Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SAID5

#151 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by SAID5 »

ins wrote:Saobracajna policija ne radi svoj dio posla.

Saobracajna policija KS se uopste ne bavi prevencijom u saobracaju, vec sluzi kao kasica prasica za budzet, naplacujuci kazne za prekoracenje brzine od 10-15 km/h po Blazuju ili Dobrinji, na mjestima besmislenih ogranicenja....
Ključni faktor !
starii

#152 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by starii »

ja bi mu minirao cevabdzinicu a onda mu uhvatio babu i za jaja objesio sto je rodio sina kretena... :x
od danas totalni bojkot zmaja :x
mislim, posto vise policija nece da regulise stanje u gradu, da bi sarajlije trebale okupiti se ovih dana i blokirati ponovo grad....jebes ovu policiju koja pise kazne za parkiranje a ulice pune kretena i jebivjetara sa bijesnim autima....

ajlu znam,dijete fino skroz al jebes to sto si fin kad najebes od budala....nadam se da ce se brzo oporaviti...
svjezi_ustipak

#153 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

Melami wrote: pa jbg ima nesto da se nadje. Mislim i ova djevojka i mnogi takvi ako imaju po 20k za novo auto, razumijem, hoce novo da se ne brine, hoce malo zbog potrosnje i parkinga i tako dalje, ta auta imaju razlog sto ttrose malo a to je jer su lagana. JBg pa nije sa hyundaiev injzinjer bolji od mercedesovog, vwog itd pa da napravi bolji motor.taj clio, i30 i slicna su veoma nesigurna auta pogotovo kad vidis kakvi ljudi voze oko tebe, treba covjek sebe zastiti, neka trosi vis,e bori se da gorivo bude jeftinije a ne da kupis auto koje trosi manje.
Ako se nema para, onda sta se moze, moze kako moze, cuvajte s eu voznji i pazite maksimalno, ja bogami i kad prelazim na zeleno gledam sa strane hoce li kakva budala naletiti, takav je vakat da se mora. Pokusavam sto manje lijeivh stvari da radim u voznji, i da vozim, koncentrisem se na put, i ne mogu reci da mi nije pomoglo, bilo je slucajeva gdje su milimetri odlucivali, ne da sam ja bio kriv, al koga briga ko je kriv kad ti zivot izgubis.
I koliko sam vidio, ne znam za raniej proizvodnje, vjerovatno je i prije bilo kod vecine auta, u novim se ugradjuju sto jace sipke sa strane zbog tih udaraca sa strane.Po meni bi sigurnost trebala da bude prva prilikom izbora auta a ne izgled i potrosnja sto nam je vecini.
prijavio sam se mahsuz samo da komentarisem ovo boldovano jer to sto je napisano nije istina. auto ako je lagano ne mora znaciti da je nesigurno buduci se moderna auta prave od legura koje su lakse ali i cvrsce. takodje, ima ogromne razoike izmedju inzenjera i razlicitih fabrika. da nema, sva bi valjda auta bila iste cijene.
u auta se ne ugradjuju nikakve sipke radi udaraca sa strane, to je teska neistina. najveca opasnost kod ovakvih saobracajnih udara jeste cinjenica da se auto udara u najslabije branjeni dio, da udar dolazi u visini svih vitalnih organa i da se glava bizarno ponasa jer pada u pravcu objekta koj udara. kod svakog bocnog udara uvijek postoji velika opasnost na povredu unutrasnjih organa. povrede koje je djevojka pretrpila ocekivane su: zdjelica, grudni kos i glava. radi udaraca sa strane u moderna auta se ugradjuju bocni zracni jastuci cija je namjena da sprijeci kontakt glave sa ramom vozila. na udaru ove siline nijedno normalno vozilo nece izdrzati, passat ili ne.
i da, postoji pet vrsta saobracajnih udesa: frontalni, bocni, straznji, ugaoni i prevrtanje, ovisno o tome kojim je dijelom vozilo ostvarilo prvi kontakt. za svaki su specificne posebne povrede i odmah se mogu pretpostaviti.
vjestica

#154 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by vjestica »

poznanik wrote:
vjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu.

KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem.

Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
Policija ima sasvim dovoljno ovlaštenja da može uredno i efikasno provoditi poslove i zadatke u okviru nadležnosti, u cilju zaštite života ljudi i imovine. Ovo su policijske ovlasti u Kantonu Sarajevo:

a) provjera i utvrđivanje identiteta osoba i stvari;
b) pozivanje i obavljanje razgovora;
c) privođenje;
d) potraga za osobama i stvarima;
e) privremeno ograničavanje slobode kretanja;
f) izdavanje upozorenja i naredbi;
g) privremeno oduzimanje predmeta;
h) privremeno korištenje tuđih vozila i komunikacijskih sredstava;
i) pregled osoba, stvari i prijevoznih sredstava;
j) audio i videosnimanje na javnim mjestima:
k) upotreba sile;
l) obrada osobnih podataka i vođenje evidencija;
m) zaprimanje prijava.

Pa i kad se radi o famoznoj upotrebi sile, policija ima sasvim dovoljno ovlasti za savladavanje prestupnika i uvođenje reda i mira.

Davno nekad nabavljeno je nekoliko mobilnih radarskih sistema, koji su u početku vršili funkciju iz policijskih automobila u pokretu. Koliko je takvih radara danas u upotrebi, koliko ih je ispravno, gdje su...?

Policija je nabavila stacionarne radarske sisteme, ugradila ih na nekoliko lokacija u gradu, za koje sada i djeca u vrtićima znaju gdje se nalaze, kao što znaju i mlade neiživljene, pomahnitale budaletine, divljaci i sav ološ gradski, i koje nejčešće nije ni briga za prekršajne prijave zbog prekoračenja brzine.

Kad smo zadnji put zaustavljeni u gradu od strane policije u automobilu zbog nepropisne vožnje, bilo da se radi o prostom nedavanju žmigavaca, što je vrlo česta pojava, bilo nepoštivanja prava prvenstva drugog automobila ili pješaka, ili nepoštivanja brzine, posebno centralnim gradskim ulicama?

Kad smo čuli da je policija oduzela nekom "sredstvo izvršenja prekršajne prijave" ili krivičnog djela, a zakon i to omogućava.
Znači ovlaštenja imaju, ali ne koriste ih. Zašto? Ne mislim da su policajci jedini krivi. Oni su samo istureni da se na njih svaljuje krivica, jer znaju da će guzonje poništiti kaznu koju oni napišu i zato i žmire na oba oka kad vide kabadahije po ulicama. Kažnjavaju od kojih im ne prijeti nikakva opasnost (naravno da je ironija da policija mora sthovati od odmazde moćnika za zato što su se drznuli kazniti sina/kćerku/kogasvene nekog moćnika). Zato se i pitam kako da cijeli sistem profukcioniše, da radi Tužilaštvo, da rade sudovi, da su im kazne pravomoćne i domah stupajuće, da imamo dovoljno zatvora...
Trebam te

#155 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Trebam te »

black wrote:
Trebam te wrote:
A gradjani trebaju izvrsiti pritisak putem peticije ili foruma na MUP kantona i mistre da se uvedu odgovarajuce mjere u saobracaju.
reci da se salis....

Moguce je ako gradjani hoce!!! tu nema sale!

Kampanja se ne vodi 3 dana vec 3 godine ili dok se ne ostvari cilj! Doduse mi nevolimo bas raditi onda je to upitno :lol:
svjezi_ustipak

#156 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

ins wrote:Saobracajna policija ne radi svoj dio posla.

Saobracajna policija KS se uopste ne bavi prevencijom u saobracaju, vec sluzi kao kasica prasica za budzet, naplacujuci kazne za prekoracenje brzine od 10-15 km/h po Blazuju ili Dobrinji, na mjestima besmislenih ogranicenja....

Takodjer, pravo pitanje je zasto nakon ovolikog broja nesreca na Obali Kulina bana jos uvijek nije postavljen stacionarni radar?

policija je represivni aparat i ne treba se baviti prevencijom, jednako kao sto policija ne treba odgajati maloljetnike. prevencija se vrsi na nivou sistema obrazovanja i ucescem razlicitih segmenata drustva, razliciti nvo i bihamk npr.
u hrvatskoj je promocija sigurnosti u prometu bila bitan dio rada Crvenog kriza, ne policije. onog momenta kad policija bude radila na prevenciji od te prevencije nece biti nista, kao sto nece biti nista ni od sigurnosti.
Trebam te

#157 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Trebam te »

starii wrote:ja bi mu minirao cevabdzinicu a onda mu uhvatio babu i za jaja objesio sto je rodio sina kretena... :x
od danas totalni bojkot zmaja :x
mislim, posto vise policija nece da regulise stanje u gradu, da bi sarajlije trebale okupiti se ovih dana i blokirati ponovo grad....jebes ovu policiju koja pise kazne za parkiranje a ulice pune kretena i jebivjetara sa bijesnim autima....

ajlu znam,dijete fino skroz al jebes to sto si fin kad najebes od budala....nadam se da ce se brzo oporaviti...
Netreba je minirati vec drzava i djevojka oderati sa par miliona maraka odstete kao na zapadu. 8-) Situacija u zakonima bi se drasticno mjenjala, ovako odgovornost se prenosi sa jednih na druge i tako u krug, na kraju uz zacin korupcija po obicaju niko kriv nije. :P
poznanik

#158 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

vjestica wrote:
poznanik wrote:
vjestica wrote:Bijesna sam, tužna i žalosna. Ovo je previše, prešlo je tačku. Ako iko ima ideju kako djelovati kao građani da ovaj grad prestane biti darwinovska džungla na asfaltu ili Mad Max. Ko ima jači auto, preživjeće. Ostali ljudi se tretiraju kao dosadne muhe u vrelom ljetnjem danu.
KAKO natjerati policiju da radi svoj posao. Ukinuli su im brojne ovlasti, ali barem da budu pravi saobraćajci da uklone siledžije sa cesta, da ne dozvoljavaju parkiranje na trotoarima, da kažnjavaju, oduzimaju vozačke, da rade sve što treba. Kako omogućiti policajcima da rade svoj posao i da ne strahuju za posao, da ne strahuju da od osvete nekog siledžije. Kako konačno da profukcioniše kompletan sistem.

Najradije bih pozvala na masovne građanske proteste (na koje bi došla šačica, svjesna sam...) za vrijeme SFF-a. Ništa protiv SFF-a, ali muka mi je što gradimo potemkinovo selo za vrijeme festivala, a kad gosti odu, ponovo smo zli, ružni i prljavi.
Policija ima sasvim dovoljno ovlaštenja da može uredno i efikasno provoditi poslove i zadatke u okviru nadležnosti, u cilju zaštite života ljudi i imovine. Ovo su policijske ovlasti u Kantonu Sarajevo:

c) privođenje;
k) upotreba sile;
m) zaprimanje prijava.

Pa i kad se radi o famoznoj upotrebi sile, policija ima sasvim dovoljno ovlasti za savladavanje prestupnika i uvođenje reda i mira.

Davno nekad nabavljeno je nekoliko mobilnih radarskih sistema, koji su u početku vršili funkciju iz policijskih automobila u pokretu. Koliko je takvih radara danas u upotrebi, koliko ih je ispravno, gdje su...?

Policija je nabavila stacionarne radarske sisteme, ugradila ih na nekoliko lokacija u gradu, za koje sada i djeca u vrtićima znaju gdje se nalaze, kao što znaju i mlade neiživljene, pomahnitale budaletine, divljaci i sav ološ gradski, i koje nejčešće nije ni briga za prekršajne prijave zbog prekoračenja brzine.

Kad smo zadnji put zaustavljeni u gradu od strane policije u automobilu zbog nepropisne vožnje, bilo da se radi o prostom nedavanju žmigavaca, što je vrlo česta pojava, bilo nepoštivanja prava prvenstva drugog automobila ili pješaka, ili nepoštivanja brzine, posebno centralnim gradskim ulicama?

Kad smo čuli da je policija oduzela nekom "sredstvo izvršenja prekršajne prijave" ili krivičnog djela, a zakon i to omogućava.
Znači ovlaštenja imaju, ali ne koriste ih. Zašto? Ne mislim da su policajci jedini krivi. Oni su samo istureni da se na njih svaljuje krivica, jer znaju da će guzonje poništiti kaznu koju oni napišu i zato i žmire na oba oka kad vide kabadahije po ulicama. Kažnjavaju od kojih im ne prijeti nikakva opasnost (naravno da je ironija da policija mora sthovati od odmazde moćnika za zato što su se drznuli kazniti sina/kćerku/kogasvene nekog moćnika). Zato se i pitam kako da cijeli sistem profukcioniše, da radi Tužilaštvo, da rade sudovi, da su im kazne pravomoćne i domah stupajuće, da imamo dovoljno zatvora...
Za početak - jakim pritiskom javnosti, masovnim protestom građana Sarajeva ispred MUP-a KS i Odjeljenja saobraćajne policije!

Da konačno prestane ubijanje nedužnih sugrađana na ulicama od strane pomahnitalih divljaka u bijesnim automobilima, da prestane silovanje građana od strane neiživljenih motorista, da sistem konačno zaživi, makar u dijelu sigurnosti policijskih službenika od moćnika i opasnih kriminalnih grupa i pojedinaca, da odgovorni za lošu saobraćajnu situaciju na sarajevskim ulicama konačno odgovaraju, smjenama ili krivično, kako god...
ins

#159 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ins »

svjezi_ustipak wrote:

policija je represivni aparat i ne treba se baviti prevencijom
:-) :-) :-)

Gdje to? U Sjevernoj Koreji? Bjelorusiji?

Get real! :skoljka:
black

#160 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by black »

Trebam te wrote:

Moguce je ako gradjani hoce!!! tu nema sale!

Kampanja se ne vodi 3 dana vec 3 godine ili dok se ne ostvari cilj! Doduse mi nevolimo bas raditi onda je to upitno :lol:
mlateci po tastaturi...
svjezi_ustipak

#161 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

ins wrote:
svjezi_ustipak wrote:

gdje se to policija bavi prevencijom?
polacijela

#162 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by polacijela »

svjezi_ustipak wrote:
Melami wrote: pa jbg ima nesto da se nadje. Mislim i ova djevojka i mnogi takvi ako imaju po 20k za novo auto, razumijem, hoce novo da se ne brine, hoce malo zbog potrosnje i parkinga i tako dalje, ta auta imaju razlog sto ttrose malo a to je jer su lagana. JBg pa nije sa hyundaiev injzinjer bolji od mercedesovog, vwog itd pa da napravi bolji motor.taj clio, i30 i slicna su veoma nesigurna auta pogotovo kad vidis kakvi ljudi voze oko tebe, treba covjek sebe zastiti, neka trosi vis,e bori se da gorivo bude jeftinije a ne da kupis auto koje trosi manje.
Ako se nema para, onda sta se moze, moze kako moze, cuvajte s eu voznji i pazite maksimalno, ja bogami i kad prelazim na zeleno gledam sa strane hoce li kakva budala naletiti, takav je vakat da se mora. Pokusavam sto manje lijeivh stvari da radim u voznji, i da vozim, koncentrisem se na put, i ne mogu reci da mi nije pomoglo, bilo je slucajeva gdje su milimetri odlucivali, ne da sam ja bio kriv, al koga briga ko je kriv kad ti zivot izgubis.
I koliko sam vidio, ne znam za raniej proizvodnje, vjerovatno je i prije bilo kod vecine auta, u novim se ugradjuju sto jace sipke sa strane zbog tih udaraca sa strane.Po meni bi sigurnost trebala da bude prva prilikom izbora auta a ne izgled i potrosnja sto nam je vecini.
prijavio sam se mahsuz samo da komentarisem ovo boldovano jer to sto je napisano nije istina. auto ako je lagano pne mora znaciti da je nesigurno buduci se moderna auta prave od legura koje su lakse ali i cvrsce. takodje, ima ogromne razoike izmedju inzenjera i razlicitih fabrika. da nema, sva bi valjda auta bila iste cijene.
u auta se ne ugradjuju nikakve sipke radi udaraca sa strane, to je teska neistina. najveca opasnost kod ovakvih saobracajnih udara jeste cinjenica da se auto udara u najslabije branjeni dio, da udar dolazi u visini svih vitalnih organa i da se glava bizarno ponasa jer pada u pravcu objekta koj udara. kod svakog bocnog udara uvijek postoji velika opasnost na povredu unutrasnjih organa. povrede koje je djevojka pretrpila ocekivane su: zdjelica, grudni kos i glava. radi udaraca sa strane u moderna auta se ugradjuju bocni zracni jastuci cija je namjena da sprijeci kontakt glave sa ramom vozila. na udaru ove siline nijedno normalno vozilo nece izdrzati, passat ili ne.
i da, postoji pet vrsta saobracajnih udesa: frontalni, bocni, straznji, ugaoni i prevrtanje, ovisno o tome kojim je dijelom vozilo ostvarilo prvi kontakt. za svaki su specificne posebne povrede i odmah se mogu pretpostaviti.

Jeste li vidjeli slike udesa u Ljubuskom prije neku noc, kad je Suzuki doslovno preorao novi Passat u frontalnom sudaru, jadna zena pogide na oci djeteta zbog budale na motoru. Ovo ie strahota sta se desava.
ins

#163 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ins »

svjezi_ustipak wrote:
ins wrote:
svjezi_ustipak wrote:

gdje se to policija bavi prevencijom?
Saobracajna policija se u apsolutno svim zemljama zapadne Evrope bavi prevencijom, a ne pravljenjem izvjestaja o nesrecama sa smrtnim posljedicama:

postavljaju lutke policajaca uz ceste
dezuraju sa alkotesterima kod vecih klubova i kafana da sprijece pijane da uopste sjednu za volan
u Velikoj Britaniji su pored autoputeva napravljene uzvisine na koje se popne policijsko auto i upali rotaciju, upozoravajuci na svoje prisustvo
itd, itd, itd...
Last edited by ins on 25/06/2012 15:29, edited 1 time in total.
vjestica

#164 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by vjestica »

Slažem se. Samo da se hoće javnost probuditi i dovoljno naljutiti da se okupimo u ogromnom broju na protestima.
Trebam te

#165 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Trebam te »

Poznanik
Za početak - jakim pritiskom javnosti, masovnim protestom građana Sarajeva ispred MUP-a KS i Odjeljenja saobraćajne policije!
Slažem se. Samo da se hoće javnost probuditi i dovoljno naljutiti da se okupimo u ogromnom broju na protestima.
Slazem se za proteste, stim sto sam ja vise da se stvari pocnu rjesavati pismenim putem. Treba ne samo vikati na ulici vec uputis pismo u nadlezne institucije i cekas odgovor cim odgovore onda ih uvedes u raspravu laganini, perfidno mudro, vrsisi gradjanski pritisak , neko ko sjedi u zakonodavnoj vlasti pocet ce razmisljati o tome.. sve tako dok se i zvanicno ne ozakone nova pravila

:dance:
SemPer_fi

#166 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by SemPer_fi »

Stvarno zalosno sok :(

Zar se smije voziti auto as preko 100KS kad tek polozis , mislim da godinu ili dvije nemas pravo ??
:evil: :evil:
PriNc_ba

#167 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by PriNc_ba »

dvije su opcije. ako djevojka podlegne on dobija 5 godina i izlazi za 2 ili mozda cak i dobije lupam 7 uslovno uz drustveno korisni rad :-) a druga opcija je da prezivi i da dobije mjesec dana zbog nekog smijesnog krsenja jos neceg smjesnijeg i godinu dana zabrane voznje :-)

sve u svemu ubijat ce ovaj cevabdzija jos , ne brinite se ;)
svjezi_ustipak

#168 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

ins wrote: Saobracajna policija se u apsolutno svim zemljama zapadne Evrope bavi prevencijom, a ne pravljenjem izvjestaja o nesrecama sa smrtnim posljedicama:

postavljaju lutke policajaca uz ceste
dezuraju sa alkotesterima kod vecih klubova i kafana da sprijece pijane da uopste sjednu za volan
u Velikoj Britaniji su pored autoputeva napravljene uzvisine na koje se popne policijsko auto i upali rotaciju, upozoravajuci na svoje prisustvo
itd, itd, itd...
onda ne znas razliku izmedju prevencije i represije. to sve sto si opisao/la su represivne mjere. policajac pored puta znaci sta? da vozac ikad ne zna gdje se policajac nalazi i kad ce dobiti kaznu. onaj koga zateknu nakon alkotestiranja nadju sa vise alkohola u krvi pogadjam odrze mu predavanje kako nije fino da tako vozi i mole ga da ne sjeda za volan ili ga privedu? isto radi i MUP KS dezurama pored Saborne crkve jer je to pravac odakle dolazi najveci broj pijanih vozaca, tu se zaustavljaju i obradjuju. pogledja malo petkom i subotom koliko je policije tu. kad u istoj Britaniji Jorksir je premrezen speed camerama pa ti bujrum vozi koliko hoces brzo. put se nadgleda i nema velike potrebe da neko pali rotacije pored puta niti je to ustaljena praksa.

prevencija se inace vrsi u institucijama sistema, skolama preko saobracajnih sekcija, kroz predmet saobracajna kultura i tokom polaganja vozackog ispita. opstina kad postavi lezeceg policajca, vlast kad naredi da mladi vozaci ne mogu voziti auta preko 1300 ccm ili da ne smiju izlaziti na auto put. to je prevencija. najveci zagovarac prevensije saobracajnog traumatizma je svjetska zdavstvena organizacija koja ima i odjel koji se samo time bavi. dekadu 2010-2020 UN je proglasio dekadom smanjenja smrtnosti na cestama sa ciljem da do 2020 znacajno smanji broj poginulih jer svakih sest sekundi u svijetu jedna osoba gine zbog posljedica saobracajnog traumatizma.
onog momenta kad policajac ostavi svoj posao provodjenja zakona i cuvanja javnog reda i mira i pocne hodati po skolama i uciti vozace kako nije fino kroz grad voziti brzo tad nesto nije u redu. to se tako radi u Sjevernoj Koreji i Bjelorusiji.

posao policije nije da vaspitava nego da provodi red i zakon. nisu u skolama imali pedagogiju nego krivicno pravo i fizicko vaspitanje.
svjezi_ustipak

#169 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

polacijela wrote:prijavio sam se mahsuz samo da komentarisem ovo boldovano jer to sto je napisano nije istina. auto ako je lagano pne mora znaciti da je nesigurno buduci se moderna auta prave od legura koje su lakse ali i cvrsce. takodje, ima ogromne razoike izmedju inzenjera i razlicitih fabrika. da nema, sva bi valjda auta bila iste cijene.

Jeste li vidjeli slike udesa u Ljubuskom prije neku noc, kad je Suzuki doslovno preorao novi Passat u frontalnom sudaru, jadna zena pogide na oci djeteta zbog budale na motoru. Ovo ie strahota sta se desava.[/quote]

Bosna i Hercegovina ima najvecu stopu smrtnosti na cestama u Evropi uz Srbiju. To nije nista novo, u nekim strucnim krugovima smo poznati kao saobracajna crna rupa koju je najbolje izbjegavati. Sto se tice saobracajnih udesa sa omtorima mi smo poznati po cudnoj statistici a to je da imamo gotovo 100 posto smrtnost u nesrecama motociklista. Onaj udar kod Ljubuskog je bio tzv. izbacivanje iz packe, fenomen koji se desava kad se motor naglo zaustavi. zato su tolika ostecenja ;-)
svjezi_ustipak

#170 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by svjezi_ustipak »

Religious Fantastic wrote: NIkakvog žala nemam za takvima. Nije ni čudo da je smrtnost skoro 100% kada većina motorista od zaštitne opreme nosi svoju kožu i papuče a njihove plavokose pratilje trovremenski taft. Bio bi to dobar izvor organa za spašavanje života, ali pošto smo ipak rektum evrope...mi takvog zakona nemamo niti smo članica eurotransplant mreže...ako ništa, ovo je moglo biti izvozna grana privrede...ha yah..
imamo zakon o transplantaciji. a u eruotransplantu ne mozemo biti jer nemamo dovoljan broj transplantacija potreban za uclanjenje. to je drugi par cipela totalno, neke su organizacione stvari u pitanju ;-) a to si u pravu, koliko ljudi kod nas gine na cestama komotno mozemo podmiriti pola juzne Evrope.
ljevoruki

#171 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ljevoruki »

Kako se ovaj mali sto je vozio i kako mu je ime ocu - navodno vlasniku cevabdzinice "Zmaj"?
krtica_

#172 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by krtica_ »

Nedojebana iskompleksirana omladina...a bit ce jos gore...
HaHaHa2

#173 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by HaHaHa2 »

poznanik wrote:

c) privođenje;
k) upotreba sile;
m) zaprimanje prijava.

Pa ti si jedini koliko se sjecam pljuvao ovdje po policajcu kad je radio svoj posao i sad pises sta su njihove duznost...Pa kad si sve ovo lijepo napisao, napisi ko odobrava da se vozilo moze oduzeti i koji su uslovi za isto a sto se tice vlasnika "Zmaja" napisat cu jedan slucaj...nekad '01 ili '02 godine drot koji je radio na zeljeznickoj stanici redovno je pisao auta koja su bila parkirana ispred "zmaja" a koja su bila nedozvoljeno parkirana i jednog dana ti je gazda izasao i kaze drotu " mozes jos danas, sutra radis ispred stanice"...Sta mislite da li je IKAD vise radio na tom terenu? :wink: a da ne govorim o sekretaricama pojedinih politicara i njihovoj djeci gdje je istima normalno da im njihova djeca ubadaju drugu djecu nozem a onda najebu drotovi...E eto ti drzave i qrca fujjjj...
sheilak

#174 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by sheilak »

Dr.Mr.Fr. wrote:http://videoteka.novatv.hr/multimedia/k ... ajeva.html

Kako živi Sarajevska Zlatna mladež !!!

:roll: :roll: :roll:
ironično je da upravo H. Hadziavdagic o ovom radi prilog.

Nema se inace puno reci o udesu sinoc, sto vec nije receno. Strasno i bezobrazno.

Nadam se da ce se djevojka potpuno oporaviti.
Last edited by sheilak on 25/06/2012 18:21, edited 1 time in total.
quarterback

#175 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

od prije par godina se zove klinika urgentne medicine a ne centar
Locked