Sto ne iskljucuje mogucnost da vec sutra izgovore istu glupost na koju se narod lijepi.BHCluster wrote:
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Maraschino
#14976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
155_mm
#14977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
o kakvom sad fasizmu? ko je to pomenuo?Hafis wrote:Čudna vakta ljudi moji.
Poželio Kemo Čamdžija u NATO aman, al' mu dušmani ne dadoše.
Izgleda da vi niste čuli za pojam preglašavanje.
Kada Želju ''hajte molim vas'' koji se za potrebe izbora izjasni Hrvatom Bošnjaci izaberu, onda je to po zakonu. I normala je.
A kada Kemu Čamdžiju preglasaju, onda je to fašizam. Samo, vi ste previše zadojeni da to može doprjeti do vas.
BiH je veoma složena i kompleksna država i zbroj je različitih nacionalnih interesa. Znači, političke želje jednog etnosa, ili čak i dva, ne moraju predstavljati i politički interes cijele države.
Da preciziram: ako se srpskom narodu, to jest političkom vodstvu koje ga predstavlja u BiH ne ide u NATO, to predstavlja problem za one koji žele suprotno. I to je realnost, to je ta BiH, leopardova koža.
Osobno, volio bih da uđemo u NATO, još sutra ako je moguće.
A može se vrlo lako desiti da budemo taoci vremena, to jest da budemo čekali što će Srbija na koncu odlučiti u svezi njenog pristupanja NATO-u...jer koliko vidim srpski političari u BiH su po tom pitanju manje-više jednoglasni...i vlast i opozicija.
ova vijest je samo interesanta zbog toga sto su "nositelji" euroatlanski vrijednosti glasali protiv istih.
- BHCluster
#14978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
155_mm wrote:
o kakvom sad fasizmu? ko je to pomenuo?
ova vijest je samo interesanta zbog toga sto su "nositelji" euroatlanski vrijednosti glasali protiv istih.
Pa zna on to dobro samo sto je demagog.
-
Hafis
#14979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Shvaćam.Maraschino wrote:To se doture naziva licemjerstvo. Jedno pricas medjunarodnim predstavnicima kako se zeli ici ka NATO a na nizim nivoima ljudi glasaju protiv ulaska u taj savez i zalazu se za neutralnost.Hafis wrote:Čudna vakta ljudi moji.
Kada Želju ''hajte molim vas'' koji se za potrebe izbora izjasni Hrvatom Bošnjaci izaberu, onda je to po zakonu. I normala je.
A kada Kemu Čamdžiju preglasaju, onda je to fašizam. Samo, vi ste previše zadojeni da to može doprjeti do vas.
BiH je veoma složena i kompleksna država i zbroj je različitih nacionalnih interesa. Znači, političke želje jednog etnosa, ili čak i dva, ne moraju predstavljati i politički interes cijele države.
Da preciziram: ako se srpskom narodu, to jest političkom vodstvu koje ga predstavlja u BiH ne ide u NATO, to predstavlja problem za one koji žele suprotno. I to je realnost, to je ta BiH, leopardova koža.
A može se vrlo lako desiti da budemo taoci vremena, to jest da budemo čekali što će Srbija na koncu odlučiti u svezi njenog pristupanja NATO-u...jer koliko vidim srpski političari u BiH su po tom pitanju manje-više jednoglasni...i vlast i opozicija.
Ne bih sad baš u detalje, ali moraš pogledati i drugu stranu medalje.
Sve ima svoje, pa i ovo što se desilo u Vijeću naroda u RS.
Da pojednostavim: hrvatskom narodu u BiH danas je primarni interes, condicio sine qua non...očuvati stvarnu konstitutivnost u FBiH..ne onu papirnu kakvu imaju danas u RS, a koja im se polako priprema i u FBiH. NATO je u usporedbi s tim sasvim sporedna stvar koja će se kad-tad riješiti ulaskom BiH u NATO.
-
Škobo Habu
#14980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čista demagogija, moj @Afisaga.Hafis wrote:Čudna vakta ljudi moji.
Znamo dobro ko predstavlja Hrvate u RS - SNSD - ovi stranački ljudi, i tu nema ništa čudno, jer je to dio prešutnog dogovora između Dodika i Čovića.
Zamislimo da su ovakvu odluku donjeli "Hrvati" sa muslimanskim imenima ili oni iz građanski stranaka iz FBiH, svi bi tupili o majorizaciji i diskriminaciji od strane bošnjačkih stranaka.
Ili, ne daj Bože, da je SDA donjela ovakvu odluku o neutralsnosti - baš bi volio vidjeti kakva bi reakcija bila od Čovića.
-
Hafis
#14981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ok. Vidim da si shvatio zašto se danas glasalo kako se glasalo.Škobo Habu wrote:Čista demagogija, moj @Afisaga.Hafis wrote:Čudna vakta ljudi moji.
Znamo dobro ko predstavlja Hrvate u RS - SNSD - ovi stranački ljudi, i tu nema ništa čudno, jer je to dio prešutnog dogovora između Dodika i Čovića.
Zamislimo da su ovakvu odluku donjeli "Hrvati" sa muslimanskim imenima ili oni iz građanski stranaka iz FBiH, svi bi tupili o majorizaciji i diskriminaciji od strane bošnjačkih stranaka.
Ili, ne daj Bože, da je SDA donjela ovakvu odluku o neutralsnosti - baš bi volio vidjeti kakva bi reakcija bila od Čovića.
Što se tiče ''Hrvata'' s muslimanskim imenom ili onih iz ''građanskih stranaka'' (mada iskreno takvih stranaka u BiH nema) već smo bili svjedoci njihovog načina glasovanja...hoću reći to su samo ljudi koji se isključivo za tu priliku izjašnjavaju kao Hrvati i na taj način kroz izborni injžinjering u ruikama velikobošnjačkog projekta oduzimaju političku moć hrvatskog naroda u FBiH
-
155_mm
#14982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a tu kostitutivnost ce ocuvati tako sto su glasali protiv NATO pisajuci se time na nogu USA, GER i GB. ma genijalno. kako se toga nisu prije sjetili.Hafis wrote:Shvaćam.
Da pojednostavim: hrvatskom narodu u BiH danas je primarni interes, condicio sine qua non...očuvati stvarnu konstitutivnost u FBiH..ne onu papirnu kakvu imaju danas u RS, a koja im se polako priprema i u FBiH. NATO je u usporedbi s tim sasvim sporedna stvar koja će se kad-tad riješiti ulaskom BiH u NATO.
posljedice blokada BiH na putu u NATO i EU ne pogadjaju sva tri naroda jednako. jednom narodu je to mozda i presudno za opstanak u BiH.
-
statixx
#14983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuj "leopardova koza".
Taj izraz se koristi u literaturi za prijeratnu BiH, a nakon etnickog ciscenja i genocida imamo potpuno drugaciju sliku - etnicki homogene sredine koje uzivaju VNI.
-
Škobo Habu
#14984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zapravo, HDZ i pojam konstitutivnosti, u bilo kom obliku, je oksimoron.Hafis wrote: Da pojednostavim: hrvatskom narodu u BiH danas je primarni interes, condicio sine qua non...očuvati stvarnu konstitutivnost u FBiH..ne onu papirnu kakvu imaju danas u RS, a koja im se polako priprema i u FBiH. NATO je u usporedbi s tim sasvim sporedna stvar koja će se kad-tad riješiti ulaskom BiH u NATO.
HDZ je bio protiv bilo kakvog oblika konstitutivnosti na području cijele BiH, skupa sa ondašnjim SDS-om, od samog začetka te ideje na čelu sa Westendorpom, preko Barryjevih amandmana, pa do danas.
Sjetimo se Liska parka, sjetimo se napada na Hansa Košnika, sjetimo se napada na bošnjačke povrtanike po Stocu, kako se pojam konstitutivnosti pod parolom "svi na svoje", provodio pod režijskom palicom HDZ-a.
Sve u vezi konstutivnosti tri naroda na području BiH nema nikave veze sa ovdašnjim političkim partijama. To je plod međunarodnoga pritiska.
HDZ u BiH nikada nije bio za ravnopravnost svih naroda. Očit primjer je nastanak HZ HB. U Varešu je HDZ izvršio klasičan puč početkom 92. skinuo legalno izbranu vlast, a postavio vlastitu.
Nakon toga je izbacio Bošnjake iz svih opštinskih službi. Isto tako je bilo i u Kiseljaku. Tamo gdje je HDZ, odnosno para-država HZ HB došla do poluga vlasti, svi nehrvati i neistomišljenici su završavali na ulicu.
Donkle mi ta uspostava HZ HB ide u glavu kada je uspostavljaš u dominatnim hrvatskim sredinama kao što su Grude, Čapljina ili Livno, no ne znam šta su to Boban i kompanija očekivali kad takav vid represije pokušaju uspostaviti u mjestima gdje su Hravti iu Bošnjaci bili bara-bara, tipa Žepča, Viteza, Busovače, Gornjeg Vakufa itd?
-
Hafis
#14985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ne mijenja smisao onoga što sam napisao.statixx wrote:Cuj "leopardova koza".Taj izraz se koristi u literaturi za prijeratnu BiH, a nakon etnickog ciscenja i genocida imamo potpuno drugaciju sliku - etnicki homogene sredine koje uzivaju VNI.
Lijeno mi lijepiti one ode o našoj različitosti i ostalim špicama.
-
Hafis
#14986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pogrešnog si čovjeka izabrao za tupljenje o prošlosti. inače sam poznat po tome što vazda mlatim o ratnim devedesetim.Škobo Habu wrote:Zapravo, HDZ i pojam konstitutivnosti, u bilo kom obliku, je oksimoron.Hafis wrote: Da pojednostavim: hrvatskom narodu u BiH danas je primarni interes, condicio sine qua non...očuvati stvarnu konstitutivnost u FBiH..ne onu papirnu kakvu imaju danas u RS, a koja im se polako priprema i u FBiH. NATO je u usporedbi s tim sasvim sporedna stvar koja će se kad-tad riješiti ulaskom BiH u NATO.
HDZ je bio protiv bilo kakvog oblika konstitutivnosti na području cijele BiH, skupa sa ondašnjim SDS-om, od samog začetka te ideje na čelu sa Westendorpom, preko Barryjevih amandmana, pa do danas.
Sjetimo se Liska parka, sjetimo se napada na Hansa Košnika, sjetimo se napada na bošnjačke povrtanike po Stocu, kako se pojam konstitutivnosti pod parolom "svi na svoje", provodio pod režijskom palicom HDZ-a.
Sve u vezi konstutivnosti tri naroda na području BiH nema nikave veze sa ovdašnjim političkim partijama. To je plod međunarodnoga pritiska.
HDZ u BiH nikada nije bio za ravnopravnost svih naroda. Očit primjer je nastanak HZ HB. U Varešu je HDZ izvršio klasičan puč početkom 92. skinuo legalno izbranu vlast, a postavio vlastitu.
Nakon toga je izbacio Bošnjake iz svih opštinskih službi. Isto tako je bilo i u Kiseljaku. Tamo gdje je HDZ, odnosno para-država HZ HB došla do poluga vlasti, svi nehrvati i neistomišljenici su završavali na ulicu.
Donkle mi ta uspostava HZ HB ide u glavu kada je uspostavljaš u dominatnim hrvatskim sredinama kao što su Grude, Čapljina ili Livno, no ne znam šta su to Boban i kompanija očekivali kad takav vid represije pokušaju uspostaviti u mjestima gdje su Hravti iu Bošnjaci bili bara-bara, tipa Žepča, Viteza, Busovače, Gornjeg Vakufa itd?
Zaboli me neka stvar šta je bilo 92. Ja gledam što je danas i što će biti sutra.
-
Hafis
#14987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad ćemo malo o konvojima i o Karađorđevu. A ne bi se bilo loše i prisjetiti cisterne u Sjevernom logoru u proljeće 92.
Čekaj samo malo da naložim kamin....nekako me vatra i njeni veseli plamičci uvijek ljepše podsjeti na te veličanstvene dane...Jebote.... ja visok,crn, plavook, duga devetka za pasom, američka vjetrovka, makina.... trebe mašu... adrenalin....Ponosna moja je zemlja Hercegoviiiiinaaaa....
Čekaj samo malo da naložim kamin....nekako me vatra i njeni veseli plamičci uvijek ljepše podsjeti na te veličanstvene dane...Jebote.... ja visok,crn, plavook, duga devetka za pasom, američka vjetrovka, makina.... trebe mašu... adrenalin....Ponosna moja je zemlja Hercegoviiiiinaaaa....
Last edited by Hafis on 16/11/2017 21:11, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#14988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ovi iz SNSD-ovog tabora su dobili amin od Čovića da mogu oduzimati moć tog istog hrvatskog naroda u RS-u po svom nahođenju?Hafis wrote: Ok. Vidim da si shvatio zašto se danas glasalo kako se glasalo.
Što se tiče ''Hrvata'' s muslimanskim imenom ili onih iz ''građanskih stranaka'' (mada iskreno takvih stranaka u BiH nema) već smo bili svjedoci njihovog načina glasovanja...hoću reći to su samo ljudi koji se isključivo za tu priliku izjašnjavaju kao Hrvati i na taj način kroz izborni injžinjering u ruikama velikobošnjačkog projekta oduzimaju političku moć hrvatskog naroda u FBiH
Ili ti, pak, želiš reći da im je najveći zagovornik euro-atlanskih integracija lično šapnuo na uho da tako glasaju?
Kakav god da je ishod - riječ je o providnoj ujdurmi HDZ - a.
-
Hafis
#14989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Upravo tako. Spašavaj maticu dok još možeš, a za nejač se kasnije pobrini.Škobo Habu wrote:A ovi iz SNSD-ovog tabora su dobili amin od Čovića da mogu oduzimati moć tog istog hrvatskog naroda u RS-u po svom nahođenju?Hafis wrote: Ok. Vidim da si shvatio zašto se danas glasalo kako se glasalo.
Što se tiče ''Hrvata'' s muslimanskim imenom ili onih iz ''građanskih stranaka'' (mada iskreno takvih stranaka u BiH nema) već smo bili svjedoci njihovog načina glasovanja...hoću reći to su samo ljudi koji se isključivo za tu priliku izjašnjavaju kao Hrvati i na taj način kroz izborni injžinjering u ruikama velikobošnjačkog projekta oduzimaju političku moć hrvatskog naroda u FBiH![]()
Ili ti, pak, želiš reći da im je najveći zagovornik euro-atlanskih integracija lično šapnuo na uho da tako glasaju?
Kakav god da je ishod - riječ je o providnoj ujdurmi HDZ - a.
-
Škobo Habu
#14990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dosta uskgrudo razmišljanje.Hafis wrote: Pogrešnog si čovjeka izabrao za tupljenje o prošlosti. inače sam poznat po tome što vazda mlatim o ratnim devedesetim.
Zaboli me neka stvar šta je bilo 92. Ja gledam što je danas i što će biti sutra.
Kada je Boban ukidao tu istu konstitutivnost nehrvatima, to je za tebe nevažna tema, i boli te dupe.
No, kada Hrvati dođu u situaciju da im Bošnjaci nameću političkog predstavnika u Presjedništvu BiH, tad treba da zasjeda Vjeće sigurnosti UN-a.
-
Hafis
#14991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Au, umalo ne zaboravih

-
Hafis
#14992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet ratnaŠkobo Habu wrote:Dosta uskgrudo razmišljanje.Hafis wrote: Pogrešnog si čovjeka izabrao za tupljenje o prošlosti. inače sam poznat po tome što vazda mlatim o ratnim devedesetim.
Kada je Boban ukidao tu istu konstitutivnost nehrvatima, to je za tebe nevažna tema, i boli te dupe.
No, kada Hrvati dođu u situaciju da im Bošnjaci nameću političkog predstavnika u Presjedništvu BiH, tad treba da zasjeda Vjeće sigurnosti UN-a.
Inmače, znam kako funkcionira ta ''gradžanska'' filozofija.Kada Bošnjaci s hvala Bogu dobrim namjerama drugima nameću predstavnike, svako protivljenje tomu smatra se fašizmom i ekstremizmom.
Ta ti jarane ne pije vode dalje od Ćengić vile.
- Maraschino
#14993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Shvaćam.Maraschino wrote:To se doture naziva licemjerstvo. Jedno pricas medjunarodnim predstavnicima kako se zeli ici ka NATO a na nizim nivoima ljudi glasaju protiv ulaska u taj savez i zalazu se za neutralnost.Hafis wrote:Čudna vakta ljudi moji.
...a time i Hrvati BiH slijedit ce politiku Beograda.Rezolucija predviđa da će Srpska, kada su NATO integracije u pitanju, u stopu pratiti odluke Srbije. Bavi se i Ustavnim poretkom Republike, pa se ističe da pravo na teritoriju, Srpskoj niko ne može da uskrati
Je li ti sada jasno?
Vozdrica
-
Škobo Habu
#14994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad ho'š da kažeš da je trenutno najveći problem za BH Hrvate izbor člana Presjedništva?Hafis wrote: Upravo tako. Spašavaj maticu dok još možeš, a za nejač se kasnije pobrini.
Dobro, haj'mo ovako - sve i da se usvoji Izborni zakon koji predlaže HDZ, hoće li on zaustaviti migraciju stanovništva u zapadne zemlje?
Ako ti već nije jasno zbog čega bošnjački otpor HDZ prijedlogu da ti objasnim:
-uzmimo primjer Jajce, hrvatska izborna jedinica, kakav god procentualan odnos između Bošnjaka i Hrvata bio, Jajce će uvijek kroz izbore biti tretirano kao hrvatska politička teritorija.
Treći entitet na mala vrata. Jebi ga, @Afisaga, nije niko sis'o veslo pa da Čović ispadne takav politički mastermaind.
-
Hafis
#14995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebat ga. Probali smo s izetbegovićima pratiti politiku Istambula prvih godina nakon rata, pa smo nakon propadanja travanjskog paketa dobili Željka Komšića i ministra Lijanovića.Maraschino wrote:...a time i Hrvati BiH slijedit ce politiku Beograda.Rezolucija predviđa da će Srpska, kada su NATO integracije u pitanju, u stopu pratiti odluke Srbije. Bavi se i Ustavnim poretkom Republike, pa se ističe da pravo na teritoriju, Srpskoj niko ne može da uskrati
Je li ti sada jasno?
Vozdrica
Jebat ga, silom prilika. Nema u politici ljubavi.
Evo i ja jedan
-
Škobo Habu
#14996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Može biti...Hafis wrote:
Inmače, znam kako funkcionira ta ''gradžanska'' filozofija.Kada Bošnjaci s hvala Bogu dobrim namjerama drugima nameću predstavnike, svako protivljenje tomu smatra se fašizmom i ekstremizmom.
No, kakva je to politička filozofija po kojoj Hrvate Srednje Bosne hoćeš u jednu izbornu jedinicu, upravo zbog tog etničkog omjera, dok Bošnjake u Mostaru trpaš u "stoni grad", obećavajući im da će biti zaštićeni k'o pande iz Sečuana.
Koja je razlika?
Last edited by Škobo Habu on 16/11/2017 21:28, edited 1 time in total.
-
Hafis
#14997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jok.Škobo Habu wrote:Sad ho'š da kažeš da je trenutno najveći problem za BH Hrvate izbor člana Presjedništva?Hafis wrote: Upravo tako. Spašavaj maticu dok još možeš, a za nejač se kasnije pobrini.
Dobro, haj'mo ovako - sve i da se usvoji Izborni zakon koji predlaže HDZ, hoće li on zaustaviti migraciju stanovništva u zapadne zemlje?
Ako ti već nije jasno zbog čega bošnjački otpor HDZ prijedlogu da ti objasnim:
-uzmimo primjer Jajce, hrvatska izborna jedinica, kakav god procentualan odnos između Bošnjaka i Hrvata bio, Jajce će uvijek kroz izbore biti tretirano kao hrvatska politička teritorija.
Treći entitet na mala vrata. Jebi ga, @Afisaga, nije niko sis'o veslo pa da Čović ispadne takav politički mastermaind.
Trenutno je veći problem Dom naroda.
Znači, idemo ispočetka.
Nego, u tvom stilu: ako se usvoji HDZ-ov prijedlog hoće li rudari u Kaknju imati manju plaću a mladi Bošnjaci prestati da masovno traže radne dozvole u EU?? daklem?
- BHCluster
#14998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Divi čobanijade, dva charshafa postavili i udri.
- 512MB
#14999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da se ponovi:
Iz ovog je stava jasno da je Srbija, kao i Hrvatska, samo potpisnica Dejtonskog sporazuma, i to zbog svoje uloge u agresiji na BIH. Srbija se tim potpisom obavezala na prekid aktivnosti uperenih protiv Bosne i Hercegovine.
Iz ovog je stava jasno da je Srbija, kao i Hrvatska, samo potpisnica Dejtonskog sporazuma, i to zbog svoje uloge u agresiji na BIH. Srbija se tim potpisom obavezala na prekid aktivnosti uperenih protiv Bosne i Hercegovine.
-
Hafis
#15000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izgleda ti nisi čitao prijedlog Izbornog zakona.Škobo Habu wrote:Može biti...Hafis wrote:
No, kakva je to politička filozofija po kojoj Hrvate Srednje Bosne hoćeš u jednu izbornu jedinicu, upravo zbog tog etničkog omjera, dok Bošnjake u Mostaru trpaš u "stoni grad", obećavajući im da će biti zaštićeni k'o pande iz Sečuana.
Koja je razlika?
Nađi mi te dijelove?