odesveuhonduras wrote:ja sam npr. relativni simpatizer španske reprezentacije (ne toliki ipak da mi je samo važno da pobjede) i počinju mi polako ići na živce.
Nisam imao ništa protiv pristupa Chelsea u LŠ-u, to je bio jedini način da ostvare pozitivni rezultat ali Španci imaju kvalitetu da ga ostvare igrajući i malo "zabavniji" fudbal od ovog kojeg su izabrali. Ekipa sa onakvim ofanzivnim potencijalom previše brate smara..
naravno da njih zaboli za to, oni pobjeđuju i idu dalje ali ja to ne moram gotiviti, jelte
Definitivno nisam simpatizer Njemačke ali ljudi igraju direktniji i gledljiviji fudbal.
malo stvar ukusa, ne?
meni je i njemacka (protiv grcke) izgledala tiki-taka na trenutke. a kako drukcije igrati protiv svih 11 igraca na 20 metara od gola koji nece da se pomijeraju dublje.
spanija odigra kratkim pasovima u malom prostoru naguranom protivnickim igracima i opet sa 3-4 dodavanja na 15-20 kvadratnih metara uspiju ne samo da prodju svu odbranu nego da izadju pred golmana jedan na jedan. njemci si mogu priustiti centarsut, spanci ne mogu jer nemaju igrace koji mogu dominirati visinom (u napadu).
zato meni spansko dodavanje nikad nije dosadno jer gledajuci duge akcije u cijelosti, sva ta silna dodavanja imaju smisla.
spanci pogode najcesce 2 gola po utakmici.
svi timovi koji igraju protiv spanije (barcelone) nikad ne igraju svoj fudbal nego ga uvijek modifikuju prema spaniji.
kontrolisati utakmicu 90 minuta, bez povreda, sa besposlenom odbranom i uz skoro uvijek pobjedu za mene je idealal sistem. kada bi neki drugi timovi uspjeli izdominirati spaniju svojim stilom onda bi to bilo nesto. s druge strane ne vidim da neke ekipe koje igraju brzi i agresivniji fudbal daju puno vise golova od spanije, ako.
inace, svidja mi se trenutni njemacki fudbal, kao tim. individualni "old fashion" fudbal tipa welbeck, rooney, gerard.. meireles-ronaldo. sve lijep fudbal.
dupli pivoti Xabi-Busquets:
27 pobijeda, 1 nerijeseno, 4 izgubljene. ne racunajuci prijateljske utakmice,
19-1-1.