Auto na duge staze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#151 Re: Auto na duge staze

Post by Better Man »

klixo wrote: Na tim forumima ljudi pisu iskustva o svojim automobilima pa tako da ne moram kupovati citroene , pezoe(i sl.) i prelaziti 1000000 kilometara da bih znao kako koji automobil "pići" ;) ... Niko ne kaze da su citroeni , pezoi i sl. losi automobili samo mi smo lijeni za njih , treba to odrzavati za razliku od VWa kojeg treba malo manje odrzavati. I nase ceste nisu za citroene i pezoe ;) Nego nisam znao da ima zivota ,a pogotovo druzenja :?
Ma divno! VW ne treba nikako održavati, jer on se ne može pokvariti! kakvih gluposti sve neću pročitati ovdje!
klixo

#152 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

respo wrote:
klixo wrote:Samo nasih ljudi :o U Njemacku pa vidi kojih automobila ima najvise... Citroena ,Pezoa , Renola ces slabo vidjet. VW,Merc , Audi , BMW 80% autmobila u najrazvijenijoj drzavi svijeta ;)
jao zakljucka jebo te
vidi se da nemas ni 20 godina
sto bi gurali tudju industriju kad imaju svoju
mi da smo pametni na stolovima u kaficima ili bilo gdje drugo bi bilo puno flasirane vode na kojima pise tesanjski kristal sarajevski kiseljak klincev dijamant itd a ne jane knjazovi itd
e kad to skontas onda mozes pisati malo o tome o cemu pricas
Pogledaj Cesku , Poljsku , Portugal... Haman u cijeloj Europi sam bio i osim Francuske svagdje ima najvise njemackih automobila.

@Better Man , ko je to rekao ? Pogresno si protumacio post.
S4mpion

#153 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

Francuzi imaju puno vise elektronike od VW-a.Milion puta francuz(usljed kvara elektronike) ne moze ni da se pomjeri s mjesta,jer mu je elektronika usko povezana sa mehanikom automobila,dok kod VW-a to nije slucaj.Primjer,obicni kvar na elektronici 206-e je 800KM sa rukama majstora,a sta se sve za te pare moze uraditi na golfu 4,leonu.octavii,audi-u A3 koji su klasa iznad 8-)
technoGeek

#154 Re: Auto na duge staze

Post by technoGeek »

I onda nek mi neko kaze da je VW inovativan, cak i u reklama kad cujem ospem se. Primjer zasto su se Alfe iz 80tih kvarile, jer su imale sve na struju, digitalnu klimu za koju Passat nije ni znao, el. siber i masu ostalih stvari. Isto tako i Citroen, masu stvari je imao ispred svog vremena, i danas tezi ka tome. Neko je spomenuo da DS5 ne moze primirisati njemacki konkurentima. Mozda po nekim stvarima, sto je i normalno, ali onu unutrasnjost treba osjetiti... Pa tvrde plasike nema ni u gepeku, a da ne spominjem unikatnost auta jer se svako okrece za njim i govori da je svemirski brod. Vjerujem da svi znamo kako izgleda jedan Audi, BMW i VW.

Sto se tice odrzavanja, kod nas je mentatalitet takav da ljudi jednostavno ne zele da znaju za to, nego hoce sto jednsotavnije auto, cak i da sto ce ga platiti skuplje, ne smeta im sto ce dobiti manje. Onda ima ona mala manjina, kojih nije briga za odrzavanje, sve sto bude napravit ce, ali znaju da ih to auto ispunjava i da ih ne zanimaju kvarovi, zele biti drugaciji. Eh tu treba povuci crtu, bez govora o tome da je neko losiji i ravnjati se po bezveznim kriterijima kao sto su rezulati prodaje :thumbup:
Don Zivconi

#155 Re: Auto na duge staze

Post by Don Zivconi »

technoGeek wrote:I onda nek mi neko kaze da je VW inovativan, cak i u reklama kad cujem ospem se. Primjer zasto su se Alfe iz 80tih kvarile, jer su imale sve na struju, digitalnu klimu za koju Passat nije ni znao, el. siber i masu ostalih stvari. Isto tako i Citroen, masu stvari je imao ispred svog vremena, i danas tezi ka tome. Neko je spomenuo da DS5 ne moze primirisati njemacki konkurentima. Mozda po nekim stvarima, sto je i normalno, ali onu unutrasnjost treba osjetiti... Pa tvrde plasike nema ni u gepeku, a da ne spominjem unikatnost auta jer se svako okrece za njim i govori da je svemirski brod. Vjerujem da svi znamo kako izgleda jedan Audi, BMW i VW.

Sto se tice odrzavanja, kod nas je mentatalitet takav da ljudi jednostavno ne zele da znaju za to, nego hoce sto jednsotavnije auto, cak i da sto ce ga platiti skuplje, ne smeta im sto ce dobiti manje. Onda ima ona mala manjina, kojih nije briga za odrzavanje, sve sto bude napravit ce, ali znaju da ih to auto ispunjava i da ih ne zanimaju kvarovi, zele biti drugaciji. Eh tu treba povuci crtu, bez govora o tome da je neko losiji i ravnjati se po bezveznim kriterijima kao sto su rezulati prodaje :thumbup:

Sve je kako si napisao al fakat ovaj ds5 je nesto posebno, prije dva dana nas 5 sa posla se okupilo oko auta i zavirujemo u unutrasnjos kad jedan od nas bjezite ljudi upucat ce nas covjek a drugi kolega kaze nece ne voze ovo kockaste glave sa tetejcima :mrgreen:
drndalo

#156 Re: Auto na duge staze

Post by drndalo »

klixo wrote: Pogledaj Cesku , Poljsku , Portugal...
Slabo si ti to gledao... U Ceskoj posebno... Skoda naime nije auto iz Njemacke, nego iz Ceske... Al' nejse, hajd' ti sa Ronaldom u Portugal... :-)
Bakir1

#157 Re: Auto na duge staze

Post by Bakir1 »

jesi bio u italiji?
jesu i tamo vageni? :mrgreen:
hostapler

#158 Re: Auto na duge staze

Post by hostapler »

S4mpion wrote:Francuzi imaju puno vise elektronike od VW-a.Milion puta francuz(usljed kvara elektronike) ne moze ni da se pomjeri s mjesta,jer mu je elektronika usko povezana sa mehanikom automobila,dok kod VW-a to nije slucaj.Primjer,obicni kvar na elektronici 206-e je 800KM sa rukama majstora,a sta se sve za te pare moze uraditi na golfu 4,leonu.octavii,audi-u A3 koji su klasa iznad 8-)
Sampione,sampione.
Znaci samim svojim postom si sve rekao. Francuska auta su svime ispred VW.
Koji obicni kvar je 800 KM? Sta ti mislis koliko isti taj kvar kosta sa rukama majstora za VW? Nemas pojma,jadan ne bio.
Znas li koliko je npr zamjena zupcastog sa svim popratnim materijalima za Golf IV,Leon,Octaviji,A3 a koliko na 206?
respo

#159 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

klixo wrote:Pogledaj Cesku , Poljsku , Portugal... Haman u cijeloj Europi sam bio i osim Francuske svagdje ima najvise njemackih automobila.

koju to industriju automobila imaju poljska i portugal?
za cesku lazes ili si corav ili neces da priznas jer kod njih dominira domaca marka skoda
prosao citavu europu osim islanda rusije i baltickih zemalja i znam o cemu pricam
azdralovic

#160 Re: Auto na duge staze

Post by azdralovic »

respo wrote:
klixo wrote:Pogledaj Cesku , Poljsku , Portugal... Haman u cijeloj Europi sam bio i osim Francuske svagdje ima najvise njemackih automobila.

za cesku lazes ili si corav ili neces da priznas jer kod njih dominira domaca marka skoda
prosao citavu europu osim islanda rusije i baltickih zemalja i znam o cemu pricam
ali zato taksiraju mercedesi c i e klase, audiji 4ke i passati :D
drndalo

#161 Re: Auto na duge staze

Post by drndalo »

U Ceskoj taksiraju i Pande... :-)
respo

#162 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

azdralovic wrote:
respo wrote:

ali zato taksiraju mercedesi c i e klase, audiji 4ke i passati :D
zato jer imaju propisano sta je u autu potrebno za taxiranje
pa imas klasu "gradski" saobracaj gdje taxiraju fabije i slicno pa onda ovi luksuzniji a posto skoda nema takvih moraju biti e c klase i slicni
klixo

#163 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

Bakire u Italiji jos nisam bio ,ali obavezno cu otici tamo , otvoriti temu i dostaviti izvjesce :-) Namjerno sam nabrojao zemlje koje nemaju svoju autoindustriju , a u Ceskoj Skoda ili švabo se vozaju. Trebamol reci da se i na Balkanu najvise vozi švabo.
emko1234

#164 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

zelim samo da cestitam pokretacu teme koji se nije vise javljao.
vrlo strucno vam je bacio kost.
tema je prozvakana jedno 420 puta otkako sam ja na forumu.
bolje auto, odlicno auto, najbolje auto, najpouzdanije auto su sve vrlo subjektivni i idnividualni pojmovi.
ne zelim nikog da uvrijedim, al covjek koji nikad nije sjeo ni u sta bolje od tjuniranog golfa trice od komsije baustelca iz austrije koji dodje u hadzice (random grad) na ljetno ferije pa trci nazad na skelu, moze samo drkat na golfa IV il V.
njemu je jedan pezo 407 il citroen c5 apstrakatan pojam.
isto tako, neko ko cijeli zivot drka na citroenov pneumatski ovjes iz 1982 u XM-u il DS-u ne moze svarit da su ljudi danas izmislili puno vaznije stvari koje recimo isti taj citroen nema (random marka)
dakle u zavisnosti od onoga na sta smo navikli, sta smo probali il imali, u cemu smo se vozli il su nas vozili, pa do materijalnog stanja, osvjestenosti po pitanju tehnike i auta, pa do ostatka nase mentalne slike u glavi, zavisi kakvo nam je auto najbolje il kakvo bi nam bilo najbolje.

moj stari je jedan vrlo praktican covjek, i iako si moze priustit vjerovatno i 5-6 puta bolje i skuplje auto, vozi jednog golfa VI, ne zato sto misli da je najbolji. nego zato sto je dobio odlicnu opremu, dobar motor i cjelokupan imidz za vrlo malo para. mislim da bi vozio u hyundai i30 da je imao slicnu priliku. covjeku treba auto od tacke A do tacke B.
na sluzbene puteve ide avionom zato sto je 55+ i nema volje vozit 5-6-10-15 sati jer si moze priustit drugi vid transporta a ima i problema s prevozom.
bose audio sistem u mom autu njemu znaci, utoliko sto imam surround sistem u kuci iste marke. sve ostalo sto ja imam u svoj "zajebanom" autu je njemu nepotrebno. covjek hoce klimu, volan, mjenjac, daljenski i podizace i to je sve sto mu treba. u njegovom autu se cak ni radio cesto ne pali.

ovim primjerom sam samo htio slikovito docarat da su ljudi razlicti i da nam svima sve isto ne izgleda jer imamo drugacije perspektive, poglede i tacke gledista.

usput, vozio sam se u citroenu DS5 koji po meni bio vrlo atraktivan dok nisam sjeo i provozao se. auto je mrtva karina koja atraktivno izgleda, tj drugacije. sve ostalo je samo dzidzava unutrasnjost i puno neptrebnih detalja.
vidio sam da ga je neko spomenuo, pa eto da podijelim misljenje. vozne osobine ispod prosjeka klase, najjaci motor 1.6 turbo koji je nekonkurenta, automatik mjenjac fuj (boljka citorena), oprema dobra, auto preskup za ono sto nudi.
emko1234

#165 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

emko1234 wrote:zelim samo da cestitam pokretacu teme koji se nije vise javljao.
bolje auto, odlicno auto, najbolje auto, najpouzdanije auto su sve vrlo subjektivni i idnividualni pojmovi.
ne zelim nikog da uvrijedim, al covjek koji nikad nije sjeo ni u sta bolje od tjuniranog golfa trice od komsije baustelca iz austrije koji dodje u hadzice (random grad) na ljetno ferije pa trci nazad na skelu, moze samo drkat na golfa IV il V.
isto tako, neko ko cijeli zivot drka na citroenov pneumatski ovjes iz 1982 u XM-u il DS-u ne moze svarit da su ljudi danas izmislili puno vaznije stvari koje recimo isti taj citroen nema (random marka)
dakle u zavisnosti od onoga na sta smo navikli, sta smo probali il imali, u cemu smo se vozli il su nas vozili, pa do materijalnog stanja, osvjestenosti po pitanju tehnike i auta, pa do ostatka nase mentalne slike u glavi, zavisi kakvo nam je auto najbolje il kakvo bi nam bilo najbolje.

moj stari je jedan vrlo praktican covjek, i iako si moze priustit vjerovatno i 5-6 puta bolje i skuplje auto, vozi jednog golfa VI, ne zato sto misli da je najbolji. nego zato sto je dobio odlicnu opremu, dobar motor i cjelokupan imidz za vrlo malo para. mislim da bi vozio u hyundai i30 da je imao slicnu priliku. covjeku treba auto od tacke A do tacke B.
na sluzbene puteve ide avionom zato sto je 55+ i nema volje vozit 5-6-10-15 sati jer si moze priustit drugi vid transporta a ima i problema s ledjima.
bose audio sistem u mom autu njemu znaci, utoliko sto imam surround sistem u kuci iste marke. sve ostalo sto ja imam u svoj "zajebanom" autu je njemu nepotrebno. covjek hoce klimu, volan, mjenjac, daljenski i podizace i to je sve sto mu treba. u njegovom autu se cak ni radio cesto ne pali.

ovim primjerom sam samo htio slikovito docarat da su ljudi razlicti i da nam svima sve isto ne izgleda jer imamo drugacije perspektive, poglede i tacke gledista.

usput, vozio sam se u citroenu DS5 koji po meni bio vrlo atraktivan dok nisam sjeo i provozao se. auto je mrtva karina koja atraktivno izgleda, tj drugacije. sve ostalo je samo dzidzava unutrasnjost i puno neptrebnih detalja.
vidio sam da ga je neko spomenuo, pa eto da podijelim misljenje. vozne osobine ispod prosjeka klase, najjaci motor 1.6 turbo koji je nekonkurenta, automatik mjenjac fuj (boljka citorena), oprema dobra, auto preskup za ono sto nudi.
greska, izvinjavam se.
Bakir1

#166 Re: Auto na duge staze

Post by Bakir1 »

klixo wrote:Bakire u Italiji jos nisam bio ,ali obavezno cu otici tamo , otvoriti temu i dostaviti izvjesce :-) Namjerno sam nabrojao zemlje koje nemaju svoju autoindustriju , a u Ceskoj Skoda ili švabo se vozaju. Trebamol reci da se i na Balkanu najvise vozi švabo.
pa de, mjerodavne su pravo poljska i portugal, sve velesile koje inace kroje trendove i njihova potrosacka svijest uveliko govori o poredku u autoindustriji :lol:
balkan isto :lol: :lol: :lol:
Last edited by Bakir1 on 03/08/2012 14:07, edited 1 time in total.
Norm

#167 Re: Auto na duge staze

Post by Norm »

na sluzbene puteve ide avionom zato sto je 55+ i nema volje vozit 5-6-10-15 sati jer si moze priustit drugi vid transporta a ima i problema s prevozom.

respo

#168 Re: Auto na duge staze

Post by respo »

klixo wrote:Bakire u Italiji jos nisam bio ,ali obavezno cu otici tamo , otvoriti temu i dostaviti izvjesce :-) Namjerno sam nabrojao zemlje koje nemaju svoju autoindustriju , a u Ceskoj Skoda ili švabo se vozaju. Trebamol reci da se i na Balkanu najvise vozi švabo.
trebamo li pomen uti kakav je mentalitet na balkanu?

a za poljsku je normalno jer je njemacka najbliza sa jakom auto industrijom za portugal se ne bi slozio da prevladavaju vw al ih ima kao i svuda normalno
emko1234

#169 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

@ Norm, je ovo najbolje sto mozes?
i moja preporuka ti je, iako je irelevantno za temu, da se rijesis predrasuda. vode prema pretpostavkama, a pretpostavkma je majka svakog kvalitetnog zajeba. :run:
hostapler

#170 Re: Auto na duge staze

Post by hostapler »

Slazem se emko sa svime sto si rekao i potpisujem do zadnjeg pasusa.
Pa cu na njega probati odgovoriti.
Auto je pojava samo takva i izgleda npr bolje i atraktivnije ili tvojim rijecnikom drugacije od tvog Audija,odmah mozes prepoznati covjeka koji ga vozi i mozes ga izbrisati iz kategorije kriminalac ili neki sl pojam koji se veze za premium marke.
Unutrasnjost je fenomenalna,a ne znam koji su to nepotrebni detalji za covjeka koji u svom autu ima MMI,BOSE i podesavanje svega moguceg preko dugmeta. U Audiju je to odlicno,a u Citroenu je nepotrebno? Hm,zanimljivo.
Ljudi se ni ne furaju na vozne osobine (koje su sasvim zadovoljavajuce,a ako to zele onda naprave auto da 10 god. maltretira autoindustriju sa svojim uspjesima na Rallyju),nego na opustajuce vozikanje i uzivanje u voznji sa prelazenjem 1500 km a da ih ni ne osjetis. Pa ako neko zeli,a pazi na prirodu moze sebi naruciti i prvi Hybrid koji kombinuje dizel motor. Sa svim tim je i motor od 200 KS snaga sasvim dovoljan.
Oprema je odlicna.
Mozemo reci i da je tvoj Audi preskup za ono sto nudi,ali to je relativan pojam.
filozofija

#171 Re: Auto na duge staze

Post by filozofija »

Vozi golfa IV i golfa VI na dnevnoj relaciji ukupno cca. 240 km svaki radni dan. Sto jest jest, nikada mi ni jedan nije stao - nebitno kakvo je vrijeme napolju i kakvi su uslovi. Ali su mi ledja otisla u qurac i ne bih preporucio golfa kao auto nikome ko vozi dnevno vise od 20tak kilometara.

Prije toga vozio Peugeuota 307 - auto je milina za voziti, potrosnja kao i kod golfa, ali svako dva tri mjeseca neka zezancija i kvar sa elektronikom.

Elem, sada vozim SEAT Altea 2007 godiste, i dalje putujem kao i prije, ali moram priznati da je auto mnogo sigurnije, udobnije, nego gore pomenuti. Potrosnja takodjer ista. Nadam se da ce ovako i ostati :) Znam da je i SEAT auto od VW grupe, ali opet je za svjetlosnu godinu ispred golfova.
Mojo Jojo

#172 Re: Auto na duge staze

Post by Mojo Jojo »

Priča je skroz bezvezna :D bolji ovaj onaj,

Moj stari je u bivšoj Yugi sa ponosom cijele Yuge tj. Zastavom 101 (confort :-D ) prelazio bez ikakvih problema po 200 hiljada kilometara 8-).

Svaki od auta koji ste pominjali će bez problema preći 500+ hiljada uz kvalitetno održavanje i naravno pridržavanje nekih pravila koja se odnose na upotrebu vozila.

Naravno svaki auto ima neke mane, svaršen auto ne postoji.

Ako se kupuje polovnjak bitno je imati sreće da se naleti na primjerak koji je pažen i dobro održavan, sve ostalo je ne bitno, pa čak i marka vozila, samo DA JE PAŽEN I UREDNO ODRŽAVAN.
emko1234

#173 Re: Auto na duge staze

Post by emko1234 »

ne znam da li si sjedio u ds5 i da li si se vozio, al izvini ovo sto si ti napisao je gomila sranja koje mi je isto pricao lik koji ga je prodavao dok nije vidio sta je vozim i onda je na kraju rekao, dobro, audi je audi.
al krenimo redom, nek bude da je napravljen da bude kruzer. to jednostavno u toj klasi vise nije dovoljno. to auto cilja ne premium segment, gdje za iste pare dobijes sve. od kruzera, sportasa, luksuza, do salonske limuzine za pokazat. pazi ds5 u kojem sam se ja vozio je bio fulas od haman 90 000 maraka. za te pare ocekujem ne DENON audio sistem (usput ne znam cije je to), ocekuje manje ofiran analogni sat na tabli, ocekujem da brojcanici tj obrtomjer ima bolje rijesenje od digitalne kazaljne ko na reno scenic pokazivacu goriva, ocekuje da kad sjednem pozadi ne udaram glavom u krov (nisam previsok), ocekujem da mogu gepek otvorit a da ne moram imat kljuc sa sobom, ocekujem da imam osjecaj ko da se vozim u autu od 85+ hiljada maraka a ne u nekom autu iz buducnosti koji ima vise prekidaca na krovu nego na tabli.

kazes razlicit od audija, audi i nepotrebni detalji. sve sto ja imam u autu je funkcionalno u odnosu na kompletan auto. za sta sluzi masaza u sjedistima u citroenu koja ne masira?
1500km bez maltretiranja? ma daj majke ti, ja se bas maltretiram kad audija naspem do cepa i 300km prije praga naspem gorivo kad ne divljam, eto bas mi je to neki zahmet pri dusi.
i ko bi normalan poredm bmw-a trice il c klase, audija da ne nabrajam dao 85+ km za full citorena u kojem dodje hibrid+dizel motor od 160ks i koji osim avangardnog- drugacijeg dizanja nista vise ne nudi.
izvinut ces, al sve sto nudi citroen za 85+k maraka, dobijes s mazdom 6 za 65+ plus jaci dizel motor, i mozda konvencinalniji al po meni daleko ljepsi dizanj.
i predrasuda je prica da znas da lik koji ga vozi nije kriminalac.
vojvoda sto drzi boeme i sto drzi kiborg vozi c5 pa je doktor jel?
Don Zivconi

#174 Re: Auto na duge staze

Post by Don Zivconi »

Cuj to da motor 1.6ccm sa 200KS nije konkurentan ili 1.9ccm dizelas takodjer sa 200KS ma daj 1234 nema smisla sta pricas
hostapler

#175 Re: Auto na duge staze

Post by hostapler »

emko1234 wrote:ne znam da li si sjedio u ds5 i da li si se vozio, al izvini ovo sto si ti napisao je gomila sranja koje mi je isto pricao lik koji ga je prodavao dok nije vidio sta je vozim i onda je na kraju rekao, dobro, audi je audi.
al krenimo redom, nek bude da je napravljen da bude kruzer. to jednostavno u toj klasi vise nije dovoljno. to auto cilja ne premium segment, gdje za iste pare dobijes sve. od kruzera, sportasa, luksuza, do salonske limuzine za pokazat. pazi ds5 u kojem sam se ja vozio je bio fulas od haman 90 000 maraka. za te pare ocekujem ne DENON audio sistem (usput ne znam cije je to), ocekuje manje ofiran analogni sat na tabli, ocekujem da brojcanici tj obrtomjer ima bolje rijesenje od digitalne kazaljne ko na reno scenic pokazivacu goriva, ocekuje da kad sjednem pozadi ne udaram glavom u krov (nisam previsok), ocekujem da mogu gepek otvorit a da ne moram imat kljuc sa sobom, ocekujem da imam osjecaj ko da se vozim u autu od 85+ hiljada maraka a ne u nekom autu iz buducnosti koji ima vise prekidaca na krovu nego na tabli.

kazes razlicit od audija, audi i nepotrebni detalji. sve sto ja imam u autu je funkcionalno u odnosu na kompletan auto. za sta sluzi masaza u sjedistima u citroenu koja ne masira?
1500km bez maltretiranja? ma daj majke ti, ja se bas maltretiram kad audija naspem do cepa i 300km prije praga naspem gorivo kad ne divljam, eto bas mi je to neki zahmet pri dusi.
i ko bi normalan poredm bmw-a trice il c klase, audija da ne nabrajam dao 85+ km za full citorena u kojem dodje hibrid+dizel motor od 160ks i koji osim avangardnog- drugacijeg dizanja nista vise ne nudi.
izvinut ces, al sve sto nudi citroen za 85+k maraka, dobijes s mazdom 6 za 65+ plus jaci dizel motor, i mozda konvencinalniji al po meni daleko ljepsi dizanj.
i predrasuda je prica da znas da lik koji ga vozi nije kriminalac.
vojvoda sto drzi boeme i sto drzi kiborg vozi c5 pa je doktor jel?
Ukucaj Denon pa ce vidjeti. Ukratko od vaznijih izuma ljudi su izmislili surround zvuk i Blu-Ray disc.
Taj auto je i kruzer,luksuza ima u izobilju,limuzina je za pokazati,jedino mozda nije sportas (ali neka Audi B8 sa 2.0 TDI motorom to jeste).
Mislio sam da vozis 1500 km a da se ne umoris,da izađes iz auta kao da si tek izasao iz kreveta,kao da nisi ni vozio.
Hybrid u DS5 ima 200 KS a ne 160.
A od kud ti znas kakvo je stanje vojvode,mozda nema vise za auta iz "premium" ranga.
Sve sto nudi Audi B8 2.0 TDi nudi i Mazda 6 sa jacim motorom i hladnim dizajnom bez emocija. Gledao ormar ili Mazdu isto mi je.
Post Reply