Ili zelis reci da je to falsifikat? Mozda trgujemo bebama neznam? Ali ako je to falsifikat onda nemam rijeci.Smail Aga wrote:Vjerujem ja vjerujem. Vjerujes li ti da su Hrvati ( HDZ ) poslije 15 godina bosnjackoga demografskoga cuda i baby buma stavili Mostar pod svoju upravu.
Ta demografska prica vam je ubleha zesca. Samo se zavaravate glupostima. To sto vi radite nije odbrana Bosne,nego rusenje Bosne.
Zasto u Mostaru Hrvati jesu jos uvijek u plusu? Pa zato sto se iz cijeli BiH sele u Mostar. A ni tamo nisu mnogo jaci od Bosnjaka. No kaosto vidis njihov prirastaj je -2000 a Bosnjacki +3500 a Sprski za 2011. -4500. Pa ako ti to nista ne znaci onda si ti glup!
-
bosnjo89
#161 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
ako uzmes u obzir da ih ima oko 450k, a manje 40k za 10 godinaSmail Aga wrote: Malo pripazi sa jezikom,da ne bi bilo prijava administraciji !! Ja uopste nisam dovodio u pitanje izvjestaj. No,on nije ni relevantan. Nego sam te pitao kako uprkos navodnom demografskom porastu Bosnjaka ,objasnjavas politicke poraze u Srednjoj Bosni i Mostaru ?? Ako su Hrvati bili vecina u Mostaru 96,po tvom demografskom proracuna za 14 godina 2010 Bosnjaci bi trebali biti vecina,medzutim suprotno,Hrvati su tek sada u prednosti. Ako je bilo bosnjacki prirastaj + 3500 a hrvatski -2000 to je 5500 godisnje,znaci 55 hiljada za 10 godina ili 110 hiljada za dvadeset godina,sto je smijesno malo. Znaci za 20 godina ce biti 40 hiljada manje Hrvata a 70 hiljada vise Bosnjaka. Nedovoljno za bile kakve krupne politicke promjene.Osim toga vecina hercegovacke djece se radza u Hrvatskoj,tako da te cifre nisu relevantne. Po nacinu pisanja vidim da ste neka djeca,da niste znali bi da demografiju radjanje odredzuje novac,finansije. Nasuprot vasoj prici u kantonima sa bosnjackom vecinom ne postoji nikakva stimulacija radjanja i ljudi se tesko odlucuju na djecu zbog neimastine. Dok su Hrvati najbogatiji narod u BiH i osim toga dobijaju stimulaciju od RH za djecu. Popis stanovnistva ce vam razbiti vase ublehaske demografske snove. Toliko o Hrvatima a o milion i po Bosanskih Srba se nema sta pricati,oni su ogroman politicki faktor u BiH,bili,jesu i bice. Bosna se moze graditi samo uzajamnim uvazavanjem i dogovorom. To je jedina opcija.
pa to je 10%
-
Don Igy
#162 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Jelda Bošnjo raduješ se nestajanju jednog naroda...očigledno da će se taj narod morati morati pobrinuti za sebe....bosnjo89 wrote:ako uzmes u obzir da ih ima oko 450k, a manje 40k za 10 godinaSmail Aga wrote: Malo pripazi sa jezikom,da ne bi bilo prijava administraciji !! Ja uopste nisam dovodio u pitanje izvjestaj. No,on nije ni relevantan. Nego sam te pitao kako uprkos navodnom demografskom porastu Bosnjaka ,objasnjavas politicke poraze u Srednjoj Bosni i Mostaru ?? Ako su Hrvati bili vecina u Mostaru 96,po tvom demografskom proracuna za 14 godina 2010 Bosnjaci bi trebali biti vecina,medzutim suprotno,Hrvati su tek sada u prednosti. Ako je bilo bosnjacki prirastaj + 3500 a hrvatski -2000 to je 5500 godisnje,znaci 55 hiljada za 10 godina ili 110 hiljada za dvadeset godina,sto je smijesno malo. Znaci za 20 godina ce biti 40 hiljada manje Hrvata a 70 hiljada vise Bosnjaka. Nedovoljno za bile kakve krupne politicke promjene.Osim toga vecina hercegovacke djece se radza u Hrvatskoj,tako da te cifre nisu relevantne. Po nacinu pisanja vidim da ste neka djeca,da niste znali bi da demografiju radjanje odredzuje novac,finansije. Nasuprot vasoj prici u kantonima sa bosnjackom vecinom ne postoji nikakva stimulacija radjanja i ljudi se tesko odlucuju na djecu zbog neimastine. Dok su Hrvati najbogatiji narod u BiH i osim toga dobijaju stimulaciju od RH za djecu. Popis stanovnistva ce vam razbiti vase ublehaske demografske snove. Toliko o Hrvatima a o milion i po Bosanskih Srba se nema sta pricati,oni su ogroman politicki faktor u BiH,bili,jesu i bice. Bosna se moze graditi samo uzajamnim uvazavanjem i dogovorom. To je jedina opcija.
pa to je 10%
-
bosnjo89
#163 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
mene zanima samo BiHDon Igy wrote:Jelda Bošnjo raduješ se nestajanju jednog naroda...očigledno da će se taj narod morati morati pobrinuti za sebe....bosnjo89 wrote:ako uzmes u obzir da ih ima oko 450k, a manje 40k za 10 godinaSmail Aga wrote: Malo pripazi sa jezikom,da ne bi bilo prijava administraciji !! Ja uopste nisam dovodio u pitanje izvjestaj. No,on nije ni relevantan. Nego sam te pitao kako uprkos navodnom demografskom porastu Bosnjaka ,objasnjavas politicke poraze u Srednjoj Bosni i Mostaru ?? Ako su Hrvati bili vecina u Mostaru 96,po tvom demografskom proracuna za 14 godina 2010 Bosnjaci bi trebali biti vecina,medzutim suprotno,Hrvati su tek sada u prednosti. Ako je bilo bosnjacki prirastaj + 3500 a hrvatski -2000 to je 5500 godisnje,znaci 55 hiljada za 10 godina ili 110 hiljada za dvadeset godina,sto je smijesno malo. Znaci za 20 godina ce biti 40 hiljada manje Hrvata a 70 hiljada vise Bosnjaka. Nedovoljno za bile kakve krupne politicke promjene.Osim toga vecina hercegovacke djece se radza u Hrvatskoj,tako da te cifre nisu relevantne. Po nacinu pisanja vidim da ste neka djeca,da niste znali bi da demografiju radjanje odredzuje novac,finansije. Nasuprot vasoj prici u kantonima sa bosnjackom vecinom ne postoji nikakva stimulacija radjanja i ljudi se tesko odlucuju na djecu zbog neimastine. Dok su Hrvati najbogatiji narod u BiH i osim toga dobijaju stimulaciju od RH za djecu. Popis stanovnistva ce vam razbiti vase ublehaske demografske snove. Toliko o Hrvatima a o milion i po Bosanskih Srba se nema sta pricati,oni su ogroman politicki faktor u BiH,bili,jesu i bice. Bosna se moze graditi samo uzajamnim uvazavanjem i dogovorom. To je jedina opcija.
pa to je 10%
hrvati kao narod cine sve da je uniste dakle oni su mi neprijatelji
logicno je da ono sto tebe unistava da si neprijateljski nastrojen prema njemu/njoj/njima itd...?!
-
Don Igy
#164 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
bosnjo89 wrote:nema se tu sta mnogo pametovati.Don Igy wrote:Mislim da se ima što dodati zbog zajedničkog života dva naroda u budućnosti..
ja i ti licno mozemo biti prijatelji, najbolji prijatelji, piti pivo, gledati utakmice i bariti trebe... to je od induvidue do induvidue.. ali ocekivati nekakvo pomirenje izmedju hrvatskog i bosnjackog naroda je suludo, nerealno i nikada se nece desiti.
sto prije to svi shvatimo bice nam bolje
Shvatio sam sve sada, ti si u apsolutno pravu a ja sam zalutao na ovaj forum a još više zalutao sa temom..i meni je postala smiješna nakon svega što sam čuo..
-
racionalista
#165 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Mi imamo naviku da govorimo mir po svaku cijenu, ali samo je Bosna po svaku cijenu.Ona je i moja i tvoja, ali ako radiš protiv nje, onda je samo moja
Et tako nekako ukratko
Et tako nekako ukratko
-
bosnjo89
#166 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
to ti ja govorim od pocetka... ali eto dok upalisDon Igy wrote:bosnjo89 wrote:nema se tu sta mnogo pametovati.Don Igy wrote:Mislim da se ima što dodati zbog zajedničkog života dva naroda u budućnosti..
ja i ti licno mozemo biti prijatelji, najbolji prijatelji, piti pivo, gledati utakmice i bariti trebe... to je od induvidue do induvidue.. ali ocekivati nekakvo pomirenje izmedju hrvatskog i bosnjackog naroda je suludo, nerealno i nikada se nece desiti.
sto prije to svi shvatimo bice nam bolje
Shvatio sam sve sada, ti si u apsolutno pravu a ja sam zalutao na ovaj forum a još više zalutao sa temom..i meni je postala smiješna nakon svega što sam čuo..
poslije jebanja nema kajanja
- fortaleza
#167 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Ovo je točno, nisam se iznenadio kad sam vidio brojke, bilo je za očekivati.Maja_XXX wrote:Ti muslimani su zbijeni na 30% teritorije i to se nece mijenjati... Umjesto da se povratnici vraćaju na svoja ognjista, prije svega mislim na istocnu RS koja je grad duhova i staraca, oni hrle u Sarajevo i Tuzlu...To je pogresna politika u potpunosti...Hocu da ti kazem da nebitno koliko je koga kad ce na kraju 90% biti nenastanjeno ...
I jos jedna informacija sa terena...Hercegovci imaju ubjedljivo najveci natalitet, ne bi vjerovao..I ja sam mislila kao ti, ali pronadji podatke na internetu...Ljubuski je recimo grad sa najvecim natalitetom, pa i pored masovnog iseljavanja imaju najveci broj prvacica u zemlji.
Ne znam za Ljubuški, ali nedavno je bila reportaža na Al Jazeeri o Posušju, najmlađa općina u BiH.
http://balkans.aljazeera.net/makale/pos ... cina-u-bih
- fortaleza
#168 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Zar ono nisi ti optužio Igija za desne stavove?bosnjo89 wrote: mene zanima samo BiH
logicno je da ono sto tebe unistava da si neprijateljski nastrojen prema njemu/njoj/njima itd...?!

Čitam i smijem se.

-
Don Igy
#169 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
to ti ja govorim od pocetka... ali eto dok upalis
U pravu si nije mi bilo niti na kraj pameti da nas više mrzite od Srba..tj da nas najviše mrzite..ja ću bez obzira na to kod Harija i u Želju na ćevape povremeno svratiti..Prvi puta sam sada sa nekim bošnjakom došao do razilaženja u mišljenju i ova spika je sva utopistička..Nadam se da ćete se otrijezniti jednom opijeni ste prilično..Jebote u kojoj sam ja bio zabludi..
U pravu si nije mi bilo niti na kraj pameti da nas više mrzite od Srba..tj da nas najviše mrzite..ja ću bez obzira na to kod Harija i u Želju na ćevape povremeno svratiti..Prvi puta sam sada sa nekim bošnjakom došao do razilaženja u mišljenju i ova spika je sva utopistička..Nadam se da ćete se otrijezniti jednom opijeni ste prilično..Jebote u kojoj sam ja bio zabludi..
- rajv0sa
#170 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
bosnjo ne rise svijut' 
-
Don Igy
#171 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
ma nisam uopće nikakav desničar,ali niti najmanje a odmah me prozvali ustašom..fortaleza wrote:Zar ono nisi ti optužio Igija za desne stavove?bosnjo89 wrote: mene zanima samo BiH
Čitam i smijem se.
-
bosnjo89
#172 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
svrati na pivo poslije cevapaDon Igy wrote:to ti ja govorim od pocetka... ali eto dok upalis![]()
- PapakizSarajeva
#173 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
Sreca pa si progledao na vrijeme. Samo ti nastavi jesti cevape i kod Harija i u Zelje, ali ne nagovaraj stanovnike Bosne da se odreknu svoje JEDINE domovine za racun "prijateljstva" koje se ucvrscuje u Dretelju ili Heliodromu, ili jos bolje granatiranjem Starog mosta u Mostaru, miniranjem munare u Ahmicima ... Ni za jedno od pobrojanog nisu krivi hrvatski Hrvati i zato nemam razloga da ih mrzim, niti ih mrzim.Don Igy wrote:to ti ja govorim od pocetka... ali eto dok upalis![]()
Oprostiti mozda mozemo, kafu popiti i pricati o lijepom vremenu mozemo, zaboraviti ne mozemo i necemo, nikome ...
-
bosnjo89
#174 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
hrvati kao narod jesu neprijatelj BiH jer je ruse, a ne pojedinci tj. induvidue.fortaleza wrote:Zar ono nisi ti optužio Igija za desne stavove?bosnjo89 wrote: mene zanima samo BiH
Čitam i smijem se.
da je ne ruse ja bi ih radio prihvati kao narod u BiH
ja mislim da svaki normalan covjek tako razmislja??
- fortaleza
#175 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn
bosnjo89 wrote:
eto covjeka koji na osnovu par likova na forumu sudi citavom narodu. pa pajdo sto generalizujes, a na prve dvije stranice si pisao suprotno![]()
allah imanet
Da, pajdo što "generalizuješ"?hrvati kao narod cine sve da je uniste dakle oni su mi neprijatelji

Last edited by fortaleza on 25/07/2012 23:08, edited 1 time in total.