Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#14976 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

nesto kontam, dal da kupim Quad BEat 2 jer one dodju ionako uz g2 .. .ili da kupim te... Dobro bi bilo kad bi neko mogao da uporedi iz iskustva :D

Radije bih narucioo s ebay i to britanskog jer dodje za 5 do 7 dana

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Xiaomi-MI ... 4adb78d4d5
Qler

#14977 Re: Android OS

Post by Qler »

imam ja za prodati glanc nov g3, znaci u kutiji nikad koristen, povoljno, ako ko hoce neka se javi na PM...

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
Fauja Singh

#14978 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Ne znam za te od G2, samo pazi kod Pistonki, ima jako puno kopija.

Sent from my Nexus 4
skafiskafsnjak

#14979 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Fauja Singh wrote:Ne znam za te od G2, samo pazi kod Pistonki, ima jako puno kopija.

Sent from my Nexus 4
Pa kako provjeriti ? da li ima direkt njihova stranica ili nesto slicno ?
Maharadza

#14980 Re: Android OS

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:nesto kontam, dal da kupim Quad BEat 2 jer one dodju ionako uz g2 .. .ili da kupim te... Dobro bi bilo kad bi neko mogao da uporedi iz iskustva :D

Radije bih narucioo s ebay i to britanskog jer dodje za 5 do 7 dana

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Xiaomi-MI ... 4adb78d4d5
Meni ova "gold" boja bez obzira na proizvod toliko odbojna i gay da je to strašno! :run:

Hipsteri jedni, da vas kinez hoće izlevatiti! :P :lol:
Qler wrote:Necu da pisem tamo na android temi odmah ce poceti da napadaju, ali dan i po mi je trebalo da blokira alcatel. Citao twitter, otvorim link u browseru, theverge, i prc. Morao ga ugasiti i upaliti da se dozove....
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
(da ne idemo u Off tamo) Što bi te napao, pa konstatovali smo odmah da je to loš uređaj koji nije ni za šta ozbiljno osim filmova i multimedije! Tu je alcatel kriv jer očito nije ništa uložio u malo bolju optimizaciju OS-a za taj uređaj! :P

PS. Instaliraj greenify, preporodit' ćeš tog kinezera! :mrgreen:

https://play.google.com/store/apps/deta ... nify&hl=en
Fauja Singh

#14981 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

skafiskafsnjak wrote:
Fauja Singh wrote:Ne znam za te od G2, samo pazi kod Pistonki, ima jako puno kopija.

Sent from my Nexus 4
Pa kako provjeriti ? da li ima direkt njihova stranica ili nesto slicno ?
http://www.ibuygou.com i
http://www.xiaomiworld.com

Na tim stranicama su ti 100% original

Sent from my Nexus 4
Qler

#14982 Re: Android OS

Post by Qler »

skontao sam, firefox je zeznuo. on blokira... sad sam stavio chrome kao default pa cemo vidjeti. A volio bih da sto vise stvari ostane stock, da ne cackam nista previse.

jos nesto, ova alcatel tastatura mi vise odgovara od stock, ali nervira me sto ne stavlja veliko slovo poslije tacke a i ne nadjoh opciju da to upalim

supercali

#14983 Re: Android OS

Post by supercali »

Skini ta sranja ff i chrome stavi delfin i letit ce ti
_mufljuz_

#14984 Re: Android OS

Post by _mufljuz_ »

supercali wrote:Skini ta sranja ff i chrome stavi delfin i letit ce ti
mozes li pojasnit?
Qler

#14985 Re: Android OS

Post by Qler »

Ma ff mi odgovara zbog synca, jer njega koristim i na desktopu pa mi je super odgovaralo. WP ima IE i tu sam isto prebacio bookmarkse, samo chrome nigdje ne koristim :) opera na symbianu...
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
supercali

#14986 Re: Android OS

Post by supercali »

Deinstalira firefox i chrome i instalira dolphin browser koji je kao stvoren za mobitele
Qler

#14987 Re: Android OS

Post by Qler »

Ne znam da li mogu uninstall chrome, ali ff definitivno ide jer pravi probleme

rangoj

#14988 Re: Android OS

Post by rangoj »

Qler wrote:skontao sam, firefox je zeznuo. on blokira... sad sam stavio chrome kao default pa cemo vidjeti. A volio bih da sto vise stvari ostane stock, da ne cackam nista previse.

jos nesto, ova alcatel tastatura mi vise odgovara od stock, ali nervira me sto ne stavlja veliko slovo poslije tacke a i ne nadjoh opciju da to upalim

Alcatel jednostavno nije dovoljno optimizovan, kao uostalom i većina drugih Android uredjaja.

Da nebi bilo opet kukanja kako ti Android ne radi dobro DRŽI se uredjaja koji imaju čist Android (Moto ili Nexus) i novijih HTC uredjaja (koji su takodje fluidni).
Jedini uredjaj koji ima dobro izmjenjen Android, a super je fluidan (tu citiram Marques-a jer ga nisam probao) je ONE Plus - lik tvrdi da je pored CyanogenMod-a fluidan kao Nexus 5, jer je CM izmjenjen samo za OnePlus.

Kad sljedeći put budes nabavljao Android, i on ti napravi problem, znaces da te zeznuo proizvođač uredjaja, a ne google sa androidom. :)

Edit:
P. S. Samo da napomenem da ne mislim da ostali uredjaji, drugih proizvođača nisi dobri, mnogo njih ima svemirske funkcije, ali ako želiš uredjaj koji nikad ne pravi probleme onda kupuj čist Android.
Last edited by rangoj on 22/09/2014 19:25, edited 1 time in total.
Maharadza

#14989 Re: Android OS

Post by Maharadza »

supercali wrote:Deinstalira firefox i chrome i instalira dolphin browser koji je kao stvoren za mobitele
Pa dolphin još gori, podržava flash koji na slabijim uređajima često pravi probleme! :P

Chrome je zakon! :thumbup:
supercali

#14990 Re: Android OS

Post by supercali »

Ako nećeš raditi root mozes ga disable
supercali

#14991 Re: Android OS

Post by supercali »

Maharadza wrote:
supercali wrote:Deinstalira firefox i chrome i instalira dolphin browser koji je kao stvoren za mobitele
Pa dolphin još gori, podržava flash koji na slabijim uređajima često pravi probleme! :P

Za te probleme na slabijim uredjajima ne znam jer nisam ga tako koristio govorim svoje iskustvo
Maharadza

#14992 Re: Android OS

Post by Maharadza »

supercali wrote:
Maharadza wrote:

Za te probleme na slabijim uredjajima ne znam jer nisam ga tako koristio govorim svoje iskustvo
Ma zna on u stvari i na novijim štekati, ali to je već ako si bezobrazan pa ga bukvalno želiš koristiti kao PC, npr. gledati stream na dolphin-u - radi ali tu i tamo zna "otkazati" ako previše čačkaš! Lično iskustvo! :mrgreen:
supercali

#14993 Re: Android OS

Post by supercali »

Pa to je druga prica sto neko ocekuje otvorenih 5 tabova stream i sta vec u isto vrijeme
Ja koriatim max 2 taba bez videa i tu radi odlicno
Qler

#14994 Re: Android OS

Post by Qler »

rangoj wrote:
Qler wrote:skontao sam, firefox je zeznuo. on blokira... sad sam stavio chrome kao default pa cemo vidjeti. A volio bih da sto vise stvari ostane stock, da ne cackam nista previse.

Alcatel jednostavno nije dovoljno optimizovan, kao uostalom i većina drugih Android uredjaja.

Da nebi bilo opet kukanja kako ti Android ne radi dobro DRŽI se uredjaja koji imaju čist Android (Moto ili Nexus) i novijih HTC uredjaja (koji su takodje fluidni).
Jedini uredjaj koji ima dobro izmjenjen Android, a super je fluidan (tu citiram Marques-a jer ga nisam probao) je ONE Plus - lik tvrdi da je pored CyanogenMod-a fluidan kao Nexus 5, jer je CM izmjenjen samo za OnePlus.

Kad sljedeći put budes nabavljao Android, i on ti napravi problem, znaces da te zeznuo proizvođač uredjaja, a ne google sa androidom. :)

Edit:
P. S. Samo da napomenem da ne mislim da ostali uredjaji, drugih proizvođača nisi dobri, mnogo njih ima svemirske funkcije, ali ako želiš uredjaj koji nikad ne pravi probleme onda kupuj čist Android.
Vec sam pisao na wp temi, nexus je posebna fela :) to sam i ovdje navodio vise puta. Stari ima htc one m7 i telefon leti, ali bi bilo i bezobrazno da je drugacine. Citao sam sad reviewe dolphina, koliko sam skontao nije on za ovaj telefon. Nista chrome, ili da probam operu posto i tamo imam sync sa symbiana...

Na ovom telefonu nema nista od rootanja fleshanja i slicno. Dobio sam ga na koristenje tako da iskoristavam ovo sta ima. 2GB rama i ledi, vala sramota...

Maharadza

#14995 Re: Android OS

Post by Maharadza »

^ Jeste sramota, ALI za alcatel koji to ne zna optimizovati da leti na 2GB! Eto taj HTC one m7 kojeg spominješ ima ISTO 2GB kao taj alcatel, ista rezolucija (manji display) pa radi bez greške - e to je optimizacija o kojoj pričamo! :wink:

Operu preporučujem, ima super download manager integrisan kojem još nisam našao konkurenciju na čitavom playstore-u! :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... ra.browser

Ako ovaj bude pravio probleme, instaliraj prethodnika, classic verzija:

https://play.google.com/store/apps/deta ... er.classic

BETON ARMIRANI što bi se reklo! :thumbup:

Ima i opera mini ali bez DL manager-a, znači izbjegavati!
Last edited by Maharadza on 22/09/2014 19:40, edited 1 time in total.
Qler

#14996 Re: Android OS

Post by Qler »

Pa na to sam i mislio, ali opet ni google to ne bi smio dozvoliti da se desava a ne samo da pusti niz vodu pa sta ko uradi...

Maharadza

#14997 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Qler wrote:Pa na to sam i mislio, ali opet ni google to ne bi smio dozvoliti da se desava a ne samo da pusti niz vodu pa sta ko uradi...

Pa neće valjda pogurati konkurenciju sa optimizacijom kada imaju sopstvenu Nexus seriju (svih dimenzija, N4, N5, N7, N10) koja im je valjda prioritet i nisu ludi da ugroze istu?! :D
Qler

#14998 Re: Android OS

Post by Qler »

Pa koliko sam ja skontao google ne ubija pare na prodaji nexusa, nema neke zarade na njima, vise im kao reklama dodju. Kao evo ovo je android kako drugi trebaju da naprave....

andr0id

#14999 Re: Android OS

Post by andr0id »

Dolphin browser kida! Jako malo zauzima, a ima sve sto ti treba. Mozilla i chrome su preveliki za tel..ne znam sta su natrpali toliko u njih pa prikazuje po 100 mb u proccessima..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
rangoj

#15000 Re: Android OS

Post by rangoj »

Qler wrote:
rangoj wrote:

Edit:
Vec sam pisao na wp temi, nexus je posebna fela :) to sam i ovdje navodio vise puta. Stari ima htc one m7 i telefon leti, ali bi bilo i bezobrazno da je drugacine. Citao sam sad reviewe dolphina, koliko sam skontao nije on za ovaj telefon. Nista chrome, ili da probam operu posto i tamo imam sync sa symbiana...

Na ovom telefonu nema nista od rootanja fleshanja i slicno. Dobio sam ga na koristenje tako da iskoristavam ovo sta ima. 2GB rama i ledi, vala sramota...

Da Microsoft otvori win phone I da ga masovno krenu koristiti i drugi proizvođači, sa otvorenim kodom za mijenjanje kao na druidu, koje bi ti uredjaje kupovao - Lumia od Microsofta koji je autor OS-a ili bi uzimao uredjaj od proizvođača koji koriste win i pri tome ga izmjenen do besvijesti?! :) :D

Ako te to zanima, potrazi na netu razlike izmedju Samsung TouchWiz i Vanila androida - njihove zajedničke tačke su samo zatvoreno dio koda, sve ostalo je POTPUNO izmjenjeno... (nije ti čak potreban ni google nalog, kao uostalom i kod kineskih verzija)
S obzirom da većina firmi imaju milione uredjaja za koje je potrebno raditi Update i ispravke greški nisu u stanju da do kraja dovedu kod, pa zato uredjaji uglavnom ne iskorištavaju hardware, ruše se, blaguju, mijenjaju ponašanje zavisno od instaliranih aplikacija i sl.

I mene to strasno nervira, ali ga nisam odustao od androida, već sam prešao na Nexus, (sad više ne bih ni mogao zbog google servisa :))

Bilo bi fantasticno da google uvede silver program jer bi onda imali odličan izbor fantastičnih uredjaja... Silver bi bacio Apple na koljena!
Post Reply