Škoda Fabija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mr.Fundamental
#151 Re: Škoda Fabija
Prema zakonima EU svako novo auto mora imati serijski ugrađen ABS, inače se ne može prodavati. Tako je i u BiH (nisam siguran kad je unesena ta odredba u naš ZOBS, u Srbiji je recimo na snazi od prvog januara 2010), sva auta od ogoljene Dacije pa nadalje imaju ABS, zato ne pričajte gluposti tipa Fabia nema ABS. Danas kad kažeš da novo auto nema ABS isto kao da kažeš da mu volan ili vrata ne dolaze u serijskoj opremi. Ne znam jesu li usvojili, ali bilo je priče da će uskoro sva nova auta morati imati i ESP kao standardnu opremu.
-
goran16v
#152 Re: Škoda Fabija
Ne znam da li si iz Sar, ali ko god da jeste moze prosetati do salona i malo bolje pogledati auta na livadi, tj modele koji su dopstupni na akciji i dosta toga ce biti jasno. Bez obzira na trajanje akcije probaj otici i za 23.5k KM kupiti auto koji nije sa livade.citroen xm wrote:
O majstore jesi nedokazan. Eto vjerovatno su čovjeku prodali Megana Generation bez motora samo što to on do sada nije skontao. Naravno da je dobio regularnog Megana Generation na akciji za 23500KM. E stvar je što ta cijena nije samo na akciji već uvijek. Samo što oni drže ovu veću da bi kad im zatreba dobar marketing mogli da izreklamiraju akciju kaja i nije akcija. A svakako onaj ko kupuje auto neće gledati samo ove stranice koje se ionako slabo ažuriraju već će obići sve salone i vidjeti šta se nudi.
A sad sa Fabijom si kontrirao sam sebi. Neki dan pitaš ljude jel oni žive u EU ili u BiH, a sada navodiš neke stvari iz EU. Šta je sa biH sada kralju? Zadržimo se na BiH. Elem, evo ti fino link sa spiskom opreme Fabije u BiH. Ta clasic oprema sada ne postoji. Osnovna je Active koja ne navodi ABS. ABS se nudi tek u AMBITION opremi i takva fabija košta 17700 KM. E kako si ti dobio ABS prije par godinau osnovnoj opremi vjerujem da nikome baš nije jasno iako se na forumima odavno piše da ni jedna osnovna Fabija u BiH nije došla sa ABS-om. A evo ti obećani link.
http://www.skoda.ba/bih/model/newfabia/ ... px?m=78753
Odgovor za EU ti je bio za pitanje kako je Fabia bez ABS-a prosla Crash Test.
O tome koliko nema ABS-a u Ambition pogledaj cjenovnik na istoj stranici na koju si dao link:
Škoda FABIA FL
Serijska oprema
ACTIVE
Čelične felge 5J x 14 (*za 1B4,1F4,1D4,1G4)
.....
Dnevna svijetla
Krovna antena
Unutrašnje svijetlo
ABS (*samo 1J4,154,184,144 )
A onda iskoristi broj telefona sa linka i probaj kupiti Fabiju bez ABS-a.
-
hostapler
#153 Re: Škoda Fabija
Upravo ono o cemu sam ja pricao. Nema sanse da je moes dobiti bez ABS isto ko sto ce biti da Hyundai i30 neces moci dobiti bez klime.
-
Mlad i Nevin
#154 Re: Škoda Fabija
Sve si ti u pravu, i ako ćemo po tvome, opet Sandero za svoju cijenu nudi više nego Fabia. Ruku na srce jest da je enterijer ružniji od Fabije ali reci mi ko još od prosječnih kupaca misli na to? Sve više viđamo Dacia na cesti, za 4-5 godina mislim da će totalno nadmašiti Fabie u prodaji, kod nas siromašnih Bosanaca. Jedini (doduše, veliki) plus na strani Fabie je što je dio VAG-a a sami znamo kako to pali kod nas, zato će mnogo bolje držati cijenu kao polovnjak i ljudi ponajviše zbog toga kupuju Fabiu, ali sad je vrijeme da vidimo da li je Dacia vrijedna ulaganja, potrebno je još godina da se dokaže kvalitetom.goran16v wrote:Argument za kupovinu Sandera prije Fabije jednako vazi i za kupovinu Sandera prije Clia ili Fabije prije Pola. Automobil se ne prodaje bolje ili losije iskljucivo zbog cijene ili iskljucivo zbog ogranicenog broja stvari. Automobil se prodaje bolje ili lose zbog boljeg ili losijeg odnosa cijena - dobiveno. S jedne strane cijena je vrlo definisana velicina dok je s druge strane dobivreno skup razlicitih faktora, od vrlo egzaktnih i mjerljvih do subjektivnih stvari, licnih afiniteta, uticaja na vlastiti ego i socijalni status itd. Ako se skuplji auto prodaje bolje od jeftinijeg znaci da u cjelini za svoju cijenu daje vise nego jeftijniji za svoju cijenu.Mlad i Nevin wrote:[quote="Adoxxx"
Što se tiče izbora između Sandera i Fabie ja bih žmireći uzeo Sandera. ZA 19 hiljada imaš najskuplju verziju sa DCI motorom a za te pare još nisi ni blizu cijene TDI Fabie..Jedino što, po mom mišljenju, Fabia izgleda kao ozbiljnije napravljen auto.
Fabia stara 3-4 godine sa HTP motorom košta 10-tak (pa i više) milja, Dacia isto godište bar 3 milje manje..
- drndalo
#155 Re: Škoda Fabija
@Bobi,
Reno stalno ima neke akcije, samo ime akcije mijenjaju, kao i Opel... Takav pristup prodaji, nikad ne gledaj cjenovnik bez akcije...
Uprati im malo promet na FB stranici, prilicno su azurni...
Reno stalno ima neke akcije, samo ime akcije mijenjaju, kao i Opel... Takav pristup prodaji, nikad ne gledaj cjenovnik bez akcije...
Uprati im malo promet na FB stranici, prilicno su azurni...
-
goran16v
#156 Re: Škoda Fabija
Na dobrom si tragu ali sama sinjenica da se Skoda prodaje bolje od Sandera znaci da ipak nudi vise. To ne mora biti nista konkretno i mjerljivo, o cemu bi mogli argumentovano raspravljati, to moze biti subjektivni utisak i stvar ukusa, kao sto si pomenuo enterijer ili neke neopipljive kategorije tipa soc. status ili VW koji pali kod nas ili dokaz kvalitete. Kad pretekne Fabiu u pordaji, a vrlo je moguce da hoce, to ce biti najbolji dokaz da ce Dacia najvise nuditi za svoju cijenu (opet splet tih objektivno-subjektivno-aprtaktnih faktora).Mlad i Nevin wrote:
Sve si ti u pravu, i ako ćemo po tvome, opet Sandero za svoju cijenu nudi više nego Fabia. Ruku na srce jest da je enterijer ružniji od Fabije ali reci mi ko još od prosječnih kupaca misli na to? Sve više viđamo Dacia na cesti, za 4-5 godina mislim da će totalno nadmašiti Fabie u prodaji, kod nas siromašnih Bosanaca. Jedini (doduše, veliki) plus na strani Fabie je što je dio VAG-a a sami znamo kako to pali kod nas, zato će mnogo bolje držati cijenu kao polovnjak i ljudi ponajviše zbog toga kupuju Fabiu, ali sad je vrijeme da vidimo da li je Dacia vrijedna ulaganja, potrebno je još godina da se dokaže kvalitetom.
Fabia stara 3-4 godine sa HTP motorom košta 10-tak (pa i više) milja, Dacia isto godište bar 3 milje manje..
-
citroen xm
#157 Re: Škoda Fabija
Ne kontam šta znači auto sa livade. Jel to neki žargon ili hoćeš da kažeš da je mana što auto stoji 15 dana na livadi.goran16v wrote:Ne znam da li si iz Sar, ali ko god da jeste moze prosetati do salona i malo bolje pogledati auta na livadi, tj modele koji su dopstupni na akciji i dosta toga ce biti jasno. Bez obzira na trajanje akcije probaj otici i za 23.5k KM kupiti auto koji nije sa livade.citroen xm wrote:
O majstore jesi nedokazan. Eto vjerovatno su čovjeku prodali Megana Generation bez motora samo što to on do sada nije skontao. Naravno da je dobio regularnog Megana Generation na akciji za 23500KM. E stvar je što ta cijena nije samo na akciji već uvijek. Samo što oni drže ovu veću da bi kad im zatreba dobar marketing mogli da izreklamiraju akciju kaja i nije akcija. A svakako onaj ko kupuje auto neće gledati samo ove stranice koje se ionako slabo ažuriraju već će obići sve salone i vidjeti šta se nudi.
A sad sa Fabijom si kontrirao sam sebi. Neki dan pitaš ljude jel oni žive u EU ili u BiH, a sada navodiš neke stvari iz EU. Šta je sa biH sada kralju? Zadržimo se na BiH. Elem, evo ti fino link sa spiskom opreme Fabije u BiH. Ta clasic oprema sada ne postoji. Osnovna je Active koja ne navodi ABS. ABS se nudi tek u AMBITION opremi i takva fabija košta 17700 KM. E kako si ti dobio ABS prije par godinau osnovnoj opremi vjerujem da nikome baš nije jasno iako se na forumima odavno piše da ni jedna osnovna Fabija u BiH nije došla sa ABS-om. A evo ti obećani link.
O tome koliko nema ABS-a u Ambition pogledaj cjenovnik na istoj stranici na koju si dao link:
Škoda FABIA FL
Serijska oprema
ACTIVE
.....
Dnevna svijetla
Krovna antena
Unutrašnje svijetlo
A što se tiče Fabije, aha.....
Uđeš na taj cjenovnik pa vidiš da ovo u zagradi (*samo 1J4,154,184,144 ) znači da ABS u Active opremi ide samo uz TSI i TDI motore što znači da Fabija sa HTP motorom i opremom Active ne posjeduje ABS. Možda je i ne možeš kupiti bez ABS-a, ali to onda znači da ne postoji Fabija od 14500 KM koju oni reklamiraju. Imaš li kakav argument kojim ćeš pobiti ovo što sam napisao?
-
Jay Gatsby
#158 Re: Škoda Fabija
Na stranici dacia.ba piše sljedeće:Medonjaa wrote:
i to 4 godine odskora
na daciju je 5 godina ako te ko bude pito
ja bi tu jedino stavio u korist fabije VAŽNIJU "sitnicu" koju mnogi ne vide, eto ni ti, za razliku od svih tih koje si ti nabrojao
a to je samo 3 zvjezdice sandera na crash testu, fabija ipak 4, polo 5 zvjezdica...ovo bi se mogle smatrati NAJZNAČAJNIJE razlike, i možda upravo i to jeste ta razlika u cijeni, možeš postići i dizajn, i motorizaciju i performanse ali na sigurnosti auta ne možeš preko noći postići napredak, tu treba više ulaganja i znanja !!
3 GODINE GARANCIJE ILI 100 000 km
Robusnost je važna karakteristika vozila marke Dacia i zato ona lako ispunjavaju sve zahtjeve kupaca. Njihova šasija je prilagođena vožnji na svim vrstama podloge.
Dacia vam nudi cjelovitu ponudu motora i testiranu sigurnosnu opremu koja je plod znanja i umijeća Grupe Renault.
Tokom osmišljavanja modela Dacia vodi nas potreba za postizanjem pouzdanosti po kojoj je marka poznata. Vozila se odlikuju i niskim troškovima održavanja i popravki.
Zbog svih tih karakteristika sva vozila Dacia imaju trogodišnju garanciju proizvođača ili 100 000 prijeđenih kilometra (po ispunjenju prvog od dva navedena uslova).
Vozite bezbrižno!
-
goran16v
#159 Re: Škoda Fabija
Ako ne znas o cemu ze konkretno radi ne mozes skontati u cemu je fol sa autima sa livade, nije nisu u pitanju ni zargon cekanje na isporuku/prodaju pa da im bude mana. Fabiju bez ABS-a ne mozes kupiti, a cijena "vec od" vrlo moguce reklamni trik sa cjenovnikom i ne bi me cudilo da je ne mozes kupiti za 14500. Uprkos svemu i za raliku od mnogih, ja necu braniti apsurd.citroen xm wrote: Ne kontam šta znači auto sa livade. Jel to neki žargon ili hoćeš da kažeš da je mana što auto stoji 15 dana na livadi.
A što se tiče Fabije, aha.....Izgleda da kod nas ne postoji taj evropski zakon.
![]()
Uđeš na taj cjenovnik pa vidiš da ovo u zagradi (*samo 1J4,154,184,144 ) znači da ABS u Active opremi ide samo uz TSI i TDI motore što znači da Fabija sa HTP motorom i opremom Active ne posjeduje ABS. Možda je i ne možeš kupiti bez ABS-a, ali to onda znači da ne postoji Fabija od 14500 KM koju oni reklamiraju. Imaš li kakav argument kojim ćeš pobiti ovo što sam napisao?
-
citroen xm
#160 Re: Škoda Fabija
Po tome ispade da ne možeš kupiti Fabiju sa HTP motorom.
Stranica Dačije iz ne znam kog razloga nije ažurirana već više od godinu dana. Niti su ti paketi opreme sada aktuelni, niti više ima u ponudi 1.4 motor kako stoji na stranici. Njega je zamjenio 1.2 16V. Sada je garancija na Dačiju 5 godina ili 150000 km.Jay Gatsby wrote:Na stranici dacia.ba piše sljedeće:Medonjaa wrote:
i to 4 godine odskora
ja bi tu jedino stavio u korist fabije VAŽNIJU "sitnicu" koju mnogi ne vide, eto ni ti, za razliku od svih tih koje si ti nabrojao
a to je samo 3 zvjezdice sandera na crash testu, fabija ipak 4, polo 5 zvjezdica...ovo bi se mogle smatrati NAJZNAČAJNIJE razlike, i možda upravo i to jeste ta razlika u cijeni, možeš postići i dizajn, i motorizaciju i performanse ali na sigurnosti auta ne možeš preko noći postići napredak, tu treba više ulaganja i znanja !!
Robusnost je važna karakteristika vozila marke Dacia i zato ona lako ispunjavaju sve zahtjeve kupaca. Njihova šasija je prilagođena vožnji na svim vrstama podloge.
Dacia vam nudi cjelovitu ponudu motora i testiranu sigurnosnu opremu koja je plod znanja i umijeća Grupe Renault.
Tokom osmišljavanja modela Dacia vodi nas potreba za postizanjem pouzdanosti po kojoj je marka poznata. Vozila se odlikuju i niskim troškovima održavanja i popravki.
Zbog svih tih karakteristika sva vozila Dacia imaju trogodišnju garanciju proizvođača ili 100 000 prijeđenih kilometra (po ispunjenju prvog od dva navedena uslova).
Vozite bezbrižno!
-
Jay Gatsby
#161 Re: Škoda Fabija
Ah, ako stranice nisu ažurirane, onda je sva ova naša priča bez osnova. Na Škodinoj stranici ima konfigurator i na njemu možeš sklopiti ponudu za Fabiju od 14.358 koja nema ABS (doplata je 500 maraka) i ima jedan zračni jastuk (kao i Sandero). A prema Dacijinoj stranici (ovakva kakva jest), osnovni Sandero nema servo volan i centralnu bravu (što Fabija ima) i svakako se i kod jednog i kod drugog modela treba "protegnuti" na nekih 16-17 hiljada da bi se pravila realna poređenja. Tek na tim cijenama se može govoriti o klima uređaju, radio aparatu (kao nekim elementima koje će svako danas uzeti).citroen xm wrote:Po tome ispade da ne možeš kupiti Fabiju sa HTP motorom.
Stranica Dačije iz ne znam kog razloga nije ažurirana već više od godinu dana. Niti su ti paketi opreme sada aktuelni, niti više ima u ponudi 1.4 motor kako stoji na stranici. Njega je zamjenio 1.2 16V. Sada je garancija na Dačiju 5 godina ili 150000 km.Jay Gatsby wrote:Na stranici dacia.ba piše sljedeće:Medonjaa wrote:
i to 4 godine odskora
Vozite bezbrižno!
Sandero pojeftinjuje činjenica da na limariju daju garanciju 6 godina. Mislim da sam negdje davno pročitao da proizvođača prelazak na 10 ili 12 godina garancije dođe najmanje 500 EUR po jednom vozilu.
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#162 Re: Škoda Fabija
citroen xm wrote: Ne kontam šta znači auto sa livade. Jel to neki žargon ili hoćeš da kažeš da je mana što auto stoji 15 dana na livadi.
Obrati pažnju na gume nekim na "livadi" i sve će ti biti jasno ( ako nisu u međuvremenu uzeli kompresor u ruke
-
goran16v
#163 Re: Škoda Fabija
Ne mogu se Sandero i Fabia uporedjivati tek tako "neck to neck" jer uz Skodu za njenu cijenu osim cisto matrijalnog i performani, dobijes malo vise "imena", reputacije i tradicije od Dacie. Ne ulazim da li je to opravdano ili ne, da li treba ulaziti u cijenu ili ne, ali to je tako i ljudi su spremno to da plate i to im naplacuju.Jay Gatsby wrote: Ah, ako stranice nisu ažurirane, onda je sva ova naša priča bez osnova. Na Škodinoj stranici ima konfigurator i na njemu možeš sklopiti ponudu za Fabiju od 14.358 koja nema ABS (doplata je 500 maraka) i ima jedan zračni jastuk (kao i Sandero). A prema Dacijinoj stranici (ovakva kakva jest), osnovni Sandero nema servo volan i centralnu bravu (što Fabija ima) i svakako se i kod jednog i kod drugog modela treba "protegnuti" na nekih 16-17 hiljada da bi se pravila realna poređenja. Tek na tim cijenama se može govoriti o klima uređaju, radio aparatu (kao nekim elementima koje će svako danas uzeti).
Sandero pojeftinjuje činjenica da na limariju daju garanciju 6 godina. Mislim da sam negdje davno pročitao da proizvođača prelazak na 10 ili 12 godina garancije dođe najmanje 500 EUR po jednom vozilu.
-
Jay Gatsby
#164 Re: Škoda Fabija
Slažem se. To itekako stoji.goran16v wrote:Ne mogu se Sandero i Fabia uporedjivati tek tako "neck to neck" jer uz Skodu za njenu cijenu osim cisto matrijalnog i performani, dobijes malo vise "imena", reputacije i tradicije od Dacie. Ne ulazim da li je to opravdano ili ne, da li treba ulaziti u cijenu ili ne, ali to je tako i ljudi su spremno to da plate i to im naplacuju.Jay Gatsby wrote: Ah, ako stranice nisu ažurirane, onda je sva ova naša priča bez osnova. Na Škodinoj stranici ima konfigurator i na njemu možeš sklopiti ponudu za Fabiju od 14.358 koja nema ABS (doplata je 500 maraka) i ima jedan zračni jastuk (kao i Sandero). A prema Dacijinoj stranici (ovakva kakva jest), osnovni Sandero nema servo volan i centralnu bravu (što Fabija ima) i svakako se i kod jednog i kod drugog modela treba "protegnuti" na nekih 16-17 hiljada da bi se pravila realna poređenja. Tek na tim cijenama se može govoriti o klima uređaju, radio aparatu (kao nekim elementima koje će svako danas uzeti).
-
goran16v
#165 Re: Škoda Fabija
Zato se ne moze tek tako "na suho" porediti ovaj ima ovo, onaj ima ono, jer se taj faktor mora uzeti u obzir i to cijelo vrijeme pokusavam da pokazem...Jay Gatsby wrote:
Slažem se. To itekako stoji.
- Better Man
#166 Re: Škoda Fabija
Ja sam prije pet godina kupio Clia na akciji i nije bio sa livade, vec je telefonom narucen da se napravi! Trazio sam odredjenu boju, opremu itd. i fino narucili telefonom i za nepunih 2 mjeseca sam dobio auto. Sad isti planiram zamjeniti za Meganea staro za novo! Uzeo bih Dynamic opremu i benzinac! Evo imam kod sebe cjenovnik od prvog juna i cijena benzinca 1,6 16v Dynamic oprema je 26 hiljada i nesto, a benzinac 1,2 Tce 115 energy Dynamic oprema je oko 28 hiljada! Tako da ti je ova prica oko auta sa livade cista glupost! Slika koju sam postavio za specijalno izdanje Fabije i cijena i oprema je cista pljacka, jer ja za malo manje novca mogu imati Meganea 1,6 16 v sa Dynamic opremom, a razlika izmedju ta dva auta je nebo i zemlja, kako u opremi, tako u velicini, kvaliteti, udobnosti itd.goran16v wrote:Ne znam da li si iz Sar, ali ko god da jeste moze prosetati do salona i malo bolje pogledati auta na livadi, tj modele koji su dopstupni na akciji i dosta toga ce biti jasno. Bez obzira na trajanje akcije probaj otici i za 23.5k KM kupiti auto koji nije sa livade.citroen xm wrote:
Škoda FABIA FL
Serijska oprema
ACTIVE
.....
Dnevna svijetla
Krovna antena
Unutrašnje svijetlo
-
Jay Gatsby
#167 Re: Škoda Fabija
Istu stvar sam uradio kad sam kupovao Škodu. Ko kupuje "s livade" i na dugotrajnim akcijama, zna kupiti i auto star dvije godine kao nov.Better Man wrote:
Ja sam prije pet godina kupio Clia na akciji i nije bio sa livade, vec je telefonom narucen da se napravi! Trazio sam odredjenu boju, opremu itd. i fino narucili telefonom i za nepunih 2 mjeseca sam dobio auto. Sad isti planiram zamjeniti za Meganea staro za novo! Uzeo bih Dynamic opremu i benzinac! Evo imam kod sebe cjenovnik od prvog juna i cijena benzinca 1,6 16v Dynamic oprema je 26 hiljada i nesto, a benzinac 1,2 Tce 115 energy Dynamic oprema je oko 28 hiljada! Tako da ti je ova prica oko auta sa livade cista glupost! Slika koju sam postavio za specijalno izdanje Fabije i cijena i oprema je cista pljacka, jer ja za malo manje novca mogu imati Meganea 1,6 16 v sa Dynamic opremom, a razlika izmedju ta dva auta je nebo i zemlja, kako u opremi, tako u velicini, kvaliteti, udobnosti itd.
Škoda Fabija Monte Carlo koju si postavio je model kojeg će oni prodati jednocifreni broj komada. To su modeli koji se prave više za nekog pokazivanja. Niko normalan neće za 27k ni razmišljati o vozilu klase Fabije.
-
goran16v
#168 Re: Škoda Fabija
Pa kako sad odjednom benzinac Megane 1,6 16V za 26k i nesto KM, kad se ovdje naveliko uzima ful oprema Megane 1,5dCI za 23,5???? Toliko o livadi...Better Man wrote: Ja sam prije pet godina kupio Clia na akciji i nije bio sa livade, vec je telefonom narucen da se napravi! Trazio sam odredjenu boju, opremu itd. i fino narucili telefonom i za nepunih 2 mjeseca sam dobio auto. Sad isti planiram zamjeniti za Meganea staro za novo! Uzeo bih Dynamic opremu i benzinac! Evo imam kod sebe cjenovnik od prvog juna i cijena benzinca 1,6 16v Dynamic oprema je 26 hiljada i nesto, a benzinac 1,2 Tce 115 energy Dynamic oprema je oko 28 hiljada! Tako da ti je ova prica oko auta sa livade cista glupost! Slika koju sam postavio za specijalno izdanje Fabije i cijena i oprema je cista pljacka, jer ja za malo manje novca mogu imati Meganea 1,6 16 v sa Dynamic opremom, a razlika izmedju ta dva auta je nebo i zemlja, kako u opremi, tako u velicini, kvaliteti, udobnosti itd.
Pazi ovo:
Cjenovnik sa Bunjine stranice:
RENAULT MEGANE BERLINE Generacija 2012
CJENOVNIK VOZILA
Datum: 01.06.2012.
Authentique 1.6 16V EU5 74 (100) 159 6,9 25,658
Expression 1.6 16V EU5 81 (110) 159 6,9 28,869
Dynamique 1.6 16V EU5 81 (110) 159 6,9 30,690
Dynamique 1.2 TCe 115 Energy EU5 85 (115) 119 6,9 32,512
Prije svega ne znam kakav ti cjenovnik imas ali ovo je zvanicni.
- zli_hordas
#169 Re: Škoda Fabija
Glupo je porediti Fabiju i Megana nije uopšte ista klasa auta.Better Man wrote:Ja sam prije pet godina kupio Clia na akciji i nije bio sa livade, vec je telefonom narucen da se napravi! Trazio sam odredjenu boju, opremu itd. i fino narucili telefonom i za nepunih 2 mjeseca sam dobio auto. Sad isti planiram zamjeniti za Meganea staro za novo! Uzeo bih Dynamic opremu i benzinac! Evo imam kod sebe cjenovnik od prvog juna i cijena benzinca 1,6 16v Dynamic oprema je 26 hiljada i nesto, a benzinac 1,2 Tce 115 energy Dynamic oprema je oko 28 hiljada! Tako da ti je ova prica oko auta sa livade cista glupost! Slika koju sam postavio za specijalno izdanje Fabije i cijena i oprema je cista pljacka, jer ja za malo manje novca mogu imati Meganea 1,6 16 v sa Dynamic opremom, a razlika izmedju ta dva auta je nebo i zemlja, kako u opremi, tako u velicini, kvaliteti, udobnosti itd.goran16v wrote:Ne znam da li si iz Sar, ali ko god da jeste moze prosetati do salona i malo bolje pogledati auta na livadi, tj modele koji su dopstupni na akciji i dosta toga ce biti jasno. Bez obzira na trajanje akcije probaj otici i za 23.5k KM kupiti auto koji nije sa livade.citroen xm wrote:
Škoda FABIA FL
Serijska oprema
ACTIVE
.....
Dnevna svijetla
Krovna antena
Unutrašnje svijetlo
- Better Man
#170 Re: Škoda Fabija
Kakav su mi dali u salonu! E sad ako je neka greska nije do mene! A glede tog dizela i benzinca trebao bi znati da je taj dizel Generation i da ima manje opreme od Benzica koji je Dynamic oprema! Dakle taj dizel nije full oprema!goran16v wrote:Pa kako sad odjednom benzinac Megane 1,6 16V za 26k i nesto KM, kad se ovdje naveliko uzima ful oprema Megane 1,5dCI za 23,5???? Toliko o livadi...Better Man wrote: Ja sam prije pet godina kupio Clia na akciji i nije bio sa livade, vec je telefonom narucen da se napravi! Trazio sam odredjenu boju, opremu itd. i fino narucili telefonom i za nepunih 2 mjeseca sam dobio auto. Sad isti planiram zamjeniti za Meganea staro za novo! Uzeo bih Dynamic opremu i benzinac! Evo imam kod sebe cjenovnik od prvog juna i cijena benzinca 1,6 16v Dynamic oprema je 26 hiljada i nesto, a benzinac 1,2 Tce 115 energy Dynamic oprema je oko 28 hiljada! Tako da ti je ova prica oko auta sa livade cista glupost! Slika koju sam postavio za specijalno izdanje Fabije i cijena i oprema je cista pljacka, jer ja za malo manje novca mogu imati Meganea 1,6 16 v sa Dynamic opremom, a razlika izmedju ta dva auta je nebo i zemlja, kako u opremi, tako u velicini, kvaliteti, udobnosti itd.
Pazi ovo:
Cjenovnik sa Bunjine stranice:
RENAULT MEGANE BERLINE Generacija 2012
CJENOVNIK VOZILA
Datum: 01.06.2012.
Authentique 1.6 16V EU5 74 (100) 159 6,9 25,658
Expression 1.6 16V EU5 81 (110) 159 6,9 28,869
Dynamique 1.6 16V EU5 81 (110) 159 6,9 30,690
Dynamique 1.2 TCe 115 Energy EU5 85 (115) 119 6,9 32,512
Prije svega ne znam kakav ti cjenovnik imas ali ovo je zvanicni.
-
goran16v
#171 Re: Škoda Fabija
Ne znam, eto pogledaj sam cjenovnik na njihovoj stranici. Mozda su dali za vozila na stanu, Elem saznaces kad dodjes da kupis. Znam ja vrlo dobro sta je turski Genration, a sta Berlina Dynamique, a upravo su ti Generation na livadi i postoji osnova za popust sa 27,5k KM na 23,5k KM - to je prica o livadi.Better Man wrote:
Kakav su mi dali u salonu! E sad ako je neka greska nije do mene! A glede tog dizela i benzinca trebao bi znati da je taj dizel Generation i da ima manje opreme od Benzica koji je Dynamic oprema! Dakle taj dizel nije full oprema!
- holowey
#172 Re: Škoda Fabija
Kad vec poredite sa drugim proizvodjacima i modelima, mozda se nadje neko i da pruzi poredjenje sa Citroenom C4
Ova billboard kampanja na kojoj Citroen C4 68kw ide po cijeni od 25.5k me prosto mami da mijenjam auto...
Trenutno vozim Skodu Fabia Combi 1.9 77kw, i nesto gledam poredjenje
http://www.zeperfs.com/en/duel4124-3715.htm
gdje je uporedjena Fabia 77kw i C4 82kw i po ovom prikazu ispade Fabia "naprednija" po vecini stavki
Sa ovom Fabiom imam fantasticna iskustva sto se voznih karakteristika tice, ali bih rado mijenjao za prostranije auto. Ne bih da idem sa konja na magarca, kad je rijec o voznji, ali C4 dere svaku skodu sto se tice enterijera i komocije.
Ima li neko licna iskustva u voznji ovog C4 od 68kw? Kako ide po nasim brdima? Deklarisana potrosnja je niza nego kod Fabie sto mi je nekako i logicno (hdi motor manje zapremine) ali kakva je stvarna potrosnja? Kakva je osjetljivost na nase ceste, makadam, gorivo i tako to? Troskovi odrzavanja? Neke odredjene mane? Da li bi se isplatilo preci na C4?
Ova billboard kampanja na kojoj Citroen C4 68kw ide po cijeni od 25.5k me prosto mami da mijenjam auto...
Trenutno vozim Skodu Fabia Combi 1.9 77kw, i nesto gledam poredjenje
http://www.zeperfs.com/en/duel4124-3715.htm
gdje je uporedjena Fabia 77kw i C4 82kw i po ovom prikazu ispade Fabia "naprednija" po vecini stavki
Sa ovom Fabiom imam fantasticna iskustva sto se voznih karakteristika tice, ali bih rado mijenjao za prostranije auto. Ne bih da idem sa konja na magarca, kad je rijec o voznji, ali C4 dere svaku skodu sto se tice enterijera i komocije.
Ima li neko licna iskustva u voznji ovog C4 od 68kw? Kako ide po nasim brdima? Deklarisana potrosnja je niza nego kod Fabie sto mi je nekako i logicno (hdi motor manje zapremine) ali kakva je stvarna potrosnja? Kakva je osjetljivost na nase ceste, makadam, gorivo i tako to? Troskovi odrzavanja? Neke odredjene mane? Da li bi se isplatilo preci na C4?
- basicm
#173 Škoda Fabija
A vidim bili smo vrijedni preko vikenda.
Ja bih rekao da pretjerujete sa Poredbom Dacie i Skode, jer su to dva razlicita svijeta. I stvarno se ne moze nikako drukcije razumjeti nego mrznja prema VW grupaciji. Ja Daciu ne bih dzaba, a ne jos davati pare za nju, ona nije best buy nego pljacka. A Skoda je auto, bila i ostala i ima najvaznije - kvalitet.
Ja kad zelim vidjeti kvalitetu auta, pogledam polovne primjerke i po njima znam kakav je auto, pa evo i vama dajem na razmisljanje, svako auto koje ste spomenuli pogledajte. Jer novi su svi lijepi.
Pitanje za sve ove koji predlazu Renault i Daciu umjesto Fabie: Sta vi vozite i da li ste ikad imali ove vrste?
Ja bih rekao da pretjerujete sa Poredbom Dacie i Skode, jer su to dva razlicita svijeta. I stvarno se ne moze nikako drukcije razumjeti nego mrznja prema VW grupaciji. Ja Daciu ne bih dzaba, a ne jos davati pare za nju, ona nije best buy nego pljacka. A Skoda je auto, bila i ostala i ima najvaznije - kvalitet.
Ja kad zelim vidjeti kvalitetu auta, pogledam polovne primjerke i po njima znam kakav je auto, pa evo i vama dajem na razmisljanje, svako auto koje ste spomenuli pogledajte. Jer novi su svi lijepi.
Pitanje za sve ove koji predlazu Renault i Daciu umjesto Fabie: Sta vi vozite i da li ste ikad imali ove vrste?
-
Gost1515
#174 Re: Škoda Fabija
Fakatbasicm wrote:A vidim bili smo vrijedni preko vikenda. ...
Ali vrhunac bisera VW-hejt Comedy Club-a mi je ovo ubjeđivanje "Džaba centimetri, bitan je subjektivni doživljaj"
Dragi moji, tu priču možete pokušati prodati vašim ljepšim polovinama u krevetu, ali teško će vam proći, baš kao i na forumu
- johntra
#175 Re: Škoda Fabija
Što se to Škoda i Dacia ne mogu direktno porediti? To kao Škoda premium marka? Obje marke napravljene primarno za tržišta slična našim, druga je stvar što se sada malo više probijaju u zapadnu Evropu...valjda su i ljudi sa parama skontali da za malo para, dobiju puno auta....