Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mehemed wrote:
Imaš i u nas kupiti AAA punjivih baterija, ima Duracell u Bingu, a te sigurno nemaju 1000mAh, pitanje je da li će imati i pola od toga za tu cijenu. Prave sa 800-900 mAh su 2-3 puta skuplje(Panasonic-ove Sanyo Eneloop), ali imaju pravi kapacitet, a ne te koje pišu 1000mAh a vjerovatno nemaju ni 500mAh.
testirao sam ja ove kineske. Imaju 200 mAh. A pisalo na njima 800 mAh.
Tako kad kupuješ kineske, odmah podijeli kapacitet sa 4.
A u drugu ruku, njemu treba za daljinske, služiće svrsi.
Savjet za momka što je postavio pitanje: probaj naći što jeftinije baterije na ebay. Nemoj gledati koliki je kapacitet, jer svi lažu.
Duracell u Bingu je 8 KM, dva komada, 800 mAH, ali to je stvarno 800mAh.
I duracell je duracell. Original. Ja sam ih kupio dosta tamo.
Da se nadovezem na ovo za punjenje baterija, obicno sve punjive baterije su 1.2 v a skoro sve jeftinije su 400 MAH dok su npr alkalne 1.5 v imam barem 10 aparata koji nemogu raditi na ove punjive 1.2 bilo to da su Panasonic,Durasel i slicno tako da ja punim alkalne vec 10 godina i ovisi od proizvodjaca neke rade kao nove.. Da mogu explodirat da tako pise a u sustini samo iscure ako se previse pune i to je to uglavnom, ne treba ostaviti punjac i otici negdje nego ako ste prisutni slobodno mozete puniti alkalne i ustedit pare . Ja imam punjac u koji stanje 8 baterija i u njih poredam sve istrosene baterije koje imam u kuci kad se napune pregledam manometrom kol si se napunile ove ispod 1.4 pobacam sve ostale ostavim i ubacim djetetu u igracke i djete se igra par dana i tako sve ponovo svaki put. Ne mora biti uvijek istina ono sto pise na proizvodu, njihov cilj je da prodaju sto vise baterija. Cak ove kineske sto dodju za 0.50 km 4 komada i one se mogu napuniti i sa njima npr sat moze raditi par mjeseci i slicni mali potrosaci...
Da, punjive baterije su i napravljene za tu svrhu, a alkalne nisu i ne vrijedi puniti alkalne pored tako niskih cijena pravih punjivih baterija. To je isto kao da puniš onaj mali tetrapak na slamku nakon što dijete popije sok koji je fabrički natočen u taj tetrapak. To jest izvedivo, ali nije taj tetrapak napravljen za to, isto kao što nisu alkalne baterije napravljene za ponovno punjenje.
AkumAone wrote:25.05.2017 16:00:00 Singapore SGSINJ - SINGAPORE S05 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
09.06.2017 11:32:27 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
09.06.2017 13:09:43 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ
Jos dvije posiljke su istog dana prosle; njih sam pokupio u Ponedjeljak, nije mi se dalo u Subotu. Ali ova jos nije dosla. Da su poslali slucajno u pogresnu postu, valjda bi doslo za 2 dana. Je li moguce da su je negdje zagubili; ili da su dali pogresnoj osobi?
Update! Nisu nista zeznuli kod nas u posti, vec su kinezi poslali pogresan Tracking broj(od nekog lika iz Banja Luke); a moja se posiljka njima vratila, pa su mi dali refund.
Carinski referat u glavnoj posti u Sarajevu se trenutno renovira i napokon ce izgledati pristojno. Trebali bi da rade normalno, ali ja nisam nikoga nasao.
Da nije slucajno neko narucivao baterije za laptop preko ebaya iz Njemacke....mislim na zamjenske baterije koje su u rangu cijeneoko 20 EUR.....ne mogu da vjerujem da treba 1,5 mjesec da dodje i sto je najgore nema tracking broj.
kloniran wrote:dobio sam tracking broj za stvar od 0,99$
edit: doslo preko istambula
Ja sam najniže dobio za narudžbu od 5.98$, a jednom sam dobio za punjač koji je došao pokvaren u jednom setu, sve ostalo bilo dobro osim punjača i Kinez poslao novi sa trackingom, punjač nije bio skuplji od 3$, ali 0.99$ premašuje moja očekivanja hahahaha.
hrasno38 wrote:Da nije slucajno neko narucivao baterije za laptop preko ebaya iz Njemacke....mislim na zamjenske baterije koje su u rangu cijeneoko 20 EUR.....ne mogu da vjerujem da treba 1,5 mjesec da dodje i sto je najgore nema tracking broj.
kloniran wrote:dobio sam tracking broj za stvar od 0,99$
edit: doslo preko istambula
Ja sam najniže dobio za narudžbu od 5.98$, a jednom sam dobio za punjač koji je došao pokvaren u jednom setu, sve ostalo bilo dobro osim punjača i Kinez poslao novi sa trackingom, punjač nije bio skuplji od 3$, ali 0.99$ premašuje moja očekivanja hahahaha.
hrasno38 wrote:Da nije slucajno neko narucivao baterije za laptop preko ebaya iz Njemacke....mislim na zamjenske baterije koje su u rangu cijeneoko 20 EUR.....ne mogu da vjerujem da treba 1,5 mjesec da dodje i sto je najgore nema tracking broj.
Ja sam naručivao i stigla je kroz 5-6 dana
E hvala drug na informaciji ja narucio 05.05 i nem ajos uvijek nista i zamolio bih te ako nije problem da mi das link od toga sto si ti narucivao
Da li je neko narucivao iz poljske nesto , ako jeste za koliko dodje otprilike , takodje koliko ce mi uzeti za pregled predmeta od 1.95kg (elektromotor je u pitanju), carina ne bi trebala bit jer predmet kosta 28KM
amar1994 wrote:Da li je neko narucivao iz poljske nesto , ako jeste za koliko dodje otprilike , takodje koliko ce mi uzeti za pregled predmeta od 1.95kg (elektromotor je u pitanju), carina ne bi trebala bit jer predmet kosta 28KM
Predmet košta 28KM, a koliko košta shipping ? Sve ulazi u iznos za carinjenje, i cijena artikla i cijena dostave, a pošto je dostava sigurno skuplja od 22KM najvjerovatnije ćeš morati platiti carinu.
amar1994 wrote:Da li je neko narucivao iz poljske nesto , ako jeste za koliko dodje otprilike , takodje koliko ce mi uzeti za pregled predmeta od 1.95kg (elektromotor je u pitanju), carina ne bi trebala bit jer predmet kosta 28KM
i shipping ulazi u cijenu. A za 2 kile težak paket shipping će biti skup.
brzo će ti izraz lica preći iz u
Last edited by victom on 01/03/2021 05:23, edited 2 times in total.