1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Španija
24
59%
Francuska
17
41%

Total votes: 41

ultima_palabra

#151 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:Ovo je već treće prvenstvo i koja li po redu utakmica, da Španija ne prima gol u nokaut fazi.
Kao što Goran Vlaović reče na HTV-u, nevolja je što je Del Bosque je ovu igru Španije napravio toliko praktičnom da ljudima postaje dosadno. Kao i svaka praktičnost. I genijallno, kao i svaka jednostavnost. Ko je danas i u jednom trenutku utakmice pomislio da Španci mogu izgubiti.

Jednom će naravno izgubiti, možda i na ovom evropskom....ali ovakvu nadmoć ja ipak ne zapamtih.
Sve si rekao... pobjednička formula se ne mijenja. Koliko god bih ja želio da počnu svaku utakmicu recimo u sastavu u kojem su završili ovu. I dodaju direktnosti igri... ovako ovo liči na 90 minuta predigre, a penetracije nigdje :mrgreen:

Francuzi nemoćni... izgleda da im je ta svađa narušila i ono malo hemije što su imali.

Portugalcima bi dobra ideja bila Ronaldo u špicu, ponajprije zbog toga što je na toj poziciji manji problem njegova slabost u defanzivi.
skenderija04

#152 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by skenderija04 »

Koliko stereotipa na forumu.

1.Ovo sto igra Spanija je DEFANZIVNI sistem, isto koliko i bunker.Spanija se brani posjedom.
2.Spanija je dosla na ovaj turnir da ga osvoji a ne da se zabavlja
3. Cilj ovih dodavanja nije nista drugo nego sacuvati vlastitu mrezu
4.Kada se Spanci dodaju protivnik trci za loptom i trosi se.Na svakoj utakmici protivnik Spanije pretrci izmedju 6-9 kilometara vise.To se plati u finisu utakmice
5.Individualni kvalitet koji posjeduju dozvoljava im da budu strpljivi i docekaju svoju sansu.Spanija je na svakoj utakmici zabila gol.
6.Spanija je primila samo jedan gol do sada
7.Protivnici previse postuju Spaniju.Svi do jednoga mijenjaju sistem kada igraju protiv Spanije.Cak i kada gube 1-0 protivnici ne mijenjaju stil nego cekaju zadnjih 10-15 minuta da probaju nesto izbunariti
8.Veceras je Spanija uspjela da ostvari plasman bez velikog trosenja energije.Polufinale je protiv Portugala,ekipe koja ce imati dva dana odmora vise.U ovome dijelu takmicenja jako bitan podatak.
9. Na ovome takmicenju Spanija je koristila 17 igraca. Imaju najkompletniji tim,ili preciznije,tim u kome se najmanje osjete izmjene
10. Dosadno...jeste ruku na srce. Ali ako se vec od njih trazi da budu ti koji napadaju, zasto se trazi i da ti napadi budu po narudzbi protivnika?
LSD

#154 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Koliko stereotipa na forumu.

1.Ovo sto igra Spanija je DEFANZIVNI sistem, isto koliko i bunker.Spanija se brani posjedom.
4.Kada se Spanci dodaju protivnik trci za loptom i trosi se.Na svakoj utakmici protivnik Spanije pretrci izmedju 6-9 kilometara vise.To se plati u finisu utakmice
5.Individualni kvalitet koji posjeduju dozvoljava im da budu strpljivi i docekaju svoju sansu.Spanija je na svakoj utakmici zabila gol.
7.Protivnici previse postuju Spaniju.Svi do jednoga mijenjaju sistem kada igraju protiv Spanije.Cak i kada gube 1-0 protivnici ne mijenjaju stil nego cekaju zadnjih 10-15 minuta da probaju nesto izbunariti
8.Veceras je Spanija uspjela da ostvari plasman bez velikog trosenja energije.Polufinale je protiv Portugala,ekipe koja ce imati dva dana odmora vise.U ovome dijelu takmicenja jako bitan podatak.
9. Na ovome takmicenju Spanija je koristila 17 igraca. Imaju najkompletniji tim,ili preciznije,tim u kome se najmanje osjete izmjene
10. Dosadno...jeste ruku na srce. Ali ako se vec od njih trazi da budu ti koji napadaju, zasto se trazi i da ti napadi budu po narudzbi protivnika?
:thumbup: :thumbup: e vala aferim
Logovan

#155 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Logovan »

Bravo. :thumbup:

Španija dominirala tokom cijele utakmice, igrali su onoliko koliko im je trebalo. Francuzi nisu mogli ništa uraditi pored njihove igre.
Kemal Malovčić

#156 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Kemal Malovčić »

GOSPODSKA EKIPA, NE MOŽEŠ NI ZA JEDNOG IGRAČA REĆI DA JE KLOC, NAJBOLJI IGRAČI IZ BARSE, REALA, VALENSIJE, ČELZIJA, SITIJA
Static-X

#157 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Static-X »

Ama uredu to da su najbolji, da nisu nebi bili prvaci, nego ja o stilu koji smara.
Mogu oni osvojiti naredni 10 pored mene al ako nako nastave s dosadjivanjem ja bi radije da ne prodju ni u kvalifikacijama :D
fakat

#158 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by fakat »

i od mene :thumbup: posebno point broj seven, svako cuva rezultat kada gubi i nada se nekoj ludoj sreci :?
Platformas

#159 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Platformas »

Ovakva igra Spanije moze biti dobra samo njihovim navijacima ili sipatizerima koji i hoce samo da vide da se nesto osvoji, ali za ostale(neutralne) gledaoce kojih je i najvise, njihovi mecevi su postali ko Larin izbor :run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#160 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by -LIBERO- »

Platformas wrote:Ovakva igra Spanije moze biti dobra samo njihovim navijacima ili sipatizerima koji i hoce samo da vide da se nesto osvoji, ali za ostale(neutralne) gledaoce kojih je i najvise, njihovi mecevi su postali ko Larin izbor :run:
Upravo to :thumbup:

A to sto tu cinjenicu simpatizeri Spanske rep. ne mogu da shvate, e to je vec druga stvar.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#161 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by odesveuhonduras »

ja sam npr. relativni simpatizer španske reprezentacije (ne toliki ipak da mi je samo važno da pobjede) i počinju mi polako ići na živce.

Nisam imao ništa protiv pristupa Chelsea u LŠ-u, to je bio jedini način da ostvare pozitivni rezultat ali Španci imaju kvalitetu da ga ostvare igrajući i malo "zabavniji" fudbal od ovog kojeg su izabrali. Ekipa sa onakvim ofanzivnim potencijalom previše brate smara..

naravno da njih zaboli za to, oni pobjeđuju i idu dalje ali ja to ne moram gotiviti, jelte :D

Definitivno nisam simpatizer Njemačke ali ljudi igraju direktniji i gledljiviji fudbal.
strong69

#162 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by strong69 »

Spanci su toliko mocni da je dosadno gledati kako se drugi muce protiv njih.

No, ono sto je meni vazno je da su ovi prepotentni francuski "pjetlici" ispali. Sad mogu mirno da pratim ovo malo tekmi sto je ostalo.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#163 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by Entropio »

Španija igra "dosadno" isključivo zbog postavke njihovih protivnika, a ne zato što to oni žele. Sve reprezentacije mijenjaju svoje uobičajene taktike kad igraju protiv Španije i postavljaju se defanzivno (čitaj: 4-5-1).
5 0 5

#164 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by 5 0 5 »

odesveuhonduras wrote:ja sam npr. relativni simpatizer španske reprezentacije (ne toliki ipak da mi je samo važno da pobjede) i počinju mi polako ići na živce.

Nisam imao ništa protiv pristupa Chelsea u LŠ-u, to je bio jedini način da ostvare pozitivni rezultat ali Španci imaju kvalitetu da ga ostvare igrajući i malo "zabavniji" fudbal od ovog kojeg su izabrali. Ekipa sa onakvim ofanzivnim potencijalom previše brate smara..

naravno da njih zaboli za to, oni pobjeđuju i idu dalje ali ja to ne moram gotiviti, jelte :D

Definitivno nisam simpatizer Njemačke ali ljudi igraju direktniji i gledljiviji fudbal.
malo stvar ukusa, ne?
meni je i njemacka (protiv grcke) izgledala tiki-taka na trenutke. a kako drukcije igrati protiv svih 11 igraca na 20 metara od gola koji nece da se pomijeraju dublje.
spanija odigra kratkim pasovima u malom prostoru naguranom protivnickim igracima i opet sa 3-4 dodavanja na 15-20 kvadratnih metara uspiju ne samo da prodju svu odbranu nego da izadju pred golmana jedan na jedan. njemci si mogu priustiti centarsut, spanci ne mogu jer nemaju igrace koji mogu dominirati visinom (u napadu).
zato meni spansko dodavanje nikad nije dosadno jer gledajuci duge akcije u cijelosti, sva ta silna dodavanja imaju smisla.
spanci pogode najcesce 2 gola po utakmici.
svi timovi koji igraju protiv spanije (barcelone) nikad ne igraju svoj fudbal nego ga uvijek modifikuju prema spaniji.
kontrolisati utakmicu 90 minuta, bez povreda, sa besposlenom odbranom i uz skoro uvijek pobjedu za mene je idealal sistem. kada bi neki drugi timovi uspjeli izdominirati spaniju svojim stilom onda bi to bilo nesto. s druge strane ne vidim da neke ekipe koje igraju brzi i agresivniji fudbal daju puno vise golova od spanije, ako.

inace, svidja mi se trenutni njemacki fudbal, kao tim. individualni "old fashion" fudbal tipa welbeck, rooney, gerard.. meireles-ronaldo. sve lijep fudbal.

dupli pivoti Xabi-Busquets: 27 pobijeda, 1 nerijeseno, 4 izgubljene. ne racunajuci prijateljske utakmice, 19-1-1.
ultima_palabra

#165 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:meni je i njemacka (protiv grcke) izgledala tiki-taka na trenutke. a kako drukcije igrati protiv svih 11 igraca na 20 metara od gola koji nece da se pomijeraju dublje.
Da... ali Španija sad igra tiki-taka na 40 metara od gola. Kad vezeš oko 16erca makar se nadaš da se nešto može desiti :D
LSD

#166 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

Meni nije jasan Blanc nikako...prije tekme je izjavio da ocekuje da ce dobiti 30-tak % posjeda lopte i da ce morati u tom svom posjedu što konkretnije prijetiti Casillasu, tj. da ce francuzi morati ZNATI šta hoce sa loptom kad je vec dobiju...ja sam ocekivao neki plan da se ta igra realizuje, da ce se brzo ubacivati nakon što dođu do lopte.
Međutim, sinoc toga ni na mapi nije bilo...Benzema potpuno izolovan i iskljucen iz igre, sam sa Piqeueom i Ramosom na leđima... Ribery po lijevoj strani nešto driblinzima pokušava ali i to teško ide jer nema ispomoc....pa oni su napadali sa tri igraca na odbranu Španije koja inace jako teško prima golove :shock: :shock: kakva mu je to taktika :? jedno prica pred tekmu, a drugo radi na terenu - smiješno...i normalno da ne mogu ni napraviti šansi, ni povezati 3 pasa niti pobjediti na kraju.

Francuska je sinoc izgledala totalno nepovezano i prejadno da bi se uopšte mogla nadati polufinalu....ni ulazak Nasria 20 minuta prije kraja ništa apsolutno nije promjenio na terenu.
Last edited by LSD on 24/06/2012 16:18, edited 1 time in total.
caros

#167 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by caros »

Benzemu je totalno pogrešno koristio čitavo prvenstvo, debil. :mrgreen:
2407

#168 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by 2407 »

"Kome je do ljepote neka ide u Milansku skalu." Trapattoni :mrgreen:

Jbg, ne volim spance ni sekunde ali ovakva igra im daje rezultata i to dobrog.
BHF_Manijak

#169 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by BHF_Manijak »

Pa protivnici su se defanzivno postavljali i prije 2 godine no tad je Spanija igrala mnogo agresivnije i ofanzivnije nego li sad! O tome se radi. Sada ima mnogo vise dodavanja na nekih 50-60 metara od protivnickog gola i to je ono sto smara, a ne njihov posjed, bilo je i prije posjeda i dodavanja, no drugacije je to kada se desava na 20-25 metara od protivnickog gola i kada se iz toga izrode prilike a drugacije kad se pasova stvara trougao zadnji vezni-stoper-drugi stoper i tako po 100 puta na utakmici.
LSD

#170 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Pa protivnici su se defanzivno postavljali i prije 2 godine no tad je Spanija igrala mnogo agresivnije i ofanzivnije nego li sad! O tome se radi. Sada ima mnogo vise dodavanja na nekih 50-60 metara od protivnickog gola i to je ono sto smara, a ne njihov posjed, bilo je i prije posjeda i dodavanja, no drugacije je to kada se desava na 20-25 metara od protivnickog gola i kada se iz toga izrode prilike a drugacije kad se pasova stvara trougao zadnji vezni-stoper-drugi stoper i tako po 100 puta na utakmici.
To je iskljucivo do selektora...Del Bosqueova taktika i njegove naredbe....pod onim starim namčorom Aragonesom na prošlom Euro (2008) su daleko više napadali i igrali ofanzivnije...razlika nebo i zemlja...sama cinjenica da su tada igrali u formaciji 4-4-2 sa dva špica koja su redovno zabijali golove (Torres i Villa) govori koliko su ofanzivniji bili.

Uostalom, kako se pricalo do skora za Čelzi i njihovu "igru" protiv Barce i Bayerna kad su parkirali buseve ispred Čeha - da cilj opravdava sredstvo, da se samo rezultat broji i tako te price...tako se isto može reci i za ovu igru Španije....dosadno na oko, ali njima sasvim odgovara i ucinkovito.
ultima_palabra

#171 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa protivnici su se defanzivno postavljali i prije 2 godine no tad je Spanija igrala mnogo agresivnije i ofanzivnije nego li sad! O tome se radi. Sada ima mnogo vise dodavanja na nekih 50-60 metara od protivnickog gola i to je ono sto smara, a ne njihov posjed, bilo je i prije posjeda i dodavanja, no drugacije je to kada se desava na 20-25 metara od protivnickog gola i kada se iz toga izrode prilike a drugacije kad se pasova stvara trougao zadnji vezni-stoper-drugi stoper i tako po 100 puta na utakmici.
To je iskljucivo do selektora...Del Bosqueova taktika i njegove naredbe....pod onim starim namčorom Aragonesom na prošlom Euro (2008) su daleko više napadali i igrali ofanzivnije...razlika nebo i zemlja...sama cinjenica da su tada igrali u formaciji 4-4-2 sa dva špica koja su redovno zabijali golove (Torres i Villa) govori koliko su ofanzivniji bili.

Uostalom, kako se pricalo do skora za Čelzi i njihovu "igru" protiv Barce i Bayerna kad su parkirali buseve ispred Čeha - da cilj opravdava sredstvo, da se samo rezultat broji i tako te price...tako se isto može reci i za ovu igru Španije....dosadno na oko, ali njima sasvim odgovara i ucinkovito.
2008. su bili iznenađenje, niko protiv njih nije igrao bunker niti proučavao njihovu igru do iznemoglosti niti imao dodatni motiv da ih dobije.

Ovaj sistem igre je i smišljen kao protuteža bunkerima... u smislu "i mi konja za trku imamo" :)
LSD

#172 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:

2008. su bili iznenađenje, niko protiv njih nije igrao bunker niti proučavao njihovu igru do iznemoglosti niti imao dodatni motiv da ih dobije.

Ovaj sistem igre je i smišljen kao protuteža bunkerima... u smislu "i mi konja za trku imamo" :)
Tacno...samo brate i ova taktika je mora :roll: ovo branjenje posjedom je isto neka vrsta protu-bunkera....jbg, nama ljubiteljima fudbala koji pratimo EP ili SP je stalo da akcija, prodora, driblinga, dobrih poteza, golova...a španci imaju igrace za sve to, ali džabe kad je rezultat njima najbitniji i kad je Brko odredio da se "ne gine u ljepoti" vec da idu na odbranu titule.
Cak ni španci ne podržavaju ovu igru, oni se furaju da su furija i da moraju igrati u skladu sa tim imenom....na Marci i As-u komentari i novinara i raje nisu nimalo pozitivni za ovo , bez obzira na rezultate.
ultima_palabra

#173 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by ultima_palabra »

Slažem se... ali rezultat se pamti, sve će ti novinari zaboraviti ako se osvoji trofej ;-) Što se nas tiče, slabo se išta pitamo :D
5 0 5

#174 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:
505sCrtom wrote:meni je i njemacka (protiv grcke) izgledala tiki-taka na trenutke. a kako drukcije igrati protiv svih 11 igraca na 20 metara od gola koji nece da se pomijeraju dublje.
Da... ali Španija sad igra tiki-taka na 40 metara od gola. Kad vezeš oko 16erca makar se nadaš da se nešto može desiti :D
i ja bih volio da pobjedjuju 8:0 kao barcelona, ali...
sto se tice golova, njemacka je na 9; spanija 8. (spanija ima vise suteva na gol 67; njemacka 60; portugal 70; italija samo 52)
sta cini onda utakmicu "zanimljivom"? posijed lopte, golovi, sutevi na gol, odbrana? jedino da uvedu jos umjetnicki dojam kao u umj. klizanju pa da dijele dodatne "welbeck" poene.
jos jedna stvar koju cijenim kod njih je da svaki igrac dobije sansu da igra pred protivnickim golom. tako dobijes arbelou, kojeg nisam nikad vidio da suta na gol (iz igre), napravi par solidnih suteva. isto tako i pique, busq...

Ovaj sistem igre je i smišljen kao protuteža bunkerima... u smislu "i mi konja za trku imamo"
nesto kao kad je barcelona stala kad madrid nije htio preci polovinu (a gubili su). svaki od 22 igraca na terenu ima pravo da napravi s loptom sta hoce. samo je treba imati u nogama.
pirmin

#175 Re: 1/4 finala: Francuska - Španija, 23.06. 20:45

Post by pirmin »

Definitivno stvar ukusa.
Mene ovo oko Spanije podsjeca na godine dominacije Schumachera u F1. Na glavu su se nasadili da ga
skinu sa trona sto je na kraju i urodilo plodom. Danas je situacija drugacija, moras biti pravi maher da bi znao
ko ce prvi proci kroz cilj.

Svaka cast, sampionska igra, ovo-ono ali ja dominacije nikako ne mogu pa taman da moj stari igra
u veznom redu sa Iniestom i Xavijem. :oops:
Vrijeme je da neko drugi uzme prvenstvo pa makar i mrski Portugal iako bi meni licno najdraze
bilo da to budu Svabe pa da se neko onoj babi posere u facu i kaze:
"Je li vi ono rekoste da je multi-kulti drustvo zakazalo?" :oops:
To je ekipa koja ga moze lako i primiti ali ce u ovakvoj postavi uvijek i znati kako dati jedan vise.
Locked