Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#151 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

Željezničar je prije 60 godina dobio dom, svoju Grbavicu

Image

http://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljez ... /130913054
vryzas

#152 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Charuga wrote:UEFA-in ekspert posjetio Grbavicu i pogledao idejni projekt rekonstrukcije

http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-i ... 30723069#6

Dosao, pogledao, otisao ... Ostajemo opet na N.K. i njegovim supljim pricama.

Gradnja pocinje 2015 god. 8) ...sanjao sam prije neko vece kad smo mlatnuli slovake :D
Charuga
Globalni moderator

#153 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Presavijen je list jer je bio u djepu i slikao sam mobitelom, ali se moze procitati.

Image
Iker C

#154 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Iker C »

Danas sam vidio Cviku u društvu Malezijaca na Koševu, možda ih i prevari.
Charuga
Globalni moderator

#155 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Na koji način općina dopinosi inicijativi novogradnje ili rekonstrukcije najvećeg sportskog objekta na području Novog Sarajeva – stadiona Grbavica?

Koldžo: Vaši čitatelji i kompletna javnost moraju biti svjesni činjenice da općina ne može sama ući u tako velik i ozbiljan projekt. Mi smo voljni pružiti sve ono što se od nas s pravom očekuje. No, stadion bi koštao između 15 i 20 miliona maraka što je za svaki nivo vlasti pojedinačno previše. Ideja je da uz jednu sinergiju svi pomognemo zajedno pa smo s tim ciljem inicirali dva sastanka u proteklih godinu dana. Svi su načelno podržali projekat, a općina Novo Sarajevo pristupila je izradi idejnog projekta kojim su otklonjene i neke prostorne dileme. O ovom poslu angažovali smo firmu koja je već imala iskustvo gradnje stadiona na Otoci i tako smo kreirali odličnu osnovu za nastavak priče. Ukoliko bismo razgovore, ideje i priče sproveli u djelo i krenuli u izgradnju Grabavice, bio bi to prvi put da se u našoj zemlji prmijenjuje Zakon o javnom – privatnom partnerstvu. Općina nikada neće odustati od ideje učešća u gradnji stadiona. Ministri na raznim nivoima često se mijenjaju pa se onda i mi često nalazimo u situaciju da nešto već dogovoreno s jednim, moramo ponovo dogovarati s drugim, novim ministrom. Ponekad mi se čini da je samo nama stalo da se novi stadion Grbavici izgradi, ali ponavljam, zaista je nerealno očekivati sami krenemo u ovako skup projekat. Naša općina održava odlične odnose s Fudbalskim klubom Željezničar i svjesni smo da bi novi stadion mnogo značio za sve nas. Hvala Zenici na velikoj i važnoj ulozi u revitalizaciji bosanskohercegovačkog fudbala, ali mislim da naša reprezentacija treba i mora igrati u glavnom gradu. Stadion Koševo ima posebnu ulogu za historiju sporta u našoj zemlji, ali to je olimpijski stadion, atletska staza kao dio njegove tradicije nikada se neće moći ukloniti pa je stoga rekonstrukcija ili novogradnja stadiona Grbavica mnogo logičniji izbor i s tog aspekta. Naša općina i dalje će raditi sve što može da Željezničar dobije novi stadion. Naša namjera je jasna i iskrena jer i ranije smo značajno doprinijeli poboljšanju uvjeta rada omladinskih kategorija ovog kluba. Podsjetiću vas da je općina Novo Sarajevo finansirala obnovu reflektora na stadionu Grbavica prije četiri godine, pomogli smo obnovu mokrih čvorova kod pomoćnog terena kao i postavljanje plastične trave. Podržali smo i novi projekt obnove svlačionica na glavnom terenu koji su nam iz kluba dostavili prije desetak dana.

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1277 ... u-grbavicu

Svako malo baci koju suplju, bas ko da smo ovce ...
omega369

#156 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by omega369 »

Nije suplja. To se zove realnost. Treba izbaciti emocije i sagledati stvari realno. Vama treba investitor koji zeli uloziti svoje pare zajedno sa drzavom koja je ocito pripremila dokumentaciju i stavila se na raspolaganje. Sto je u jednu ruku dobro ali i ogranicavajuce. Ukoliko bi se nasao investitor on prvo mora pristati na JPP (a to je bas momacki tesko naci, ovo znam iz iskustva, jer svakom promjenom vlasti JPP ispasta jer ti sad pa sad promjene 'partnera' i postave nekog stranackog debila) a onda mora sam sebi i svom JPP partneru (opstina) osigurati siguran povrat sredstava. Od cega ce ga osigurati? da bi ga osigurao onda on treba biti vlasnik tog objekta a ne vi. To je minimum sto ce svako normalan traziti. jesu li vasi u klubu svjesni toga? Jesu li spremni na to? Naravno, sve ovo pod uslovom da su rjeseni svi imov-pravni odnosi a ne bih rekao da jesu. mislim da tu ima zemlje koja je predmet restitucije pa i to moze zezati.

Uglavnom, vjeruj mi da je bolja ideja da se nedje investitor koji ce svoje pare uloziti bez opstine (naravno ako postoji takav) ali koji ce biti vecinski vlasnik objekta ili da se proda zemljiste pa da se od tih para pravi negdje drugo stadion. ja trecu opciju zaista ne vidim, a bavim se nekretninama i znam kako te stvari danas idu :wink: Mozda jedino da se izmjesti objekat na onaj dio koji nije pod restitucijom i onda opet u pricu sa investitorom, ako ga imate. Eto, malo besplatnog consultinga za moje komsije :D
Charuga
Globalni moderator

#157 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Razumijem ja sve to oko stadiona i ne krivim Koldžu zbog toga sto jos nije nista uradjeno po tom pitanju. Ali jeste suplja jer svako malo, pred izbore, krene sa nekom pricom oko stadiona. Te on bi ali nece drugi, te nije do njega i svasta nesto. Kazes lijepo, opstina nece i nemoze graditi stadion i nece i ne moze traziti investitore, to je zadatak ljudi u klubu, kao sto i jeste.
omega369

#158 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by omega369 »

naravno, jazuk je ispustiti priliku da se koji glas dobije. to je osnovna zadaca bh. politicara. ali generalno, mislim da vi sami ovo pitanje mozete rijesiti i da ste u jako dobroj poziciji, za razliku od drugih klubova u BiH
vryzas

#159 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Nasli smo mi investitora 8) ...F/NSBiH i FIFA&UEFA :D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#160 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by JOINT_1921 »

Sto se za*ebavas? :zoka:
vryzas

#161 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Pa tako nekako ce ti biti na kraju za 5-10-15-50 godina, uz malu pomoc "drzavnih organa".
omega369

#162 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by omega369 »

lakse je naci investitora, ubjedjen sam. samo naravno, morate pristati na neki kompromis :wink:
Hrulj

#163 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Hrulj »

Kakav bi se stadion mogao napraviti za 10-tak miliona?
Charuga
Globalni moderator

#165 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Vidio sam naslov na Klixu i odmah zatvorio stranicu sa njim. Nastavlja da baca ublehe i da laze ljude ...
vryzas

#166 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Charuga wrote:Vidio sam naslov na Klixu i odmah zatvorio stranicu sa njim. Nastavlja da baca ublehe i da laze ljude ...

To je do tebe sto ne vjerujes da ce bageri 2014 god. biti na stadionu :oops:

:D
Charuga
Globalni moderator

#167 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Znam da je do mene, nije do Džo Kola, j.biga, vjeciti sam pesimista ... 8-)
Charuga
Globalni moderator

#169 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

Novi nastavak poznate SaFunice:

Projekat „Rekonstrukcija i dogradnja stadiona Grbavica“

http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=4310

:zzzz:
MOSALJOZE

#170 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

Charuga wrote:Novi nastavak poznate SaFunice:

Izborna je godina :-)
salle_eh1986

#171 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by salle_eh1986 »

Charuga wrote:Novi nastavak poznate SaFunice:

ovo gore nego sulejman veličanstveni :D
insaneinthebrain

#172 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

Bolji uslovi za fudbalere ekipe iz Zvorničke 27
Na Grbavici počelo postavljanje prskalica

Image

http://sportsport.ba/bh_fudbal/na-grbav ... ica/144546
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#173 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

http://radiosarajevo.ba/novost/188576/g ... jeli-video

kako bi ovo bio dobar stadion da mu se uradi istok tj. samo nastavi tribina sa sjevera!!!!
vryzas

#174 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/188576/g ... jeli-video

kako bi ovo bio dobar stadion da mu se uradi istok tj. samo nastavi tribina sa sjevera!!!!
Istok i zapad...kapacitet 12-15 milja mjera. 8)

Tesko cemo to docekati... :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#175 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:
hrasno38 wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/188576/g ... jeli-video

Istok i zapad...kapacitet 12-15 milja mjera. 8)

Tesko cemo to docekati... :roll:
Ma da je za pocetak makar istok....to je jos jedno 4-5.000 stolica natkrivenih...
Post Reply